НедОразумението "Дянков"
Модератор: Общи модератори
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Re: НедОразумението "Дянков"
Пак идваме на мойта !
Докато старото правителство беше на власт , лекарствата евтини ли бяха ,далавери ли нямаше , дупки ли нямаше ,сняг ли нямаше ....
но повечето си траеха , защото са наясно ,че тази машина може да смаже всеки недоволен до девето коляно ...
А сега всички - "това правителство нищо не прави "
В която и фирма да те сложат началник ако служителите са лоялни на стария шев колко време ще ти трябва за превъзпитание ? Да не говорим колко подводници има . А стария шев си дърпа конците ...уж сменен .
Като цяло от 89 година насам айде да не викаме ,че нищо не се е променило ,защото не е така !
Докато старото правителство беше на власт , лекарствата евтини ли бяха ,далавери ли нямаше , дупки ли нямаше ,сняг ли нямаше ....
но повечето си траеха , защото са наясно ,че тази машина може да смаже всеки недоволен до девето коляно ...
В която и фирма да те сложат началник ако служителите са лоялни на стария шев колко време ще ти трябва за превъзпитание ? Да не говорим колко подводници има . А стария шев си дърпа конците ...уж сменен .
Като цяло от 89 година насам айде да не викаме ,че нищо не се е променило ,защото не е така !
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Penchev
- Сватбаря
-
- Кара: Opel Zafira А OPC
Няколко хора питате защо фирмите бачкат по обществени поръчки , аз да попитам в такова тежко време по какви поръчки да работят ? Нали винаги държавата е била гарант за сигурност , нали тя е тази , която се грижи за своите поданници в известна степен ? Нали това е отново работа и постъпления към държавната хазна от ДДС , данък печалба и пр ?
Ние също звъним на наши стари клиенти ,сериозни строителни фирми с които работим от много време и сега част от тях спират работа ,защото чакат плащания от държавата за свършена работа по договор.Някои от тях благодарение на това ,че имат малко друга своя работа успяват да преживяват докато си вземат дължимото от държавата ,но други направо закъсват
Често по работа разговарям с Италиянците ,чиято техника представяме на нашия пазар , питам ги всеки път как е тяхната работа - разпределението по държавите ,кой как и колко поръчва и жената с която контактувам казва ,че Румънците са далеч пред нас ,защото държавата им била отпуснала миналата година огромна сума ,с което да избегнат колабса и така както техния представител е бил почти спрял да поръчва ,така до момента вървят поръчки от Румъния и то сериозно ... Ето това го казва съвсем неутрален човек.
Тук обаче държавата не помага
Събраха ДДС от всички фирми ,които се бориха по търгове за обществени поръчки в края на 2009 година след подписването на договите , сега отново на всички им казват ,че удължават сроковете за изпълнение с още 3 (!) месеца
Парите не дават и както каза Иво скиса не можеш да скачаш много щото ... супата !
Аз две седмици се разправям с едно министерство,които от време онО се мислят за държава в държавата ,за едни пари по една банкова гаранция ,която сме им превели преди подписване на договор от края на 2008 година и трябва да ви кажа ,че отношението ,което срещам от служителите на въпросното министерство е просто отвратително на ен-та степен
не става въпрос за много пари ,но с тази сума можем да платим заплати на служителите ни.
Държат се с мен сякаш аз съм техен длъжник , нек'ви лелички дето смятам ,че вече е време да отстъпят своите места на млади хора с дай-боже желание за работа.От ей такива случаи аз съм си извадил заключението ,че масата от държавните служители в такива големи ведомства или не разбират от работата си или не желаят да работят и се държат с хората ужасно...
Четох цялата стенограма от срещата на Първанката с онова същество с очилата и евала на президента - та беше стъпкан като стадо слонове
поляна
Егати излагацията , егати чудото
Цялото това правителство за мен са като деца от детската градина , изпуснати внезапно от леличките
ББ се върти като фурнаджийска лопата нон-стоп , онзи ЦЦ чак ще скача и ще се ку.чи на президента зад гърба на ББ и ще му иска оставката - смотаняк
По време на изборите бях на път от Нюрбургринг за България и не смогнах на време да стигна до консулството в Мюнхен да гласувам , следващия път ще ме накарат да гласувам за някоя малка партия само да не се губи моят глас срещу тях , ше им
...
Георги Пенчев
Ние също звъним на наши стари клиенти ,сериозни строителни фирми с които работим от много време и сега част от тях спират работа ,защото чакат плащания от държавата за свършена работа по договор.Някои от тях благодарение на това ,че имат малко друга своя работа успяват да преживяват докато си вземат дължимото от държавата ,но други направо закъсват

Тук обаче държавата не помага

Аз две седмици се разправям с едно министерство,които от време онО се мислят за държава в държавата ,за едни пари по една банкова гаранция ,която сме им превели преди подписване на договор от края на 2008 година и трябва да ви кажа ,че отношението ,което срещам от служителите на въпросното министерство е просто отвратително на ен-та степен

Държат се с мен сякаш аз съм техен длъжник , нек'ви лелички дето смятам ,че вече е време да отстъпят своите места на млади хора с дай-боже желание за работа.От ей такива случаи аз съм си извадил заключението ,че масата от държавните служители в такива големи ведомства или не разбират от работата си или не желаят да работят и се държат с хората ужасно...
Четох цялата стенограма от срещата на Първанката с онова същество с очилата и евала на президента - та беше стъпкан като стадо слонове

Георги Пенчев
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
klintan66 написа:Пак идваме на мойта !
Не бе приятелю,тея старите беха огин,направо ни запалиха,ама мен ме е яд че ме изкараха и мен да гласувам за новите щото щели да оправят нещата,а аз оправия не виждам,даже напротив,само някакви обвинения,ония бил лош,тоя крал,ми като е така да ги осъдят,да върнат парите и така,какво пак искат от мен пари като знаят кои е виновния,освен това влезнаха с лъжа в парламента,ако бяха обяснили че така и така смятат да направят-един глас нямаше да получат,поискаха доверие-дадохме го,мина доста време и това което гледам е 30000 безработни всеки месец,затваряне на болници,не плащане на лекари и един смешен човечец с глас на гей ни поучава кое е "малоумно" и некакви пици разнася...
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз наистина се уморих да мисля за старите,по-старите и най-старите...! чесно ви казвам! даже бих се навил да им дадеме подаръци и да ги забравиме.
имаше време в началото на демокрацията,когато бих убил за новите идеи...! сега виждам, че е нямало да има смисъл. не искам да знам какво е правил станишев,не искам да знам и тошо кво е правил и луканов...всъщност знам, но не искам да си спомням. няма време да се занимавам с тях и да търся сметка,глупости и наказание-събразено с престъплението.
искам сегашните,настоящи властимащи да движат страната и икономиката в посока-такава,
че да не мисля за тока,за водата,за ежедневните разходи...! не искам майбах,кораб и остров! всъщност искам, но ако не успея няма да си прережа вените! искам достойно съществуване на пенсионираните ми родители-без да се налага скрошно да им плащам сметки,добро бъдеще за сина ми и да не ми се оправдават с преди,по-преди и най-преди! не искам да знам...! исам сега и не да ми говорят-"ще" ,а да започнат и да видя ,че става.може да не е веднага ,но да видя ,че се движим натам. в противен случай заслужават същото ,както 97ма и 89та и когато щете примерно в гърция....
имаше време в началото на демокрацията,когато бих убил за новите идеи...! сега виждам, че е нямало да има смисъл. не искам да знам какво е правил станишев,не искам да знам и тошо кво е правил и луканов...всъщност знам, но не искам да си спомням. няма време да се занимавам с тях и да търся сметка,глупости и наказание-събразено с престъплението.
искам сегашните,настоящи властимащи да движат страната и икономиката в посока-такава,
че да не мисля за тока,за водата,за ежедневните разходи...! не искам майбах,кораб и остров! всъщност искам, но ако не успея няма да си прережа вените! искам достойно съществуване на пенсионираните ми родители-без да се налага скрошно да им плащам сметки,добро бъдеще за сина ми и да не ми се оправдават с преди,по-преди и най-преди! не искам да знам...! исам сега и не да ми говорят-"ще" ,а да започнат и да видя ,че става.може да не е веднага ,но да видя ,че се движим натам. в противен случай заслужават същото ,както 97ма и 89та и когато щете примерно в гърция....
Teмата пак започна да се върти в омагьосан кръг. ОК на Румънците държавата им дала пари да си въртят бизнес частните фирма. А от къде ги е взела държавата тея пари ? Според мен са пак заем от световната банка или някоя друга такава мошеническа институция, която цели да зароби цели държави. Аз доколкото разбирам от отговора на Георги Пенчев, става върпос пак за строителни фирми. Е сори ама ми писна от това строителство, честно. Мисля че сме предостатъчно вече презостроени отвсякъде, аз лично нито имам нужда от нов МОЛ, нито от нов аутлет, нито от нов замък на морето на някой велможа. Разбирам да имаше някакъв демогравски бум, да няма жилища за всички, ама то е точно обратното - тенденцията е населението да намалява. А пък и панелките още не са започнали да падат, така че питам кому е нужно още и още изкилифендрени сгради ? Да се набутват още пари в тях, които са назаем естествено, да ми се влачи всичката измет тука да бачка по строежите ? Ми на тея хора според мен може да се намери някака друга работа, дето по ще има полза от нея и за тях самите и за цялата държава.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
SKISA написа:аз наистина се уморих да мисля за старите,по-старите и най-старите...! чесно ви казвам! даже бих се навил да им дадеме подаръци и да ги забравиме.
+1-аз,+2-майка ми и баща ми+поне още 20-приятели
Много мразя като се изтъпанчи некой и започва да обяснява че старите направили така и за т'ва нема да станат нещата,ми нали именно ти си решил да ставаш премиер и тн,предполага се че си запознат с нещата,не идваш от марс,пък и викаш "ше упрайм тая раута",а после "ми не е лесно щото тея са се усрали"-ми нема лесно,не ставай премиер,министър и тн.седи и копай на село доматите,а първото дето направи и ме издразни е да почне да печати жена му винетките и да ги разпостранява...
Искаше власта-дадоха му я,ама ся,било криза,нямало пари давайте наново парите..
Мисля че ако озапти банките,енергиините дружества и тем подобни идиоти,поне малко ще има мегдан за обикновенният Българин да не му се отразява толкова тежкото положение,не може от един скъсан народ да искаш и да дърпаш,ей ся пак се готви увеличение на тока,парното и тн...до кога бре другари управляващи...
И гърците понеже са много еребап затова сега се докараха до това положение. Ако щат и некропола да си взриват от яд, тея 300млрд дълг няма да им се изплати. Според мен Дянков и екипа му си направили много точна сметка от кои фирми има нужда и от кои няма. И първо трябва да започне с държавните, да се съкратят всичките лелички и феодални старци, дето първо са супер нагли и надути, второ гледат компютъра пред тях като летяща чиния и за най малката работа която трябва да свършат на него им отнема време между половин и един час. Да ходат да копат на село, и без това всиката земеделска продукция в европа е пълен боклук, ще се избият за нашите плодове и зеленчуци, стига да има кой да съмуее да ги пласира на европейския пазар
Нормално е да се защитават интересите на големите корпорации, защото както знаете те са най големите данъкоплатци. При тях няма служители без трудов договор, няма осигуровки на минимална работна заплата. А българските фирми, хептен че всичките са в сивата икономика и яко крият данъци, пак не са конкуретно способни. Ами сори, ама много ясно че правителството ще гледа да огажда на тоя дето си плаща редовно данъците. Друг е въпроса, че тея корпорации и големи фирми са си направили много добре сметката и ще си вземат парите именно обикновените хорица, пък ако трябва и ще ги издоят като овце. Ама тука вече само от нас си зависи дали ще се оставим да бъдем овце или не
Но аз лично ловя бас, че ще се оставим, ще си попсуваме тука малко управляващите, ще изпием после една ракия и от утре пак ще сме на работното си място и ще се трудим за светлото бъдеще и просперитет на комунистическия интернационал 

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
И на мен ми се иска всички да са добре и държавата да е бонбон но бъдете реалисти -
ЧЕДЕСА НЕ СТАВАТ !
ЧЕДЕСА НЕ СТАВАТ !
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аз не искам чудо-искам да се изпълни обещаното! ако не са си преценили силите-кво ме грее мене ,че са обещали ,па не са изпълнили!?
и станишката може със същите оправдания да каже:чудеса не стаат, и царя ,и костов,и виденов.....!! нали уж беха различни...
не съм хейтър,не искам да се провалят-даже ше ми е мноо кеф ББ да ме опровергае,ма мина сумати време и нъцки!!
и станишката може със същите оправдания да каже:чудеса не стаат, и царя ,и костов,и виденов.....!! нали уж беха различни...
не съм хейтър,не искам да се провалят-даже ше ми е мноо кеф ББ да ме опровергае,ма мина сумати време и нъцки!!
Приказка за кризата
Имало едно време един германски народ, който бил много трудолюбив, изкарвал си прехраната с труд на челото . Този немски народ бил най-големия износител на стоки в целия свят (до 2009та, когато 1,5те милярда китайци все пак успяха да го изпревярат) , имал си всичко , че дори на редовия германец му оставяло по някое друго евро, което той грижливо внасял в банката, с цел като се пенсионира да има малко средства заделени настрана, както се вика бели пари за черни дни. Пък и получавал 4-5% лихва върху спестяванията си. Немските банкери от своя страна, за да могат да я осигурят тая лихва трябвало да ги инвестират тея пари някъде, така че хем клиентите им да получат своето хем и за тях да остане нещо. И в тоя момент се появил гръцкия народ, който бил сравнително мързелив, но пък можел да завърти някоя и друга далавера. Та гърците обещали на немските банкери, които така и така имали много пари и се чудели какво да ги правят, че ако им ги дадат на тях ще им ги върнат с 10% лихва. Гърците прибрали половината от дадените им пари за собствени нужди, останалата половина дали на балъците бугари с 20% лихва. Но пък българите били хептен мързели народ, набързо похарчили всичко каквото им било дадено и казали че няма да плащат на никой нищо, щото се осъзнали, че са най-ощетени в цялата схема. И така започнала кризата, поне в европа
Как ще свърши никой не знае, ма да не забравяме, че миналата криза от '30те на миналия век завърши с WW2 
Имало едно време един германски народ, който бил много трудолюбив, изкарвал си прехраната с труд на челото . Този немски народ бил най-големия износител на стоки в целия свят (до 2009та, когато 1,5те милярда китайци все пак успяха да го изпревярат) , имал си всичко , че дори на редовия германец му оставяло по някое друго евро, което той грижливо внасял в банката, с цел като се пенсионира да има малко средства заделени настрана, както се вика бели пари за черни дни. Пък и получавал 4-5% лихва върху спестяванията си. Немските банкери от своя страна, за да могат да я осигурят тая лихва трябвало да ги инвестират тея пари някъде, така че хем клиентите им да получат своето хем и за тях да остане нещо. И в тоя момент се появил гръцкия народ, който бил сравнително мързелив, но пък можел да завърти някоя и друга далавера. Та гърците обещали на немските банкери, които така и така имали много пари и се чудели какво да ги правят, че ако им ги дадат на тях ще им ги върнат с 10% лихва. Гърците прибрали половината от дадените им пари за собствени нужди, останалата половина дали на балъците бугари с 20% лихва. Но пък българите били хептен мързели народ, набързо похарчили всичко каквото им било дадено и казали че няма да плащат на никой нищо, щото се осъзнали, че са най-ощетени в цялата схема. И така започнала кризата, поне в европа

