Пак сме в новините ...Или що е то "драфт" с 3ки

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Пак сме в новините ...Или що е то "драфт" с 3ки

Мнение от acho.rs » 19 Авг 2011, 21:57

alx написа:
acho.rs написа:Е нали не прие поста ми на сериозно :) Иначе това наистина е интересно за адаптивния темпомат / А и имам чувството че говориш за нещо 700кс+ - там вероятно проблема е сериозен :lol:
иначе за спирачния път не знам кво е положението, в нета видях, че яките тирове правят от 80 км до нула за 40ина метра, колко е спирачния път от тези км за кола?

- стига глупости - натоварен тир има по-лош спирачен път от запорожец . 80-0 40 метра - празен , от 100 км/ч вероятно е към 50 метра . Средно едно старо БМВ е със 37-39 метра . Разибра се фактора - време а реакция - обезмисля всичко

изпадаш в (смъртоносна) грешка.

ако си със 100 и си на по-малко от 15-20 метра от камиона си във "зоната на нереакция". ако нещо стане и камиона скочи на спирачките ти ще минеш 14 метра (0.5 секунди) преди да започнеш да спираш (броя средно от момента от които видиш как изпушват гумите на камиона, натиснеш спирачката и колата започне да спира)... и в този момент ти започваш да спираш а камиона вече е загрял дискове/барабани/гуми и спира сериозно (колко може).

с други думи- преди да скочиш на спирачките и се възползваш от по-добрия си спирачен път... си влязъл отдолу...

много хора си мислят- "аз спирам по-добре от камиона- ще го следвам близо"... и после ги вадят с обувалката изпод камиона...

(сметката е проста - 100,000 метра в час са 27.7 метра в секунда... което е 14 метра за 0.5 секунди).

Каква грешка - нали точно тва казах - фактора време за реакция обезсмисля всичко ...

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Авг 2011, 21:57

аз някак си винаги си мисля за най-лошото стечение на обстоятелствата..

та от времето за реакция най-куцо е да импактираш във фазата, когато се опитваш да спреш

по този начин си навел предницата и си заголил чело за близка среща с рамата на ремаркето :)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 19 Авг 2011, 22:00

BadAngel написа:аз някак си винаги си мисля за най-лошото стечение на обстоятелствата..

та от времето за реакция най-куцо е да импактираш във фазата, когато се опитваш да спреш

по този начин си навел предницата и си заголил чело за близка среща с рамата на ремаркето :)

като видиш, че ще има сблъсък --> ръчна, 180' и се забиваш със задницата

:mhihi:

п.с. ебаси филма
You said: "Time will change!" What if it changes you?

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Авг 2011, 22:08

vicho написа:
BadAngel написа:аз някак си винаги си мисля за най-лошото стечение на обстоятелствата..

п.с. ебаси филма

..а задницата традиционно понася по-малко загуби от предницата при удар :) (защо всъщност?)

хитро, не се бях замислял :)
No bling at the Ring

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 19 Авг 2011, 22:09

vicho написа:

п.с. ебаси филма

Зат'ва спазвайте ограниченията и бъдете "нащрек" с камионите ...

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 19 Авг 2011, 22:10

явно и аз карам близо с моите 50м.- при 100км/ч са си 2сек., почвам да държа повече дистанция... винаги ми е било неприятно да карам зад тир и да не виждам к'во става пред мен на пътя- едно е да видя ситуацията от 300м. и да се подготвя, друго е да видя стоповете на камиона пред мен...

ПС: я да видим след цифрите написани от alx кой ще има големи топки и ще кара на 20-на метра зад тир-а заради икономия на малко бензин- аз залагам, че пак ще има такива ;)
Изображение
Изображение

zxsport
Аватар

Мнение от zxsport » 19 Авг 2011, 22:11

BadAngel написа:
vicho написа:

п.с. ебаси филма

..а задницата традиционно понася по-малко загуби от предницата при удар :) (защо всъщност?)

я да имаш 2 "пълни" детски столчета на задната седалка ... мноо хитро, нема що .... мислите ли поне малко преди да пишете ... ???

Аватар

Мнение от ms » 19 Авг 2011, 22:13

BadAngel написа:..а задницата традиционно понася по-малко загуби от предницата при удар :) (защо всъщност?)

просто е- ако се сгъва като предницата един да те удари отзад и ще стигне до задната седалка и ще избие народа...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Авг 2011, 22:21

ms написа:
BadAngel написа:..а задницата традиционно понася по-малко загуби от предницата при удар :) (защо всъщност?)

просто е- ако се сгъва като предницата един да те удари отзад и ще стигне до задната седалка и ще избие народа...

тази логика не ми се връзва, ако можеха да правят здрави задници, които да пазят хората, защо не започнат да правят и пазещи хората предници?

някак си мен ми се струва, че задницата на колата има по-голяма монолитност и от там идва цялата работа..

макар че на краш тестове съм забелязал, че отзад също е енергопоглъщаща зона и би трябвало материалите да са меки и енергопоглъщащи?
No bling at the Ring

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Авг 2011, 22:28

BadAngel написа:
ms написа:

тази логика не ми се връзва, ако можеха да правят здрави задници, които да пазят хората, защо не започнат да правят и пазещи хората предници?

някак си мен ми се струва, че задницата на колата има по-голяма монолитност и от там идва цялата работа..

макар че на краш тестове съм забелязал, че отзад също е енергопоглъщаща зона и би трябвало материалите да са меки и енергопоглъщащи?

при удар дизайна позволява определено свиване (смачкване) докато се стигне до клетката с хората (купето). отпред това се "регулира" с двигателя. един вид около него всичко е мекичко за да поема енергията, но двигателя е "стожера" и не позволява смачкване зад стената на коша. отзад от друга страна си няма такъв "стожер" и затова задния кош е направен да си е по-здрав по условие...

а удара отзад е по-невпечатляващ защото по принцип освен ако не те измаа камион всичко отива отдолу... иначе като те удари "хубаво" камион отзад- багажника често е абсолютно разрушен... както би била и предницата при "хубав" удар...

да не дава господ...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 19 Авг 2011, 22:30

време е да се помисли по отношение на енергопоглъщащите зони и при камионите :)
No bling at the Ring

Аватар

Мнение от ms » 19 Авг 2011, 22:37

BadAngel написа:време е да се помисли по отношение на енергопоглъщащите зони и при камионите :)

100% е помислено, не бери грижа... ама колкото и да се деформира тоя камион нацелиш ли го челно просто си пътник- не щото няма деформационни зони, ами щото колкото и да се деформира тая машина тя пак си тежи доста и просто минава отгоре ти...
Изображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 19 Авг 2011, 22:44

проблема е че не се инвестира сериозно в енергопоглъщащи зони при камионите защото е неблагодарна работа.

в една катастрофа между две превозни (подвижни) средства по-тежкия винаги мачка защото това което убива е рязкото намаляването на скороста (отрицателното же) а при по-тежкия това става по-бавно... от там колкото и да се мачка камиона.. в един момент по-лекия спира а по-тежкия продължава и минава през по-лекия така или иначе...

а, то мс го е написал преди мене.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Зайо-Байо
Аватар
Кара: Пръскан кенеф
Мечтае да кара: Мка комби
Детайли за колата: Некво шарено и некво хамелеоново..

Мнение от uricatoli » 19 Авг 2011, 23:10

http://www.youtube.com/watch?v=6TwGzQQI ... r_embedded +18

е вижте му на тоя колко му беше времето за реакция....
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 19 Авг 2011, 23:21

колко да е- никакво щото кара близо, тоя с камерата в колата що отби без грижи ;) а и ако на мястото на тир-а беше кола щеше да е съвсем грозна картинка, тоя просто мина през останките и продължи, ама това чудо тежи едни 35-40тона, а не 1,5тона...
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата