КЕШ ПАРИ ИЛИ КАРТА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: КЕШ ПАРИ ИЛИ КАРТА

Мнение от feel » 10 Яну 2012, 9:48

Използвам винаги карти, много рядко пари в брой. Лесно винаги следиш разходите,не губиш пари пък и трупаш по някоя друга точка ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 10 Яну 2012, 11:14

Bogat-Beden написа:
drago_pavlov написа:
koleto_78 написа:Само кешовици му е майката.Без пара у джоба за никъде.С карта я нема банкомат я скапан терминал я недостатъчна наличност....всичко на ръка :ok:

Хахаха... Ми то като в картата няма наличност, защо мислиш че кеш ще имаш :mhihi:
много често съм виждал надпис "Устройството не работи,моля да ни извините"- и така по 2-3 дена :banghead:

E да не е само 1 банкомат? Те по селата вече взеха да слагат, да не говорим за градовете... На всеки ъгъл има банкомат.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 10 Яну 2012, 11:20

е не е 1 банкомата, ама обикновено баш тоя на твоята банка е прецакан, а близките 10 банкомата са на всяка друга банка, но не и на твоята :banghead:

Аз поне съм за средното положение- някаква нормална сума кеш (50-на лв.) и другото в карта... В тая държава просто без пари в джоба не става- то може по-скоро без карта...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 10 Яну 2012, 11:46

ms написа:е не е 1 банкомата, ама обикновено баш тоя на твоята банка е прецакан, а близките 10 банкомата са на всяка друга банка, но не и на твоята :banghead:

Аз поне съм за средното положение- някаква нормална сума кеш (50-на лв.) и другото в карта... В тая държава просто без пари в джоба не става- то може по-скоро без карта...

То и аз не ходя с 2 лв. в джоба, но и избягвам да нося повече от 30-40 лв. кеш.
Колкото до банкоматите - ако се скъпиш за 20 стотинки за теглене от друг банкомат, то наистина не ти трябва карта...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

Аватар

Мнение от ms » 10 Яну 2012, 11:55

drago_pavlov написа:Колкото до банкоматите - ако се скъпиш за 20 стотинки за теглене от друг банкомат, то наистина не ти трябва карта...

те да са 20ст. добре, ама май са 2-3лв. ;) и ако теглиш редовно пари (аз всеки ден, че и по 2-3 пъти на ден се случва да тегля) и не подбираш банкомата накрая се оказва, че си харизал на банката едни 30-50лв. на месец... Е, аз предпочитам тея пари да ги дам за нет и кабелна (или пък за някоя к**ва), а не на банката... Ако на вас не ви дреме за 50 кинта на вятъра мен ме вълнуват...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 10 Яну 2012, 12:25

ms написа:
drago_pavlov написа:Колкото до банкоматите - ако се скъпиш за 20 стотинки за теглене от друг банкомат, то наистина не ти трябва карта...

те да са 20ст. добре, ама май са 2-3лв. ;) и ако теглиш редовно пари (аз всеки ден, че и по 2-3 пъти на ден се случва да тегля) и не подбираш банкомата накрая се оказва, че си харизал на банката едни 30-50лв. на месец... Е, аз предпочитам тея пари да ги дам за нет и кабелна (или пък за някоя к**ва), а не на банката... Ако на вас не ви дреме за 50 кинта на вятъра мен ме вълнуват...

20-30 стотинки са за теглене, 50 максимум в зависимост от условията на банката към която е картата. 2-3 лева е като взимаш разписка за тегленето.
Ако са 50 лв. на месец всеки ще се замисли, но не са толкова. При мен е 30 ст. на теглене; 20 дни Х 30 ст. = 6 лв./ месец, което не е космическа сума.
Друг е въпроса, че май всички пенсионери ще ги задължат да си взимат пенсията по карта... Освен че 90% от тях не са виждали банкомат, ами и на 150 лв. пенсия и 2 лв. такси са много...

