КЕШ ПАРИ ИЛИ КАРТА
Модератор: Общи модератори
Re: КЕШ ПАРИ ИЛИ КАРТА
Използвам винаги карти, много рядко пари в брой. Лесно винаги следиш разходите,не губиш пари пък и трупаш по някоя друга точка 

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
Bogat-Beden написа:много често съм виждал надпис "Устройството не работи,моля да ни извините"- и така по 2-3 денаdrago_pavlov написа:koleto_78 написа:Само кешовици му е майката.Без пара у джоба за никъде.С карта я нема банкомат я скапан терминал я недостатъчна наличност....всичко на ръка
Хахаха... Ми то като в картата няма наличност, защо мислиш че кеш ще имаш
E да не е само 1 банкомат? Те по селата вече взеха да слагат, да не говорим за градовете... На всеки ъгъл има банкомат.
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
е не е 1 банкомата, ама обикновено баш тоя на твоята банка е прецакан, а близките 10 банкомата са на всяка друга банка, но не и на твоята
Аз поне съм за средното положение- някаква нормална сума кеш (50-на лв.) и другото в карта... В тая държава просто без пари в джоба не става- то може по-скоро без карта...

Аз поне съм за средното положение- някаква нормална сума кеш (50-на лв.) и другото в карта... В тая държава просто без пари в джоба не става- то може по-скоро без карта...
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
ms написа:е не е 1 банкомата, ама обикновено баш тоя на твоята банка е прецакан, а близките 10 банкомата са на всяка друга банка, но не и на твоята![]()
То и аз не ходя с 2 лв. в джоба, но и избягвам да нося повече от 30-40 лв. кеш.
Колкото до банкоматите - ако се скъпиш за 20 стотинки за теглене от друг банкомат, то наистина не ти трябва карта...
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
- ms
-
-
drago_pavlov написа:Колкото до банкоматите - ако се скъпиш за 20 стотинки за теглене от друг банкомат, то наистина не ти трябва карта...
те да са 20ст. добре, ама май са 2-3лв.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
ms написа:drago_pavlov написа:Колкото до банкоматите - ако се скъпиш за 20 стотинки за теглене от друг банкомат, то наистина не ти трябва карта...
те да са 20ст. добре, ама май са 2-3лв.и ако теглиш редовно пари (аз всеки ден, че и по 2-3 пъти на ден се случва да тегля) и не подбираш банкомата накрая се оказва, че си харизал на банката едни 30-50лв. на месец... Е, аз предпочитам тея пари да ги дам за нет и кабелна (или пък за някоя к**ва), а не на банката... Ако на вас не ви дреме за 50 кинта на вятъра мен ме вълнуват...
20-30 стотинки са за теглене, 50 максимум в зависимост от условията на банката към която е картата. 2-3 лева е като взимаш разписка за тегленето.
Ако са 50 лв. на месец всеки ще се замисли, но не са толкова. При мен е 30 ст. на теглене; 20 дни Х 30 ст. = 6 лв./ месец, което не е космическа сума.
Друг е въпроса, че май всички пенсионери ще ги задължат да си взимат пенсията по карта... Освен че 90% от тях не са виждали банкомат, ами и на 150 лв. пенсия и 2 лв. такси са много...
- Convertible
- ентусиаст
-
- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
ex `00 E39
drago_pavlov написа:ms написа:drago_pavlov написа:Колкото до банкоматите - ако се скъпиш за 20 стотинки за теглене от друг банкомат, то наистина не ти трябва карта...
те да са 20ст. добре, ама май са 2-3лв.и ако теглиш редовно пари (аз всеки ден, че и по 2-3 пъти на ден се случва да тегля) и не подбираш банкомата накрая се оказва, че си харизал на банката едни 30-50лв. на месец... Е, аз предпочитам тея пари да ги дам за нет и кабелна (или пък за някоя к**ва), а не на банката... Ако на вас не ви дреме за 50 кинта на вятъра мен ме вълнуват...
20-30 стотинки са за теглене, 50 максимум в зависимост от условията на банката към която е картата. 2-3 лева е като взимаш разписка за тегленето.
Ако са 50 лв. на месец всеки ще се замисли, но не са толкова. При мен е 30 ст. на теглене; 20 дни Х 30 ст. = 6 лв./ месец, което не е космическа сума.
Друг е въпроса, че май всички пенсионери ще ги задължат да си взимат пенсията по карта... Освен че 90% от тях не са виждали банкомат, ами и на 150 лв. пенсия и 2 лв. такси са много...
аз знам къде е 90 стинки

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
- ms
-
-
Convertible написа:аз знам къде е 90 стинки
що ли и аз знам

Като сложим и това, че има банкомати дето издават бележка независимо к'во си цъкнал ако не подбирам терминала накрая на месеца съм пропилял поне едни 20 кинта на вятъра

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
това може да е твоята банка,при мен беше 20 ст на собствен и 90 на чужд-и като теглиш често - и 6 лв да са =70 кинта на година да даваш на пръдливите банки,дето нито отношение,нито качествена услуга предлагат,при все че оперират с твпите париdrago_pavlov написа:ms написа:drago_pavlov написа:Колкото до банкоматите - ако се скъпиш за 20 стотинки за теглене от друг банкомат, то наистина не ти трябва карта...
20-30 стотинки са за теглене, 50 максимум в зависимост от условията на банката към която е картата. 2-3 лева е като взимаш разписка за тегленето...

сега съм с нова карта- 0 ст от собствен и 1 лв от друг банкомат и тфа е..

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- blacksapphire
- ентусиаст
-
- Кара: G02 ///M40d
Много по-трудно се проследяват като повечето пари се получават кеш. Картата си е необходимо удобство.
Иначе аз предпочитам да не мога да си сгъна портфейла.
За таксите от банкомат, поне аз ползвам такава, която имам еднократно месечно обслужване 3.50 и тегля безплатно от вс банкомати и пос терминали.

Иначе аз предпочитам да не мога да си сгъна портфейла.
За таксите от банкомат, поне аз ползвам такава, която имам еднократно месечно обслужване 3.50 и тегля безплатно от вс банкомати и пос терминали.

- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Bogat-Beden написа: това може да е твоята банка,при мен беше 20 ст на собствен и 90 на чужд-и като теглиш често - и 6 лв да са =70 кинта на година да даваш на пръдливите банки,дето нито отношение,нито качествена услуга предлагат,при все че оперират с твпите пари- защо??
![]()
сега съм с нова карта- 0 ст от собствен и 1 лв от друг банкомат и тфа е..(поне засега..)
Сега като няколко човека казаха, че е 80-90 ст и аз реших да проверя... Ми то и при моята е 90 на чужд, безплатно на свой... А като си я вадих преди 7-8 години беше 30... Ама едва ли ще си намеря договора, че да им оспорвам...
за ЧСИ-тата?blacksapphire написа:Картата си е необходимо удобство.
по темата - с карта се харчи най-лесно и най-трудно се пести, защото виждаш само цифрички и не е като да трябва да даваш хартийка по хартийка и да виждаш още колко хартийки са ти останали
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
Хаос написа:за ЧСИ-тата?blacksapphire написа:Картата си е необходимо удобство.
по темата - с карта се харчи най-лесно и най-трудно се пести, защото виждаш само цифрички и не е като да трябва да даваш хартийка по хартийка и да виждаш още колко хартийки са ти останали
Да, да... Ти сигурно ходиш до магазина с цялата си заплата и гледаш колко харчиш и колко ти остават...
Човек като не може да си прави сметката, нито карта ще го оправи, нито кеш.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
drago_pavlov написа:ms написа:drago_pavlov написа:Колкото до банкоматите - ако се скъпиш за 20 стотинки за теглене от друг банкомат, то наистина не ти трябва карта...
Има банкомати,тоест ВСИЧКИ банкомати на пощенска банка и дск взимат по около 3 лева на теглене и не може да се откажеш от разписката,просто няма такава опция при тегленето,въвеждаш сумата,пин кода и няма "без разписка" и честито!!!
- outworld
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E46 320d
Олио да ги попари всичките
Не знаех, че и пощенска банка е била така, благодаря за инфото

Не знаех, че и пощенска банка е била така, благодаря за инфото