.
Модератор: Общи модератори
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
Re: Тютюнопушене на обществени места
SKISA написа:добре де аз не вдевам! има си елементарна търговска логика...! примерно аз съм решил да отварам ресторант-имам два варианта: за пушачи или за непушачи! и си избирам за пушачи,щото съм тъп и сметам ,че от такива ше печеля повече! права си ресторанта за пушачи и си се пуши,карат ме там по изисквания да слагам бесни вентилации и сичко и готово! и ако съм преценил ,че ше ми е по-изгодно да направя за непушачи -ше направя за непушачи и вътре ше е забранено да се пуши! проста логика! къв ви е проблема ресторанта да прецени за какви хора да е!?!!? слага си табелата и готово! ако иска, па да е много оборотен си прави две зали-не отделни кътове ,а зали и едната е за пушачи-другата не и готово! аз не антрапвам пушенето си на никой ,но и не искам да ми се натрапва непушенето на мене!елементарно....
а за обидите и кой е мизерник и кой не....не ми се коментира.
'що се правиш на утрепан немога да разбера, я ми кажи как някой ти натрапва НЕпушене, 'щото обратния вариант е ясен, пушиш си най-нагло и в радиус на 10м. понамирисва доволно, нали...
като цяло ми е през ... кой какво ще направи, но понякога се изказвате твърде крайно...
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
barabqga написа:Бела , аз написах че пушачите са повече .. и аз съм за тва да има заведения/зали за пушачи и непушачи ... и исках да кажа , че въпреки че не съм пушач ше ходя в заведения където се пуши
Пфуу сори колега .Днеска съм в русия период ,не съм го прочела като света

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
Projektzwo написа:................
'що се правиш на утрепан немога да разбера, я ми кажи как някой ти натрапва НЕпушене, 'щото обратния вариант е ясен, пушиш си най-нагло и в радиус на 10м. понамирисва доволно, нали...
като цяло ми е през ... кой какво ще направи, но понякога се изказвате твърде крайно...
ми какво правиш като ме караш да ходя на заведение и да не пуша!?!? натрапваш ми твойто решение! аз пък казвам ,че ми се пуши! и като се направят заведения за едните и за другите -секи си ходи ,където му се ходи. и ако няма заведения достатъчно за непушачи....! ми сори! начи тва изисква пазара и логиката и живота....!
законите се правят ,за да обслужват по-голяма част от хората! ако имаше повече престъпници ,отколкото непрестъпници щеше да има закони за задължителния грабеж и прилагане на огнестрелни оръжия при покупка на дъвка....! ма няма! що!? щото нормалните са повече от престъпниците! и акто няма закон за забрана на тютюнопушенето кво следва!?!?
и като искаш да се гласува такъв закон -правиш ли разликата колко процента от населението засяга тая забрана!?!? а!?!?
- Projektzwo
-
-
- Кара: 200CE
SKISA написа:Projektzwo написа:................
ми какво правиш като ме караш да ходя на заведение и да не пуша!?!? натрапваш ми твойто решение! аз пък казвам ,че ми се пуши! и като се направят заведения за едните и за другите -секи си ходи ,където му се ходи. и ако няма заведения достатъчно за непушачи....! ми сори! начи тва изисква пазара и логиката и живота....!
законите се правят ,за да обслужват по-голяма част от хората! ако имаше повече престъпници ,отколкото непрестъпници щеше да има закони за задължителния грабеж и прилагане на огнестрелни оръжия при покупка на дъвка....! ма няма! що!? щото нормалните са повече от престъпниците! и акто няма закон за забрана на тютюнопушенето кво следва!?!?
и като искаш да се гласува такъв закон -правиш ли разликата колко процента от населението засяга тая забрана!?!? а!?!?
ех, сега ми стана ясно всичко...

следвайки брилянтната ти логика, след като по-голям процент от младото поколение употребява наркотични вещества, защо същите не са легализирани?
'щото специално за мене нещата с цигарите, алкохола и наркотиците ги слагам на кантар...
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Абе да не пушиш е гейско 

- vanci88
- ентусиаст
-
- Кара: 98 325 tds M пакет touring
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Фабричен М пакет, индивидуал,телефон и много други екстри...
SKISA написа:Projektzwo написа:................
Неговото решение не застрашава твоя живот нали?
ПС Извинявам се за големите букви.
Последна промяна vanci88 на 19 Фев 2010, 13:53, променена общо 1 път
- Bella
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 46 330 xd , 2003
- Мечтае да кара: BMW M3 E 46 CSL
vanci88 написа:
НЕГОВОТО РЕШЕНИЕ НЕ ЗАСТРАШАВА ТВОЯ ЖИВОТ НАЛИ
Колега не викай .Възрастни сме ,ама все още чуваме

Ако сме в съседни заведения или в различни салони с к'во точно те застрашавам ,че не разбрах

Харчим пари ,които нямаме да купуваме неща от които нямаме нужда за да впечатляваме хора които не заслужват 

- SKISA
-
-
vanci88 написа:................
НЕГОВОТО РЕШЕНИЕ НЕ ЗАСТРАШАВА ТВОЯ ЖИВОТ НАЛИ?[/quote]
и мойто решение не застрашава неговият живот! аз реших да гласувам за хора,които ще гласуват да има заведения за пушачи и за непушачи! е тва е мойто решение! и като не иска живота му да е застрашен-просто не влиза в заведение за пушачи! и си гласува за хора,които ше гласуват закони да са ни скопени колите до 12 коня ,щото повече е опасно,да се спре дишането,щото окисляването на клетките води до стареенето им,да се забранят слънчевите бани/ за всички хора на земята/,щото тва води до рак на кожата и евентуално ако му гласуват едно законче за забрана на ходене под стрехи,щото може да падне керемида от горе и ше си е щастлив човек..... ма първо трябва да си намери хората ,дето ще гласува за тях.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
BMW_RIDER написа:Значи понеже и законите по пътищата не се спазват много, дайте и тях да ги махнем. Аз немога сутрин по околовръстното без да вдигна 200. Който не му харесва да си стои в тях докато карам или да не се приближава. Пък да направят платно за ненормалници и такова за другите хора.
Наркотиците невиждам що са забранени ако се продават и използват свободно бизнеса ще процъфти.
А момичетата вобще немога да ги разбера. Контите си косите по 3 часа да се осмърдят на цигари, ае дрехите може да си свалите ама косата, за устите да не говорим...който е целувал момиче точно като си е дръпнала от цигара знае за кво става въпрос.
Първо да кажа - дееба , как опуснах флууда

Та по темата - да странно е за жените , как толкова се контят , пудрят , мажат с ароматни масла и тн и накрая ударят 9 цигари с кафето и смърдят на комин цял ден или нощ , ама все пак ... са жени

Наркотиците невиждам що са забранени ако се продават и използват свободно бизнеса ще процъфти.
да бе - Бойко да вземе да излезе със - ами така и така не се спазва забраната , дайте да легализираме поне ганджата , че ще нарасне оборота , пък после малко помалко и пудрата , така и така в някой клубове си има приспособени тоалетни за шмъркане . После оня старец мазния ще каже - ами това са удоволствията от живота

който е целувал момиче точно като си е дръпнала от цигара знае за кво става въпрос.
аз знам за какво става навъпрос - поръчвам си мастика

Белла :
То няма въздух вътре те цигара палят
Близо си до истината , че и в кафетата е така . Май нямаш деца , пожелавам ти от сърце когато имаш , да бъде забранено пушенето на обществени места . Най-малкото което може да се направи е да се зарани дименето в местата за хранене ...
Това със двойния стандарт , както предлага скиса не е решение , също като да направиш два вид дискотеки - където са разрешени наркотиците и където е забранено.
- SKISA
-
-
acho.rs написа:...............
Това със двойния стандарт , както предлага скиса не е решение , също като да направиш два вид дискотеки - където са разрешени наркотиците и където е забранено.
ачо,от каране на коли умират 100 човека месечно! да забраним ли да се карат коли!? или да ги направят от завода по 10 коня и да джиткаме с 15км/ч и да няма драми дори и да се треснеме некъде!?!? много хора не карат коли и ги е страх да не ги ударят и утрепат-дай да забраниме колите!?!?!? карането на кола също е ужасно опасно нещо. и сравнението с наркотиците ме води към сравнение с алкохола! що да е разрешен алкохола !? ма ти си искал да пиеш!? ми не може!забранено е! и пред деца -ше ги научиш и те да употребяват алкохол! и кво праиме!? аз цигарата я искам за кафето ,така че забраната на алкохола няма да ми навреди много. и се върни в 20те на миналия век -забрана за алкохол в щатите и си направи справка кво се е случило! щото наркотици ползват няколко десетки хиляди ,а тютюн ползват няколко милиона.....
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
steeN написа:Ogi написа:друго... много заведения ще фалират!!! няма да има неощетено заведение...
как ще фалират тези заведения като няма какво да замести тяхната услуга... искаш да кажеш, че ако не може да се пуши ще спреш да ходиш по кафета,
не няма да спра да ходя по заведения... просто няма да е както сега се местим от едно заведение в друго... на ден да пия общо към 5 кафета... ще предпочета да ида някъде където ще мога да си пуша на спокойствие и да си пия сокчето... склонен съм да се забия в на някой приятел апартамента или таванската стая... но това да стоиш да си пиеш сокчето и да неможеш да запалиш 1 цигара си е мъчение...
сигурен съм че няма да съм единствения... просто клиентелата ще намалее в пъти...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
SKISA написа:vanci88 написа:................
НЕГОВОТО РЕШЕНИЕ НЕ ЗАСТРАШАВА ТВОЯ ЖИВОТ НАЛИ?
и мойто решение не застрашава неговият живот! аз реших да гласувам за хора,които ще гласуват да има заведения за пушачи и за непушачи! е тва е мойто решение! и като не иска живота му да е застрашен-просто не влиза в заведение за пушачи! и си гласува за хора,които ше гласуват закони да са ни скопени колите до 12 коня ,щото повече е опасно,да се спре дишането,щото окисляването на клетките води до стареенето им,да се забранят слънчевите бани/ за всички хора на земята/,щото тва води до рак на кожата и евентуално ако му гласуват едно законче за забрана на ходене под стрехи,щото може да падне керемида от горе и ше си е щастлив човек..... ма първо трябва да си намери хората ,дето ще гласува за тях.[/quote]
Колега , май си ходил в доста европейкси държави и вярвам , че си останал приятно изненадан от чистия въздух в ресторанти и барове-пъбове-дискотеки .
Просото в БГ пушачите са толкова закоравели и че дори не могат да осмислят , как всъщност вредят на тях и ТЕЗИ ОКОЛО ТЯХ ! Забраната им се струва нещо абсурдно , някакъв ад който ще сложи край на рая наречен - кафе с цигара

Дядо ми беше пушач от дете , удряше по 2-3 кутии от най-мазните на ден , преди 10 години получи инсулт и от тогва ЕДНА ЦИГАРА не палил , пък да ходя някой да ми обяснява за навици ...
В ред на забрани , пак ще спомена Ирландия - по трудния начин , разбрах , че е забранено употреба на алкохол в паркове , на улицата и тн - първоначално ме хвана яд , че не мога да пия бира с чипс в прекрасните и паркове , хората ми обясниха точно защо , аз схванах идеята (ма не схванах защо настояваха да им дам 500 евро) , утидох взех си кола , вместо 10 бири които ми изхвърлиха и си продължих излета , само че вместо бира+чипс , беше кола+чипс и в парка спокойно , няма разни подпийнали да притесняват майките с бебета , които там са около 3 пъти по-често срещани от тук .
Пак питам - не ви ли харесва в европа , където е забранено пушенето и няма нужда да се делят на заведения за пушачи и не пушачи . Или точно като си намерил , мястото което ти харесва , да те изненадат , че е за другия тип - било пушачи , било не пушачи .Даже съм сигурен , че и пушачите , ще им допадне идеята за чист въздух , но трябва време да се осмисли , как така без запазената марка на БГ - гъсти облаци дим ... добрата вентилация е безсилна , срещу 200-300 човека , всеки от които пали по 6 цигари на час..
Самата забрана е чисто търговска , както и повишаването на акциз и за първи път съм УБЕДЕН , че се обслужват корпоративни интереси от страна на правителството .
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Мен ми пречат тея дето са напарфюмирани,некой са алергични към тея неща и може да получи алергичен шок,пречи ми и тея дето кихат по улиците,защото сеят зараза,после лечението е толкова скъпо,отсъстваш от работа,плащаш пари и винаги и завинаги носиш белег от тая зараза,последен пример-свинския грип.
Пречат ми и тези дето автомобилите им пушат,всъщност всички автомобили имат минимум поне 104 g/km (тойота приус),тоест 104 грама на километър прах,окиси,вредни елементи и тн. което разрушава имунната система,пречи ми и тея дето ползват аерозоли и така увреждат озоновият слой,пречат ми и тея дето изсичат горите и замърсяват моретата,отравяйки и водораслите,защото намаляват въздуха които дишам,пречат ми и комините на тецовете,които създават смога над софия ,пречат ми и военните,когато взривяват нещо,защото използват толкова токсични материали,пречи ми екарисажа,пречи ми и буклука,който като се преработва,отделя токсини...обаче се оказва че аз единствено преча на всички,когато запаля моята цигара...преча ,все едно аз съм най-големия замърсител и като спра цигарите и всички пушачи като спрем цигарите...хората няма да боледуват,да има по-голяма ниша за пушека от един комин...
Е аз смятам че когато спрат всичките тея заводи ,тогава да посегнат на моята малка цигара...
Пречат ми и тези дето автомобилите им пушат,всъщност всички автомобили имат минимум поне 104 g/km (тойота приус),тоест 104 грама на километър прах,окиси,вредни елементи и тн. което разрушава имунната система,пречи ми и тея дето ползват аерозоли и така увреждат озоновият слой,пречат ми и тея дето изсичат горите и замърсяват моретата,отравяйки и водораслите,защото намаляват въздуха които дишам,пречат ми и комините на тецовете,които създават смога над софия ,пречат ми и военните,когато взривяват нещо,защото използват толкова токсични материали,пречи ми екарисажа,пречи ми и буклука,който като се преработва,отделя токсини...обаче се оказва че аз единствено преча на всички,когато запаля моята цигара...преча ,все едно аз съм най-големия замърсител и като спра цигарите и всички пушачи като спрем цигарите...хората няма да боледуват,да има по-голяма ниша за пушека от един комин...
Е аз смятам че когато спрат всичките тея заводи ,тогава да посегнат на моята малка цигара...
- Ogi
-
Плевен тийм
-
- Кара: 323ti
- Мечтае да кара: 332ti
- Детайли за колата: сива
acho.rs написа:То няма въздух вътре те цигара палят
Близо си до истината , че и в кафетата е така . Май нямаш деца , пожелавам ти от сърце когато имаш , да бъде забранено пушенето на обществени места . Най-малкото което може да се направи е да се зарани дименето в местата за хранене ...
тва с децата е малко смешно... аз не бих си взел детето с мен когато ходя да се виждам с приятели по заведенията...
а имам и друг въпрос... как до сега никой нищо... мълчахте си търпяхте си... никой нищо не му пречеше... сега видяхте светлина и бой... ако толкова са ви пречели тези гадни миризливи мизерни пушачи защо подяволите никой нищо не казваше до сега? една фейсбук група поне да си бехте напраили ве маа му

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
корпоративните интереси са повече от ясни... тия хубавци дето го предлагат тва имат връзка с цигарения бизнес очевидно.
защото пушачите струват повече и на държавата, от там е целия проблем. същата работа като дебата за предпазните колани, само дето тия дето не ги слагат поне не пречат на другите.
а това дето ще фалират заведения... само може да ме избие на смях от това твърдение.
слезте на земята http://articles.moneycentral.msn.com/In ... oking.aspx ...................................
едно малко откъсче...
по горния въпрос... никога(без изключения) не съм позволявал да се пуши в нас или в колата ми... винаги ме е дразнело.
защото пушачите струват повече и на държавата, от там е целия проблем. същата работа като дебата за предпазните колани, само дето тия дето не ги слагат поне не пречат на другите.
а това дето ще фалират заведения... само може да ме избие на смях от това твърдение.
слезте на земята http://articles.moneycentral.msn.com/In ... oking.aspx ...................................
едно малко откъсче...
On a trade-in, dealers can easily knock off more than $1,000 on higher-end vehicles. Terry Cooper, a car dealer with seven new- and used-car stores, says he took a 1999 Porsche 911 Cabriolet in on trade for $37,000. That sounds OK, but the owner could have fetched $40,000 for it had he not "smoked out" the car's interior.
The criteria that apply to cars apply to homes as well, only on a bigger scale.
Smokers' houses often require all new paint and/or wall treatments, as well as professional drapery and carpet cleaning. According to Contractors.com, priming and painting an average-size living room, dining room and two bedrooms would cost more than $2,000. The Carpet Buying Handbook puts the average cleaning cost per square foot at 28 cents, and the average home has 1,000 square feet of carpet. That's $280. Add $55 to clean a typical sofa and $25 for a chair, says Diversified Carpet in San Diego.
по горния въпрос... никога(без изключения) не съм позволявал да се пуши в нас или в колата ми... винаги ме е дразнело.
Последна промяна steeN на 19 Фев 2010, 14:22, променена общо 3 пъти
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”