А как тогава завърши Бостънското чаено брожение, колега?
Дянков, Бойко и Фъндъкова ако не се стегнат и не отменят някои наредби и проектонаредби, просто ще им стане тясна страната. Няма власт, която да е посегнала на обикновения човек и да не е пострадала. А в момента точно това са получава - цакат средностатистическия българин, както малкия и среден бизнес. Нямам намерение да плащам осигуровки за трима души, да не би да имам разтроение на личността? За собственик, за управител и за експерт - айде нЕма нужда, НАП да ме хване за... декларацията ако ще. Вече прекалиха, това няма да стане просто. Задушават бизнеса по най-груб начин, после се чудим защо има толкова безработни. И повече ще стават, ама от властимащите.
Деа, не съм ходила на митинг от 97-ма, ма май тая година ще открия сезона на 15-ти.
Миналия път не метах павета, ама тоя няма да пропусна.
Дянков, Бойко и Фъндъкова ако не се стегнат и не отменят някои наредби и проектонаредби, просто ще им стане тясна страната. Няма власт, която да е посегнала на обикновения човек и да не е пострадала. А в момента точно това са получава - цакат средностатистическия българин, както малкия и среден бизнес. Нямам намерение да плащам осигуровки за трима души, да не би да имам разтроение на личността? За собственик, за управител и за експерт - айде нЕма нужда, НАП да ме хване за... декларацията ако ще. Вече прекалиха, това няма да стане просто. Задушават бизнеса по най-груб начин, после се чудим защо има толкова безработни. И повече ще стават, ама от властимащите.
Деа, не съм ходила на митинг от 97-ма, ма май тая година ще открия сезона на 15-ти.

- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
тупане на брашняният чувал ... през ханша ми е Дянков и президента и брътвежите им ... искам пътища, искам да не плащам зверски данъци и глоби и прочие и пак да е всичко като преди че и по зле, погнусяват ме всичките държавни инстанции дето ни мачкат всеки шибан ден .... обречени сме. БГ е обречена.
Дядо Господ да слезе - ще се хване за главата и ще ни тегли една майна.
Дядо Господ да слезе - ще се хване за главата и ще ни тегли една майна.
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
Ей ся сутринта пътувам от София за пловдив,на магистралата нема кьорава машина за почистване да ги еВа,че що плащам аз винетки,да се боря като "прасе с тиква" в снега..