Плащате ли си данъка на колата ?
Модератор: Общи модератори
- ИЛИЯН
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 725 Е-38
Re: Плащате ли си данъка на колата ?
PIONEER написа:Ами като не съм доволен от качеството на кабелната,интернета и т.н. и като виждам,че няма и усилия да си го оправят се откачам от тях и това е.А ти ми пробутваш някаква елементарна логика,че хем не си доволен от пътищата ама продължаваш да ги ползваш и амортизираш.Не знам ама аз както и колегите не сме съгласни да мрънкаш,да не плащаш и да ползваш пътищата,чиито макар и мижави ремонти се осъществяват с парите на тези,които си плащаме.Аз го казахпрез дерето/отводнителния канал има ниви,поляни,черен път и т.н.За там никой няма да ви иска нито данък и нито винетка.Пердашите си оттам и сте рахат
Ами къде видя пътища бе колега ,то след 10г. няма да има такива.

80% от пътната инфраструктора не е ремонтирана повече от 20г.
Няма грозни жени, има трезви мъже!
- Valentin_Peev
- младши ентусиаст
-
.
Последна промяна Valentin_Peev на 06 Юли 2020, 1:36, променена общо 1 път
Има много съществена разлика между доброволна услуга и обществено задължение
Всеки може да гледа кабелна ТВ или да гледа през прозореца ако примерно не му се дават пари. Това е услуга, която мога да ползвам, но мога и да не ползвам - и никой не може да ме задължи обратното.
Данъците обаче са вид обществено задължение на всеки член на обществото, в което живеем. Първо данъците не са еднакви, второ са задължителни (като казармата доскоро
) и трето са приети със закон, който - хубав или лош, справедлив или не - важи за всички. И така е във всички държави по света.
От както свят светува има една категория селски тарикати, които:
1 - Не щат да дават пари за кабелна, обаче се вързват нелегално към съседа с високоинтелигентни оправдания от сорта на "Голям праз - той нищо не губи - да не би пък да му изхабя кабелната?!"
2 - Не щат да плащат данъци, отново с високоинтелигентни оправдания от сорта на "Не съм доволен от качеството на услугата", обаче като стане дума за получаване на социално или друго подпомагане са първи на опашката
На тия горните аз обичам да задавам 2 много простички въпроса:
1 - Може ли всеки, ама абсолютно всеки, в една държава да намери все нещо, което не му харесва в "услугите", предоставяни му от държавата, независимо, че това може да са най-качествените "услуги" в целия свят?
2- Какво ще стане ако всеки спре да плаща данъци с неговото си собствено оправдание и мотив?

Всеки може да гледа кабелна ТВ или да гледа през прозореца ако примерно не му се дават пари. Това е услуга, която мога да ползвам, но мога и да не ползвам - и никой не може да ме задължи обратното.
Данъците обаче са вид обществено задължение на всеки член на обществото, в което живеем. Първо данъците не са еднакви, второ са задължителни (като казармата доскоро

От както свят светува има една категория селски тарикати, които:
1 - Не щат да дават пари за кабелна, обаче се вързват нелегално към съседа с високоинтелигентни оправдания от сорта на "Голям праз - той нищо не губи - да не би пък да му изхабя кабелната?!"
2 - Не щат да плащат данъци, отново с високоинтелигентни оправдания от сорта на "Не съм доволен от качеството на услугата", обаче като стане дума за получаване на социално или друго подпомагане са първи на опашката
На тия горните аз обичам да задавам 2 много простички въпроса:
1 - Може ли всеки, ама абсолютно всеки, в една държава да намери все нещо, което не му харесва в "услугите", предоставяни му от държавата, независимо, че това може да са най-качествените "услуги" в целия свят?
2- Какво ще стане ако всеки спре да плаща данъци с неговото си собствено оправдание и мотив?
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
ИЛИЯН написа:PIONEER написа:...
Ами къде видя пътища бе колега ,то след 10г. няма да има такива.![]()
80% от пътната инфраструктора не е ремонтирана повече от 20г.
Ами аз съм от Бургас колега и тук откакто си тръгна стария кмет,който изкара 3 мандата правейки градинки и фонтани,сега има доста нови тротоари,улици,паркинги,осветление и т.н.Онзи ден смениха на едно от най-натоварените кръстовища светофарите,асфалтират и най-големия булевард в центъра,доста места са разкопани и се изграждат малки улички и тротори,над нас превърнаха запустялото баскетболно игрище(то и на това не приличаше)в чисто ново игрище с нови съоръжение,осветление и ограда.Ако никой в Бургас не си плащаше и това нямаше да го има.
Друг е въпроса и кой си избирате да ги управлява тия пари

8.32
flame написа:...Всеки може да гледа кабелна ТВ или да гледа през прозореца ако примерно не му се дават пари. Това е услуга, която мога да ползвам, но мога и да не ползвам - и никой не може да ме задължи обратното...
Колега, нещо не те рабирам. Първо казваш, че ако искаш ще гледаш кабелна, ако не искаш - няма.
Е аз ще ти кажа, че като искаш да караш кола ще плащаш данък за кола.
А след това казваш:
flame написа:...Данъците обаче са вид обществено задължение на всеки член на обществото, в което живеем. Първо данъците не са еднакви, второ са задължителни (като казармата доскоро) и трето са приети със закон, който - хубав или лош, справедлив или не - важи за всички. И така е във всички държави по света...
Кажи ми един данък, който плащаш без да има за какво.
Данъците за такси за услуги, к' се предоставят от държавата.
P.S. Аз си плащам данъка. Друг е въпроса, че в България системата е скапана. В нормалните държави ги скъсват от данъци, но разбира се те знаят защо ги плащат. Но ако BG спрем да плащаме данъците ще стане наистина много зле.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
bmw325tds написа:Данъците за такси за услуги, к' се предоставят от държавата.
Хубаво тълкуване, но за съжаление - невярно. Какво получава крайния потребител срещу задължителния ДДС? Данъците са такси, които държавата взима за да може да функционира. Как точно е формулирано е друг въпрос, но като цяло се налагат със закони. Не че ще тръгна да защитавам идея да се спазват законите само защото са закони, но в случая с данъците просто няма как. Ясно е, че трябва да се плащат, защо иначе държава е невъзможна, а анархията е утопия и като такава - не може да съществува. Затова недоволството следва да се изразява различно, защото иначе просто другите плащат и за теб.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
flame написа:2- Какво ще стане ако всеки спре да плаща данъци с неговото си собствено оправдание и мотив?
Не знам точно какво ще стане, ма ние от 20 години така или иначе сме си на дъното, така че по зле от това дето е сега едва ли може да стане

А като се замисля, вероятно ще има и по-малко палати построени с парите от нашите данъци и вероятно повече работещи цигани, щото нема да има от къде да цицат помощи
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
dimithur написа:flame написа:2- Какво ще стане ако всеки спре да плаща данъци с неговото си собствено оправдание и мотив?
Не знам точно какво ще стане, ма ние от 20 години така или иначе сме си на дъното, така че по зле от това дето е сега едва ли може да стане
А като се замисля, вероятно ще има и по-малко палати построени с парите от нашите данъци и вероятно повече работещи цигани, щото нема да има от къде да цицат помощи
Не може да стане по-зле ли?

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
а бе тука много определения ,много категоризиране....!! та "паразити" ,та "високоинтелектуални" ... в кавички ,разбира се...! така ! аз няма да подема същата посока да давам категории на хората,писали различно от мен, а ще кажа следното:
нали тва е право на избор!? мога да го платя ,мога и да не го платя!!?? ако не го платя -има санкции...! евентуално...! може би...! щото тия ,дето ги събират са оставили вратички ,за да минават през тях ,та понекога и ние ги откриваме и минаваме през тях....! не подстрекавам никой да не си плаща данъците! и аз бих го правил, но пък съм взел некво решение и си заставам зад него. тука говориме за моралната страна на въпроса! не за законовата...! че е задължително и че трябва да се плащат е ясно! въпроса е дали е правилно ,дали е морално ,и дали отговаря на условията в страната ни. според защитаващите тезата ,че не щът да плащат- не е! според другите може и да е.
нали се сещате що не е направено да не може да не се плаща!?? а!?!? щото аз и ти ,и той ако имаме да платиме 1000лв годишно ,то некой тумбак има да плати 10000 или 100 000лв....!!! така че секи си прави своят избор...
нали тва е право на избор!? мога да го платя ,мога и да не го платя!!?? ако не го платя -има санкции...! евентуално...! може би...! щото тия ,дето ги събират са оставили вратички ,за да минават през тях ,та понекога и ние ги откриваме и минаваме през тях....! не подстрекавам никой да не си плаща данъците! и аз бих го правил, но пък съм взел некво решение и си заставам зад него. тука говориме за моралната страна на въпроса! не за законовата...! че е задължително и че трябва да се плащат е ясно! въпроса е дали е правилно ,дали е морално ,и дали отговаря на условията в страната ни. според защитаващите тезата ,че не щът да плащат- не е! според другите може и да е.
нали се сещате що не е направено да не може да не се плаща!?? а!?!? щото аз и ти ,и той ако имаме да платиме 1000лв годишно ,то некой тумбак има да плати 10000 или 100 000лв....!!! така че секи си прави своят избор...
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
Плащам си го, разбира се.

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
deyan-enchev написа:а 49 ако е ще го платиш ли
Плащаи ти господин данъкоплатец!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- M-TEAM
- ентусиаст
-
- Кара: Е83 3.0 D
- Мечтае да кара: Е30 М3 и Lancia Delta integrale evo 16v
аз пък моя не го плащам щото все не ми остават пари ама трябва да мисля как ще го плащам че ще се насъберат много ама тва нормално ли е за 26 годишно Е30 да плащаш 127 лв
а на границата ако излезе че не съм и плащал данъка ще ме върнат ли

а на границата ако излезе че не съм и плащал данъка ще ме върнат ли

BMW E30 M3-one dream
skype-bmwpower5555
skype-bmwpower5555
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
няма да те върнат на границата за данък
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- Tenata
- младши ентусиаст
-
- Кара: Лястовица с рамка
deyan-enchev написа:няма да те върнат на границата за данък
За жалост още една вратичка, това е картинката драги съфорумци,
карайте си колите и се радвайте на живота.

на пътя и пред БОГ, всички сме равни!
- hell's angel
- младши ентусиаст
-
- Кара: овца във вълча кожа...
Valentin_Peev написа:Абе като стана въпрос за данъци, я да ви питам колко от вас живеят на адресната си регистрация и къде плащат данъците си

Новите софиянци ли питаш ?

Ubi dubium, ibi libertas