Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?
Модератор: Общи модератори
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Re: Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?
Е добре аз като си взема фарове с лупи, ще съм от тези с променения тип фарове, щото моята си е излезнала от завода с рефлектори и пак ще съм виновен, то всеки закон ако се чете както дявола евангелието все ще сме виновни за нещо, така се пишат законите в Бг.!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Nukem написа:Е добре аз като си взема фарове с лупи, ще съм от тези с променения тип фарове, щото моята си е излезнала от завода с рефлектори и пак ще съм виновен, то всеки закон ако се чете както дявола евангелието все ще сме виновни за нещо, така се пишат законите в Бг.!
вярно си е- виновен ще си... в едни нормални държави такива промени се проверяват и получаваш документ, че всичко е наред... тук такива екстри няма и е по-лесно да се забрани нещо, а не да се мисли как да се одобряват промените по колите... БГ просто

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Nukem написа:Е добре аз като си взема фарове с лупи, ще съм от тези с променения тип фарове, щото моята си е излезнала от завода с рефлектори и пак ще съм виновен, то всеки закон ако се чете както дявола евангелието все ще сме виновни за нещо, така се пишат законите в Бг.!
Правилното е освен фарове с лупи да си сложиш и система за автоматично регулиране и система за измиване на фаровете. После да минеш на сертифициран "преглед" и реглаж, който да удостовери, че системите работят коректно и наистина не заслепяваш и да ти дадат някаква хартиика, че си с афтърмаркет ксенон, но такъв който е в нормите и не пречи на останалите. И тогава като те спре полицай и изрази съмнение да му покажеш хартийката и той да ти каже ОК няма проблеми.

Само, че ме съмнява, че има такава процедура работеща тук при нас.
А и ако афтърмаркет фарове с лупи + китайски ксенон струват 300-400лв, то предполагам, че ретрофитването на системи за миене и автоматично регулиране струва още толкова примерно. Което със сигурност ще откаже голяма част от мераклиите за "законен" афтърмаркет ксенон.
Ето моите фарове са с лупи (hella e39 facelift) но са от кола без фабричен ксенон и определено има проблем - не съм доволен как свети! Свети добре само в абсолютен мрак. Има ли някаква друга макар и супер слаба странична светлина и все едно аз съм си изключил фаровете. И не мога да разбера проблема в китайския ксенон ли е или в това, че фара, макар че е с лупа е проектиран за халогенна крушка. Със сигурност не заслепявам никой (поне на равен път и с не клекнала задница), но мисля да го махам.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
b2 написа:Nukem написа:Е добре аз като си взема фарове с лупи, ще съм от тези с променения тип фарове, щото моята си е излезнала от завода с рефлектори и пак ще съм виновен, то всеки закон ако се чете както дявола евангелието все ще сме виновни за нещо, така се пишат законите в Бг.!
Правилното е освен фарове с лупи да си сложиш и система за автоматично регулиране и система за измиване на фаровете. После да минеш на сертифициран "преглед" и реглаж, който да удостовери, че системите работят коректно и наистина не заслепяваш и да ти дадат някаква хартиика, че си с афтърмаркет ксенон, но такъв който е в нормите и не пречи на останалите. И тогава като те спре полицай и изрази съмнение да му покажеш хартийката и той да ти каже ОК няма проблеми.![]()
А и ако афтърмаркет фарове с лупи + китайски ксенон струват 300-400лв, то предполагам, че ретрофитването на системи за миене и автоматично регулиране струва още толкова примерно. Което със сигурност ще откаже голяма част от мераклиите за "законен" афтърмаркет ксенон.
Ето моите фарове са с лупи (hella e39 facelift) но са от кола без фабричен ксенон и определено има проблем - не съм доволен как свети! Свети добре само в абсолютен мрак. Има ли някаква друга макар и супер слаба странична светлина и все едно аз съм си изключил фаровете. И не мога да разбера проблема в китайския ксенон ли е или в това, че фара, макар че е с лупа е проектиран за халогенна крушка. Със сигурност не заслепявам никой (поне на равен път и с не клекнала задница), но мисля да го махам.
Колега проблема при теб е в покритието на рефлектора зад лупата.
Разглоби фара и ще разбереш за какво става въпрос.
Изгоряло е от халогенната крушка.
Пращаш ги в стрелча да ги оправят и после се радваш на хубави фарове.

- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
а каква е идеята да е задължителни миенето на фаровете, че нещо не го стоплям
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
Хайде да покараме малко кола
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Sharo написа:а каква е идеята да е задължителни миенето на фаровете, че нещо не го стоплям
Идеята е че, като има гняс по фаровете заслепяваш насрещно движещите се коли...
Което е малко неразумно твърдение според мен

- ms
-
-
vld написа:Sharo написа:а каква е идеята да е задължителни миенето на фаровете, че нещо не го стоплям
Идеята е че, като има гняс по фаровете заслепяваш насрещно движещите се коли...
Което е малко неразумно твърдение според мен
това е едното- губи се ефекта от лупата, в тази му част да НЕ заслепяваш... и хич не е неразумно, пробвай някоя вечер като е мръсната колата да сравниш как свети през мръсно стъкло и през чисто- разлика определено има...
другото е, че става забавно зимата като замръзнат стъклата на фаровете и се чудиш що не свети както трябва

- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
vld написа:b2 написа:Nukem написа:Е добре аз като си взема фарове с лупи, ще съм от тези с променения тип фарове, щото моята си е излезнала от завода с рефлектори и пак ще съм виновен, то всеки закон ако се чете както дявола евангелието все ще сме виновни за нещо, така се пишат законите в Бг.!
Правилното е освен фарове с лупи да си сложиш и система за автоматично регулиране и система за измиване на фаровете. После да минеш на сертифициран "преглед" и реглаж, който да удостовери, че системите работят коректно и наистина не заслепяваш и да ти дадат някаква хартиика, че си с афтърмаркет ксенон, но такъв който е в нормите и не пречи на останалите. И тогава като те спре полицай и изрази съмнение да му покажеш хартийката и той да ти каже ОК няма проблеми.![]()
Колега проблема при теб е в покритието на рефлектора зад лупата.
Разглоби фара и ще разбереш за какво става въпрос.
Изгоряло е от халогенната крушка.
Пращаш ги в стрелча да ги оправят и после се радваш на хубави фарове.
Определено има някакъв проблем ! Или рефлекторите са нагоряли или ксеноновите крушки са от най китайските

- b2
- старши ентусиаст
-
- Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2
Като цяло моите наблюдения са, че ксенона е много много много по-чувствителен на мръсни фарове от халогенния фар.
П.С. Намерих фирмата за възстановяване на рефлектори в гр. Стрелча. Много интересно. Не знаех дори, че се предлага такава услуга.
Лошото е, че моите са от последните години на Е39 и са на практика неразглобяеми.. научих го по трудния начин..
П.С. Намерих фирмата за възстановяване на рефлектори в гр. Стрелча. Много интересно. Не знаех дори, че се предлага такава услуга.
Лошото е, че моите са от последните години на Е39 и са на практика неразглобяеми.. научих го по трудния начин..
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
Има и друго твърдение измежду обикновените хора
: за оригинален ксенон се приема всичко с лупа на късите ! И това най- вероятно е така ! А, тук всички сме мозъци и става лафа
и в крайна сметка никой с лупи няма глобен !!!

