24 часовият ефект на Кока-Кола-та
Модератор: Общи модератори
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
Re: 24 часовият ефект на Кока-Кола-та
прекалявате 

You said: "Time will change!" What if it changes you?
ME4KY написа:Пий си газирано![]()
![]()
НЕ е вредно,и нищо неможе да ти се случи ако пиеш газирано 30 години вместо вода,и нямаш нормален хранителен режим а се тъпчеш по 1 път на ден(примерно,може и 2 което пак не е вредно В НИКАКЪВ СЛУЧАЙ),като ти се появи язва,или почне да те боли корема,да не се питаш що я пих тая студена кола едно време![]()
Язвата може да ти е най-малкия проблем даже
Аааа,папам си редовно.
Значи язва от газирано,не го знаех-възможно ли е,ама то сигорно само на гладно...

ogata написа:bavarec написа:ogata написа:тва е щото слага сол, за да ти се пие повече
Къде сол,сол много малко ползвам...
В колата слагат сол, за да консумираш повече![]()
Както като моцаш повече солена пържена цаца ти се пие биричка
Абе не бе човек,аз казвам че само газираното ми утолява жаждата,а не че ме кара да пия повече...

- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
bavarec написа:
Яж си....и то е полезно по малко

Нито те познавам,нито знам дали ядеш,колко пъти ядеш,по колко ядеш,или по цял ден имаш работа,затова предположих.Целта не е да се пускат мнения,ми да се обсъжда,и да се поражда ТЕМА от тия мнения,ако е възможно-без да се заяждаме...

ME4KY написа:bavarec написа:
Яж си....и то е полезно по малко![]()
Нито те познавам,нито знам дали ядеш,колко пъти ядеш,по колко ядеш,или по цял ден имаш работа,затова предположих.Целта не е да се пускат мнения,ми да се обсъжда,и да се поражда ТЕМА от тия мнения,ако е възможно-без да се заяждаме...
Е нали това правиме-тема,даже те питах за вредата от газираното,значи не само тема ама и обсъждаме.Аз ли се заяждам.
Темата си е много добре и е поучителна,поне информативна.
Газираното всъщност е въглероден диоксид.Ако не си на фото синтеза, няма как да ти е полезно.Доказано е, че намалява и мисловната дейност....
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Някои неща трудно можеш да ги обясниш на човек, който не иска да слуша. Ще обясня разни работи накратко, който иска после да пие сок, който иска Кола и така..
Защо има зомбирани млади хора, който смятат, че без Кока кола едва ли не няма да живеят? Политика на маркетинга на КК датираща още от 60
-те години. Усилията са насочени именно към този кръг потребители. Тези компании харчат милиони за реклама, а прихода е .. и аз не знам. Последно като съм се интересувал за 2009 година оборота им беше 31 МИЛИАРДА ДОЛАРА. Вие правете сметка колко е печалбата. При положение, че себестойността на напитката е нищожна.
Какво причинява КК- гастрологични проблеми. Основно заради високите съдържания на кофеин. Пиенето на КК, особено на гладен стомах може да повлияе сериозно на РН баланса в стомаха. В краткосрочен план това е честите болки в стомаха, киселини и т.н., а в дългосрочен- язва, язвата в рак и т.н..
Друг ефект е диуретичното действие-там е смешното при хората, които успяват да утолят жаждата си само с КК. Ако изпиеш литър КК, то за да обработиш всичко, което внасяш в тялото си с нея ще изисква примерно 2 литра вода.. е да ама ти си изпил един. Дефицита на останалият литър уврежда бъбреците, дроба, сърцето.
Другият проблем, основно засягащ жените. Няма да го описвам на широко, но накратко. В КК има редица вещества, които извличат калцият от костите. После някой да не се чуди от къде дойде остеопорозата.
Накратко и вредните неща в КК
Глюкозо-фруктозен сироп. Нека не се лъжем, наскоро бяха изследвани проби на КК у нас. В нашата кола няма и грам захар! Всичко е ГФС! Вредите от него са доста и ако взема да описвам ще стане метър дълъг списък. Накратко- метаболизира се през черният дроб-САМО! Т.е. литър Кола натоварва дроба кажи-речи толкова, колкото и литър алкохол. Пие си някой 10-20 години редовно кола и после- "ееее ми утде тъз цироза.. той алкохол ни близваши тоз чуляк".
Аспартама в диетичните коли мисля, че е ясен за всички.
Кофеинът колкото е добър, толкова и лош в дози поемани с литър-два и нагоре кола, още повече при млади хора.
Фосфорната киселина- основен отговорник за проблема с калция, също така някой ако е прекалявал с КК като малък и са му жълти зъбките да не обвинява само антибиотиците.
Лимонова к-на, често има следи от мононатриев глутамат, той също мисля е добре известен.
Изкуствени аромати-достатъчно красновечиво. Също имат следи от МНГ.
Ето малко и за здравословните НАТУРАЛНИ сокове
Много хора отказват КК и минават на Капи или друг "плодов" сок като една стъпка в помощ за здравето
Ето как се прави портокаловият сок- ЦЕЛИЯТ портокал се изстисква, смила и отива в голям контейнер. В същият този контейнер попадат и всички невротоксични, канцерогенни и т.н. пестициди с които кората на многократно пръсканият портокал е пълна. После тази каша се пастьоризира при висока температура и налягане. (Някои вече се запитаха що му викат натурален сок. ) Пастьоризирането не убива обаче всички гъбички и плесени в портокалите. Често се случва да бъдат откривани такива в натуралните сокове. После към НАТУРАЛНИЯТ сок се добавят соев протеин и пектин (за да не потъмнее).
Аз повече няма да пиша по тая тема. Винаги ще има хора, които ще кажат-щом го има в магазина, значи няма проблем да го пия. Помислете обаче какво можеш да си купиш с 31 милиарда оборот и ако правя толкова оборот от продажба на лайното си примерно дали ще има сила на тоя свят, която да го обяви за вредно, неполезно или безполезно и да ми попречи да го продавам във всеки един магазин в света.
Защо има зомбирани млади хора, който смятат, че без Кока кола едва ли не няма да живеят? Политика на маркетинга на КК датираща още от 60
-те години. Усилията са насочени именно към този кръг потребители. Тези компании харчат милиони за реклама, а прихода е .. и аз не знам. Последно като съм се интересувал за 2009 година оборота им беше 31 МИЛИАРДА ДОЛАРА. Вие правете сметка колко е печалбата. При положение, че себестойността на напитката е нищожна.
Какво причинява КК- гастрологични проблеми. Основно заради високите съдържания на кофеин. Пиенето на КК, особено на гладен стомах може да повлияе сериозно на РН баланса в стомаха. В краткосрочен план това е честите болки в стомаха, киселини и т.н., а в дългосрочен- язва, язвата в рак и т.н..
Друг ефект е диуретичното действие-там е смешното при хората, които успяват да утолят жаждата си само с КК. Ако изпиеш литър КК, то за да обработиш всичко, което внасяш в тялото си с нея ще изисква примерно 2 литра вода.. е да ама ти си изпил един. Дефицита на останалият литър уврежда бъбреците, дроба, сърцето.
Другият проблем, основно засягащ жените. Няма да го описвам на широко, но накратко. В КК има редица вещества, които извличат калцият от костите. После някой да не се чуди от къде дойде остеопорозата.
Накратко и вредните неща в КК
Глюкозо-фруктозен сироп. Нека не се лъжем, наскоро бяха изследвани проби на КК у нас. В нашата кола няма и грам захар! Всичко е ГФС! Вредите от него са доста и ако взема да описвам ще стане метър дълъг списък. Накратко- метаболизира се през черният дроб-САМО! Т.е. литър Кола натоварва дроба кажи-речи толкова, колкото и литър алкохол. Пие си някой 10-20 години редовно кола и после- "ееее ми утде тъз цироза.. той алкохол ни близваши тоз чуляк".
Аспартама в диетичните коли мисля, че е ясен за всички.
Кофеинът колкото е добър, толкова и лош в дози поемани с литър-два и нагоре кола, още повече при млади хора.
Фосфорната киселина- основен отговорник за проблема с калция, също така някой ако е прекалявал с КК като малък и са му жълти зъбките да не обвинява само антибиотиците.
Лимонова к-на, често има следи от мононатриев глутамат, той също мисля е добре известен.
Изкуствени аромати-достатъчно красновечиво. Също имат следи от МНГ.
Ето малко и за здравословните НАТУРАЛНИ сокове

Много хора отказват КК и минават на Капи или друг "плодов" сок като една стъпка в помощ за здравето

Аз повече няма да пиша по тая тема. Винаги ще има хора, които ще кажат-щом го има в магазина, значи няма проблем да го пия. Помислете обаче какво можеш да си купиш с 31 милиарда оборот и ако правя толкова оборот от продажба на лайното си примерно дали ще има сила на тоя свят, която да го обяви за вредно, неполезно или безполезно и да ми попречи да го продавам във всеки един магазин в света.
- M3 E92
- младши ентусиаст
-
- Кара: го по тъч линията на живота..
Повече няма да близна нито кола, нито натурален сок, нито кафе/чай със захар 

- uricatoli
- Зайо-Байо
-
- Кара: Пръскан кенеф
- Мечтае да кара: Мка комби
- Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..
Щото баба ви едно време само кока кола и натурален сок е пила.. Я да си седне под кайсията.. да извади шишето с ракията..
- ME4KY
- младши ентусиаст
-
- Кара: ги да го гледат
bum_bum написа:
Тва ми беше идеята...
Изстисквайте си пресни плодове!
Цената на плодовете на ден ще е даже по-малко от парите който давате за кола.
Уредчето се избива след няколко месеца,и ще пиете яки фрешчета,не кола

- ///Maximalniq
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: poor man's M3 (E30 318iS)
- Мечтае да кара: E30 M3
Пичове, яжте каквото искате и пийте каквото искате, но спортувайте
Айде и аз да кажа за себе си.
Ям,пия всичко в умерени количества,не помня да съм прекалявал с нещо.
С изключение,натурални сокове щото по-принцип не ме кефят,щото не е газирано.
За сега се чувствам добре.
Ям,пия всичко в умерени количества,не помня да съм прекалявал с нещо.
С изключение,натурални сокове щото по-принцип не ме кефят,щото не е газирано.
За сега се чувствам добре.
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
От една година не съм пила вече кола и нат. сок
Не ги знаех тези неща, които бум-бум описа, но беше доста полезна информация.

- Бианка
- Потребител
-
- Кара: нещата да вървят
- Мечтае да кара: Е92
Аз пия постоянно кола,имам си в колата,на работа,в къщи,на вън.... Не мога, да задоволя жаждата си с нещо друго освен с кола.Милиони пъти съм се чудила,как да я откажа и все не мога,знам,че моето вече е пристрастена работа,но не знам как да я махна от менюто си.Миналата година отказах цигарите за определено време и тогава изобщо не ми се пиеше кола,постоянно се наливах с вода просто организма я искаше,започнах да пуша и хайде пак същата работа наново!Възможно ли е колата и цигарите да си влияят взаимно по някакъв начин??? Не знам колеги,давайте предложения какво да правим,защото нашето изобщо не е нормално! Забравих да кажа,че аз вода изобщо не пия,само кола,кола,кола..........
- jorkata3
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E92
bum_bum написа:Някои неща ........
Полезна информация.Ако си запознат и относно съдържанието на студения чай да споделиш.
Говорим за Нестий,Раух,Липтон,Пфанер....... защото на тия по евтините си пише аспартам ама за другите съставки-аромати,регулатор на киселинноста,натриев нитрат,антиоксидант,аскорбинова киселина.........)
- SPEED_GABROVO
- ентусиаст
-
- Кара: дърто Е30
- Мечтае да кара: моята си,ама с неограничен бюджет
Най-добре си е водичката,тя най-хубаво си ме засища.Радвам се ,че не пия алкохол,кафета(май съм единствен тук
).Сега трябва да откажа и всички купешки боклуци,че някой път се изкушавам.Преди време по Дискавърито ,по Ловци на митове правиха тия опити с Колата,разтваряха зъби,месо и това с ръждата,ама не си го спомням много добре ,какво се случи.

BMW не е просто марка автомобили,а начин на живот.