ЗА ТРИЕНЕ..................ТОВА ТУКА НЕ СТЕ БЪЛГАРИ!!!!!!!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530d
Мечтае да кара: m5

Re: ПРОТЕСТ"Не на ниския стандарт на живот в България!" 15.05.11

Мнение от Royal » 12 Май 2011, 13:03

smg написа:
Royal написа:Някои хора в България станаха и продължават да стават милионери за сметка на народа! Пари има ,но не и за народа!!!

Да кажем, че си прав!
Ти конкрентно какво предлагаш тази практика да се прекрати? Как предлагаш тези пари да се "дадът" на народа? По какъв критерии ще се дават? По какъв критерии ще се взимат от милионерите?
С викане: ИСКАМЕ, ИСКАМЕ просто целия протест изглежда смешно. Няма как да се вземе насериозно, протест с мрънкане.
Евентуално за да има ефект, трябва да има смислени предложения!

Значи мисля че на тези въпроси вече се отговори в предишните постове!
Ние не сме хората които трябва да кажат как да се оправят нещата, затова сме ги избрали онезни хора в парламента!Ние искаме те просто да си вършат работата!Да мислят за народа ,а не само за себе си! Все пак ние им плащаме заплатите ,прав ли съм?!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Royal » 12 Май 2011, 13:06

bavarec написа:
Royal написа:Гражданско сдружение СИЛА представя основните и видни нередности в Република България за Монополите

Толофикация
1. През 2006г. ЕС приема Директива № 2006/32/ЕО, със срок на изпълнение м. май 2008г., в която изрично се изисква в сметките на крайните потребители на енергия да се включва само реално измерено количество. – това не е направено до ден днешен!

2. Енергията, ползвана за отопление и топла вода не се измерва, а се прогнозира и изчислява по фалшив и неясна методика.

3. При формирането на цената за отопление има две неясни величини и крайната цена няма нищо общо с израсходената енергия.

4. Държавата е гласувала закон за енергетиката, наредба за топлоснабдяването и методика за дялово разпределние на топинната енергия – които позволяват на топлофикация да надсписва до 100% от загубите, да няма право потребителя да се отказва от услуги по никакъв начин.

5. В България няма конкуренция при доставянето на топлоенергията. Топлофикация не спазва законите, няма никаква прозрачност как се сформират цените. Съда може да обслужва длъжниците на Топлофикация но не обслужва гражданите на България. Има тотално погазване на правата на човека и има тотален Монопол!

Енерго разпределителни дружества – ЕРП
1. По времето на Царя се разпродадоха енерго разпределителните дружества по неясни причини и без никаква прозрачност. Дръжествата бяха купени от подставени дъщерни фирми със шефове Българи.

2. Оказва се че Националната Електрическа Компания е купувала ток на 90 лв а го е продавала на Енерго Разпределителните Дружества за 88 лв, а те го продават на народа за 146 лв. НЕК е държавна а обслужва частни интереси на монополистите ЧЕЗ, Е.ОН и ЕВН.

3. На сметките за ток има тотално неадекватно формиране на цена със неясни формули несъществуващи никъде. Има тотален монопол и погазване на законите.

Мобилните Оператори
1. Има нещо невероятно – три мобилни оператора с три еднакви цени за услуги но с различни екстри. Тотален и неразбиваем монопол и картел.

2. Три оператора с договори за година или за две. Автоматично преподписване. Тотална непрозрачност как става това. И незачитане законите на Република България!

3. Договори със скрити подточки, надписване на сметки, нелоялност, недоставяне на услуги, договори с пенсионери. Тотална подигравка с гражданите на България!

4. Един от операторите е изкупил всички интернет доставчици. Искаш телефон домашен една година договор. Искаш интернет една година договор. Искаш кабелна телевизия една година договор.

Лукойл
1. Доставна цена на горивата в България по висока от доста европейски страни.

2. Пълна непрозрачност как се сформира цената на горивата и защо излиза на едро с ужасяващо висока цена.

3. Най лошото качество на гориво в Европа е в България.

4. Тотален монопол и никаква конкуренция, доказан картел.

5. Натиск над малките бензиностанции.

Банките
1. Банките в България са с 99% задгранична собственост и финанси. Никакъв закон за банките няма. Никакъв контрол от страна на държавата. Банките застрашават сигурността на страната

2. Най- ненормалното нещо в Банките са лихвите. В Европа има стандарт за лихва EURIBOR – около 5 до 6% - В България банките нямат лихва под 10% и още по лошо на места стига до 19%. Това е немислимо в една европейска държава. Банките сами си вдигат лихвите и гражданите нямат защита те са безпомощни!

3. Как е възможно такса за кредитна карта да св вдигне почти двойно без знание на клиента. Как е възможно на един банкомат да ти се вземе при теглене такса 2 лв а при друг такса 9 лв?

4. Как е възможно при внасяне на пари в държавата банка да си вземе такса от 5 лв при реална цена от 2лв. При събиране на държавни такси банката трябва да право отстъпка а тя прави обратното взима тройно?

5. Как е възможно при чл. 617 от ГПК, в който се посочва, че държавата, общините и банките могат да получат изпълнителен лист само въз основата на извлечение от сметка?!

Eто това,всичкото,с искане "ВИНОВНИТЕ ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ" и вече става за протест.

Ами това е целта на протеста! :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 12 Май 2011, 13:13

smg написа:Няма такъв смях...
Искане за по-високи доходи?!
И аз искам, даже много. Ама с искане не става. Трябва тези доходи да идват от някъде. Може би от работа? WTF?!
В момента искате някои да ви дава пари в ръцете. Къде го има това? Чакам пример как е в европейския съюз? И как нии сме най-прецакани.

:yes:
Мда, нали... :) "Искаме един Робин Худ да краде от богатите и да раздава на нас". :mhihi:
Аз обаче все си мисля, че цялата шумотевица се дирижира от някъде... :)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bavarec » 12 Май 2011, 13:15

:dunno:
Последна промяна bavarec на 21 Май 2011, 22:53, променена общо 1 път

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Royal » 12 Май 2011, 13:52

bavarec написа:
Royal написа:Eто това,всичкото,с искане "ВИНОВНИТЕ ДА БЪДАТ НАКАЗАНИ" и вече става за протест.

Ами това е целта на протеста! :yes:

Royal написа:затова сме ги избрали онезни хора в парламента.

Ама това се разбира по друг начин - че все едно сегашното правителство е виновно за всикото по горе.

Royal написа:!Ние искаме те просто да си вършат работата!

Дали не си я вършат?

Ами ти как мислиш? Вършат ли я?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 12 Май 2011, 14:50

Ето ви едно конкретно предложение: Незабавно да се приеме лустрационен текст в Закона за държавния служител и голяма част от причините за горепосочените проблеми ще отпаднат с времето. Такъв текст ще падне в Конституционния съд обаче, пробвано при Костов. Не работи. Демократичните начини са два: насилствени(протерсти, стачки) и мирни(избори). Съвсем скоро са мирните начини. Аз съм сигурен, че голяма част от българското общесто си харесва живота достатъчно. За което говори и липсата на необходимата масовост на всякакви протести. Мисля, че хората им е все едно дали ги управляват бивши комунисти, царедворци, седесари и т.н. всички са маскари. Мисля, че дори това да е ден на европейски протести, европейците са хора от по-друго брашно, с по-други нагласи, отношения и ценности, които при нас просто ги няма. Така че, не става съвсем свръзката. Днешното българско общество няма нищо против да го лъжат, да го мамят и да го правят на будала. Днес, не вярвам, че в България има достатъчно чувствителни на тази тема хора, че да променят нещо с протести.

P.S. Емо, той Костов го продаде и дори от тази позиция има право да прави констатации, защото е дал цял комплекс в ръцете на едни уж инвеститори. И какво значение има кой е собственика, важното е държавата да упражнява ефективен контрол. Навсякъде по света всяка фирма иска да е монополист. Държава е тази, която не трябва да позволява това да се случва. Костов, мани го Костов, я виж Бойко Борисов какъв приятел е с Вальо Златев, никога няма да стане нещо по линия на правителството за цените на горивата. Замазаха ни очите с един мораториум и това беше.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Май 2011, 14:56

Royal написа:
smg написа:
Royal написа:Някои хора в България станаха и продължават да стават милионери за сметка на народа! Пари има ,но не и за народа!!!

Да кажем, че си прав!
Ти конкрентно какво предлагаш тази практика да се прекрати? Как предлагаш тези пари да се "дадът" на народа? По какъв критерии ще се дават? По какъв критерии ще се взимат от милионерите?
С викане: ИСКАМЕ, ИСКАМЕ просто целия протест изглежда смешно. Няма как да се вземе насериозно, протест с мрънкане.
Евентуално за да има ефект, трябва да има смислени предложения!

Значи мисля че на тези въпроси вече се отговори в предишните постове!
Ние не сме хората които трябва да кажат как да се оправят нещата, затова сме ги избрали онезни хора в парламента!Ние искаме те просто да си вършат работата!Да мислят за народа ,а не само за себе си! Все пак ние им плащаме заплатите ,прав ли съм?!

Аха, начи щом сме гласували за тях - трябва да получаваме колкото тях (въпреки, че нищо не знаем, а само искаме) :winky:
Напълво съм съгласен с колегата smg :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 12 Май 2011, 15:48

Royal написа:
Някои хора в България станаха и продължават да стават милионери за сметка на народа! Пари има ,но не и за народа!!!

За това е "виновен" капитализмът. ;) Винаги е било така и винаги ще бъде така.
Исканията ви са такива, че България да стане втора Германия или Франция, което е малко невъзможно, поне не и в следващите 20 години. Гледайте малко по-реално на ситуацията.
И аз искам баба ми да получава мин. 400 лв. пенсия, за да може жената да живее спокойно, ама няма...
В една друга тема казах, че това поколение управляващи трябва да си замине, за да може в България да се води наистина политика, такава като на Запад.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 12 Май 2011, 15:57

flame написа:Аха, начи щом сме гласували за тях - трябва да получаваме колкото тях (въпреки, че нищо не знаем, а само искаме) :winky:

Кой твърди, че трябва да получаваме колкото тях? Колегата твърди, че те не си вършат работата и трябва да бъдат подсетени за това. То е все едно да ходиш на работа, да вземаш една много хубава заплата, да имаш 2 месеца отпуск и да ходиш в офиса по 2 часа на ден, и то понякога, и после шефа ти да мълчи и да не прави абсолютно нищо, за да те накара да работиш. В случая тея в парламента са назначени от нас и трябва да работят за нас всеки ден, а това очевадно не се случва и сега като искаме да им покажем, че виждаме как нищо не правят, вие опонирате сякаш те са работници на месеца, не ви разбирам...
И още нещо, изборите НЕ ПРОМЕНЯТ нищо, само някой нови лица вкарват от чужбина с неясна история и тва е, измислят някой нов герой, я цар, я съвременния Бай Тошо и всички си викат е тва е играта и се втурват да гласуват за новия месия, а х** си е същия дебел и голям... Единствения начин за промяна е с протести и то не мирни, но все от някъде трябва да се почне.
Аз не мога да разбера какво редно виждате в сегашното състояние на страната, та така опонирате? Вижте само темата за емиграцията, вижте, че всеки се чуди как да се махне от страната и по селата в България са останали само мангали, дето се скъсват да крадат, какво редно виждате изобщо? Направо съм шокиран като чета коментарите ви.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 12 Май 2011, 16:16

Макар и за съжаление, виждането на Викси е напълно реалистично - едно да искаш, друго е то да стане...

А за тия в парламента - съгласен съм, че много от тях не си вършат работата както трябва (и предпочитат Vertu пред читавите закони).
Обаче с протести или без - тъпото и мързеливо пак ще си остане тъпо и мързеливо - ако ще и от бой да го спукаш и живо да го одереш.
Единственият начин е да замениш неработещото нещо с работещо - или с прости думи, който е по-добър от сегашните управляващи - да се кандидатира.

Иначе за сегашното положение в страната - не е цъфнало и вързало, но напълно отговаря на цялостното положение на европейската карта.
И в западна Европа има крадци, бедняци и т.н. - да определено са по-малко, но както казах - това е реалното положение.
Или както каза Викси - не може вчера да излезем от комунизма и днес да сме втора Германия или Франция.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Royal » 12 Май 2011, 16:28

pampo написа:
flame написа:Аха, начи щом сме гласували за тях - трябва да получаваме колкото тях (въпреки, че нищо не знаем, а само искаме) :winky:

Кой твърди, че трябва да получаваме колкото тях? Колегата твърди, че те не си вършат работата и трябва да бъдат подсетени за това. То е все едно да ходиш на работа, да вземаш една много хубава заплата, да имаш 2 месеца отпуск и да ходиш в офиса по 2 часа на ден, и то понякога, и после шефа ти да мълчи и да не прави абсолютно нищо, за да те накара да работиш. В случая тея в парламента са назначени от нас и трябва да работят за нас всеки ден, а това очевадно не се случва и сега като искаме да им покажем, че виждаме как нищо не правят, вие опонирате сякаш те са работници на месеца, не ви разбирам...
И още нещо, изборите НЕ ПРОМЕНЯТ нищо, само някой нови лица вкарват от чужбина с неясна история и тва е, измислят някой нов герой, я цар, я съвременния Бай Тошо и всички си викат е тва е играта и се втурват да гласуват за новия месия, а х** си е същия дебел и голям... Единствения начин за промяна е с протести и то не мирни, но все от някъде трябва да се почне.
Аз не мога да разбера какво редно виждате в сегашното състояние на страната, та така опонирате? Вижте само темата за емиграцията, вижте, че всеки се чуди как да се махне от страната и по селата в България са останали само мангали, дето се скъсват да крадат, какво редно виждате изобщо? Направо съм шокиран като чета коментарите ви.

ЕВАЛА колега по добре неможе да се каже! И аз това се чудя ,защо толкова опонират..........толкова ли ви харесва живота тук!
Едва ли не сме искали да станем 2ра Германия, ами хора замислете се - плащаме цени на горивата равни на Европейските,цени на храните равни на Европейските,плащаме винетки,данъци,части равни на Европейските ,че и по високи, а караме по УНИКАЛНИ ПЪТИЩА!!!
Просто не виждам защо неискате да протестирате?! - Всеки казва с протести няма да стане нищо, ами кажете какво да направим за да стане, хората по света протестират за да изкажат НЕДОВОЛСТВОТО си, вие ако смятате ,че сте доволни НЕДЕЙТЕ!
НИЕ ПРОСТО ИСКАМЕ ДА ГИ НАКАРАМЕ ДА СИ ВЪРШАТ РАБОТАТА ЗА КОЯТО СМЕ ГИ ИЗБРАЛИ!
ЦЕЛТА НИ НЕ Е ДА СВАЛЯМЕ ПРАВИТЕЛСТОТО, ЗАЩОТО КОЙТО И ДА ГО ПОЕМЕ СЕ ВИЖДА ЧЕ НЯМА ГОЛЯМА РАЗЛИКА!
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Royal » 12 Май 2011, 16:31

flame написа:Макар и за съжаление, виждането на Викси е напълно реалистично - едно да искаш, друго е то да стане...

А за тия в парламента - съгласен съм, че много от тях не си вършат работата както трябва (и предпочитат Vertu пред читавите закони).
Обаче с протести или без - тъпото и мързеливо пак ще си остане тъпо и мързеливо - ако ще и от бой да го спукаш и живо да го одереш.
Единственият начин е да замениш неработещото нещо с работещо - или с прости думи, който е по-добър от сегашните управляващи - да се кандидатира.

Иначе за сегашното положение в страната - не е цъфнало и вързало, но напълно отговаря на цялостното положение на европейската карта.
И в западна Европа има крадци, бедняци и т.н. - да определено са по-малко, но както казах - това е реалното положение.
Или както каза Викси - не може вчера да излезем от комунизма и днес да сме втора Германия или Франция.

Добре за теб нормално ли е да плащаме всичко на Европейски цени, пък заплати,пенсии и т.н. да са толкова ниски?!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Май 2011, 16:32

Нещата са много прости,на първо място трябва да се поеме ясен курс на икономиката,а не постоянно да слушам за некакви магистрали и келявото метро.
Каква държава сме ние-малка,и какво може да се произвежда тук-лека промишленост и земеделие,на там трябва да се насочат усилията на правителството,защото сега се върви по инерция-има някакво имагинерно производство-давайте данъците,има малко работещи хора-плащайте колкото може повече,има някакви монополисти-няма да ги закачаме да не избягат или да не се разсърдят :dummy: :kuku:
Какво трябва конкртетно да направи държавата-за селското стопанство-горивата да са без акциз,държавната банка да дава заеми на земеделските производители и цялата тая сбирщина държавни чиновници да излезе на полето и да наблюдава как се използват парите отпуснати от държавната банка при лихви които са обявени от националната банка,да си купят хората с помоща на държавата техника и ако трябва и държавата да се яви съдружник в тая работа...
България е в ЕС,тоест стоки дето се произвеждат тук може да се продават в ЕС,ми да се свържат с американци и китайци за произвеждане на компютри,чипове,коли и тн.
Всеки ден се измислят закони за данъци и тн.Правителството има поданниците си само за данакоплатци и се държи с тях като с престъпници,20% ддс за лекарствата-на какво основание да плаща НЗОК 20% от стойността на лекарствата,държавата да богатее от парите за лекарства и за болни,ми това са минимум 100 милиона на година...
Да направят и закон за ерп-тата,не може да си правят каквото искат монополистите а декевр да са им говорители само и да съобщават с колко % щели да вдигнат тока,заради инфлацията...ми всички сме в инфлация...

BMW Performance
Аватар

Мнение от MCar » 12 Май 2011, 16:33

Royal написа:Добре за теб нормално ли е да плащаме всичко на Европейски цени, пък заплати,пенсии и т.н. да са толкова ниски?!

Кое, освен горивото, се доближава до европейските цени?!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Май 2011, 16:41

MCar написа:
Royal написа:Добре за теб нормално ли е да плащаме всичко на Европейски цени, пък заплати,пенсии и т.н. да са толкова ниски?!

Кое, освен горивото, се доближава до европейските цени?!

Храната,често одя до германско и мога да ти кажа че храната е по-скъпа,освен по ресторантите

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата