Варна вече +2, Добрич 0 градуса.
Модератор: Общи модератори
- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Re: -22 за Варна и окръга,дизела гасне в движение
Аз пък да се похваля, днес запалих безпроблемно на -13/14 градуса, като вчера не съм я карал изобщо, а съм с 40Ah акумулатор

- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
какво толкова похвално да си запалил на -15 до -20 градуса (ако ти е изрядна колата), друго си е да паднат температурите към -30 (говоря за бензинов мотор). Едно време Ладата си палише при -30, пушиш цигарка и тръгваш.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Alexi написа:от 8 години карам дизели по работа и имам над 300к с тях ,до сега нафта не ми е замръзвала да не говорим да угасне в движение - зареждам само на Шел и ОМВ .. оправете си машините не се оплаквайте ... тука в Шумен сутринта беше -15° ,комън рейла си запали като при +15 .. малко повечко стоях без парно но няма оправия ,не топлоотдава и няма печка
с това изказване се урочасах сам и днес при -18° колата ми взе да придърпва и загасна

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
кво да се урочасаш,то с тия горива си е чудо 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
Добрич току що се прибирам
-25 градуса
Докато изкарам апарата падна на -24.
А съм сигурен, че към 5тия километър извънграда щеше да падне и на -29 -30, като нищо чудно и към 5:00 6:00 сутринта в града да падне до -27 -28 а извънграда още по-ниско...
И по стара наша традиция, нямаме нито един булевард или улица, на която да и се вижда асфалта, всичко е сняг и лед, а за междублоковите пространства да не говоря, че на места имаше над 150 см сняг, по автокъщите не се виждаха колите, ама изобщо не се виждаха, затрупани яко. Междублоковите улички трябва да засиля колата с някви свръх усилия та да успея да прескоча през преспите. Тука един комшия с А8 куатро остана, та ходиха да го бутат, пък ме базика иначе да съм прибирал БМВто, че не ставало за зимата.
ОТплеснах се, но какво да се прави... Ето я снимката.

-25 градуса
Докато изкарам апарата падна на -24.
А съм сигурен, че към 5тия километър извънграда щеше да падне и на -29 -30, като нищо чудно и към 5:00 6:00 сутринта в града да падне до -27 -28 а извънграда още по-ниско...
И по стара наша традиция, нямаме нито един булевард или улица, на която да и се вижда асфалта, всичко е сняг и лед, а за междублоковите пространства да не говоря, че на места имаше над 150 см сняг, по автокъщите не се виждаха колите, ама изобщо не се виждаха, затрупани яко. Междублоковите улички трябва да засиля колата с някви свръх усилия та да успея да прескоча през преспите. Тука един комшия с А8 куатро остана, та ходиха да го бутат, пък ме базика иначе да съм прибирал БМВто, че не ставало за зимата.
ОТплеснах се, но какво да се прави... Ето я снимката.

E34, E38
- dimitar46
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46
колеги на на е46 320d забелязали ли сте в дясната част на резервоара има нагревател как 6те замрьзне тая нафта
- Нено Б.
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Омега А '86; E53 3.0d '06
Баси,големи студове при вас бе,момчета! В пловдив сега е към -11, в 5ч. трябва да паля, пък от 3 дни не е палена. А да видим...
rwd фен
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
Alexi написа:Alexi написа:от 8 години карам дизели по работа и имам над 300к с тях ,до сега нафта не ми е замръзвала да не говорим да угасне в движение - зареждам само на Шел и ОМВ .. оправете си машините не се оплаквайте ... тука в Шумен сутринта беше -15° ,комън рейла си запали като при +15 .. малко повечко стоях без парно но няма оправия ,не топлоотдава и няма печка
с това изказване се урочасах сам и днес при -18° колата ми взе да придърпва и загаснасложих една присадка покарах да видим утре как ще е явно съм за горивен филтър ,а е само на 15к филтъра...
Нормалния евродизел в големите вериги бензиностанции у нас издържал до минус 20, след което се желирал - Алпин Дизела държал до минус 58 градуса и всички препоръчват до края на другата седмица шофьорите от Източна България и местата където е под минус 20 да напълнят резервоара с него, поне половината количество да е алпин.,
Горивния филтър с наща нафта се сменя на 15 000км. - време ти е да го сменяш!!!
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
Re: -21 Варна,Добрич-25,дизела гасне в движение
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
еееее

Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"
Alexi написа:Alexi написа:от 8 години карам дизели по работа и имам над 300к с тях ,до сега нафта не ми е замръзвала да не говорим да угасне в движение - зареждам само на Шел и ОМВ .. оправете си машините не се оплаквайте ... тука в Шумен сутринта беше -15° ,комън рейла си запали като при +15 .. малко повечко стоях без парно но няма оправия ,не топлоотдава и няма печка
с това изказване се урочасах сам и днес при -18° колата ми взе да придърпва и загаснасложих една присадка покарах да видим утре как ще е явно съм за горивен филтър ,а е само на 15к филтъра...

явно са развалили качеството колегите

до -20 си мисля че и с обикновения дизел не би трябвало да има проблеми
тук до сега е било -16 и не е гаснела в движение, нито пък с паленето имаше проблеми ( два акумолатора по 80 амперчаса), дизела няма да казвам от коя бензиностанция е

- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
сутринта беше -21 ,колата гаснеше и придърпваше ... сагата ми приключи с подмяна на горивен филтър и източване на част от бозата наречена нафта която заредих от ОМВ( беше замръзнала)
и доливане на Шелска нафта ... ще видим утре сутринта как ще е

- justboy
- Олдскул фен
-
- Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
- Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)
EBEEMVACIA написа:http://dnes.dir.bg/2010/01/25/news5759866.html
Мхм, жалко е.
На един етаж, врата до врата живеят с бабини родителите му и се познаваме.
Дядо му е монтьор, би трябвало да ги знае тези работи, ех, лоша работа. Жалко за момчето, младо момче

E34, E38
- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Колеги, за тези, които нямат парички за хубава нафта или скъпи добавки - сипете на 50л дизел 100мл спирачна течност и няма да имате проблем, дори и да е "комън рейл". Извинете ме ако някой го е написал преди това - не ми се четеше цялата тема. И още един шофьорски съвет - ако колата почне да кюфка и дава признаци на замръзваща нафта - спрете на място и оставете да работи на малки обороти, така ще върне обратно топла нафта в резервоара, а и течението със студен въздух от движението ще бъде избегнато. Просто трябва да имате търпение. Не оставяйте резервоарите полупразни, защото на дъното има по-голяма вероятност да засмуче боклук от студеното време.
Много ми е жал за това дете, дето се е задушило, как не са му обяснили поне родителите каква беля ще стане.
Много ми е жал за това дете, дето се е задушило, как не са му обяснили поне родителите каква беля ще стане.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- EBEEMVACIA
- младши ентусиаст
-
- Кара: рожден ден
- Мечтае да кара: Apassionata
- Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿
не знам виждал ли си как се дава ток със система от инструменти
[08:24:13] .....
[08:24:38] тиксо и няколко гаечни ключа на хоро...
[08:25:10] запали си голфеца викам му мерси
[08:24:13] .....
[08:24:38] тиксо и няколко гаечни ключа на хоро...

[08:25:10] запали си голфеца викам му мерси
̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2