Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!
Модератор: Общи модератори
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
Re: Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!
Такаааа.....днес си взех решението-главницата е точна.......питам лихвата от кога ще е?Отговора беше:от датата на влизането на закона,демек януари 2011.Що така питам,премигвайки с очи....като се старая да изглеждат максимално големи?Отг.-така преценяват нашите юрист-консулти(така прочитали закона)......Казвам им:това е техно право,но след като неправомерно ми вземате 4000лв горница през 2007 и след като осъждат държавата през 2011, ми дължите лихва от 2007 до 2011 за тези 4000лв.По таблицата на Скица-боря се за 1700 лв.Сори, но 4 години ако ти дължат 4 бона.....треа си ги върнат.Сега в 14дневен период трябва да напиша жалба до началник МИТНИЦИ БГ чрез нач.Митница-Бургас, че не съм съгласен с решението....до 7 дни ще го пратят до СФ,и до 30 дни Таню Танов треа ми отговори-ко ши праим......Ако там ме заебът-тръгвам на съд:Административен-Бургас.......и т.н.Си бием по шамар в Страсбург,ако се наложи....Баси и държавата...... май народа го определяше ,ква да е.........след като плащам неразумно високи данъци,треа си искам правата
Пример:за тази кола плащах по 60$ на година данък в УСА,тук от 300лв почнах........съотношението е като по Виденово време,кога бачкахме за по 10 $ на месец
СТИГА ми да съм овца........ако не бе пича от Пловдив да ги съди 4 години в Страсбург немаше и да зная за това!!!!Сега ще дам целата далавера с лихвите....и ако требва още ще влеза......Съд,съд и пак съд......Треа се научат
Пример:за тази кола плащах по 60$ на година данък в УСА,тук от 300лв почнах........съотношението е като по Виденово време,кога бачкахме за по 10 $ на месец
СТИГА ми да съм овца........ако не бе пича от Пловдив да ги съди 4 години в Страсбург немаше и да зная за това!!!!Сега ще дам целата далавера с лихвите....и ако требва още ще влеза......Съд,съд и пак съд......Треа се научат

- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Ако вече имате контакти с юрист, поинтересувайте се дали има възможност да се заведе колективен иск. Ще си разделим разходите по делото, а и се надявам да има по-голяма тежест в съда.
Не ми харесва как за пореден път ме клатят, но си признавам, че нямам желание еднолично да се боря.
Не ми харесва как за пореден път ме клатят, но си признавам, че нямам желание еднолично да се боря.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- orbb
- Потребител
-
- Кара: e36 exclusive edition
- Мечтае да кара: M
Аз чакам тия дни да видя какво ще получа в сметката. Ама като чета и за лихвите как са го извъртяли... Аз също съм навит да участвам в колективен иск

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
AGD написа:Ако вече имате контакти с юрист, поинтересувайте се дали има възможност да се заведе колективен иск. Ще си разделим разходите по делото, а и се надявам да има по-голяма тежест в съда.
Понеделник ще се опитам да се свържа с пловдивския адвокат,който допринесе този закон да съществува......

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
разходите за адвокат ще си ги разделим, но мисля ,че когато се бориш за сума се внася 4% от нея ,така че тва няма как да си го спестим и всеки ще трябва да вкара сумата си в хазната докато излезе решение по делото....
иначе и аз съм навит за колективен иск ако ,обаче по закон е допустим....
- Манчев73
- младши ентусиаст
-
SKISA написа:разходите за адвокат ще си ги разделим, но мисля ,че когато се бориш за сума се внася 4% от нея ,така че тва няма как да си го спестим и всеки ще трябва да вкара сумата си в хазната докато излезе решение по делото....
Скица,следя те от доста време-остроумен си,харесвам те....ни сЪм пидал,интелигентен си, мен ми дават 4000лв от митницата.Искам си 1700 лева лихви.........разбираш ли...

- SKISA
-
-
Манчев73 написа:SKISA написа:разходите за адвокат ще си ги разделим, но мисля ,че когато се бориш за сума се внася 4% от нея ,така че тва няма как да си го спестим и всеки ще трябва да вкара сумата си в хазната докато излезе решение по делото....
Скица,следя те от доста време-остроумен си,харесвам те....ни сЪм пидал,интелигентен си, мен ми дават 4000лв от митницата.Искам си 1700 лева лихви.........разбираш ли...
къде па виде педал, бе човек!? и аз си ги искам! мойте са около 2400 разлика от акциза и около 1100 са ми лихвите ,така че и аз си ги искам! обяснявам ви само да знаете някои подробности и при колективен иск. разбираш ли...!?

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
SKISA написа:Манчев73 написа:SKISA написа:разходите за адвокат ще си ги разделим, но мисля ,че когато се бориш за сума се внася 4% от нея ,така че тва няма как да си го спестим и всеки ще трябва да вкара сумата си в хазната докато излезе решение по делото....
къде па виде педал, бе човек!? и аз си ги искам! мойте са около 2400 разлика от акциза и около 1100 са ми лихвите ,така че и аз си ги искам! обяснявам ви само да знаете някои подробности и при колективен иск. разбираш ли...!?
Аз писах некъде,че техните 4000лв де ми дължат ще ги дам по адвокати.И още ще дам пак да ги осъдим.....

- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Понеже вчера ходих отново до митницата да си освободя една пратка пак се направих на луд да питам какво става с колите над 460 к.с и категоричния отговор от някакво шефче там беше: Коли над 460к.с нямат взимане-даване с държавата Честито на преебаните като мен!
ПС Постнах го ако случайно някой се чуди каква е процедурата!
ПС Постнах го ако случайно някой се чуди каква е процедурата!

- SKISA
-
-
ми....!получих ги. естествено не в пълният размер. получих си акциза/разликата до такъв за нова кола/ и ....35лв лихва! на 2400лв за 3г ми дават 35лв лихва! и явно тва е лихвата от 1.1.2011 до датата на превода. което е смешно ,щото парите ,за които са осъдени в европа и сега връщат са им дадени 10.2007. ма нъцки. естествено тва не беше написано в решението ,за да мога да го обжалвам в срока и са единственият вариант е да ги съдя. разликата не е малка и по мои сметки е 1000лв. общо взето свинска работа и после нека некой ми каже що ние па лъжеме държавата и не плащаме квото трябва....! е за тва!!!!
п.с. ако ,евентуално се организира общ иск за лихвата ме пишете . включвам се...

п.с. ако ,евентуално се организира общ иск за лихвата ме пишете . включвам се...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат

Завеждайте един общ иск за лихвите- тея ташак си правят с 35лв. лихва

- jorkata3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
И аз си получих превода.Първо искам да "поздравя" всички които когато се заговори за връщане на акциз преди известно време писаха за това " как един мармот завивал станиола........." а даже имаше и клипче .
От една страна съм много доволен защото това бяха едни пари които бях отписал (ще има банкет!).От друга страна както писа и SKISA лихвата която са ми превели по сметката е 35лв.! Това означава че лихвата се начислява от датата на влизането на закона 01.01.2011 което е много странно тълкование на закона от страна на юристите на Агенция Митници.Според закона срока за внасяне на заявления за надвзет акциз е 6 месеца от което следва че ако бях си подал заявлението примерно май месец щях да получа по голяма лихва!
. А времето в което са ми държали парите незаконно някакъв "гратисен период" ли се явява?
Ще чакам още мнения на колеги и напълно заставам зад това да се заведе общ иск за лихвата.

От една страна съм много доволен защото това бяха едни пари които бях отписал (ще има банкет!).От друга страна както писа и SKISA лихвата която са ми превели по сметката е 35лв.! Това означава че лихвата се начислява от датата на влизането на закона 01.01.2011 което е много странно тълкование на закона от страна на юристите на Агенция Митници.Според закона срока за внасяне на заявления за надвзет акциз е 6 месеца от което следва че ако бях си подал заявлението примерно май месец щях да получа по голяма лихва!

Ще чакам още мнения на колеги и напълно заставам зад това да се заведе общ иск за лихвата.
Здравейте , и при мен е така с лихвите ( начислени са от 01.01.2011) по мой сметки държавата ми открадна някъде 1600 лв. Според мен, трябва да заведем дело срещу държавата директно в Европейският съд. Ако темата се чете от юрист да каже : може ли агенция митници да дописва закон ? Защото в закона пише т.4 че се дължи законна лихва , обаче агенция митници дописва в решението: от влизане на закона в сила. Казуса е ясен като цяло , държавата незаконно е прибирала акциз за автомобилите над 163 к.с , трябва да го върне заедно с лихвите откогато го е прибрала незаконно. Дайте да се съберем повече хора и да се консултираме с вещ адвокат , естествено ще се разделят разноските.
Изглежда щом са получени парите сме изтървали 14-дневния срок.Може ли да ги съдим по друг начин.Дайте идеи и да действаме.
Колеги, това с лихвата е грубо, даже нагло от страна на държавата, най-добре е случя с "дописката" от страна на Митници ..( т.е да се смята лихва от 1.1.2011г. ) да се раздуха максимално в медиите и да се осветли обществото за пореден път как се опитват да ни врътнат по нашенски !
Господари на Ефира , Хрътките .. и други ефирни блюстители на правдата биха проявили интерес !!!
Въпроса е от широк обществен интерес, сам по себе си, все-пак държавата да ти връща нещо не се случва всеки ден
, и трябва да си гоним правата докрай !
Просто няма как да спечелят, все-пак никъде не пише че Митниците си решават да връщат лихвата от датата на приемане, или от датата на плащане на неправомерно взетия акциз !
Господа управниците хитричко са оставили вратичка.. като не посочват за кой-период е лихвата
Щом има грешка.. то би следвало да се поправи.. иначе целия АКТ на СПРАВЕДЛИВОСТ се опорочава !
Като се има в предвид че си спестяват средно по над 1000 лв на човек... доста пари са си !
Господари на Ефира , Хрътките .. и други ефирни блюстители на правдата биха проявили интерес !!!
Въпроса е от широк обществен интерес, сам по себе си, все-пак държавата да ти връща нещо не се случва всеки ден

Просто няма как да спечелят, все-пак никъде не пише че Митниците си решават да връщат лихвата от датата на приемане, или от датата на плащане на неправомерно взетия акциз !
Господа управниците хитричко са оставили вратичка.. като не посочват за кой-период е лихвата

Като се има в предвид че си спестяват средно по над 1000 лв на човек... доста пари са си !
Последна промяна 99ufo99 на 03 Мар 2011, 16:45, променена общо 1 път