Да сеем картофи ?
Модератор: Общи модератори
Re: Да сеем картофи ?
dbanchev написа:Nightmare написа:Да кажем, че съм съгласен с всичко написано до тук. Идва въпросът ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ ???
Веднага ти давам отговор ЗА НИКОЙ.Никога не съм гласувал и няма и да гласувам, просто от всичките паляци, дето се имат за политици, а някои от тях нямат нито образование или ден трудов стаж никои не заслужава подкрепа. Това си е лично мое мнение.
Да не се оплакваш и ти след някоя друга годинка като колегата по-горе, тия кои ми ги избра, да ме управляват

- martoto
- младши ентусиаст
-
- Кара: от грешната страна
Всъщност отговора е много прост. За последните 20 години на прехода се изредиха всички. И въпреки че светци така и не се появиха, едните докараха държавата до национална катастрофа, другите я извадиха от там и направиха възможни единствените хубави неща които се случиха на България за тоя преход. После дойдоха трети и четвърти, които също май ни водят към поредната национална катастрофа. Само слепец може да не проумее това и да смята че 150км магистрала ще извадят държавата от калта. Не мисля, че е толкова трудно да се направи по-добрият избор (или по-малкото зло както някои обичат да казват).Nightmare написа:Да кажем, че съм съгласен с всичко написано до тук. Идва въпросът ЗА КОГО ДА ГЛАСУВАМ ???
И още нещо, само с гласуване няма да стане. Първо трябва да се направи "правилният" избор и след това да има ясна гражданска позиция и натиск към избраните да си вършат работата. Без гражданско общество, няма нищо да стане. Вярвам, че все някога ще узреем за това като народ, но също така смятам че това няма да бъде в рамките на живота на сегашното и следващото поколение. Може би един ден, България ще стане пълноценен член на европейската общност, но лично аз съм загубил надежда че това ще го видя с очите си. Дотогава всеки сам ще си сее картофите и ще бере плодовете на глупоста която мнозинството постоянно посява. Просто с откровенни тъпанари на чело на държавата никога няма да отлепим, това поне е 100% сигурно.

- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Nightmare написа:......
Точно така

Който и да е тук, трябва да му се напомня че НЕ работи за лукойл а за друг. С лъскане на клавиетурите по форумите не става,
шанса е в неделя. Никой нищо не губи, да изрази малко становището си и да се напомни на някой хора кои са по многобройни ...
masimo написа:Трябва да вземеме пример от гърците най накрая
Само не разбрах за кво - за наглост? За мързеливост? За простотия? За дебелогъзие?

Тия тъпунгери не разбраха, че като си до гуша в лайната трябва да си плюеш на ръцете, а не да си отваряш устата!

flame написа:Ти не помниш ли, че след Втората световна война на германците им наливаха пари наготово, а ония вместо да работят по цяла вечер играеха сиртаки (пардон, тиролски танци), а по цял ден (след като се наспят хубаво) - протестираха и стачкуваха! През това време от част от парите, които им наливаха, германците наемаха бедни албанци (пардон, жители на високопланински алпийски села) да им берат маслините (пардон, да им разработват инженерните и всички останали технологии)!
Но! Държа да го повторя! Но! Всичко се корени в стачките и протестите, а не в дисциплината и трудолюбието!
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Добре де колега flame, до този момент се видя с мълчание и търпеливост какво се постига ... нищо. Да излезем и малко да се види, че не всички спят. От написаното от теб разбирам, че най добре е:
А) Чинно да си траеме и да чакаме момента когато магистралите да станат готови и да си джиткаме с поршетата по тях.
Б) Да си взимам еднопосочен за USA !?
А) Чинно да си траеме и да чакаме момента когато магистралите да станат готови и да си джиткаме с поршетата по тях.
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Bavarcho написа:Бойко си сади картофи, другите репи да ядат
Boко сади ТИКВИ

Никой не мое ма връне на селу!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Тоя Веждито преди време бачках в един бг холдинг и постоянно висеше като сопол в офиса да моли за некви пари. (другия много редовен беше Лупи). Обаче по едно време направи едно необмислено изказване във вестника с което обвърза едрия бизнес с мутрите и шефа издаде заповед да му се забрани да прекрачва прага на кое да е предприятие или офис на холдинга 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
flame написа:Тия тъпунгери не разбраха, че като си до гуша в лайната трябва да си плюеш на ръцете, а не да си отваряш устата!
Колега, случайно да си чувал напоследък какво е нивото на безработицата в милата ни татковина? Повечето хора си плюят на краката, щото ако си плюят на ръцете ще се наложи за да не са гладни да ринат боклук-от парламента

masimo написа:Добре де колега flame, до този момент се видя с мълчание и търпеливост какво се постига ... нищо. Да излезем и малко да се види, че не всички спят. От написаното от теб разбирам, че най добре е:
Нещо не сме се разбрали с теб

Аз подкрепям критикуването като стимул за развитие и един от стожерите на демокрацията

Не подкрепям обаче някой да стачкува, щото го мързи и така е по-лесно отколкото да се работи

Или с други думи - аз съм "за" цивилизованите протести, за да се види, че имаме позиция и сме развито гражданско общество.
Но съм "против" протестите, характерни за едно папуаско-талибанско общество - анархисти палят банки, дебелогъзести фермери пречат на колегите си отвъд границата да работят и т.н.
Но със или без протести - аз винаги си върша работата сам - ако нещо се промени и ми дойде "отгоре" - то е просто бонус и допълнение към свършеното от мен

saleen написа:flame написа:Тия тъпунгери не разбраха, че като си до гуша в лайната трябва да си плюеш на ръцете, а не да си отваряш устата!
Колега, случайно да си чувал напоследък какво е нивото на безработицата в милата ни татковина? Повечето хора си плюят на краката, щото ако си плюят на ръцете ще се наложи за да не са гладни да ринат боклук-от парламента
Тия трите неща имат огромна връзка помежду си ша знайш

И между другото безработицата ни е в границите на средноевропейското и световно ниво

Ама това няма значение - важното е, че ние сме по-зле и от Афганистан и от Албания

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Тоя пък флейм,дебелогъзи,слабогъзи,гърците има да ги настигаме 20 години.сега ше продадат некой остров и са ок,тука всичко е продадено,много обичам такива празни приказки на некой дето цитира баща си какво е казал!!!Гърците имат икономика,знаеш ли че цялата селскостопанска продукция се изкупува от държавата,че горивата за тракторите е без акциз и че от българия до англия се продават стоките им, сега са мноого по-добре от нас и ще са по-добре,и какво като имаха дефицит,ирландия колко взе от банката,малко повече от гърция,ама според флейм и те са дебелогъзи мързеливци,ами някой скандинавски държави...Ставаш за политик дето само дрънка и дрънчи на кухо...
Аз съм за да се направи така че предизборните импрограми на политиците да са нотариално заверени и да има закон да носят отговорност за това което не са спазили,ае да видим дали ще има некой които иска да стане политик и да управлява...
Аз съм за да се направи така че предизборните импрограми на политиците да са нотариално заверени и да има закон да носят отговорност за това което не са спазили,ае да видим дали ще има некой които иска да стане политик и да управлява...
- saleen
- старши ентусиаст
-
flame написа:И между другото безработицата ни е в границите на средноевропейското и световно ниво
Заплатите и респективно обезщетенията за безработица и те ли са на европейско и световно ниво?

saleen написа:flame написа:И между другото безработицата ни е в границите на средноевропейското и световно ниво
Заплатите и респективно обезщетенията за безработица и те ли са на европейско и световно ниво?
flame написа:Хер Гюнтер е ултрадисциплиниран и бичи яко до перфекционизъм - и после го взимат на високоплатена позиция (или си прави самостоятелен бизнес) - инвестицията му в усърдие се връща![]()
А бай ви Ставри е на принципа "Когато те спрат да ме лъжат, че ми плащат добре, ЧАК ТОГАВА аз ще спра да ги лъжа, че работя както трябва" - и цял живот тъпче на едно място и псува некой ДРУГ
Естествено!

- saleen
- старши ентусиаст
-
Мардосаният бай Ставри ли трябва да бъде критерият, по който да се плаща на работещите хора в България, които съвестно си изпълняват задълженията? Така ли трябва те да бъдат мотивирани и занапред да продължат да си вършат рабтата? Ако да-значи държавата наистина е виновна, че всеки гледа да я прекара. Ми то като в соца-единия си скъсва гъза от бачкане, другия си бара макарите, какрая и двамата вземат еднакво.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Е.Димитров написа:Тоя пък флейм,дебелогъзи,слабогъзи,гърците има да ги настигаме 20 години.сега ше продадат некой остров и са ок,тука всичко е продадено,много обичам такива празни приказки на некой дето цитира баща си какво е казал!!!Гърците имат икономика,знаеш ли че цялата селскостопанска продукция се изкупува от държавата,че горивата за тракторите е без акциз и че от българия до англия се продават стоките им, сега са мноого по-добре от нас и ще са по-добре,и какво като имаха дефицит,ирландия колко взе от банката,малко повече от гърция,ама според флейм и те са дебелогъзи мързеливци,ами някой скандинавски държави...Ставаш за политик дето само дрънка и дрънчи на кухо...
saleen написа:flame написа:И между другото безработицата ни е в границите на средноевропейското и световно ниво
Какво му се палите на писанията на пламъчето - той от година и половина си повтаря едно и също нещо с различни думи - ник'во развитие в мисленето или осмисляне на тезите на останалите

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
saleen написа:Мардосаният бай Ставри ли трябва да бъде критерият, по който да се плаща на работещите хора в България, които съвестно си изпълняват задълженията? Така ли трябва те да бъдат мотивирани и занапред да продължат да си вършат рабтата? Ако да-значи държавата наистина е виновна, че всеки гледа да я прекара. Ми то като в соца-единия си скъсва гъза от бачкане, другия си бара макарите, какрая и двамата вземат еднакво.
Е тука е истината. В България е масова практика да се толелира несериозност и некомпетентност. Честният и кадърен човек се бъхти, стриктно спазва задълженията си. Олигофрена с две леви ръце отива на работа с връзки. Накрая и двамата вземат еднакво. И се оказва, че първия взема в пъти по-малко, отколкото е заслужил, а втория - в пъти повече. И тоя първия човечец като продължава да се труди, а всеки ден се щъкват все повече нови некадърници, нещо променя ли се? ДА! Към по-зле...
И не мога да проумея защо продължават да се хранят чуждите държави, а не се погледнем ние в каква страна живеем. Ама сигурно те са така щот цял живот са робували, както правят сега голяма част от българските граждани...