От къде пазарувате свястна храна? И има ли такава въобще?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Re: От къде пазарувате свястна храна? И има ли такава въобще?

Мнение от dimithur » 12 Окт 2010, 9:53

pampo написа:^ Според мен всички тея филми с луда крава, птичи грип и т.н. са само с цел да психират обществото и да си купува скапаните им ваксини против пандемията. Искам да ти кажа, че откакто се помня ям месо само от баба и дядо и до сега не съм хванал нито луда крава нито трихинелоза нито саломонела, нито каквото и да е. По същата рецепта пра-дядо ми почина на 92г. бог да го прости, и 2та ми комплекта баби и дядовци, да са живи и здрави, са над 80те и са в добро здраве и си хапват домашната продукция и хич не ги интересува луда крава и птичи грип, така че който иска нека прави изслседвания, аз мисля че лабораторията на времето е доказала и утвърдила тази продукция...

Абсолютно :yes: Лудата крава от къде се появи ? От някакви скапани кравешки ваксини или от измисленото ГМО дето ги тъпчат ;) Трихинолозата не е толкова страшна, ако го опечеш хубаво месцето, няма никакви проблеми .
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Окт 2010, 9:55

saleen написа:трихинелоза?
...
"Луда крава"
...
Според мен а малко като мит това твърдение, че всичко, което излиза от домашния двор е перфектно и безвредно за консумация....

:yes: :yes: :yes:
Цял живот да ядеш само био, еко или квито и да са такива продукти - и веднъж само да те тресне една салмонелоза примерно и вечно ще съжаляваш, че си се доверил на баба си, а не на модерната наука (оная, дето е открила анатемосаните Е-та :mhihi: ) ;)

pampo написа:Според мен всички тея филми с луда крава, птичи грип и т.н. са само с цел да психират обществото и да си купува скапаните им ваксини против пандемията.

:yes: :yes: :yes:
И тва е верно! Психират обществото с реклами, за да си качат оборота - пазарна икономика, кво да се прави... :dunno:
Ти обаче не ми казвай, че ако ти текне кръв от едикъде си или повръщаш неистово (ама не от препиване :mhihi: ) ще кажеш "ХХХ и докторите-шарлатани, ХХХ и фармацевтичните продукти безполезни - я да ида аз при баба на село на чист въздух да сърбам зелева чорбица (био :lol: ) и няма как да не се оправя!" ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 12 Окт 2010, 11:23

flame написа:Цял живот да ядеш само био, еко или квито и да са такива продукти - и веднъж само да те тресне една салмонелоза примерно и вечно ще съжаляваш, че си се доверил на баба си, а не на модерната наука (оная, дето е открила анатемосаните Е-та :mhihi: ) ;)

Никога няма да се доверя на продуктите на съвременната наука, защото те са направени с цел печалба, производителя не се интересува ти да си здрав, а да има повече чиста печалба.
Баба ми от своя страна не влага в продукцията нищо, за да изкара много повече продукция от дадена площ. Тя го прави с цел лична употреба и няма никаква корист. Да не навлизам в излишни философии за преобразуването на енергията, просто продукцията на баба е в пъти по-полезна и питателна, и безвредна от тази на която и да е фабрика с каквато и да е лаборатория...
Освен това пак казвам, че наблюденията ми се дългогодишни върху 3 поколения, които ползват тази продукция и болести няма... От друга страна заради скапаните ваксини на "модерната наука" съм прекарал полвин година на легло у дома, когато бях на 5г. вместо да играя с децата на вън. Бях станал като сомалиец и колкото и смешно да звучи супер отвратителния сироп за имунна стимулация, който баба ми беше взела от нейна съселянка ме върна в играта за няма и 2 седмици, така че хич не ми хвалете скапаната фармация, където играят милиарди пред баба ми, за която моето щастие е приоритет #1...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 12 Окт 2010, 11:31

:yes: жалко, че малко хора го разбират това, което казваш.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Окт 2010, 11:33

pampo написа:Никога няма да се доверя на продуктите на съвременната наука, защото те са направени с цел печалба, производителя не се интересува ти да си здрав, а да има повече чиста печалба.
Баба ми от своя страна не влага в продукцията нищо, за да изкара много повече продукция от дадена площ. Тя го прави с цел лична употреба и няма никаква корист. Да не навлизам в излишни философии за преобразуването на енергията, просто продукцията на баба е в пъти по-полезна и питателна, и безвредна от тази на която и да е фабрика с каквато и да е лаборатория...

За първото се съгласих. Но все пак големите корпорации постовят здравето ни на 2 място след печалбите си. Щото ако не следяха за качество - никой нямаше да им прави оборот ;)

А баба ти да ме извинява, но тя може да разчита само на добрите си намерения и на това да запали една свещ в църкавата за добра реколта ;)
Нито ще разбере сама ако над "еко реколтата" й премине транзитно някой радиационен облак, нито с молитви ще избегне градушките :winky:

Така, че науката и прогреса са необходимото зло. Противното означава да се върнем обратно в пещерите ;) :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Окт 2010, 11:41

Ти що си мислиш, че биоземеделието за вековете в които се е развивало, щото то е било именно такова преди да се появи съвременната "наука" не е изнамерило средства да се предпази от киселинни дъждове, вредители и т.н. Има ги и са далеч по-ефективни и безвредни от съвременните методи.
При градушка няма химия, която ще ти помогне.
Изображение

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 12 Окт 2010, 11:46

флейм, флейм... т'ва жълто те съсипа...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 12 Окт 2010, 11:53

flame написа:За първото се съгласих. Но все пак големите корпорации постовят здравето ни на 2 място след печалбите си. Щото ако не следяха за качество - никой нямаше да им прави оборот ;)

На 2ро място след печалбите големите корпорации слагат отново печалбите...
И на 3то и на 4то и т.н. пак са печалбите...
Където има намесени милиарди човешкия живот няма абсолютно никакво значение...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Окт 2010, 11:57

bum_bum написа:Ти що си мислиш, че биоземеделието за вековете в които се е развивало, щото то е било именно такова преди да се появи съвременната "наука" не е изнамерило средства да се предпази от киселинни дъждове, вредители и т.н. Има ги и са далеч по-ефективни и безвредни от съвременните методи.
При градушка няма химия, която ще ти помогне.

Има такива средства, има - викат им бабешки рецепти :mhihi:
И когато са били изобретени преди векове, хората са умирали от елементарна настинка или кръвоизлив :winky:

А за градушките - кво да ти кажа...
Абе прав си - един кубран и свещ в църквата вършат по-добра работа от противоградните ракети :winky:
Да му се невиди и пустата наука - самолети, ракети, глупости - козите и кравите на село до нервно разстройство ги докараха :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Окт 2010, 12:03

pampo написа:
flame написа:За първото се съгласих. Но все пак големите корпорации постовят здравето ни на 2 място след печалбите си. Щото ако не следяха за качество - никой нямаше да им прави оборот ;)

Е, айде не се оливай де! ;) С тия твои изказвания все едно да тръгна да обяснявам на Фидел Кастро ползите от капитализма :lol:

Както казах - ако пускаха на пазара очевидно гадни и вредни неща - ПРОСТО НИКОЙ НЯМАШЕ ДА ГИ КУПУВА (и нямаше да има печалба) ;)
Та затова се стараят да ги докарват максимално безвредни - за да ги купуват хората и да правят оборот. :idea:

Друг е въпросът е, че може да има някои малки (или по-големи :mhihi: ) вредности, които не са все още добре изучени, обаче маркетинговия отдел казва, че трябва да бъдат пуснати дадени продукти незабавно, за да се реализират най-големи печалби. Пък тия неизучените вредности ще ги оправим в движение (с надеждата да не умре никой дотогава) :mhihi:

Аватар
Кара: 200CE

Мнение от Projektzwo » 12 Окт 2010, 12:06

flame написа:
pampo написа:

Е, айде не се оливай де! ;) С тия твои изказвания все едно да тръгна да обяснявам на Фидел Кастро ползите от капитализма :lol:

Както казах - ако пускаха на пазара очевидно гадни и вредни неща - ПРОСТО НИКОЙ НЯМАШЕ ДА ГИ КУПУВА (и нямаше да има печалба) ;)
Та затова се стараят да ги докарват максимално безвредни - за да ги купуват хората и да правят оборот. :idea:

Друг е въпросът е, че може да има някои малки (или по-големи :mhihi: ) вредности, които не са все още добре изучени, обаче маркетинговия отдел казва, че трябва да бъдат пуснати дадени продукти незабавно, за да се реализират най-големи печалби. Пък тия неизучените вредности ще ги оправим в движение (с надеждата да не умре никой дотогава) :mhihi:

блажени са вярващите... :winky:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 12 Окт 2010, 12:20

flame написа:Както казах - ако пускаха на пазара очевидно гадни и вредни неща - ПРОСТО НИКОЙ НЯМАШЕ ДА ГИ КУПУВА

:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Не знам вече от колко време влизам в тоя форум, но това е най-най-най голямата глупост, която чувам тук!
А какво, ако не вредни и смъртоносни са вещества като аспрартам, ацесулфам, татрацин, БХА и БХТ, мононатриев глутамат, натриев нитрат и натриев нитрит, салицилати, сулфити и т.н. и т.н, мога да ти изброявам до утре. Вземи погледни опаковката на кой да е произволен продукт- салам, солети, вафли, стафиди.. квото се сетиш и ще видиш поне едно от тия неща.
Винаги си повтарям при подобен спор, че всеки е сам за себе си и не трябва да ми пука, но честно казано ми е жал като виждам подобно невежество и нехайство към собственото здраве.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Окт 2010, 12:35

bum_bum написа:какво, ако не вредни и смъртоносни са вещества като аспрартам, ацесулфам, татрацин, БХА и БХТ, мононатриев глутамат, натриев нитрат и натриев нитрит, салицилати, сулфити и т.н. и т.н, мога да ти изброявам до утре.

Ако ми позволиш да те цитирам: :mhihi:
bum_bum написа:Не знам вече от колко време влизам в тоя форум, но това е най-най-най голямата глупост, която чувам тук!

Аз лично (пък и милиони по света) пия Coca Cola Light и други напитки с аспартам, ходя поне веднъж годишно на прегледи и съм в читаво здраве :D
Разбирам ти логиката, но съгласно нея всички МПС-та без тролеи и трамваи трябваше да бъдат забранени поне в градовете или да ходим с противогази :mhihi:
Естествено, че всички тези неща не са полезни и дори вредни, но модерният начин на живот изисква използването им (напр. на консервантите). :confused:
Иначе разбира се, че може всички храни да са без консерванти - както е и възможно всички ние да вървим само пеша в градовете :winky:

Аватар
Кара: ги да ядат грудки

Мнение от dimithur » 12 Окт 2010, 12:37

flame написа: както е и възможно всички ние да вървим само пеша в градовете :winky:

Мое, мое, като гаврътнеш една ока домашна сливовица и краката ти сами те закарват до вкъщи, па и ако не те закарат, нема да ти пука особенно , че си спал в канавката :mhihi:
в една зверилница толерантност е равно на смърт
Н.Хайтов
http://www.youtube.com/watch?v=o7oVw72Bc4Y

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Окт 2010, 12:42

dimithur написа:
flame написа: както е и възможно всички ние да вървим само пеша в градовете :winky:

Мое, мое, като гаврътнеш една ока домашна сливовица и краката ти сами те закарват до вкъщи, па и ако не те закарат, нема да ти пука особенно , че си спал в канавката :mhihi:

Лошото е, че в такива ситуации и пеем на висок глас!
:lol: :lol: :lol:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата