Вярвате ли в задгробния живот

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Re: Вярвате ли в задгробния живот

Мнение от Radinka » 19 Ное 2011, 16:06

sub_eleven написа: за съжаление на мога да се задълбочавам и да пиша фермани тук - на по бира може, но тук не ми се занимава. Накратко основната теза на еволюцията е промяна на днк на организмите, всяка промяна на днк се води мутация, а мутацията като процес не може да доведе до нещо по-съвършено. Няма как от една клетка, чрез случайни изменения да се получи човек. Ако ще и 50 милиарда години чакайте.

и на мен не ми се пишат фермани и не ми се преразказва учебника по биология, ама вие почнахте да пишете глупости :mhihi: много грешиш, че мутациите не могат да доведат до нищо добро :) всъщност мутациите са 3 вида
вредни - неосигуряващи предимство на индивида
полезни - осигуряващи предимство в борбата за оцеляване
и неутрални, които нямат пряко влияние върху оцеляването на организмите
ееех...да можеше да го прочете сега биоложката и да си вземе 2ката обратно :mhihi: :ok:
never drive faster, than your guardian angel can !

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от barabqga » 19 Ное 2011, 16:45

Radinka написа:
sub_eleven написа: за съжаление на мога да се задълбочавам и да пиша фермани тук - на по бира може, но тук не ми се занимава. Накратко основната теза на еволюцията е промяна на днк на организмите, всяка промяна на днк се води мутация, а мутацията като процес не може да доведе до нещо по-съвършено. Няма как от една клетка, чрез случайни изменения да се получи човек. Ако ще и 50 милиарда години чакайте.

и на мен не ми се пишат фермани и не ми се преразказва учебника по биология, ама вие почнахте да пишете глупости :mhihi: много грешиш, че мутациите не могат да доведат до нищо добро :) всъщност мутациите са 3 вида
вредни - неосигуряващи предимство на индивида
полезни - осигуряващи предимство в борбата за оцеляване
и неутрални, които нямат пряко влияние върху оцеляването на организмите
ееех...да можеше да го прочете сега биоложката и да си вземе 2ката обратно :mhihi: :ok:

когато е трябвало не си ги казала :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 19 Ное 2011, 16:48

Няма научно правдоподобно обясненеи за ползата от мутациите в положителна посока. И подчертавам, научно. Според съвеременната наука, мутациите са в 99% от случаите вредни. А да основеш вярата си в 1% истина, е меко казано смешно. Има и друга истина. Съвременната наука не може да обясни много неща в нашия необятен свят. По принцип тя оперира само в материалния свят и нейните методи не могат да дисектират и обяснят нематериални неща. Поради което тя не е надежден източник на знание в тази сфера. Науката не може да каже има ли ад и рай, какво става със личността на човека като умре (не тялото), не може да категоризира понятие вечност, въобще науката, не може да отговри не тези въпроси обективно, тък като те са извън нейната сфера на компетенстност. Тези неща не се наблюдават в нашия свят, не може да проведеш опит с тях в лаборатория. Човек умира и какво става след това, науката не може да каже. В света има много различно знание, относно този въпрос. Въпрос на информираност и избор е човек да прецени на кое да вярва. Но такова знание има. Хората по света отнасят тези въпроси към религията и една сфера, която е извън нашите представи за реалност. Често се цитира приказката, че никой не се е върнал оттам да каже. Но това не е истина. Всъщност приказката не е актуална отпреди 2 000 г. Според Библията, оттам се е върнал някой и този някой е Исус Христос. Незнам в някоя друга религия или вяра някой да е възкръсвал от мъртвите, но може и да греша. Та, ако този човек Исус Христос е възкръснал от мъртвите, не си ли струва човек да се поинетересува най-малко, какво казва той? А ако не е възкръснал, естествено няма за какво да говорим. Нали говорим за това, каква е истината? Пак според тази книга, там има предостатъчно инфо, което изчерпателно отговаря на въпроса зададен в темата. Въпрос на прочит и анализ.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 19 Ное 2011, 16:49

Който е гледал Инсепшън знае какво казва Коб (Л.Дикаприо) - Не си спомняш как точно е започнал съня ти. Просто се озоваваш по средата на действието.

Колко от вас си спомнят как е започнал живота им ? :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ентусиаст
Аватар
Кара: E39 535i '01
Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)

Мнение от Feanor » 19 Ное 2011, 17:46

Elesar74 написа:Няма научно правдоподобно обясненеи за ползата от мутациите в положителна посока. И подчертавам, научно. Според съвеременната наука, мутациите са в 99% от случаите вредни. А да основеш вярата си в 1% истина, е меко казано смешно.

А да основеш вярата си на сборник митове и легенди не е смешно, така ли? :mhihi: Колко процента факти има там? Да ти кажа ли - 0. Има купища твърдения, без кьораво доказателство. :mhihi:
Освен това изказването ти показва, че не си особено запознат с предметната област. Нека позная - цялото ти познание за еволюцията идва от четене на креационистка критика. Прав ли съм? ;)
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Radinka » 19 Ное 2011, 18:10

не знам за ква вяра и къв 1% ми говорите :mhihi: нито съм вярваща, нито пък основавам невярването си на нещо :))) просто уточних, за да няма объркване, освен тва мутациите пък нямат нищо общо с формулировката на темата и с тва кво се случва, когато умреш 8) или може би умираш и мутираш под някаква друга форма ? :paranoid: :conf:

да очакваме ли скоро тема "вярвате ли в дама пика и появявала ли ви се е в огледалото?"

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 19 Ное 2011, 19:17

мутациите са измяна на днк, в повечето случаи пропускане на информация при пренаписване на днк - загуба на тази информация. Двойката по биология можеш да си я напишеш отново. Това, че ние хората бихме имали полза от определен вид мутации, не означава, че те са полезни и водят до нещо продуктивно или до еволюиране.

и мисля да спирам да се разправям с вас, защото повечето сте коне с капаци. Но прочетох и доста смислени мнения, за което се радвам.

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 19 Ное 2011, 19:26

e90 325i написа:Въпроса ми е прост..вярвате ли, или мислите че всичко е измислица :dunno:

Не вярвам в такива измишльотини :kuku:
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 19 Ное 2011, 19:29

Feanor, не позна :D. Много повече съм чел споменатия от теб сборник от митове и легенди, освен всичко останало. А ти чел ли си тази книга, че да й даваш такава оценка? Бих те помолил и да посочиш кое в нея е измислица и не отговаря на истината, щом като с лекота казваш, че е основа на лъжи и измислици. Което предполага, че би следвало да я познаваш достатъчно добре, а тя е над 1000 стр. и разделена на 66 отделни книги. Та, ако това не е така, не си ли и ти поредния лаик, който се прави на интересен, упражнявайки езиковите си способности над нещо, което на познава достатъчно? За себе си знам, достатъчно е да проверя за себе си няколко факта, а именно: претенциите на Христос и неговото твърдение: Аз съм пътят, истината и живота. Виждаш ли нещо уникално в това? В случай, че ти се изплъзва, малко жокер. Той не казва: Аз съм един от пътищата, Той казва, Аз съм единствения път, единствената истина, единствения живот. Това е абсурдно твърдение в нашия 21 век, нали? Не си ли струва човек да го провери, поне дали е вярно? Защото това са големи претенции, между другото, заради това този човек е бил убит. А какво да кажем за Мохамед, Буда и други религиозни водачи? Много просто, никой от тях не заявява това, което казва Христос, нито го доказва по някакъв начин. Според мен нещата са крайно прости. Ако Христос е възкръснал от мъртвите и има да ни каже нещо в тази връзка, не е ли редно да го послушаме? А ако не е, то е ясно.

P.S. Колежке radinka, ти сама написа за трите вида мутации, аз просто отговорих на твоя пост. Споко.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 19 Ное 2011, 19:59

Elesar74 написа:Feanor, не позна :D. Много повече съм чел споменатия от теб сборник от митове и легенди, освен всичко останало. А ти чел ли си тази книга, че да й даваш такава оценка? Бих те помолил и да посочиш кое в нея е измислица и не отговаря на истината, щом като с лекота казваш, че е основа на лъжи и измислици. Което предполага, че би следвало да я познаваш достатъчно добре, а тя е над 1000 стр. и разделена на 66 отделни книги. Та, ако това не е така, не си ли и ти поредния лаик, който се прави на интересен, упражнявайки езиковите си способности над нещо, което на познава достатъчно? За себе си знам, достатъчно е да проверя за себе си няколко факта, а именно: претенциите на Христос и неговото твърдение: Аз съм пътят, истината и живота. Виждаш ли нещо уникално в това? В случай, че ти се изплъзва, малко жокер. Той не казва: Аз съм един от пътищата, Той казва, Аз съм единствения път, единствената истина, единствения живот. Това е абсурдно твърдение в нашия 21 век, нали? Не си ли струва човек да го провери, поне дали е вярно? Защото това са големи претенции, между другото, заради това този човек е бил убит. А какво да кажем за Мохамед, Буда и други религиозни водачи? Много просто, никой от тях не заявява това, което казва Христос, нито го доказва по някакъв начин. Според мен нещата са крайно прости. Ако Христос е възкръснал от мъртвите и има да ни каже нещо в тази връзка, не е ли редно да го послушаме? А ако не е, то е ясно.

Пробвал съм се да я чета - безобразно скучна ми е. Не виждам смисъл да си играя да проверявам дали случайно написаното в нея не е вярно. По тая логика, трябва да проверим и приказките от 1001 нощ. Има един принцип "extraordinary claims require extraordinary evidence". Ти самият си съгласен, че "свещената книга" на християните е пълна с такива твърдения, а доказателства липсват. Това приключва въпроса за мен. Не аз трябва да доказвам, че написаното в нея няма нищо общо с действителността, а обратно - вярващите трябва да представят доказателства в полза на твърденията на Библията, за да имаме база за диалог.

П.П. sub_eleven, вземи прочети малко повече за генетиката по-добре.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Radinka » 19 Ное 2011, 20:06

Elesar74 написа:P.S. Колежке radinka, ти сама написа за трите вида мутации, аз просто отговорих на твоя пост. Споко.

споко съм, колега ! пиша си двойката и в понеделник, като отида на лекции, ще кажа на професора да си напише и той една :yes:
а сега ще изпия едно мутирало винце и за ваше здраве :bchug: :ok: между другото книгата "Пътят на душите" , дето стана въпрос за нея някъде в първите страници, наистина е зарибяваща :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Ное 2011, 20:10

например най-скандалния момент... непорочното зачатие на дева мария?
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Elesar74 » 19 Ное 2011, 21:01

Колега Feanor, спора е безмислен. Един ден като умреш, ще разбреш в какво си вярвал или не си вярвал. Пред смъртта, учудващо много хора стават вярващи, в неща, които цял живот са смятали за митове и легенди. Дори убедени атеисти. Така че, няма какво да спорим тук, макар че според мен, по-важен въпрос от това, за мен няма. Ако човек не се интересува живо от това, дали има ад или рай, изобщо какво става след смъртта, смятам, че такъв човек незнае за какво живее.
И само още това. Смятам, че днешното материалистично мислене вреди много повече, отколко носи някаква полза. Доказателства, доказателствата са навсякъде около нас. Може да вдигнеш погледа си и да видиш една необятна Вселена, една законимерност и ред в тази Вселена, едно свидетелство за мощта на един интелигентен ум и неизмерима творческа сила. А можеш и да видиш Големият взрив и да чакаш Армагедон. Въпрос на гледна точка, нали така. Ако човек търси, ще намери. Библията е била охулвана, подигравана, забранявана, преследвана, горена и т.н. И то не защото корицата й е черна или кафява, а защото вътре пише неща, които не се харесват на мнозинството хора. А именно, че има Бог, който един ден ще отсъди на всеки му според делата му, че има ад и рай. Тази книга е оцеляла 2000 г. и е била и е извор на надежда и утеха за много хора, милиони хора. Хора са отивали на смърт с усмивка на уста, заради вярата си в тази книга, хиляди хора през вековете. Днес бие всички рекорди за бестселър, издадена е на над 1000 езика, в милионни тиражи. Как може Илиада на Омир да се приема за достоверно написана книга, а Библията да се отхвърля, та тя има хиляди ръкописи, манускрипти, богат исторически и библиографичен материал? Някой ще каже, че така се тиражира една глупост, една грандиозна измама. Дали? Аз се оттеглям, успех в изясняването на истината.

ентусиаст
Аватар

Мнение от Feanor » 19 Ное 2011, 21:39

Elesar74 написа:Колега Feanor, спора е безмислен. Един ден като умреш, ще разбреш в какво си вярвал или не си вярвал. Пред смъртта, учудващо много хора стават вярващи, в неща, които цял живот са смятали за митове и легенди. Дори убедени атеисти. Така че, няма какво да спорим тук, макар че според мен, по-важен въпрос от това, за мен няма.

Последно, интересуваш се и искаш да дискутираш въпроса или спора е безсмислен? :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 19 Ное 2011, 22:28

sub_eleven написа:
Feanor написа:Бас ловя, че се интересувам доста повече от теб в тази област и съм прочел доста повече. Само че уклончивите ти твърдения ме карат да си мисля, че си чел разни псевдонаучни "аргументи", "оборващи" това и онова. :mhihi:

за съжаление на мога да се задълбочавам и да пиша фермани тук - на по бира може, но тук не ми се занимава. Накратко основната теза на еволюцията е промяна на днк на организмите, всяка промяна на днк се води мутация, а мутацията като процес не може да доведе до нещо по-съвършено. Няма как от една клетка, чрез случайни изменения да се получи човек. Ако ще и 50 милиарда години чакайте.

Относно мармота и станьолите. Биотоковете са в основата на комуникацията между мозъка и всичко останало. Това си е ток като ток, само че с много ниски стойности. Не сте длъжни да сте запознати с това, но и не трябва да се присмивате.
Относно енергията - това е едно от основните неща във физиката - никога не се губи, а само се преобразува от един вид в друга. Като умреш, тази енергия отива някъде, няма как да се губи. Пак казвам, няма нещо на този свят, което да не е циклично, така че не бих се учудил и с живота да е така.

Като заключение ще кажа, живейте си живота, всеки да си вярва в каквото иска... :bchug:

Това е единственото вярно нещо, което си написал!
Само че за теб енергия=биотокове=кристална топка=шехерезада...
А за мен енергия=тъкан, която се разгржда->тор->трева->крава->тор...
Приеми го, че като умреш, червеите ще те преработят на тор, после ще отидеш в тревата, после в кравата, после в ла*ната на кравата, после мухите и естественото гниене пак те правят на тор и кръговрата почва от начало :mhihi:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата