Въпрос : СЕГА ли е времето за смяна на летните гуми ?
Модератор: Общи модератори
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Re: Въпрос : СЕГА ли е времето за смяна на летните гуми ?
SKISA написа:изобщо не схващам поантата на спора...! естествено ,че зимата се кара със зимни ,а не с летни гуми и се кара на 4те със зимни...! няма вариант да е по-добре с половин лятна,предна лява и останалите -зимни! или с придна дясна ,всесезонна ,задна -лява ,лятна и две зимни...! що се занимавате с глупости просто не мога да разбера...
Споко де , началник . Просто се шегуваме какво става ако направиш някоя от глупавите комбинации - летни+зимни . Ако няма хора наблизо или си в някое село на баира , си пада голям фън ... Сега да не скочите - под няма хора наблизо , разбирам селски мегдан , не улица в града .
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
bum_bum написа:те бирените капачки и 16 нямат
Мани, щяха да са най-грозните 16-ки на света...

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
най-добре е както българина прави е чака да завили и се моли да не натрупа....щото да не си ги хаби

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: М50+++
На мен ми е ясно, че с 4 зимни ще е по добре, ама нъли съм си типичен Българин и се чудя как да мина по тънко, но така е като няма пари
Иначе ако не ме бъркат е ясно, че ще утида и ще си взема 4 нови от магазино но..... 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
То за това като нямаш пари за елементарни работи като гуми си взимаш едно Поло, вместо е36 примерно и с 250лв си с 4 чисто нови гуми. Пък и пари ще имаш, щото няма да си дал всичко за кола. 

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
bum_bum написа:То за това като нямаш пари за елементарни работи като гуми си взимаш едно Поло, вместо е36 примерно и с 250лв си с 4 чисто нови гуми. Пък и пари ще имаш, щото няма да си дал всичко за кола.
Ааааа нещо против хората каращи Поло ли имаш

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Radoslav318i написа:На мен ми е ясно, че с 4 зимни ще е по добре, ама нъли съм си типичен Българин и се чудя как да мина по тънко, но така е като няма париИначе ако не ме бъркат е ясно, че ще утида и ще си взема 4 нови от магазино но.....
Взимай втора ръка и гледай дота . Дори и 2ра ръка да е зимната гума на сняг , просто няма база за сравнение , а 150 лева не са кой знае колко пари .
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Са ще напиша нещо което е хубаво да го прочетат доста хора ама и да го разберат!
Четете си книжките на колите и вижте кои са размерите са вашата кола!!!
Слагайте гуми описани само от производителя като размери!!!
Отворете вратата и там ще видите размерите,освен ако не ви е увивана около стълб колата и лепенката я няма!
Е36цата е с летен размер 205х60х15 и зимен 195х65х15
Като и сложите 235х35х18 дори и супер мега,хипер банд мулти гуми от НАСА тя пак нема да върви на сняг разберете го!!!!
Като един колега имена няма споменавам,не искам да засягам никой ама бате 255х40х18 тва не е зимна гума за Е46 320Д ...
ДОТ-а не копае снега и тва го разберете!!!

Снимките няма да ви помогнат,ако искат да ви метнат

И думите си мога да ги докажа нагледно като завали!!!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
N.Mihaylovski написа:bum_bum написа:То за това като нямаш пари за елементарни работи като гуми си взимаш едно Поло, вместо е36 примерно и с 250лв си с 4 чисто нови гуми. Пък и пари ще имаш, щото няма да си дал всичко за кола.
Ааааа нещо против хората каращи Поло ли имаш![]()
Бе примерно, ама ей го ти караш Роло па си зема 4 нови гуми лани,а много гъзета с БМВ- та нямат

Radoslav318i написа:На мен ми е ясно, че с 4 зимни ще е по добре, ама нъли съм си типичен Българин и се чудя как да мина по тънко, но така е като няма париИначе ако не ме бъркат е ясно, че ще утида и ще си взема 4 нови от магазино но.....
Ами като нямаш няма да караш и проблема ти се решава. Какво правим като си се направил на хитър и зимата ме натресеш с летните ти предни гуми защото не си имал някой лев за зимни. Какво съм ти виновен аз примерно.
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
Пилев написа:Radoslav318i написа:На мен ми е ясно, че с 4 зимни ще е по добре, ама нъли съм си типичен Българин и се чудя как да мина по тънко, но така е като няма париИначе ако не ме бъркат е ясно, че ще утида и ще си взема 4 нови от магазино но.....
Ами като нямаш няма да караш и проблема ти се решава. Какво правим като си се направил на хитър и зимата ме натресеш с летните ти предни гуми защото не си имал някой лев за зимни. Какво съм ти виновен аз примерно.
И аз така мисля,ама други не и си пердашат с летните зимата,и те натриса и почваш да ходиш пеш,докато ти оправат колата

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Човек да не ви пита нещо веднага почвате до го храните..
Поло моло щото всички от форума карате с чисто нови гуми зима и лято... 

По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
българска народна поговорка : Кат си знаеш нас*аните гащи...... да ти го перефразирам ли? Да може и да караме с гуми втора употреба но зимата с зимни и лятото с летни и се опитваме да не правим некви келешлъци и бум ти го е казал правилно: кат нямаш пари да подържаш технически изрядна една Е36-ца примерно се качвай на Поло/Корса и пей сърце, щото заради такива като теб останалите ни се носи славата!! (супер съм ядосан днес едно варненско ла**це се опита да ми влезе в задницата и като излязох го видях че е с 17" за мъгла... чудих се да го бия, да му нарежа гумите .... (съвет от мен - влизате във Варна и ако вали или е мокро просто си спирате колата на първият паркинг и на автобус)
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
тва с преценяването на силите е за друга тема,а и в бг се случва толко рядко ,че едва ли има смисъл да се говори....! като ме тресне и слеза и видя ,че е на галоши и ако не е 150 кила или некъв кьокушинкаец ще му вкарам в главата тва ,дето тука го говориме с устата и ще чекаме кат.
то ако немаше нужда от зимни гуми немаше да са ги измислили хората,немаше да се бъхтат да правят смески,каркаси ,грайфери и простотии ,а щехме още да навиваме един маркуч около джантите и да си перкаме.....
то ако немаше нужда от зимни гуми немаше да са ги измислили хората,немаше да се бъхтат да правят смески,каркаси ,грайфери и простотии ,а щехме още да навиваме един маркуч около джантите и да си перкаме.....
- Radoslav318i
- младши ентусиаст
-
Coulthard написа:българска народна поговорка : Кат си знаеш нас*аните гащи...... да ти го перефразирам ли? Да може и да караме с гуми втора употреба но зимата с зимни и лятото с летни и се опитваме да не правим некви келешлъци и бум ти го е казал правилно: кат нямаш пари да подържаш технически изрядна една Е36-ца примерно се качвай на Поло/Корса и пей сърце, щото заради такива като теб останалите ни се носи славата!! (супер съм ядосан днес едно варненско ла**це се опита да ми влезе в задницата и като излязох го видях че е с 17" за мъгла... чудих се да го бия, да му нарежа гумите .... (съвет от мен - влизате във Варна и ако вали или е мокро просто си спирате колата на първият паркинг и на автобус)
За пореден път казвам, че просто питах от интерес, дали става така е разбрах вече.. нямаше нужда да ми се правиш на умен и да ми обесняваш заради кой се носи славата към нашата марка, ясно ми е и не си мисли , че съм такъв