ентусиаст
Аватар
Кара: head turner и екзотики
Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39

Мнение от Convertible » 10 Яну 2012, 12:38

drago_pavlov написа:
ms написа:

20-30 стотинки са за теглене, 50 максимум в зависимост от условията на банката към която е картата. 2-3 лева е като взимаш разписка за тегленето.
Ако са 50 лв. на месец всеки ще се замисли, но не са толкова. При мен е 30 ст. на теглене; 20 дни Х 30 ст. = 6 лв./ месец, което не е космическа сума.
Друг е въпроса, че май всички пенсионери ще ги задължат да си взимат пенсията по карта... Освен че 90% от тях не са виждали банкомат, ами и на 150 лв. пенсия и 2 лв. такси са много...

аз знам къде е 90 стинки
Изображение
"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него

Аватар

Мнение от ms » 10 Яну 2012, 12:45

Convertible написа:аз знам къде е 90 стинки

що ли и аз знам :mhihi:
Като сложим и това, че има банкомати дето издават бележка независимо к'во си цъкнал ако не подбирам терминала накрая на месеца съм пропилял поне едни 20 кинта на вятъра :banghead:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Яну 2012, 13:47

drago_pavlov написа:
ms написа:

20-30 стотинки са за теглене, 50 максимум в зависимост от условията на банката към която е картата. 2-3 лева е като взимаш разписка за тегленето...
това може да е твоята банка,при мен беше 20 ст на собствен и 90 на чужд-и като теглиш често - и 6 лв да са =70 кинта на година да даваш на пръдливите банки,дето нито отношение,нито качествена услуга предлагат,при все че оперират с твпите пари :!: - защо?? :dunno:
сега съм с нова карта- 0 ст от собствен и 1 лв от друг банкомат и тфа е.. :roll: (поне засега..)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар
Кара: G02 ///M40d

Мнение от blacksapphire » 10 Яну 2012, 13:56

Много по-трудно се проследяват като повечето пари се получават кеш. Картата си е необходимо удобство. :mhihi:
Иначе аз предпочитам да не мога да си сгъна портфейла.

За таксите от банкомат, поне аз ползвам такава, която имам еднократно месечно обслужване 3.50 и тегля безплатно от вс банкомати и пос терминали. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 10 Яну 2012, 18:29

Bogat-Beden написа: това може да е твоята банка,при мен беше 20 ст на собствен и 90 на чужд-и като теглиш често - и 6 лв да са =70 кинта на година да даваш на пръдливите банки,дето нито отношение,нито качествена услуга предлагат,при все че оперират с твпите пари :!: - защо?? :dunno:
сега съм с нова карта- 0 ст от собствен и 1 лв от друг банкомат и тфа е.. :roll: (поне засега..)

Сега като няколко човека казаха, че е 80-90 ст и аз реших да проверя... Ми то и при моята е 90 на чужд, безплатно на свой... А като си я вадих преди 7-8 години беше 30... Ама едва ли ще си намеря договора, че да им оспорвам...

Аватар

Мнение от Хаос » 10 Яну 2012, 19:24

blacksapphire написа:Картата си е необходимо удобство. :mhihi:
за ЧСИ-тата?

по темата - с карта се харчи най-лесно и най-трудно се пести, защото виждаш само цифрички и не е като да трябва да даваш хартийка по хартийка и да виждаш още колко хартийки са ти останали
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 10 Яну 2012, 20:46

Хаос написа:
blacksapphire написа:Картата си е необходимо удобство. :mhihi:
за ЧСИ-тата?

по темата - с карта се харчи най-лесно и най-трудно се пести, защото виждаш само цифрички и не е като да трябва да даваш хартийка по хартийка и да виждаш още колко хартийки са ти останали

Да, да... Ти сигурно ходиш до магазина с цялата си заплата и гледаш колко харчиш и колко ти остават...
Човек като не може да си прави сметката, нито карта ще го оправи, нито кеш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 11 Яну 2012, 12:03

drago_pavlov написа:
ms написа:

Има банкомати,тоест ВСИЧКИ банкомати на пощенска банка и дск взимат по около 3 лева на теглене и не може да се откажеш от разписката,просто няма такава опция при тегленето,въвеждаш сумата,пин кода и няма "без разписка" и честито!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 11 Яну 2012, 15:14

Олио да ги попари всичките :bang: :bang: :bang:
Не знаех, че и пощенска банка е била така, благодаря за инфото :yes:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата