питайте алх нещо...
Модератор: Общи модератори
S-stail написа:Един въпрос не пряко свързан с теб,но ми
е интересно мнението ти по въпроса като
човек които живее в Щатите,но не родом от там![]()
Какво мислиш за предисторията на 2-рата воината в залива
или по точно взаимоотношенията на сем. Буш и сем.Бен Ладен
и като цяло за воината там?
И като цяло американците какво мислят американците за това?
Благодаря предварително
не разбирам от конспирации.. но буш трябваше да направи нещо след ударите от 9/11/01 ... и удари двете държави които даваха най-отявлен подслон на тероризма- афганистан и ирак. дали е прав и дали във ирак довърши започнатото от баща си? не зная. само знам че от тогава насам няма терористичен акт във америка. значи поне нещо правилно върши. а че да опазиш една инфраструктура като американската е загубена кауза- самата истина. "войната" се води на друго ниво и ние сме последните на които се свежда ко стаа

американците са разделени... като всеки народ които воюва има и съгласни и несъгласни.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- DILDO
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е30;Е65
- Мечтае да кара: Е30
alx ти си явно всестранно развита личност .то не са коли ,компютри,политика ...гледам ясни са ти и икономическите проблеми на България ... а сигурно имаш и решения за тях .та тва лято идват избори ...да те направим един министър председател
най- накрая да имаме един кадърен управляващ:), че тоя цар...

rascal написа:Материално положение, от нулата ли си започнал
е, не съвсем от нулата. имам интелигентни родители които ако и да не ми даваха трабанта да го карам

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
alx написа:Valio23 написа::arrow: Освен тоя трабант имаш ли други коли и какви са те?
Какви коли си имал до сега..........
имам 2 трабанта и още няколко коли.
За Трабса знаем, кажи за другите

Да караш Peugeot е страст!
D_I_D_O написа:alx ти си явно всестранно развита личност .то не са коли ,компютри,политика ...гледам ясни са ти и икономическите проблеми на България ... а сигурно имаш и решения за тях .та тва лято идват избори ...да те направим един министър председател![]()
най- накрая да имаме един кадърен управляващ:), че тоя цар...
един човек сам не може да успее във политиката. трябва екип. проблема е че хората които си разбират от нещата са във различни партии, а за някои дисциплини дори няма кадри. от там и едно успешно правителство трябва да е коалиционно просто защото кадровия недостиг е много силен и както казах няма една партия със 100% експертен капацитет. проблема е че поради природата на българите, широка коалиция за сега не може да има. бог да пази България.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
alx написа:американците са разделени... като всеки народ които воюва има и съгласни и несъгласни.
според мен американците са заслепени .... от самите себе си ... МОЕ МНЕНИЕ!
чакай и да те попитам нещо:
не съм бил в УСА ...

как амитата оценяват самите себе си и своето участие в "управлението" на света? Ясно е, че са разделени в мненията си ... но каква е тенденцията? Откакто Буш (баща и син) управляват УСА не е същата ... всички туристи, които излизат от УСА носят военни униформи

BadAngel написа:alx, чий постове прескачаш, когато четеш някоя тема ?
да ти кажа- започвам всеки пост, но често след първото изречение го прескачам ако ми се стори че няма за кво да го чета... във всеки един момент обаче имам няколко човека дето са ми "на фокус" и искам да разбера повече за тях, затова ако такъв човек е писал дори и да ми се стори че няма смисъл да го чета- му прочитам мнението...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
CheGevara написа:.... от самите себе си ... МОЕ МНЕНИЕ!
заслепени не- за да си заслепен трябва светлина

чакай и да те попитам нещо:
не съм бил в УСА ...кажи като човек, който общува с native амита ....
как амитата оценяват самите себе си и своето участие в "управлението" на света? Ясно е, че са разделени в мненията си ... но каква е тенденцията? Откакто Буш (баща и син) управляват УСА не е същата ... всички туристи, които излизат от УСА носят военни униформи... а тези които ходят там, го правят заради слабия долар.
те "участват" само от чисто егоистични съображения (както казах по-горе). световния мир почти не ги интересува до колкото те са на сигурно. а това може да стане само ако те са най-силните и имат позиции във всички стратегически точки на света. от там и експанзията. тактиката на силния е да подържа това състояние. а силата на американците е че са събрали умни хора да ги управляват и стадото ги слуша без да създава много триене.
каква е тенденцията? американците най-общо са 2 вида- демократи и републиканци. демократите генерално са на север, републиканците- на юг (останало е още от гражданската им война). америка е това което е сега (световна сила) благодарение на републиканците- те залагат на силна държава във всеки смисъл на думата. демократите пък са по-меки, те ценят повече диалога, дипломацията, имиджа на америка във очите на другите световни сили, социалните програми за подпомагане и тн. кои са по-добри за бъдещето на америка? кой знае...

алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила