Ако изборите бяха днес
Модератор: Общи модератори
- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
Re: Ако изборите бяха днес
Elesar74 написа:......Икономика, ориентирана 80-90% към СССР и страните от СИВ, абсолютно неконкурентна, определена на планов принцип и държавно разпределение. ......
А сека как е? Конкурентна с какво. Преди поне сме кярили от сив, я плама плевен, я Кремиковци..Нефтохим, АЕЦ, тец вец, сега след 20г..само "свобода".
Най-бедната държава в ЕС, тук е на принципа на роднинско-шуро-баджанашки отношение +, че на никой не му дреме за хората/държавата, само личните интереси. Така наречените комунисти, си направиха мутрите, който изкупиха икономиката на държавата, дефакто държавата вече няма нищо. Ся незнам ЕС или кой е имал тия планове, да ни унищожат като държава, ама малко по малко е факт. Погледни само поколението след 90та, манталитет, морал..целата им ценностна система е подяволите...и т.н.
И така или иначе няма за кой да се гласува, понеже са едни, единствено революция и национализация...ма къде се върнахме

- Alpina_fanatic
-
-
Сондьора написа:А сека как е? Конкурентна с какво. Преди поне сме кярили от сив, я плама плевен, я Кремиковци..Нефтохим, АЕЦ, тец вец, сега след 20г..само "свобода".
Подобна носталгия ще изчезне след 1-2 поколения

- Сондьора
- ентусиаст
-
Тва баце, не е носталгия, а реалност...и да след 1-2 поколения, и за тия работи няма да знаят, те и за Вазов няма да знаят. Техния Левски ше е Азис, и те така.
- sa_hellrot
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е53
...и , ако за 10 г. сме се стопили с 500 000 (щото живота е мн. хубав), колко(българи) ще сме след 1-2 поколения???
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Сондьора, ама защо така. Къде била икономиката. Ами е те тука, управляват я не бизнесмени, а мутри и номеклатурчици. Какво много се е променило? Стана "пазарна" през 2000 г. През 2000г. По времето на Костов, когато беше приет Закона за защита на конкуренцията. Днес има викове къде по дяволите е тази "пазарна" икономика. Икономиката била такава, на никой не му дремело. Ами на обикновенните хора, защо не им дремИ? Ся например, ще сме щели да чистим България. А кой цапа? Ма тя България има нужда някой да я почисти от българите, това мръсно, безотговорно, мързеливо и цинично племе. Моля никой да не се обижда, аз също съм българин. Не цапаме ли ние, не си ли продаваме гласовете ние, не ли на нас не ни дреме, че ни управляват лумпени, комунисти, партийни кадри от ДС и т.н.? Как се декларира БСП например, партия със 100 г. история. Е, а къде е 45 г. от история на БКП в тази партия и история? Или няма разлика, това е партията със 100 г. история, ама че били престъпници, че убивали невинни хора с хиляди, кой му дреме? На кой му дреме наистина, че тези хора още да са във властта, че и ей такива уста отворили да говорят за демокрация. В България демокрация няма, защото по дефиницията на тази дума, би следвало такива партии като гореспоменатата да са минало и история, примерно 80 годишна. На тази територия, никоге не е имало истински антикомунизъм. А народът в тази територия, се е отказал от демокрацията. От отговорността, да я упражнява и да я защитава. Вижте колко от горните няма да гласуват, но после ще плюят, гарантирано е. Всъщност, никога май не сме я помирисвали демокрацията. Демократични избори, купуване на гласове, смех, смех, че чак да ти се доплаче.
Последна промяна Elesar74 на 05 Апр 2011, 14:46, променена общо 1 път
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Alpina_fanatic написа:Сондьора написа:А сека как е? Конкурентна с какво. Преди поне сме кярили от сив, я плама плевен, я Кремиковци..Нефтохим, АЕЦ, тец вец, сега след 20г..само "свобода".
Подобна носталгия ще изчезне след 1-2 поколенияТогава и нещата ще си дойдат на мястото
и аз не мисля че е носталгия тва...колегата дава пример, че е имало производство. А за да е добре една държава трябва да ПРОИЗВЕЖДА, дали жито дали калашници дали тениски или мебели все нещо трябва да се произвежда за да има БВП за да има работа. В момента в България само се търгува. Покупко-продажба: е тва ни е икономиката. Германия що е добре? Ми щото произвежда от химикалки до машини за копаене на метро. Помислете само за каквато и да е марка от каквато и да е сфера и ще се сетите за немско и то ще е водещо в областа си. Химикалки ли? schneider, big... автомобили ли? бмв, мерц, ауди... дрехи ли? адидас, пума... няма смисъл да продължавам.

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
Eмо, усещаш ли как Елизар е с по-силини аргументи?
А преди постановление 35 как беше и защо го приеха ...щото народа не искаше да робува в ткзс,дзс и апк
и се зададе глад, и дадоха на хората по 100кв ранчо
.Два реда домати, два краставици... бах ти и комунизма ...
Емиле хич не си прав за онова време ...
Колко време вече пишем и още не сме изписали всички простотий от тогава.
А преди постановление 35 как беше и защо го приеха ...щото народа не искаше да робува в ткзс,дзс и апк
и се зададе глад, и дадоха на хората по 100кв ранчо

