Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Re: Най-после, започва връщането на акциза от догодина !!!

Мнение от Манчев73 » 24 Фев 2011, 17:16

Такаааа.....днес си взех решението-главницата е точна.......питам лихвата от кога ще е?Отговора беше:от датата на влизането на закона,демек януари 2011.Що така питам,премигвайки с очи....като се старая да изглеждат максимално големи?Отг.-така преценяват нашите юрист-консулти(така прочитали закона)......Казвам им:това е техно право,но след като неправомерно ми вземате 4000лв горница през 2007 и след като осъждат държавата през 2011, ми дължите лихва от 2007 до 2011 за тези 4000лв.По таблицата на Скица-боря се за 1700 лв.Сори, но 4 години ако ти дължат 4 бона.....треа си ги върнат.Сега в 14дневен период трябва да напиша жалба до началник МИТНИЦИ БГ чрез нач.Митница-Бургас, че не съм съгласен с решението....до 7 дни ще го пратят до СФ,и до 30 дни Таню Танов треа ми отговори-ко ши праим......Ако там ме заебът-тръгвам на съд:Административен-Бургас.......и т.н.Си бием по шамар в Страсбург,ако се наложи....Баси и държавата...... май народа го определяше ,ква да е.........след като плащам неразумно високи данъци,треа си искам правата
Пример:за тази кола плащах по 60$ на година данък в УСА,тук от 300лв почнах........съотношението е като по Виденово време,кога бачкахме за по 10 $ на месец

СТИГА ми да съм овца........ако не бе пича от Пловдив да ги съди 4 години в Страсбург немаше и да зная за това!!!!Сега ще дам целата далавера с лихвите....и ако требва още ще влеза......Съд,съд и пак съд......Треа се научат
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 24 Фев 2011, 17:34

Ако вече имате контакти с юрист, поинтересувайте се дали има възможност да се заведе колективен иск. Ще си разделим разходите по делото, а и се надявам да има по-голяма тежест в съда.
Не ми харесва как за пореден път ме клатят, но си признавам, че нямам желание еднолично да се боря.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

Потребител
Аватар
Кара: e36 exclusive edition
Мечтае да кара: M

Мнение от orbb » 24 Фев 2011, 17:39

Аз чакам тия дни да видя какво ще получа в сметката. Ама като чета и за лихвите как са го извъртяли... Аз също съм навит да участвам в колективен иск
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Манчев73 » 24 Фев 2011, 17:51

AGD написа:Ако вече имате контакти с юрист, поинтересувайте се дали има възможност да се заведе колективен иск. Ще си разделим разходите по делото, а и се надявам да има по-голяма тежест в съда.
Не ми харесва как за пореден път ме клатят, но си признавам, че нямам желание еднолично да се боря.

Понеделник ще се опитам да се свържа с пловдивския адвокат,който допринесе този закон да съществува......
Изображение

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 24 Фев 2011, 17:54

разходите за адвокат ще си ги разделим, но мисля ,че когато се бориш за сума се внася 4% от нея ,така че тва няма как да си го спестим и всеки ще трябва да вкара сумата си в хазната докато излезе решение по делото....
иначе и аз съм навит за колективен иск ако ,обаче по закон е допустим....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Манчев73 » 24 Фев 2011, 18:05

SKISA написа:разходите за адвокат ще си ги разделим, но мисля ,че когато се бориш за сума се внася 4% от нея ,така че тва няма как да си го спестим и всеки ще трябва да вкара сумата си в хазната докато излезе решение по делото....

Скица,следя те от доста време-остроумен си,харесвам те....ни сЪм пидал,интелигентен си, мен ми дават 4000лв от митницата.Искам си 1700 лева лихви.........разбираш ли...
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 24 Фев 2011, 18:09

Манчев73 написа:
SKISA написа:разходите за адвокат ще си ги разделим, но мисля ,че когато се бориш за сума се внася 4% от нея ,така че тва няма как да си го спестим и всеки ще трябва да вкара сумата си в хазната докато излезе решение по делото....

Скица,следя те от доста време-остроумен си,харесвам те....ни сЪм пидал,интелигентен си, мен ми дават 4000лв от митницата.Искам си 1700 лева лихви.........разбираш ли...

къде па виде педал, бе човек!? и аз си ги искам! мойте са около 2400 разлика от акциза и около 1100 са ми лихвите ,така че и аз си ги искам! обяснявам ви само да знаете някои подробности и при колективен иск. разбираш ли...!? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Манчев73 » 24 Фев 2011, 18:21

SKISA написа:
Манчев73 написа:

къде па виде педал, бе човек!? и аз си ги искам! мойте са около 2400 разлика от акциза и около 1100 са ми лихвите ,така че и аз си ги искам! обяснявам ви само да знаете някои подробности и при колективен иск. разбираш ли...!? :mhihi:

Аз писах некъде,че техните 4000лв де ми дължат ще ги дам по адвокати.И още ще дам пак да ги осъдим.....
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен

Мнение от TPAKTOP » 24 Фев 2011, 19:05

Понеже вчера ходих отново до митницата да си освободя една пратка пак се направих на луд да питам какво става с колите над 460 к.с и категоричния отговор от някакво шефче там беше: Коли над 460к.с нямат взимане-даване с държавата Честито на преебаните като мен!
ПС Постнах го ако случайно някой се чуди каква е процедурата!
Изображение

Аватар

Мнение от SKISA » 01 Мар 2011, 15:18

ми....!получих ги. естествено не в пълният размер. получих си акциза/разликата до такъв за нова кола/ и ....35лв лихва! на 2400лв за 3г ми дават 35лв лихва! и явно тва е лихвата от 1.1.2011 до датата на превода. което е смешно ,щото парите ,за които са осъдени в европа и сега връщат са им дадени 10.2007. ма нъцки. естествено тва не беше написано в решението ,за да мога да го обжалвам в срока и са единственият вариант е да ги съдя. разликата не е малка и по мои сметки е 1000лв. общо взето свинска работа и после нека некой ми каже що ние па лъжеме държавата и не плащаме квото трябва....! е за тва!!!! :censored:

п.с. ако ,евентуално се организира общ иск за лихвата ме пишете . включвам се...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 01 Мар 2011, 15:34

:clap: :clap: :clap: :clap: Един да вземе пари от държавата... Сега другите са на ред...

Завеждайте един общ иск за лихвите- тея ташак си правят с 35лв. лихва :banghead: Е, можело е и да си удържат 1000лв. за това, че 3+г. ти държат парите на съхранение, ама явно не са толкова нагли ;)
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E92

Мнение от jorkata3 » 01 Мар 2011, 19:03

И аз си получих превода.Първо искам да "поздравя" всички които когато се заговори за връщане на акциз преди известно време писаха за това " как един мармот завивал станиола........." а даже имаше и клипче . :winky:
От една страна съм много доволен защото това бяха едни пари които бях отписал (ще има банкет!).От друга страна както писа и SKISA лихвата която са ми превели по сметката е 35лв.! Това означава че лихвата се начислява от датата на влизането на закона 01.01.2011 което е много странно тълкование на закона от страна на юристите на Агенция Митници.Според закона срока за внасяне на заявления за надвзет акциз е 6 месеца от което следва че ако бях си подал заявлението примерно май месец щях да получа по голяма лихва! :roll: :shock: . А времето в което са ми държали парите незаконно някакъв "гратисен период" ли се явява?
Ще чакам още мнения на колеги и напълно заставам зад това да се заведе общ иск за лихвата.

Аватар

Мнение от suicidal » 01 Мар 2011, 20:16

Здравейте , и при мен е така с лихвите ( начислени са от 01.01.2011) по мой сметки държавата ми открадна някъде 1600 лв. Според мен, трябва да заведем дело срещу държавата директно в Европейският съд. Ако темата се чете от юрист да каже : може ли агенция митници да дописва закон ? Защото в закона пише т.4 че се дължи законна лихва , обаче агенция митници дописва в решението: от влизане на закона в сила. Казуса е ясен като цяло , държавата незаконно е прибирала акциз за автомобилите над 163 к.с , трябва да го върне заедно с лихвите откогато го е прибрала незаконно. Дайте да се съберем повече хора и да се консултираме с вещ адвокат , естествено ще се разделят разноските.

Потребител
Аватар
Кара: Пежо 3000 куб. 406

Мнение от vanko7301 » 02 Мар 2011, 14:23

Изглежда щом са получени парите сме изтървали 14-дневния срок.Може ли да ги съдим по друг начин.Дайте идеи и да действаме.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 02 Мар 2011, 17:58

Колеги, това с лихвата е грубо, даже нагло от страна на държавата, най-добре е случя с "дописката" от страна на Митници ..( т.е да се смята лихва от 1.1.2011г. ) да се раздуха максимално в медиите и да се осветли обществото за пореден път как се опитват да ни врътнат по нашенски !

Господари на Ефира , Хрътките .. и други ефирни блюстители на правдата биха проявили интерес !!!

Въпроса е от широк обществен интерес, сам по себе си, все-пак държавата да ти връща нещо не се случва всеки ден :) , и трябва да си гоним правата докрай !

Просто няма как да спечелят, все-пак никъде не пише че Митниците си решават да връщат лихвата от датата на приемане, или от датата на плащане на неправомерно взетия акциз !
Господа управниците хитричко са оставили вратичка.. като не посочват за кой-период е лихвата :) Щом има грешка.. то би следвало да се поправи.. иначе целия АКТ на СПРАВЕДЛИВОСТ се опорочава !

Като се има в предвид че си спестяват средно по над 1000 лв на човек... доста пари са си !
Последна промяна 99ufo99 на 03 Мар 2011, 16:45, променена общо 1 път
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата