Честити зони за паркиране в София
Модератор: Общи модератори
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Re: Честити зони за паркиране в София
хах, бе за какви глупости говорите, на гол тумбак чифте пищови
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
bum_bum написа:ми като трябва да се почне от някъде да почнат от паркингите
и аз това викам, ама глас в пустиня.
И не мрънкам, защото нямам пари да го плащам, а защото това е поредното нещо за което плащам, а реално от сега виждам, че нищо няма да получа, или то ще е изкродено както всичко в държавата ни.
Искам да си паркирам пред блока, и да има място и за моята кола, а какво получавам реално - пред блока ми е като автоморга, с коли които не мърдат грам, имаме си и два камиона от поне 10 години които стоят заемат място. Да не говорим за баровците, които имат 2 лични коли а се прибират със служебната баничарка, или БУС. Е хубаво прибирайте се с тях, ама не паркирайте пред блока където е лудница от коли.
Комшиите ми са що годе разбрани хора, винаги когато съм запушвал някой, те знаят че могат да разчитат да я махна.
Но преди всичко псувам хората които рядко си карат колите, защото другите коли като се местят техните си стоят и накрая подредбата става такава че те заемат място за 2 коли минимум.

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Остави колите, в долната част на Лозенец, дето един квадрат жилищна площ струва майка си и бащаси от лятото паркирам между два от "новите" пластмасови контейнери, единия от които е полуизгорял и с откраднати колела, а капака на другия е вечно на тротоара... Иначе ще правим европейска столица и почваме от таксите за паркирането
А тия, дето твърдят, че пари нямало и предните окрали всичко и трябва от някъде да се събират пари ще ги питам имат ли идея, че депутатите тия дни тайно си увеличиха заплатите? Ако няма пари от къде се взеха тия пари за увеличения, като Бойко реве, че увеличения на заплати не трябва да има щот било криза?

А тия, дето твърдят, че пари нямало и предните окрали всичко и трябва от някъде да се събират пари ще ги питам имат ли идея, че депутатите тия дни тайно си увеличиха заплатите? Ако няма пари от къде се взеха тия пари за увеличения, като Бойко реве, че увеличения на заплати не трябва да има щот било криза?
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
За всички дето обяснявате ,че пари НЯМАЛО, това ли е начина да се съберат? Като се вземе и последното на хората? Пари се събират като се стимулира бизнеса, търговията, строителството, вноса, оттам падат големите ДДСта данъци и други(Дянков разби това на пух и прах), а не като в условие на криза и 500лв заплата напраиш паркинга 3 лв на час.
Направете една проста сметка и ще видите ,че този ход ще изведе фирмата на загуба. Първо ще трябва да се разграфят още много места нявсякъде из София, ще трябва да се наеме още персонал и техника и разбираш ли всичко това ще се вземе с парите дето обяснявате, че ги няма. И накрая хората като не си взимат колите и никой не спира на 3 лв. да вида колко пари ше съберат, които понеже разбирате казвате, че ще отидат в държавата ама те отиват в общината. А оня тарикат дето го е предложил го боли, той си има карта за синя зона дето не плаща нищо.
А за това което неискат да платят на някой фирми включително и на тази на майка ми, да се измъкват ,че няма пари при положение ,че по доста от тези проекти парите са европейски е смешно.
И вобще не са толкова без пари колкото обясняват.
Може би сте прави, че е рано да се критикува правителството особено в криза, но поне за сега, за мен 80% от ходовете са им грешни.
Направете една проста сметка и ще видите ,че този ход ще изведе фирмата на загуба. Първо ще трябва да се разграфят още много места нявсякъде из София, ще трябва да се наеме още персонал и техника и разбираш ли всичко това ще се вземе с парите дето обяснявате, че ги няма. И накрая хората като не си взимат колите и никой не спира на 3 лв. да вида колко пари ше съберат, които понеже разбирате казвате, че ще отидат в държавата ама те отиват в общината. А оня тарикат дето го е предложил го боли, той си има карта за синя зона дето не плаща нищо.
А за това което неискат да платят на някой фирми включително и на тази на майка ми, да се измъкват ,че няма пари при положение ,че по доста от тези проекти парите са европейски е смешно.
Може би сте прави, че е рано да се критикува правителството особено в криза, но поне за сега, за мен 80% от ходовете са им грешни.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- pits
- кандидат ентусиаст
-
- Мечтае да кара: е30
- Детайли за колата: е39
МНОГО СА ЗЛЕ НОВИТЕ ЗОНИ
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Проблема е по-скоро, че няма да има места за всички... и няма да искат всички да си плащат... и ще стане малко "аз си платих за стикер да спирам пред блока, ама ония там не е платил и спира на "мойто" място....". И кво правим тогава? Ше викам паяк да го дигне и аз да платя за масрафа??? Еб@си колко заеби...
Като гледам как във всеки квартал е масово натрупано с автомобили, представям си като се опитат да го регламентират това как ли точно ще стане... и как точно ще намерят "паркомясто" на всеки да спре, като такива просто няма... щото сигуре зелените площи ще са извън паркоместата, а в момента зелените площи около блоковете дават не малко паркоместа. Като сложим това, плюс разните тарикати дето няма да искат да плащат, плюс хората, които са с "извън-С/СА" регистрация и нежелаещи да плащат, НО желаещи да спират.... и ще стане страшно.
Като гледам как във всеки квартал е масово натрупано с автомобили, представям си като се опитат да го регламентират това как ли точно ще стане... и как точно ще намерят "паркомясто" на всеки да спре, като такива просто няма... щото сигуре зелените площи ще са извън паркоместата, а в момента зелените площи около блоковете дават не малко паркоместа. Като сложим това, плюс разните тарикати дето няма да искат да плащат, плюс хората, които са с "извън-С/СА" регистрация и нежелаещи да плащат, НО желаещи да спират.... и ще стане страшно.
абсолютни абсурди са се случвали винаги тука,но сега нещо много накуп се събраха слаб народ
BMW_RIDER написа:За всички дето обяснявате ,че пари НЯМАЛО, това ли е начина да се съберат? Като се вземе и последното на хората? Пари се събират като се стимулира бизнеса, търговията, строителството, вноса, оттам падат големите ДДСта данъци и други(Дянков разби това на пух и прах), а не като в условие на криза и 500лв заплата напраиш паркинга 3 лв на час.
Износът. Иначе си прав, в общи линии.
- Любо Мегов
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:Проблема е по-скоро, че няма да има места за всички... и няма да искат всички да си плащат... и ще стане малко "аз си платих за стикер да спирам пред блока, ама ония там не е платил и спира на "мойто" място....". И кво правим тогава? Ше викам паяк да го дигне и аз да платя за масрафа??? Еб@си колко заеби...
много вярно, и се сещам още една малка подробност - абе тия колко персонал трябва да имат и колко паяка за да обхванат цяла София, то не виждам и колко наказателни паркинга ще им стигнат

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Според мен паяци ще има само за центъра... по кварталите ще има "очилати лелки" с апарат в ръка, пишещи глоби на тия, дето не са си платили да спират на съответното място. После как ще се отчитат и следят тия глоби не се знае, но ако стане както е в USA - спират те за проверка, правят ти проверка към дежурната и хоп - 20 глоби за паркиране... я дай талона и седи мирен 3 месеца... е тогава ще стане веселата работа.
- P1tbuL
- младши ентусиаст
-
- Кара: Т-34
- Мечтае да кара: F1 race car!
- Детайли за колата: 1942; Length- 6.68 m; 76.2 mm (3.00 in) F-34 tank gun
Някой по- рано се оплакваше от това какво племе сме- АБСОЛЮТНО ПРАВ Е! Но... това е неизкореним манталитет. Проблема е не в това какъв е манталитета на българина като цяло а в чертата която го кара да се чувства много убиден и незачетен когато не е в позиция за плащане а се налага да плаща! Нормално, всеки е така... но не разбирам факта че е криза е цените на всичко растат! Не си спомням в коя държава беше, но беше подобен случая и управлението бяха докарали хората до просешка тояга, само и само да събират държавни пари. Интересното е че когато събраа тези пари икономиката потръгна и всичко стана много пъти по добре от преди. Все пак има и много по- хуманни начини да се повиши бюджета на държавата и са това е писал блек райдър, който е адски прав. На мен цялата тая работа ми намирисва на новото правителство с техните гладни братовчедчета, вуйчовци, вуйни, чичовци и тн. А и ми се струва малко тъпо хем да не са достатъчни паркоместата, хем да им вдигат цените. Това си е чисто гаднеене но какво да се прави. Хората в тая страна са овце- всеки си гледа собствените интереси, а не се замисля че те няма да се осъществят на 100% преди да се осъществят интересите на народа в една държава! И в края на крайщата седим и си блъскаме главите по форумите, колко е зле положението, как няма къде да спрем и тн. Ами ще ви кажа нещо- живота е сурав и кУрав! Това го разбрах като бях на 11г. Идеята ми е че ако чакате на някой да ви го направи лесно, то това просто няма да се случи. Ок имате кола но разходите не спират само до закупуването й. Имате един куп годишни глупости за плащане по нея, после са ремонтите заради пътищата ни и пустия кеф да сме по бързи от другите на светофара, след това имате синя зона и тн. Ако нямате възможност да покриете разходите по 1 от тези неща, следва че нямате възможност да притежавате легално кола или тя не отговаря на паричния ви капитал. Виждате ли колко е просто- имаш пари, имаш живот, жена, деца, кола... нямаш пари- имаш само себе си! И така е навсякъде... та какъв е извода: докато не започнем да се развиваме, изучаваме, да правим високи постижения в работата и да се докажем като умни хора допринасящи за благото развитие на този свят- няма да се оправим като цяло! Понеже съм студент и забелязвам 90% от колегите ми как се отнасят към университета, затова ги говоря тия. Така че колеги помислете малко над това което ви казвам- не бъдете поредния чичко с биричка в ръка, мрънкащ за това че няма пари за още една! Стремете се да постигнете нещо значимо... тогава ще сте истински добре. И за да не кажете сега ама то няма как и тн. и тн. - казах ли че ще е лесно? Не, нали...знайте че на тоя свят ЛЕСНО НЯМА!
Лека вечер от мен!
Лека вечер от мен!
- Rolex
- Потребител
-
- Кара: 330ci
- Мечтае да кара: G-POWER M6 Hurricane CS
P1tbuL написа:не бъдете поредния чичко с биричка в ръка, мрънкащ за това че няма пари за още една! Стремете се да постигнете нещо значимо... тогава ще сте истински добре. И за да не кажете сега ама то няма как и тн. и тн. - казах ли че ще е лесно? Не, нали...знайте че на тоя свят ЛЕСНО НЯМА!

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Флеми не ръкопляскай, защото тук ама изобщо вече се губи нишката с логиката.
Вместо да насърчаваш хората да работят, ти им пречиш! След насилственото отказване на хората да имат автомобили, ще се сетят, че транспорта няма пари - 5лв билетчетооо, нали да сме като в европата. Ама вие пак не мрънкайте защото - лесно нямааа
Та така, типично българско управленска работа - "оправяме" нещата по възможно най-грешния ред.
Вместо да насърчаваш хората да работят, ти им пречиш! След насилственото отказване на хората да имат автомобили, ще се сетят, че транспорта няма пари - 5лв билетчетооо, нали да сме като в европата. Ама вие пак не мрънкайте защото - лесно нямааа

Та така, типично българско управленска работа - "оправяме" нещата по възможно най-грешния ред.
///peter написа:Вместо да насърчаваш хората да работят, ти им пречиш!

Един елементарен пример - и мангалите с каруците дето пренасят стари боклуци работят

Може и те да ревнат, че искат да паркират в синята зона и така им пречат да работят