Емиле хич не си прав за онова време ...
Колко време вече пишем и още не сме изписали всички простотий от тогава.
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Alpina_fanatic
-
-
ineedmoney написа:и аз не мисля че е носталгия тва...колегата дава пример, че е имало производство. А за да е добре една държава трябва да ПРОИЗВЕЖДА, дали жито дали калашници дали тениски или мебели все нещо трябва да се произвежда за да има БВП за да има работа. В момента в България само се търгува. Покупко-продажба: е тва ни е икономиката. Германия що е добре? Ми щото произвежда от химикалки до машини за копаене на метро. Помислете само за каквато и да е марка от каквато и да е сфера и ще се сетите за немско и то ще е водещо в областа си. Химикалки ли? schneider, big... автомобили ли? бмв, мерц, ауди... дрехи ли? адидас, пума... няма смисъл да продължавам.Само купуваме и продаваме. Ами едни домати дори внасяме бе, зеленчуци дето в българия където и да го засадиш ще никне, а другите държави дето имат 50 квадрата плодородна земя ми те са направили парници по 10 етажа на тия 50 квадрата и изнасят и ние внасяме а земята тука пустее ли пустее. Ама що като може да внесем от турция домати
Не съм съгласен! Даже хич!

Я колега да Ви питам едно две неща:
1)Вие споделяте ли виждането на Тобин и Нордхаус, че ако нетното икономическо благосъстояние расте с по-бавни темпове, отколкото брутният национален продукт, то натрупването на диспродукти расте ?

2)За коя базова година разглеждате дефлаторът на БВП?

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
Сондьора написа:И така или иначе няма за кой да се гласува, понеже са едни, единствено революция и национализация...ма къде се върнахме
подкрепям.натрупаното за 20г по съмнителен начин,да минава в полза на държавата

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
аре стига толко сте национализирали ,щото прадедо ми ако е ревал като са му изкарвали конете и овцете аз нема да рева ,докато ми изкарвате 3ката от гаража...!
ше ви напукам комунистическите ,готовански тикви с олово ,па ако ще след тва асфалтирайте белене с костите ми...!
те тъпите места по света за тва просперират, щото на хората един от най-важните постулати за изграждане на закони е ,че частната собственост е неприкосновена!! НЕПРИКОСНОВЕНА! /може и с двойно "н"/. и човек там като изкара не се чуди дали утре нема да дойде некой шумкарин да му го земе ,за да нахрани "бедните" ,да го вкара у ткзс-то или да си го занесе дОма ,щото ,видите ли ,бил беден ,а оня имал....! ебати отворените готованци! за тва сме на тоя хал, щото секи иска наготово и да гепи...! дали с национализация ,или с кражба...

те тъпите места по света за тва просперират, щото на хората един от най-важните постулати за изграждане на закони е ,че частната собственост е неприкосновена!! НЕПРИКОСНОВЕНА! /може и с двойно "н"/. и човек там като изкара не се чуди дали утре нема да дойде некой шумкарин да му го земе ,за да нахрани "бедните" ,да го вкара у ткзс-то или да си го занесе дОма ,щото ,видите ли ,бил беден ,а оня имал....! ебати отворените готованци! за тва сме на тоя хал, щото секи иска наготово и да гепи...! дали с национализация ,или с кражба...
- Сондьора
- ентусиаст
-
Тук бъркаш, с неква друга национализация. шото говориме за друго, купил си по некъв начин примерно зърнени храни, ма нищо не правиш ми само цоцаш и "мотивираш" хората да ти дават змеята...тук нема закони, идват и даваш, ако не вкарват комбайните и жънат, па ти гледаш. Нито за хората има, нито за държавата...
Нефтохим, как е на загуба 3г, начи пак некой е преебал хем хората хем държавата...примери бол. И тва не са на дедо ти или баба ти, ми са били държавни...
Имаш бентли и три хотела, ма си на социални...национализираме
п.п За тая тройка в гаража, от къде пари, не знаеш....национализираме
Нефтохим, как е на загуба 3г, начи пак некой е преебал хем хората хем държавата...примери бол. И тва не са на дедо ти или баба ти, ми са били държавни...
Имаш бентли и три хотела, ма си на социални...национализираме

п.п За тая тройка в гаража, от къде пари, не знаеш....национализираме

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
е нали национализирахте преди 50г....!? и кво станА!? на баба ви фурката. видехме до къде я добутахте с национализиране. и презумпцията за виновност мое си я заврете нали....е там. ела и докажи ,че съм откраднал, че съм излъгал ,че съм гепил или измамил и ти я давам тройката за национализация. мое си я заведете на военен отчет. но нямаш ли нещо черно на бяло ,че се е случило престъпление си отиваш по живо по здраво. точно ,щото големите национализатори са комунистите ,за тва избутаха до 45г строй и се сринаха кат кула от карти. идете първо си вижте подставените мекерета ,дето тръгнаха с куфарчетата и немаха акъл да завъртят две сделки и си ги национализирайте тех.....
- Сондьора
- ентусиаст
-
SKISA написа:идете първо си вижте подставените мекерета ,дето тръгнаха с куфарчетата и немаха акъл да завъртят две сделки и си ги национализирайте тех.....
Начи все пак и ти така мислиш.
- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
безмислено груб си ...и той за тези с куфарите говореше ...
Сега гледам по новините Върбанов - невинен , Джеймс Уорлик - В българия има две правосъдни системи - За бедни и богати ...
Сега ако ми кажеш, че с молби и закони ще накараш същите тези хора да работят за благото на народа и държавата ...
Сега гледам по новините Върбанов - невинен , Джеймс Уорлик - В българия има две правосъдни системи - За бедни и богати ...
Сега ако ми кажеш, че с молби и закони ще накараш същите тези хора да работят за благото на народа и държавата ...
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !