Всеки пети с 5 лв. на ден
Модератор: Общи модератори
Re: Всеки пети с 5 лв. на ден
Тук не съм съгласен с теб! Това, че агенцията подбира персонала не означава, че ти ако си по професия гларус през летния сезон може да работиш като началник финансов отдел понеже лелката не рабирала какво и говориш и те пуснала напред. Не е така.Като отидеш интервюто при лелката, тя си има описание от работодателя какви изисквания трябва да търси в даденият кандидат и точно това те пита теб дали ги покриваш. Сега ще кажеш мога да и ги наговоря каквито искам и така да мина, ама не е така защото отговорите ти ги пишат на св-то и то отива при работодателя където е реалното интервю и там вече няма как да овърташ. Агенцията е нещо като хюмъна на повечето фирми. Минаваш през 3 интервюта докато ти кажат, че те искат и да си оправяш документите, докато тук понеже фирмата няма хюмън ресурс компания на която да плаща, то тя плаща на агенция и реално там ти е 1 интервю, после при работодателя 2-ро и това е .. Агенцията просто пресява повечето които търсят работа, но не гледат изискванията и просто натискат бутона кандидатствай.
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
flame написа:Бате, у щатите да ти кажа - синдикати нема и НИКОГА не е имало!![]()
И се чудя що ли там са най-добре мамка му стара?!![]()
Да не би щото бачкат яко, а не мрънкат?![]()
http://en.wikipedia.org/wiki/File:Union_Membership_and_Support.svg
1) По твоите разбирания НИКОГА = спад от 25% до 10-12% за 30 години. Поне го дефинирай ясно, за да не стават грешки.
2) Кое точно им е най-добре на Щатите, особено в момента ? Сигурно бунтовете в Уисконсин са комунистическа пропаганда. И безработица няма.
3) За бачкането, бачкат, обаче резултатът от труда им стига за все по-малко. Предполагам си чувал за foreclosure.
4) Според теб ако утре закрият синдикатите в България (официално, те и сега нищо не правят) икономиката ни ще литне.
5) Американските синдикати са си свършили работата когато е било нужно - когато надниците са били смешни, а условията на труд убийствени. При вече извоювани привилегии е нормално подкрепата да пада. Също така е нормално да пада, когато синдикалните лидери са корумпирани и не се грижат за интересите на хората си. И не на последно място как да оцелее споменатия вече United Steel Workers като производството на стомана е изнесено в Китай ?
6) Германия и Франция имат силно синдикално движение. Да, също намалява членството, но още не влиза в дефиницията на НИКОГА.
И в крайна сметка ще вземе да се окаже. че за възхода/падението на някоя страна причината не е толкова проста колкото наличието/липсата на синдикати. А ти ако искаш още няколко пъти пусни, че 9 = 0.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
3) За бачкането, бачкат, обаче резултатът от труда им стига за все по-малко.
Не си прав АГД. В САЩ парите си им стигат и то за много работи.
Лятото живях там и искам да ти кажа, че можеш да караш чисто нова Ц класа за 300$ на месец или да изплащаш къща за 700-1000$/месец. Дори работник с не толкова престижна работа може да си позволи този лукс, а в БГ какво става купуваш жилище на лизинг и с заплата 500лв си задължен да работиш за без пари следващите 30 години. Отиваш на ОМВ и се чудиш за 20 или 30лв да сложиш щото си правиш сметка, че хладилника ти е празен, докато там отиваш и казваш догоре без да му мислиш понеже пълен резервоар ти е 35$, които си заработил за няколко часа....
Лятото живях там и искам да ти кажа, че можеш да караш чисто нова Ц класа за 300$ на месец или да изплащаш къща за 700-1000$/месец. Дори работник с не толкова престижна работа може да си позволи този лукс, а в БГ какво става купуваш жилище на лизинг и с заплата 500лв си задължен да работиш за без пари следващите 30 години. Отиваш на ОМВ и се чудиш за 20 или 30лв да сложиш щото си правиш сметка, че хладилника ти е празен, докато там отиваш и казваш догоре без да му мислиш понеже пълен резервоар ти е 35$, които си заработил за няколко часа....
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
latrel написа:Тук не съм съгласен с теб! Това, че агенцията подбира персонала не означава, че ти ако си по професия гларус през летния сезон може да работиш като началник финансов отдел понеже лелката не рабирала какво и говориш и те пуснала напред. Не е така.Като отидеш интервюто при лелката, тя си има описание от работодателя какви изисквания трябва да търси в даденият кандидат и точно това те пита теб дали ги покриваш. Сега ще кажеш мога да и ги наговоря каквито искам и така да мина, ама не е така защото отговорите ти ги пишат на св-то и то отива при работодателя където е реалното интервю и там вече няма как да овърташ. Агенцията е нещо като хюмъна на повечето фирми. Минаваш през 3 интервюта докато ти кажат, че те искат и да си оправяш документите, докато тук понеже фирмата няма хюмън ресурс компания на която да плаща, то тя плаща на агенция и реално там ти е 1 интервю, после при работодателя 2-ро и това е .. Агенцията просто пресява повечето които търсят работа, но не гледат изискванията и просто натискат бутона кандидатствай.
Добре ами ако въпросната лелка или кака ми отсее някой годни специалисти още на 1-во инервю? КОгато даден ейчар си работи във фирмата за която подбира персонал ще е много по в час от колкото ако е през външна агенция. Отделно за това има началник/отговорник на отдели които да си подбират кандидатите които на тях ще им вършат работа! HR трябва да има просто малко повече информация която може да даде на кандидата а не да подбира! HR трябва да отсее онази част от CV-тата които са абсурдни и да предаде една малка синтезирана част на този който трябва да решава кой да вика и кой не! За какво могат да си говорят HR и металург?! Добре ще знае някакви изисквания дадени предварително от работодателя ама нали и кандидата има запитвания и въпроси?! Интервюто не е монолог от страна на работодателя! Абе всеки сам си решава как ще провежда интервютата ама не е нормално друг да ти върши работата!

- AGD
- младши ентусиаст
-
latrel написа:3) За бачкането, бачкат, обаче резултатът от труда им стига за все по-малко.
Не ме разбирай погрешно - Щатите имат още много вода да изгълтат и пак няма да успеят да ни стигнат, защото и ние не стоим на едно място и усилено затъваме

И тъй като много се отклоних от темата, да кажа и нещо по нея.
Впечатляваща е промяната в мирогледа на СКИСА. Помня, че в стари теми той също застъпваше тезата, че хората с малки заплати не се стараят достатъчно да се квалифицират или да намерят по-добра работа. На това му се казва "Сития на гладния не вярва". Имам колеги със същите виждания, а и във форума очевидно доста хора ги поддържат. Обаче добре платената работа не се намира под път и над път, а извън София са чували за нея, но много малко са я виждали.
@СКИСА - Не е ясно дали не са ти отворили писмата. Аз винаги казвам на мейлклиента да не праща потвърждения за прочетено писмо. Ако имам какво да кажа на подателя, ще му пиша.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- Светослав Пройнов
-
-
Според мен причината за това невиждано от години обедняване на целия народ е по принцип в капитализма, но най-вече заради сегашното антинародно и фашистко управление на Герб. Гeрб трябва да бъдат изритани като мръсни помияри от управлението. И бих допълнил още една причина- заради вредната външно политическа и икономическа обвързаност със западните мошеници и паразити.
Аз съм русофил, защото съм българофил. За това също съм съветски националист и велико-държавен съветски шовинист. Искам България на три океана и десетки морета, в новия - още по голям СССР , заедно с братските православни славянски народи и във вечна дружба с мъдрия китайски народ.
- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Братския народ на Северна Корея те чака с отворени обятия. Само бих те посъветвал да побързаш с емиграцията натам, щото това е последният социалистически оазис и няма да го бъде още за дълго.Светослав Пройнов написа:Според мен причината за това невиждано от години обедняване на целия народ е по принцип в капитализма, но най-вече заради сегашното антинародно и фашистко управление на Герб. Гeрб трябва да бъдат изритани като мръсни помияри от управлението. И бих допълнил още една причина- заради вредната външно политическа и икономическа обвързаност със западните мошеници и паразити.

- Alpina_fanatic
-
-
AGD написа:...Впечатляваща е промяната в мирогледа на СКИСА. Помня, че в стари теми той също застъпваше тезата, че хората с малки заплати не се стараят достатъчно да се квалифицират или да намерят по-добра работа...
+1
п.с. "AGD" удудващо мислим еднакво по доста въпроси ... имам чувството, че имам втори акаунт

- AGD
- младши ентусиаст
-
Светослав Пройнов написа:...
Като ти гледам мнението, подписа и местоположението съм абсолютно убеден, че си мумията на Ленин

За добро или за лошо СССР приключи 20 години преди най-серизоната криза на западния свят и връщане назад няма. Реалностите на 21 век са съвсем други и няма никакъв смисъл да се сравнява СССР със сегашното състояние на България.
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
тоа пъ от къде се пръкна....!? 

- Светослав Пройнов
-
-
martoto написа:Братския народ на Северна Корея те чака с отворени обятия. Само бих те посъветвал да побързаш с емиграцията натам, щото това е последният социалистически оазис и няма да го бъде още за дълго.Светослав Пройнов написа:Според мен причината за това невиждано от години обедняване на целия народ е по принцип в капитализма, но най-вече заради сегашното антинародно и фашистко управление на Герб. Гeрб трябва да бъдат изритани като мръсни помияри от управлението. И бих допълнил още една причина- заради вредната външно политическа и икономическа обвързаност със западните мошеници и паразити.
Темата е за днешната капиталистическа реалност в България. А тя е-всевидневно обедняване, покачване на цените, унижения за работническата класа. Как това да го проумеят дебелите тикви на антикомунистическите дебили?
Въпроса който ни вълнува днес е как да свалим от власт антинародното, фашистко управление на Герб?
За КНДР не се безпокойте. КНДР както и Китай се развиват отлично както всяка друга социалистическа страна. Няма спор, че Социалистически Китай е мотора на световната икономика днес. Виетнам, КНДР, Беларус, Венецуела, Куба, сега и Бразилия - това са истински прогресивни страни, които плътно следват марксистко-ленинските предписания. Ще ги последват Русия и даже Индия, а след това и ние.
Последна промяна Светослав Пройнов на 04 Мар 2011, 16:58, променена общо 1 път
Аз съм русофил, защото съм българофил. За това също съм съветски националист и велико-държавен съветски шовинист. Искам България на три океана и десетки морета, в новия - още по голям СССР , заедно с братските православни славянски народи и във вечна дружба с мъдрия китайски народ.
- TPAKTOP
- младши ентусиаст
-
- Кара: М5 с шпер, а за Х5 не съм сигурен
Светослав Пройнов написа:martoto написа:Братския народ на Северна Корея те чака с отворени обятия. Само бих те посъветвал да побързаш с емиграцията натам, щото това е последният социалистически оазис и няма да го бъде още за дълго.Светослав Пройнов написа:Според мен причината за това невиждано от години обедняване на целия народ е по принцип в капитализма, но най-вече заради сегашното антинародно и фашистко управление на Герб. Гeрб трябва да бъдат изритани като мръсни помияри от управлението. И бих допълнил още една причина- заради вредната външно политическа и икономическа обвързаност със западните мошеници и паразити.
Темата е за днешната капиталистическа реалност в България. А тя е-всевидневно обедняване, покачване на цените, унижения за работническата класа. Как това да го проумеят дебелите тикви на антикомунистическите дебили?
Въпроса който ни вълнува днес е как да свалим от власт антинародното, фашистко управление на Герб и след като го свалим и вземем властта идва другия въпрос- какво да правим с ББ и къде да го бесим? Пред Паметника на Съветската армия или до Парламента?
За КНДР не се безпокойте. КНДР както и Китай се развиват отлично както всяка друга социалистическа страна. Няма спор, че Социалистически Китай е мотора на световната икономика днес. Виетнам, КНДР, Беларус, Венецуела, Куба, сега и Бразилия - това са истински прогресивни страни, които плътно следват марксистко-ленинските предписания. Ще ги последват Русия и даже Индия, а след това и ние.
Колега и аз съм русофил израснал в комунистическо ама ти прекали! Бива ли да се регнеш някъде само за да пропагандираш разни измислици и простотии! КНДР до оня ден си трепаха собствения народ! Ако живееше там нямаше да можеш да пишеш и пропагандираш по разни автомобилни форуми! При положение че караме предимно западни автомобили може да те посъветвам да пробваш в Лада Форума имаш по-голяма вероятност за успех!

- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
TPAKTOP написа:Светослав Пройнов написа:martoto написа:Братския народ на Северна Корея те чака с отворени обятия. Само бих те посъветвал да побързаш с емиграцията натам, щото това е последният социалистически оазис и няма да го бъде още за дълго.Светослав Пройнов написа:Според мен причината за това невиждано от години обедняване на целия народ е по принцип в капитализма, но най-вече заради сегашното антинародно и фашистко управление на Герб. Гeрб трябва да бъдат изритани като мръсни помияри от управлението. И бих допълнил още една причина- заради вредната външно политическа и икономическа обвързаност със западните мошеници и паразити.
Въпроса който ни вълнува днес е как да свалим от власт антинародното, фашистко управление на Герб и след като го свалим и вземем властта идва другия въпрос- какво да правим с ББ и къде да го бесим? Пред Паметника на Съветската армия или до Парламента?
Колега и аз съм русофил израснал в комунистическо ама ти прекали! Бива ли да се регнеш някъде само за да пропагандираш разни измислици и простотии! КНДР до оня ден си трепаха собствения народ! Ако живееше там нямаше да можеш да пишеш и пропагандираш по разни автомобилни форуми! При положение че караме предимно западни автомобили може да те посъветвам да пробваш в Лада Форума имаш по-голяма вероятност за успех!
А споко тука винаги чат пат се намират някакви крайни политици, незнаещи защо са тук. Преди имаше един "демократ" сега тоя е другата крайност. Не обръщайте внимание за да не продължава да пише.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on