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
явно и твоето полицайче спада към необразованите ушеви. В закона няма точка по която да те накарат да си махнеш неоригиналният ксенон от добре регулиран фар независимо дали си или не си с лупа. Второ БМВ са сложили за първи път ксенон серийно на автомобили през далечната 1993 година. Трето че без да ти намери нарушение не може да ти спре колата от движение, а той на пътя с голи ръце НЕ МОЖЕ да ти докаже че не си с регулиран фар или че си с афтърмаркет ксенон. Ако прочетеш темата страници назад ще видиш че и други хора са провели разговори с катаджии, а и вече са спирани за проверка по акция "светлина" и резултата е ОК бегай....
Всеки китайски ксенон има CE което означава че е одобрен за продажби от европейският съюз така че закупуването и поставянето му не е незаконно, тълкуването на закона за точката - вид на фара е разтегливо понятие и няма съдия на тоя свят който да реши да се занимава с нея.
Поправка/изменение на закона от 2009г. няма за съжаление на твоя въпросен ушев - направихме проверка в базата на ДВ (държавен вестник) и няма такова опеменато нещо
Просто всичкото това говорене и тръбене е да се създаде още една хранилка за ушевите.... - това е относно абсолютната забрана на афтърмаркет ксенон.
Системи за миене регулиране и тнт в Германия, тук е България ЗДвП НЯМА ТОЧКА КОЯТО ДА ОКАЗВА НАЛИЧИЕТО НА ТАКИВА СИСТЕМИ ЗА ДА ИМАШ МОНТИРАМ АФТЪРМАРКЕТ КСЕНОН.
МОЛЯ НАЙ-НАКРАЯ НЯКОЙ ЗЕЛЕН ДА ЗАКЛЮЧИ ТАЯ ТЕМА ЗАЩОТО ОТ 3-4 СТРАНИЦИ НАСАМ СЕ ВЪРТИМ ТОЧНО ОКОЛО ЕДНА И СЪЩА ПЛОСКОСТ. СЛУХОВЕ КОЙ КВО ЧУЛ И КОЙ КВО НЕ ВИДЯЛ
Всеки китайски ксенон има CE което означава че е одобрен за продажби от европейският съюз така че закупуването и поставянето му не е незаконно, тълкуването на закона за точката - вид на фара е разтегливо понятие и няма съдия на тоя свят който да реши да се занимава с нея.
Поправка/изменение на закона от 2009г. няма за съжаление на твоя въпросен ушев - направихме проверка в базата на ДВ (държавен вестник) и няма такова опеменато нещо
Просто всичкото това говорене и тръбене е да се създаде още една хранилка за ушевите.... - това е относно абсолютната забрана на афтърмаркет ксенон.
Системи за миене регулиране и тнт в Германия, тук е България ЗДвП НЯМА ТОЧКА КОЯТО ДА ОКАЗВА НАЛИЧИЕТО НА ТАКИВА СИСТЕМИ ЗА ДА ИМАШ МОНТИРАМ АФТЪРМАРКЕТ КСЕНОН.
МОЛЯ НАЙ-НАКРАЯ НЯКОЙ ЗЕЛЕН ДА ЗАКЛЮЧИ ТАЯ ТЕМА ЗАЩОТО ОТ 3-4 СТРАНИЦИ НАСАМ СЕ ВЪРТИМ ТОЧНО ОКОЛО ЕДНА И СЪЩА ПЛОСКОСТ. СЛУХОВЕ КОЙ КВО ЧУЛ И КОЙ КВО НЕ ВИДЯЛ
Последна промяна Coulthard на 15 Ное 2011, 20:21, променена общо 2 пъти
Sharo написа:а каква е идеята да е задължителни миенето на фаровете, че нещо не го стоплям
обяснението на Дару когато отказаха да ми сложат оригинални фарове с лупи, защото съм нямал система за миене - по фара попадали твърде много частици, които ако не се измиели отразявали светлината и така заслепявали насрещно движещите се коли. По тази причина те не може ли даносят отговорност за това и категорично отказаха да монтират фарове които не са част от ретрофит комплекта. Добре, че тогава (преди 5г) помогна с превода

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
сори че така с големите букви, просто систематизирам нещата 

- ms
-
-
Coulthard написа:...
Вярно си е- няма изискване за пръскалки и автоматично регулиране- той закона е сигурно от преди да измислят ксенона

Прочети правилника в частта му кога колата е неизправна и ще установиш как го ядеш ако реши да се заяде ченгето... Колата ти е излязла от завода с ХАЛОГЕННИ фарове и понеже НЯМАШ право да сменяш типа на фаровете колата е НЕИЗПРАВНА. същото важи и ако си бил с ксенон и си сложил халогенни ламБи... Проблемът е, че се вижда лесно кой ксенон е ор'гиналдЪ и кой не е такъв...
Кратка версия- ДА, забранено е да караш с неоригинален ксенон, но дали изобщо някой ще те глоби е друг въпрос... Ако си с лупи шанса да те глобят е почти нулев, но ако си с рефлектор е въпрос на късмет и кеф на полицая...
"Вида на фара" никак НЕ Е разтегливо понятие за съжаление...
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
ms
бате колкото и много да ти се кефя на разсъжданията но в случая бъркаш. Първо колата ми никой не знае как е излязла от завода най-малкото ушевият на пътя, второто виждането лесно дали съм оригинален или не... след настъпило ПТП фаровете ги сменям с такива афтърмаркет които НЕ СА от същият производител като оригиналните - поради тази причина така си поставям ксеноните - курец за полицая и цялата система тва е най-бързо измисленото оправдание защо са ми така поставени фаровете примерно. Моля те спри по темата разбирам те безпределно добре че искаш да намалеят олигофрените по пътищата, ама не е това начина няма как да стане - няма нито една точка в закона която да ти защити тезата Beyond any doubt както се казва.