2012?
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: 2012?
От намибия е....
Колега повярвай ми, не си ги виждал......негър от сащ, казва за тях, че са маймуни....тва е еволюцията, но аз спирам по тая тема понеже тва опира до расизъм, а не е така, аз си ги тача тия хора, бачкат много и са верни приятели.....
Колега повярвай ми, не си ги виждал......негър от сащ, казва за тях, че са маймуни....тва е еволюцията, но аз спирам по тая тема понеже тва опира до расизъм, а не е така, аз си ги тача тия хора, бачкат много и са верни приятели.....
Сондьора написа:Feanor написа:Абсолютно не си прав. Различните раси са все хора, по каквито искаш критерии - кеф ти биологични, кеф ти психологически.
По твоята логика, и шимпанзето дето цъка червената лампа е "човек".
Ми той това се опитваше и мен да убеждава по-нагоре

Инак еволюцията на човешката цивилизация по принцип се дължи на шепа хора (при това май са само бели

Без тях щяхме да сме на нивото на тея полу хора, полу маймуни от снимката

А на тая шепа хора, от къде им е дошло просветлението за всички гениални изобретения, които днес имаме за даденост, можем само да гадаем

- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Цитат от един сайт даващ малко поле за размисъл и фантазий:
В средата на Февруари, 2001 година бе обявено дешифрирането на човешкия геном. Изненадата за научното общество бяха 223-те гени, присъстващи в човешкия геном, които нямат аналози в никой от по-долните слоеве на еволюционното дърво. Теорията на еволюцията на Дарвин бе разклатена и от откритието, че човешкия геном съдържа само 30-40 хиляди гени, вместо предсказаните 100 хиляди. Много от другите гени бяха открити в растения, низши животни и бозайници. Техния произход може да се проследи почти до първата ДНК, възникнала в първичния бульон. Мистериозните 223 гени обаче не се срещат никъде по пътя на еволюцията преди човека, освен във няколко вида бактерии. Учените не могат да обяснят появата на тези гени у човека по друг начин, освен чрез сравнително скорошно "хоризонтално пренясане от бактерии". Казано с други думи, сравнително скоро, по отношение на цялата Еволюция, в генома на човека са се вмъкнали 223 гени, които не са плод на еволюцията, не са се движили вертикално по еволюционното дърво, а са преминали хоризонтално от бактерии.
В средата на Февруари, 2001 година бе обявено дешифрирането на човешкия геном. Изненадата за научното общество бяха 223-те гени, присъстващи в човешкия геном, които нямат аналози в никой от по-долните слоеве на еволюционното дърво. Теорията на еволюцията на Дарвин бе разклатена и от откритието, че човешкия геном съдържа само 30-40 хиляди гени, вместо предсказаните 100 хиляди. Много от другите гени бяха открити в растения, низши животни и бозайници. Техния произход може да се проследи почти до първата ДНК, възникнала в първичния бульон. Мистериозните 223 гени обаче не се срещат никъде по пътя на еволюцията преди човека, освен във няколко вида бактерии. Учените не могат да обяснят появата на тези гени у човека по друг начин, освен чрез сравнително скорошно "хоризонтално пренясане от бактерии". Казано с други думи, сравнително скоро, по отношение на цялата Еволюция, в генома на човека са се вмъкнали 223 гени, които не са плод на еволюцията, не са се движили вертикално по еволюционното дърво, а са преминали хоризонтално от бактерии.
spacepl написа:Цитат от един сайт даващ малко поле за размисъл и фантазий:
Интересно, интересно

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
dimithur написа:А на тая шепа хора, от къде им е дошло просветлението за всички гениални изобретения, които днес имаме за даденост, можем само да гадаем
Образовали са се хората и не са приемали като даденост, че има неща над човешкото разбиране.

spacepl написа:Цитат от един сайт даващ малко поле за размисъл и фантазий
Не знам какво е "фантазий", звучи римски... ама цитатът ти твърде вестникарски звучи. Пренасяне на гени от бактерии... мооооля? Някой журналист май много филми е гледал...

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Фантазьорски работи
бирата ми идва в повече
http://www.genomenewsnetwork.org/articl ... sfer.shtml
http://answers.yahoo.com/question/index ... 511AAW326B

http://www.genomenewsnetwork.org/articl ... sfer.shtml
http://answers.yahoo.com/question/index ... 511AAW326B
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Понеже темата е 2012?,
Да оставим еволюцията на страна.
Магнитните полюси на земята се сменят за последните 10 млн години, се сменя 4-5 пъти на 1 млн години. И тва е доказано. От последната смяна са минали 800 000 хил.год.
Пак някъде четох, че е на 12 000 год......а обръщането става за година, или нещо подобно, от което отслабва магн. поле, земетресения, наводнения и т.н.
Да оставим еволюцията на страна.
Магнитните полюси на земята се сменят за последните 10 млн години, се сменя 4-5 пъти на 1 млн години. И тва е доказано. От последната смяна са минали 800 000 хил.год.
Пак някъде четох, че е на 12 000 год......а обръщането става за година, или нещо подобно, от което отслабва магн. поле, земетресения, наводнения и т.н.
Feanor написа:dimithur написа:А на тая шепа хора, от къде им е дошло просветлението за всички гениални изобретения, които днес имаме за даденост, можем само да гадаем
Образовали са се хората и не са приемали като даденост, че има неща над човешкото разбиране.![]()
Е интересно от кой са се образовали, като преди тях е нямало от кой

Feanor написа:spacepl написа:Цитат от един сайт даващ малко поле за размисъл и фантазий
Не знам какво е "фантазий", звучи римски... ама цитатът ти твърде вестникарски звучи. Пренасяне на гени от бактерии... мооооля? Някой журналист май много филми е гледал...
И сега какво излиза според еволюционната теория - че сме се чифтосвали с батерии ли

А по темата за полюсите - ако Земята остане без магнитно поле , вероятно ще се опечем от слънчевата радиация за 15на минути

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
Ех, къде е Моканина, да погледне небето и да се извика...
Интересна статия spacepl.
А Feanor е прав за "вестникарското" звучене, на текста на Български, който си дал. Ако си направи човек труда да прочете статията, ще види, че дори хората правили изследването казват, че са ползвали методи, които не дават тази информация, която тръбят медиите...
Не сме се чифтосвали с бактерии. За сега...
Но поради съжителстването ни с огромното количество такива, (които живеят вътре в телата ни), приемаме "хоризонтално" и техни гени.
Но е пълен абсурд да приемем толкова, колкото се твърди във вестниците.
Сравненията с други гени се основават на пълно съвпадение. Естествено е, толкова много човешки гени да не съвпадат с гени от други организми. В това изследване са гледали за 100% идентичност. Дори съвсем минимална мутация дава отрицателен резултат, въпреки, че на практика гените са същите.
Уфф, стига ми толкоз, нещо се улях. Това ми е първи петък от не знам колко време да съм трезвен...
Май трябва да се поправя, не ме избива на хубаво
P.S. Човешкият прогрес е част от самата еволюция. Нищо не е ставало изведнъж. Всичко е плод на поколения "research"
Интересна статия spacepl.
А Feanor е прав за "вестникарското" звучене, на текста на Български, който си дал. Ако си направи човек труда да прочете статията, ще види, че дори хората правили изследването казват, че са ползвали методи, които не дават тази информация, която тръбят медиите...
Не сме се чифтосвали с бактерии. За сега...
Но поради съжителстването ни с огромното количество такива, (които живеят вътре в телата ни), приемаме "хоризонтално" и техни гени.
Но е пълен абсурд да приемем толкова, колкото се твърди във вестниците.
Сравненията с други гени се основават на пълно съвпадение. Естествено е, толкова много човешки гени да не съвпадат с гени от други организми. В това изследване са гледали за 100% идентичност. Дори съвсем минимална мутация дава отрицателен резултат, въпреки, че на практика гените са същите.
Уфф, стига ми толкоз, нещо се улях. Това ми е първи петък от не знам колко време да съм трезвен...
Май трябва да се поправя, не ме избива на хубаво

P.S. Човешкият прогрес е част от самата еволюция. Нищо не е ставало изведнъж. Всичко е плод на поколения "research"
Laugh...
And the world laughs with you.
Cry...
And the world laughs louder!!!
Cry...
KoolyO написа:
Дрън , дрън, та пляс. За последните 100 години има 5 пъти повече "ресърч", отколкото за цялото останало развитие на човечеството

- KoolyO
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е63 650iLCI&E93 325i&Z3 1.9
- Мечтае да кара: 612
dimithur написа:KoolyO написа:
Дрън , дрън, та пляс. За последните 100 години има 5 пъти повече "ресърч", отколкото за цялото останало развитие на човечеството
Ъхъ! И това не е плод на поколенията, правили открития и произвеждали нови и нови технологии, ами и то ни е спуснато свише...

Нещо вече сме много далече от "темата" 2012...
Интересно ми е за какво ли ще се спори през 2018, в темата за края на света през 2020г, предсказан от група съветскки учени чийто трудове наскоро са били разсекретени

Laugh...
Cry...
Cry...
dimithur написа:Дрън , дрън, та пляс. За последните 100 години има 5 пъти повече "ресърч", отколкото за цялото останало развитие на човечеството
Последните 100 години по-голямата част от нещата са "ъпдейт", а не "ресърч".
"Модерната физика", както я наричат не съществува от 10 хиляди години, а от едва 5 века(500 години), преди това физиката като наука е била почти непонятна и първобитна, било е невъзможно да има ресърч. Шанса да излезеш и да кажеш, че атоми,молекули и тинтири минтири е направена земята, хората са еволюирали, а Бог е само в главата им - надали е щяло да преживееш следващите 8 часа.

Просто е нямало как да се роди модерната физика, хората НЕ са искали да знаят от какво е изградена водата, те просто са приемали че бога на водата им я е дал и така са си живяли стотици години от поколение на поколение... но да не разводняваме.
Колкото до 2012 не вярвам да е нещо по-различно от 2011, пък и шанса да умреш от нещо друго до 2012 смятам че е доста по-голям.

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
kiro_320 написа:Просто е нямало как да се роди модерната физика, хората НЕ са искали да знаят от какво е изградена водата, те просто са приемали че бога на водата им я е дал и така са си живяли стотици години от поколение на поколение...
Всъщност не си съвсем прав, в древна Елада да речем хората са се интересували. Че са били стигнали и доста напред в някои области - физика, астрономия, математика... За съжаление, с масовото навлизане на християнството се налага и идеята, че познанието е в Библията, а останалото - отвъд разбиране.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"