За младите - има ли керяч да си българин
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: За младите - има ли керяч да си българин
Ryapoff написа:Мисля да се изкажа като може-би преспективен млад човек по въпроса "Има ли керяч да си българин."
1. Ще можеш да виждаш семейството си, няма да има носталгия..
2. Мангасарите ще бъдат по-толерирани от теб. Ще се чувстваш като изчезващ вид в собствената си държава.
3. Когато си потърсиш гражданските права, държавата всячески ще се опита да ти помогне.
4. Ще получиш висше, което го признават само в България, а след това ще започнеш, дори в дипломата ти да пише 6.00 и да не си си купил изпита, работа със заплата по-малка от 800 лева.
Допълнение към точка 4: Един колега попита повече от 800 лв. ли искат да получават току-що завършилите студенти. Колега, след като в чужбина ще е така, нямам ли право да го изисквам. Просто в този случай държавата ще ми каже "Оправяй се."
5. Ще те е страх да си планираш живота, защото няма да знаеш дали чичовото момченце с овчия поглед и ръчичките в гъзлето, няма да ти вземе работното място.
6. Ще се насладиш на държава-цирк.
7. Ще те е страх, ако все пак решиш да имаш дете, да го пуснеш само, макар и до магазина, защото няма да знаеш кои мутри днес ще имат неуредени сметки.
Аз искам да емигрирам - оплювайте ме на воля. Какво ще оставя след себе си ли - ми един живот в бяла държава на децата ми, без да има нужда те да положат толкова усилия, колкото и аз, само за да станат граждани на Англия(примерно).
Ми кво чакаш - айде де . Какво - зарибяваш и други да дойдат със тебе или ги убеждаваш , че оставайки тук ставаме мизерници а ти ловиш бога за рога в Англия

И така и не разбрах какво е - КИРЯЧ ?
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
saleen написа:Valentin_Peev написа:от търсене само на килепир сме на тоя хал!
!
Че какво лошо има?! Ти ако не си търсиш келепира, няма кой да ти го даде даромВсеки има право да си търси работа с акекватно на труда заплащане, а не като у нас-пари за заплати няма, ама шефа пак си взел нов Мерцедес...мила родна картинка.
Някак си келепир не го свързам с адекватно на труда заплащане, а по-скоро с някакво тарикатство на дребно.
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Интересно ми е това, дето го казвате, че в чужбина няма живот - какъв толкова хубав живот имате в предвид за България?
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
acho.rs написа:Ми кво чакаш - айде де . Какво - зарибяваш и други да дойдат със тебе или ги убеждаваш , че оставайки тук ставаме мизерници а ти ловиш бога за рога в Англия
Ми аз нямам години - мисля да изкарам гимназиален курс тука, щото там парите са много за нивото на обучение. Който разбира материала и тук може да завърши гимназия и да замине да следва в чужбина. Също какво айде де - темата е за коментиране, в случай, че ти е неприятен моя коментар ти поднасям най-искрени съжаления.
acho.rs написа:МИ така и не разбрах какво е - КИРЯЧ ?
Еми плюсове. Нещо като "кяр" - полза.
- lowshow
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: passat b5
- Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира
Ryapoff написа:И аз си мисля, че тези популистки акции, като арестуването на Наглите са наченки на една по-добра държава, обаче убииствата посред бял ден в центъра на столицата ме връщат на земята. На мен сега ми ще ми е лесно кандидатстването в гимназия(е сега почна хранилката що даваш мнения по други въпроси), защото едно 90% от мойте съученици отделят повече време за вглеждане в на тони стораро пъпката, отколкото в учебника по математика. Искам България да стане Швейцария, ама не става. Как мислите, дали ми е приятно мангала от съседния клас да си мисли, че е недосегаем, и когато ме напсува, а аз му отвърна - аз съм виновен.
Колега да не си мислиш че в чужбина няма убийства посред бял ден?! имам няколко приятели които живеят в щатите и сам се наслушал на оплаквания. Една приятелка от тези няколко лично е била свидетелка на няколко drive-by престрелки или там както му викаха. Защо си мислиш че в чужбина всички ученици са забили поглед в учебниците? Вариянта който знам аз е не вглеждане на Стораро пъпката ами в новия айфон или тем подобни

Не сам живял в чужбина досега (просто годинките ми не са го позволили още) но не мисля, че би било лесно да оставиш семейството си роднините си приятелите си спомените си на хиляди километри зад гърба си. Да не можеш да се разхождаш пак по местата кадето си бил като лапе, кадето си се запознал с първите си приятели. А и ми харесва свободията тука в България, българския темперамент особено като сме на маса (да става веселото) надали някъде в чужбина може да се види група хора седнали по ръбове пейки или каквото и да е с по 1,2 двулитровки да лафят и да си праят кефа
Харесвам си Родината сигурно в очите на някой не съм прав с изказването си, но за мене си съм напълно прав и никой освен самото развитие на живота ми не може да ме убеди в обратното
Айде със здраве който му се емигрира да го прави който му харесва тука да си седи и така..

- stozashto
- младши ентусиаст
-
- Кара: каквото изпадне...
- Мечтае да кара: safety car, самолет, мотор
- Детайли за колата: тотална щета...
Ще се повторя, но... не заменям България за нищо на света!
Не, че всичко ми харесва или всичко ми е наред, но малко си падам голям инат... по македонска линия!
И не мисля, че изборът на Аспарух е чак толкоз лош!
Пък и в крайна сметка, ако е трябвало да се родя, да живея и работя другаде, щеше да се случи и без моята намеса...
Господ си знае работата!!!

По-нагоре някой беше пропомнил народна мъдрост... и ме подсети за още две - за това от какво се нуждае лозето и за хвърления пъп... Няма нищо случайно, както и нищо излишно в поговорките!
Един учител казвал на шестокласници - Неее, недейте да учите, че да има на кого да са началници моите деца!
Не са малко и хората, които на питания като твоето ще кажат: Тръгвайте! И то по-бързо, за да остане нещо и за нас и нашите деца, че като се изнесат всички, на които не им харесва тук... "тогава, предвиждам такъв живот, че само си викам "Дано!"".
Животът си е лично твой!
Изборът си е лично твой!
Желая ти здраве и успех!
Оффтопик: Ако в мнението си беше написал "мол" в началото, нямаше да го дочета. Не ме учудва, че не ти харесва там. Молът е гнусно място! Но не е редно тук и сега да ти го доказвам...
Не, че всичко ми харесва или всичко ми е наред, но малко си падам голям инат... по македонска линия!

Пък и в крайна сметка, ако е трябвало да се родя, да живея и работя другаде, щеше да се случи и без моята намеса...
Господ си знае работата!!!

По-нагоре някой беше пропомнил народна мъдрост... и ме подсети за още две - за това от какво се нуждае лозето и за хвърления пъп... Няма нищо случайно, както и нищо излишно в поговорките!

Един учител казвал на шестокласници - Неее, недейте да учите, че да има на кого да са началници моите деца!
Не са малко и хората, които на питания като твоето ще кажат: Тръгвайте! И то по-бързо, за да остане нещо и за нас и нашите деца, че като се изнесат всички, на които не им харесва тук... "тогава, предвиждам такъв живот, че само си викам "Дано!"".

Животът си е лично твой!
Изборът си е лично твой!
Желая ти здраве и успех!
Оффтопик: Ако в мнението си беше написал "мол" в началото, нямаше да го дочета. Не ме учудва, че не ти харесва там. Молът е гнусно място! Но не е редно тук и сега да ти го доказвам...
"... _ _ _ ..."
- Babuna
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
- Мечтае да кара: и да му е спокойно
Към автора на темата - само след като ми става ясно какво те тормози в неделния ден, ще ти кажа - в западна Европа и САЩ няма да ти хареса, освен, ако не отидеш за кратко. А за Харвард - няма да стане в този живот, освен ако нямаш забележителни заслуги и по около 100-150 хил лева годишно за издръжка 
Живея от 5 месеца в Амстердам (бил съм и половин година в САЩ), уча магистратура тук. Това, което мога да кажа е, че след като (и ако) завърша университета, който е един от най-добрите в Европа, мога да се надявам да започна работа в някаква компания за 2500Е стартово и да взимам чисто 1500Е и може би, ако живея скромно, ще мога да спеставям 200-300Е/месец.
Много е трудно и конкуренцията е страшна, като българите се оказваме в доста незавидна позиция. И това ти го казвам като човек, който не се стреми да стане бачкатор.
Само, който не е излизал може да приказва как е из чужбина.
Лично аз за момента виждам повече възможности в България, най-голямото ми пристенение и това, което ме обезверява е това, че мнозинството хора са нещастни и недоволни. А ако си сред такива хора има голяма вероятност и ти да станеш един от тях.
В крайна сметка всеки сам определя пътя си и съди от собствената си камбанария.
Светът е широк, лошото е, че имаме само 1 живот.

Живея от 5 месеца в Амстердам (бил съм и половин година в САЩ), уча магистратура тук. Това, което мога да кажа е, че след като (и ако) завърша университета, който е един от най-добрите в Европа, мога да се надявам да започна работа в някаква компания за 2500Е стартово и да взимам чисто 1500Е и може би, ако живея скромно, ще мога да спеставям 200-300Е/месец.
Много е трудно и конкуренцията е страшна, като българите се оказваме в доста незавидна позиция. И това ти го казвам като човек, който не се стреми да стане бачкатор.
Само, който не е излизал може да приказва как е из чужбина.
Лично аз за момента виждам повече възможности в България, най-голямото ми пристенение и това, което ме обезверява е това, че мнозинството хора са нещастни и недоволни. А ако си сред такива хора има голяма вероятност и ти да станеш един от тях.
В крайна сметка всеки сам определя пътя си и съди от собствената си камбанария.
Светът е широк, лошото е, че имаме само 1 живот.
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Аз пък какво да кажа, като целият ми живот мина в чудене дали да замина. Винаги съм изкарвал толкова пари в България, че положението е било нито да тръгна, нито да остана. И сега е така. В момента тук изкарвам повече от един българин строител в Англия(нали паунда им се срина), но все нещо ме яде. И не е заради парите. Просто ми писна от мангали и селяния и от телевизия Планета, която е еталон за облекло и поведение на 80% от населението. Един мой колега замина за Англия и казва, че там живее доста по-бедно(тук вземаше близо 3 хилки), но му е значитлно по-спокойно и безгрижно и не би се върнал.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
И това ме е мотивирало също силно като "бягах"ukelichko написа:Аз пък какво да кажа, като целият ми живот мина в чудене дали да замина. Винаги съм изкарвал толкова пари в България, че положението е било нито да тръгна, нито да остана. И сега е така. В момента тук изкарвам повече от един българин строител в Англия(нали паунда им се срина), но все нещо ме яде. И не е заради парите. Просто ми писна от мангали и селяния и от телевизия Планета, която е еталон за облекло и поведение на 80% от населението. Един мой колега замина за Англия и казва, че там живее доста по-бедно(тук вземаше близо 3 хилки), но му е значитлно по-спокойно и безгрижно и не би се върнал.

Но си останах безкрайно учуден как може в Северна Еуропа да има не по-малко цигания-къде внос,къде местна...
Имат безкрайно много черни,араби,индуси ,които не се интегрират културно,а си носят своите цигании...
А много голяма част от младите имат за идеал напомпани генгста чернилки-тренират,зобят,татоси,бели потници,разхождат питбули,шото модерно,карат 15 годишни мега селски тунинг опели ,голфове или е36 -ръчкат и те като изоглавени където трябва и не трябва...

А иначе тази безкрайно дъвкана тема винаги почти се изкривява само и единствено до заплати и цени -тук и там..-което си е безкрайно важно,дори почти най-важното,ама не е единствен фактор-особено при истинските емгранти,не тези ,които отиват само за работа и пестене..
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha Tracer 9GT
Пък в Испанията
Наще цигани щи домъчнее за тях тука 

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Bogat-Beden написа:И това ме е мотивирало също силно като "бягах"ukelichko написа:Аз пък какво да кажа, като целият ми живот мина в чудене дали да замина. Винаги съм изкарвал толкова пари в България, че положението е било нито да тръгна, нито да остана. И сега е така. В момента тук изкарвам повече от един българин строител в Англия(нали паунда им се срина), но все нещо ме яде. И не е заради парите. Просто ми писна от мангали и селяния и от телевизия Планета, която е еталон за облекло и поведение на 80% от населението. Един мой колега замина за Англия и казва, че там живее доста по-бедно(тук вземаше близо 3 хилки), но му е значитлно по-спокойно и безгрижно и не би се върнал.![]()
Но си останах безкрайно учуден как може в Северна Еуропа да има не по-малко цигания-къде внос,къде местна...
Имат безкрайно много черни,араби,индуси ,които не се интегрират културно,а си носят своите цигании...
А много голяма част от младите имат за идеал напомпани генгста чернилки-тренират,зобят,татоси,бели потници,разхождат питбули,шото модерно,карат 15 годишни мега селски тунинг опели ,голфове или е36 -ръчкат и те като изоглавени където трябва и не трябва...Май не си е и до държава,а да по-тясна среда..Дали ще е приятелска ,професионална или квато и да е -задължително условие за да сглобиш пъзела е да си я намериш...
![]()
А иначе тази безкрайно дъвкана тема винаги почти се изкривява само и единствено до заплати и цени -тук и там..-което си е безкрайно важно,дори почти най-важното,ама не е единствен фактор-особено при истинските емгранти,не тези ,които отиват само за работа и пестене..
И други са ми го казвали, макар че като турист всичко ми изглеждаше безкрайно лъскаво и уредено. Аз съм оптимист за нашата родина. Просто трябва време и всичко ще се нареди. Може би след 10 години в квартала в който живея всички ще имат моите доходи и ще споделят моите ценности. В съседния квартал ще дъни яко Планета и ще се разхождат с питбули и бели потници, но мен няма да ме интересува. И общината ще бъде толкова богата, че ще успее да чисти повече отколкото населението замърсява. То и сега нямаше да се замислям за емиграция, ако комшията не гореше гуми в парното си и някой асфалтира нашата улица(образно казано), за да не си чупя колата още докато я изкарвам от двора. Аз работя в голяма държавна фирма и дори при нас се забелязва тенденцията да се спре шуробаджанащината. Защото все трябва някой да върши и работа. Така че може би нещата ще си дойдат на мястото, но аз остарях и целият ми живот мина в тоя скапан преход. А в България има толкова възможности за изкарване на пари, че е много глупаво само заради това да се бяга в чужина. И там да живееш като животно за да дойдеш в България и да се правиш на гъзар един месец и после отново на Запад.