Помогнете да популяризираме автомобилния спорт в България

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Re: Помогнете да популяризираме автомобилния спорт в България

Мнение от SKISA » 05 Апр 2010, 11:08

оги ,аз усещам пренебрежение ,въпреки приятелското си отношение в темата и към хората,писали в нея. това усещам ,това пиша. дори само деленето на вие и ние е глупаво. нито вие сте някъде ,нито други....! много пъти се е случвало аз лично да се опитам да застана от същата страна ,на която е и спорещият с мен ,но не се получава ,особено тук. не съм се озлобил,опитвам се да потърся причината за това,от което се оплакват пилотите и занимаващите се сериозно с този спорт ,както и да помогна. след като няма нужда от спор,помощ,мнения-ок. ваша воля.

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 05 Апр 2010, 11:37

SKISA написа:оги ,аз усещам пренебрежение ,въпреки приятелското си отношение в темата и към хората,писали в нея. това усещам ,това пиша. дори само деленето на вие и ние е глупаво. нито вие сте някъде ,нито други....! много пъти се е случвало аз лично да се опитам да застана от същата страна ,на която е и спорещият с мен ,но не се получава ,особено тук. не съм се озлобил,опитвам се да потърся причината за това,от което се оплакват пилотите и занимаващите се сериозно с този спорт ,както и да помогна. след като няма нужда от спор,помощ,мнения-ок. ваша воля.

проблема е че вие си мислите че тази тема е пусната от егоизъм... аз не съм пуснал темата с цел медиите да ме дават мен по телевизията... пуснах я защото искам да гледам повече автомобилен спорт...пускам я като фен на автомобилния спорт който иска да гледа автомобилен спорт по телевизията... това за което се опитвам да помогна не го правя от егоизъм... напротив... искам да помогна на момчетата каращи на професионално ниво да получат това което заслужават... повече медийно присъствие... писна ми единствено по спортните новини да гледам само и единствено футбол... също искам да гледам репортаж в спортните новини отразяващ БМВ събора... едно от най-грандиозните събития случващи се на нашата родна земя... сложи ръка на сърцето си и кажи че БМВ събора не заслужава поне едно споменаване в спортните емисии... но уви от толкова много футбол не остава време за такива незначителни новини... много по важно е да се спомене че халфа на Пирин снощи бил засечен пиян в столична дискотека :ranting:

много се повтарям и потретвам ама явно и вие четете през пръсти :)
проумейте го че и ние пишем от гледна точка на фенове... а не на пилоти искащи спонсори... нито един от нас не кара за БФАС... ние сме аматьори каращи в един любителски шампионат ( аз дори и за такъв вече не се приемам ) и да си кажа чесно не бих си мръднал и пръста да помогна по някъв начин на този любителски шампионат

Аватар

Мнение от SKISA » 05 Апр 2010, 11:47

ма защо разсъждаваш и ми слагаш думи в устата!? има хора тука ,които знаят ,че може би съм човека с най-много говорене за отразяването на събора. всяка година се разправям и споря и натискам всеки управителен съвет да се случат неща,които да променят това нещо-не че другите не го искат. абсолютно трябва по-широко отразяване и съм го изтъквал в десетки теми,както и съм изтъквал, че хората от другите автомобилни клубове се справят в пъти по-добре от нас.
и аз искам да гледам повече автомобилизъм,а не футбол-българският изобщо не ме интересува.... и обсъждаме как да се случи това ,а не кой какви спонсори искал-говорим за начина да се случи и че това е да има повече спонсори ,за да има интереси ,пари и от там отразяване. аз не говоря за егоизъм ,а за начин за приближаване към това ,да има повече отразяване. да не мислиш ,че няма да ми е кеф утре денис да стане европейски шампион и аз да мога да кажа ,че съм се ръкувал с него,че съм видял как израства или шаро да стане шампион по дрифт и да мога да кажа на компанията, че съм видял как за първи път тръгва с таксито и още е несигурен в колата,или че съм си говорил със сашо преди да стане кинг ъв дъ дрифт ....!!?!?!? ще ми е приятно-бъди сигурен и искам да се случи и за това и си късам пръстите и нервите ,да говоря кво мисля по въпроса,да се съгласявам или не с някого ,за да стане все някакси .... но аз не сипя жупел върху спорещите ,а не същото се случва отсреща...

ентусиаст
Аватар
Кара: Е83 3.0 D
Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v

Мнение от M-TEAM » 05 Апр 2010, 12:04

Така и така темата от доста време я чета и гледам че има доста гледни точки,но тъпата истина е че за този спорт нищо не се прави в България.
Държавата не си е помисляла и за миг че от този спорт могат да се искарат доста пари,като тва и е основно занимание на държавата да ни скубе :censored: , ами аджеба тез глупаци у парламента ако не крадяха толкова много можеха да се построят писти, на които да се заплаща и да се кара като в нормалните държави. Всеки от вас е искал да си покара на писта да знае че не може да удари някого или да заплашва околните.
Аз от доста години ходя по състезания ,бил съм и механик ,атмосферата е уникална и като гледам как бавно го съсипват и този спорт ми става много гадно,защото един пример на писта Стара Загора са се събирали над 20 00 хиляди души , а на мач на ония си там отбор Берое аз повече от 1000 човека не съм виждал.
МИналата година на дрифт шампионата ходих на Калояново 2 пъти и на Хасково еми искам да ви кажа че ако футболистите ни се раздаваха така щяхме да сме световни шампиони вече ,а те се раздават у дискотеките и бият манекенки :ranting:
Просто в България имаше една шуменска телевизия която отразяваше автомобилния спорт като хората Топ Тв мисля че беше и я закриха :banghead: .
Та за какво отразяване може да се говори като на затворен маршрут ,по телевизията му казват Рали :dummy: и се отразява само като се случи някоя по тежка катастрофа като например н Велико Търново тази година и миналата година единствено за Варна казаха като удариха хората и тва беше медйното отразяване . Добре че поне големите ралита им отделят по 30 сек да кажат първите 3-ма :bang:
BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 05 Апр 2010, 12:12

Скиса, слагате каруцата пред коня! А относно феновете, аз съм най-обикновен фен и тва не ми пречи да си плюя по семкаджиите! Искам като отвора някой спортен вестник, да чета за спорт не за футбол!

п.п. “Ние спортистите, мразим футболистите!” :mhihi:

Аватар

Мнение от SKISA » 05 Апр 2010, 12:17

грешиш,вальо. каруцата си е точно на мястото. и ако мислиш ,че с призиви и вой ще се отрази повече някой спорт,значи вярваш в дядо мраз. трябва да се случи така ,че медиите да се заинтересуват,да им се покаже ,че много народ гледа и иска да гледа и от там ще се случи и коня да дръпне.
и не само вие сте спортисти ,нали не си забравил ранга ми... :winky: и с представянето на много хора от един спорт се вади и извода за всички-футболистите са пияници и биячи,шахматистите са улави ,а автомобилистите са ......!?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Valentin_Peev » 05 Апр 2010, 12:22

Точно тва искам да кажа, трябва един вид да се промотират другите спортове! Неможе на един мач да има 200 човека и 10 мин. репортаж само за него, а на “Писта София” 5000 човека и 10 сек. репортаж. Преди две седмици имаше световно по шорт трек в Зимния дворец, някой нещо да разбра?

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 05 Апр 2010, 12:24

Valentin_Peev написа:
п.п. “Ние спортистите, мразим футболистите!” :mhihi:

:yes: :yes: :yes:
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар

Мнение от SKISA » 05 Апр 2010, 12:35

ми ти явно се интересуваш от спортове-айде кажи ми кой е най-бързият начин и най-лесният за популяризиране на някакъв спорт....!?!?
щото аз ще ти кажа-ето ти примери:
кога е бума от интерес към ските у нас!?-попангелов кара!
защо съм чул за шортрека в зимният!?-щото раданова спираше кариерата си!
кога се е вдигнал интереса към ралитата във франция с 45%!?-льоб става световен!............

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 05 Апр 2010, 12:37

SKISA написа: трябва да се случи така ,че медиите да се заинтересуват,да им се покаже ,че много народ гледа и иска да гледа и от там ще се случи и коня да дръпне.

Амче нали това е идеята на групата ве скиса :mrgreen: да набере максимален брой почитатели и да се изпрати писмо до медиите... медиите като влезнат да видят групата и като видят мненията коментарите и големия брой участници в нея да се активизират :bchug:

кавалер-монтьор
кавалер-монтьор
Аватар
Кара: леки BMW-та :):):)
Мечтае да кара: Ferrari F12 Berlinetta

Мнение от gazzzar » 05 Апр 2010, 22:39

радва ме, че темата се разви в тая посока най-накрая....след всичко написано, мисля че всеки ще осъзнае, че начинанието е наиситина добро и най вече чисто....всичко щеше да е супер особенно ако ги нямаша малоумните коментари на "динамита" :mhihi: :mhihi: :mhihi:
ВСЕКИ ИСТИНСКИ BMW ЕНТУСИАСТ РАНО ИЛИ КЪСНО СИ КУПУВА Е30 ///M3.... 8) 8) 8)
Изображение
"The main thing is to be yourself. Many times its through a mistake that you learn. And the main thing is to make sure you learn through your mistakes and get better.”
Ayrton Senna

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i
Детайли за колата: M43B19TU

Мнение от TheKiller » 06 Апр 2010, 5:02

Аз ще се въздържа от коментар,ето нещо наистина истинско:
http://www.youtube.com/watch?v=tV0ViEIG2uk
/// 6>4
ИзображениеИзображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от seven-eight » 07 Апр 2010, 19:59

Сега по спортните новини казаха за King of Europe в Сърбия до колкото разбрах, че не го слушах много много, след месец. Даже показаха и колата на Т.Дунев. Ето ви и репортаж :ok:

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 07 Апр 2010, 22:30

seven-eight написа:Сега по спортните новини казаха за King of Europe в Сърбия до колкото разбрах, че не го слушах много много, след месец. Даже показаха и колата на Т.Дунев. Ето ви и репортаж :ok:

Дадоха репортаж и по БНТ и по БТВ и по Нова ще има
Ама знаеш ли колко струват тези репортажи ;)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 07 Апр 2010, 23:15

Ogi написа:http://www.facebook.com/home.php?#!/group.php?gid=110353182317886

Това е фейсбук група целяща да спомогне за по-широкото медийно отразяване на автомобилния спорт в България... Последните години отразяване на този спорт изцяло ЛИПСВА. Единственото което отразяват Българските телевизии за Българския спорт е футбол, тенис, футбол, футбол, футбол, малко формула 1, футбол, малко бокс, борба, футбол, футбол и много футбол!!! Разбирам че много Българи обичат да гледат футбол ама интересите им не се свеждат само до този спорт мамка му... присъедините се към групата и дайте своето предложение за вариянт на писмо което ще бъде изпратено до всички телевизионни медии в страната.

П.П. Пускам тази тема за да я видят повече хора, да станат съпричастни и да помогнат с каквото могат... дай боже да постигнем нещо Изображение

С удоволствие бих се присъединил в групата във фейсбук, но не членувам в социалната мрежа.Ако полза има само броя членове, ще намеря няколко приятели, които да се присъединят, но все ми се струва, че хората членуващи там трябва да знаят защо го правят и да са съпричастни към каузата.
Отностно връзката с медийте, мисля че ще мога да опитам нещо.Имам една приятелка, която е репортерка в ПРО.БГ, проблемът е че е наскоро назначена и леко се притеснява да изявява самоинициатива все още, но все пак ще видя какво може да се направи, а въпросната телевизия има афинитет към спорта и леко нетрадиционните отразявания.
Имам и някои идеи за писмото, но тях евентуално на лично по-късно или ако трябва да е свързано с фейсбук ще помоля някой приятел.
Мога да опитам да разпространя инициативата и в други форуми - бях модератор в тунинг.бг (вероятно още съм), ако това би помогнало ще се радвам да съм полезен.Също така във форума на Clubf1 имам връзка с модератори, а и хората там наистина са много навътре в нещата около моторните спортове и с удоволствие влизам там, за да обсъждам неща по техничаската, тактическата и т.н. страна на Ф1, нещо което е невъзможно в по-големите форуми (тотална противоположност на тунинг.бг, където са един вид "семкаджиите").Ако някой има връзки в рали форума и дрифтинг.бг форума също ще е добре.
Предварително се извинявам, ако е забранено да поствам имената на други форуми, ако се налага нека модераторите да ги премахнат.

Бих искал да започна втората част на това изказване с този цитат:
landikar:
"Аз се кефя на всеки който стъпи на пистата независимо какво кара и как го кара......"

Като човек бил част от развитието на един отборен спорт в един малък град (спорта не е футбол :mhihi: ), знам че за да се получи нещо и да изпъкнат добрите състезатели, трябва началото да е съпроводено от ентусиазъм.Когато шепа хора започнат да правят нещо, на което се кефят и постепенно към тях идват други, които също се наслаждават на случващото се, постепено нещата се разрастват и в един момент хората практикуващи спорта са достатъчно много, за да може да стане някакъв подбор и талантливите да изпъкнат.Без значение е че хората започнали всичко нямат свръхчовешки талант и не са конкурентно способни, но сред и покрай тези ентусиасти изникват и се реализират талантите.Аз мисля, че този етап отдавна е преминат при нас особено в ралитата единствено дрифт шампионата е на такъв начален етап и това го прави (поне за мен) невероятно интересен и зрелищен, тъй като момчетата се раздават на макс заради забавлението, заради адреналина, заради себе си и най-вече заради публиката без значение каква е тя.
Явно проблемът е някъде на следващото ниво - в липсата на подкрепа от държава, общини и т.н. и липсата на по-широко отразяване, сериозните спонсори идват едва след това.

А образоваността на феновете ще расте с нарастване на популярността нормално е повечето от тях да търсят зрелището, катастрофите и скандалите, но ще дойдат и хората интересуващи се от чисто състезателният аспект на нещата, пилотските качества, майсторството и т.н.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата