Мтел - писна ми....
Модератор: Общи модератори
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Re: Мтел - писна ми....
подобна технология има и на десктоп браузъра и на opera mobile, казва се opera turbo.
някой от промените са, че изображенията се преубвазуват до по-ниско качество, оптимизира се страницата... https връзките са директни и не минават през техните сървъри, дори и с opera turbo включена, проверявал съм го това щото мен ме гони параноята от време на време. така, че аз не виждам проблем за secure страници... но mini явно не е много готино да се ползва, там явно преобзуват в някъв техен си формат http://dev.opera.com/articles/view/oper ... -language/ и телефона ти декомпресира. още 4-5 години и тия технологии ще са безсмислени.
някой от промените са, че изображенията се преубвазуват до по-ниско качество, оптимизира се страницата... https връзките са директни и не минават през техните сървъри, дори и с opera turbo включена, проверявал съм го това щото мен ме гони параноята от време на време. така, че аз не виждам проблем за secure страници... но mini явно не е много готино да се ползва, там явно преобзуват в някъв техен си формат http://dev.opera.com/articles/view/oper ... -language/ и телефона ти декомпресира. още 4-5 години и тия технологии ще са безсмислени.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
За да не пускам нова тема реших да пиша в тази старата.. Понеже съм в кипър и ползвам прима карти.. от тукашните.. и ми прави сметката в цените..
7 цента/минута на острова и 20 цента към стационарен в България, 27 цента към мобилен. Съответно 17 и 24 цента ако сте на сметка.
и това е предлатена карта
отделно че ако пращаш смс-и ми прави впечатление че поне 2 пъти на ден ми показва че печеля 5 безплатни смс-а..
което си е готино..
Та идеята ми е това е оператор който е на остров.. има и още оператори така че има конкуренция.. защо тогава цените са пак по ниски от БГ?
7 цента/минута на острова и 20 цента към стационарен в България, 27 цента към мобилен. Съответно 17 и 24 цента ако сте на сметка.
и това е предлатена карта

Та идеята ми е това е оператор който е на остров.. има и още оператори така че има конкуренция.. защо тогава цените са пак по ниски от БГ?

За да има кой да прибира 

enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
uricatoli написа:...Та идеята ми е това е оператор който е на остров.. има и още оператори така че има конкуренция.. защо тогава цените са пак по ниски от БГ?
че е остров е едно, ама я кажи и колко народ са- тя Варна има повече жители

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Да не говорим че промоциите им за телефони направо са убийственни... можеш да си вземеш блекбери или 4г айфон като ти го дават безплатно и говориш безплатно 3 месеца..
а след това плащаш нещо около 60е на месец.. 

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Това са от тъй наречените low cost мобилни оператори. И аз в Англия използвах такива, защото разговорите до България ми бях 4п към стационарен, 20п към мобилен и 10п за смс.
Тука няма пазар за такива low cost моб. оператори и затова няма такива "промоции".
Хубавото е, че нашите оператори се усетиха и почнаха да предлагат услуги, които ги има и на Запад. /са че се надписват сметки и се лъже е друго/, а и отделно целите на ЕС да се намалят още повече цените на разговорите в зоната, наште щат-нещат ще ги намалят и те.
Тука няма пазар за такива low cost моб. оператори и затова няма такива "промоции".
Хубавото е, че нашите оператори се усетиха и почнаха да предлагат услуги, които ги има и на Запад. /са че се надписват сметки и се лъже е друго/, а и отделно целите на ЕС да се намалят още повече цените на разговорите в зоната, наште щат-нещат ще ги намалят и те.
- ms
-
-
майтап да няма, тея англичани имат много интересни тарифи- с англ. предплатена карта в роуминг (ползва се тук) цената на входящи е към 20п, изходящите към гсм тук са около 30п
егати тарифите имат тея- ние що нямаме такива 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
- старши ентусиаст
-
Е щото тази предплатена карта е именно от тези low cost. Иначе на голям оператор като Vodaphone, Orange, O2, T-Mobile няма такива екстри, таксуват яко.
Иначе примерно от моя вивателски номер към гсм номер в България в роуминг е същото като пари...по 32 ст. мисля беше на мин.
Офертите са в low cost-а.
Иначе примерно от моя вивателски номер към гсм номер в България в роуминг е същото като пари...по 32 ст. мисля беше на мин.
Офертите са в low cost-а.
- ms
-
-

- raddy
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше E30 сега:E90 N52B25
Даже вече ги намалиха още повече цените:
Аз си ползвам роуминга - от БГ ми звънят от безплатните минути, а пък аз си плащам само входящото обаждане.По евтин вариант от френските оператори незнам да има
А по темата за Ментел - само да добавя -Служебните ни карти са на Ментите и за ФР предпочитаният им оператор е SFR,но когато го избереш няма никакъв шанс който и да било да те набере - просто разговорите не могат да се осъществят

А по темата за Ментел - само да добавя -Служебните ни карти са на Ментите и за ФР предпочитаният им оператор е SFR,но когато го избереш няма никакъв шанс който и да било да те набере - просто разговорите не могат да се осъществят

Споко, 2015 в ЕС изчезва роуминга . Тогава ще ги видим нашите "красавци" как ще се конкурират с големите оператори от Европа;)
Не Мы такие, Жизнь такая
- старши ентусиаст
-
ms написа::nono: хич не уцели- баш на Ориндж или на О2 е картата... и си виж фактурата- 32ст. може да ти е входящото обаждане, но забрави да ти е толкова изходящото- това е проверено
Е имаше една на О2 предплатена с промоция със 100 безплатни минути към България, но вече България не фигурира в листата.
Както и да е, разговорите от чужбина до България винаги могат да излязат евтини стига да знаеш как.
Такаааа да разкажа и аз какво става при мен
От февруари месец не бях получавал смс за фактури. Ходих в офиса на Мтел и поисках да ми кажат какви сметки имам за плащане. Те ми отговориха че нямам никакви (това става края на юни). На 4ти юли разбирам че ми е спрян телефона за 5 неплатени фактури. Отивам и питам 'колко е сметката за плащане' онея ми отговарят 160,41лв. Това става на чти юли - отивам след 4 дена - тоест на 8ми да ги платя. Оня ми издава касова бележка с платените 5 фактури и ми заявава че има още 1 нова излязла на стойност 67лв за 1 месец, тоест общо 226лв и някви стотинки. Гледам фактурата, която ми е издал без последния месец и сметките са такива
18,43лв
21,32лв
23,48лв
48,52лв
58,98лв
Като последната фактура е на стойност 68лв при което му казвам че е просто невъзможно да е такава сметка и искам разпечатка. Служителя явно решава да ме пробва на акъл и ми казва че ще МИ направи регистрация в техния сайт и да съм си бил дал uмейла. При което му отговарям, че не съм дошъл да си правя регистрации в техния сайт, а да ми приеме жалбата и да ми даде входящия номер, за което чакам от 2 часа. Пуснах жалбата до КЗП и до още 2 други и сега чакам. Нито ми приема услугата семейство и приятели, нито нищо и считам че това е пълно недоразумение и се надявам да има ефект, защото наистина не се търпи с това надписване
От февруари месец не бях получавал смс за фактури. Ходих в офиса на Мтел и поисках да ми кажат какви сметки имам за плащане. Те ми отговориха че нямам никакви (това става края на юни). На 4ти юли разбирам че ми е спрян телефона за 5 неплатени фактури. Отивам и питам 'колко е сметката за плащане' онея ми отговарят 160,41лв. Това става на чти юли - отивам след 4 дена - тоест на 8ми да ги платя. Оня ми издава касова бележка с платените 5 фактури и ми заявава че има още 1 нова излязла на стойност 67лв за 1 месец, тоест общо 226лв и някви стотинки. Гледам фактурата, която ми е издал без последния месец и сметките са такива
18,43лв
21,32лв
23,48лв
48,52лв
58,98лв
Като последната фактура е на стойност 68лв при което му казвам че е просто невъзможно да е такава сметка и искам разпечатка. Служителя явно решава да ме пробва на акъл и ми казва че ще МИ направи регистрация в техния сайт и да съм си бил дал uмейла. При което му отговарям, че не съм дошъл да си правя регистрации в техния сайт, а да ми приеме жалбата и да ми даде входящия номер, за което чакам от 2 часа. Пуснах жалбата до КЗП и до още 2 други и сега чакам. Нито ми приема услугата семейство и приятели, нито нищо и считам че това е пълно недоразумение и се надявам да има ефект, защото наистина не се търпи с това надписване
enjoy life and drink cold beer