Логическа задачка за икономисти
Модератор: Общи модератори
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Re: Логическа задачка за икономисти
pampo написа:Е.Димитров написа:след консултация с счетоводителя МИ,оказва се че хотелиера е на загуба,защото има 100 евро по-малко пари.
Загубил е защото това,заем и печалба са 2 различни неща,в крайна сметка се е оказал със 100 евро по-малко.
Добре де, ако ти си фирма за почистване и аз ти се обадя да дойдеш да ми почистиш дома и ти платя с банков превод, но в последния момент се откажа от услугата и ти ми върнеш парите с нов превод, това загуба ли е за теб?
owned

Внимавай със счетоводителят си, че голям умник ще дойде

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Пускай го тоя счетоводител на пазара на труда 

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
pampo написа:Е.Димитров написа:след консултация с счетоводителя МИ,оказва се че хотелиера е на загуба,защото има 100 евро по-малко пари.
Загубил е защото това,заем и печалба са 2 различни неща,в крайна сметка се е оказал със 100 евро по-малко.
Добре де, ако ти си фирма за почистване и аз ти се обадя да дойдеш да ми почистиш дома и ти платя с банков превод, но в последния момент се откажа от услугата и ти ми върнеш парите с нов превод, това загуба ли е за теб?
Абе може ли да карате премиум автомобили и да не правите разлика между заем ,печалба и дълг?
Да,ще съм на загуба,но няма да ти обясня защо.
Аз също съм на мнение, че не е загубил нищо. Има пропуснати ползи, но не и загуба. Загуба ще е ако руснака осъди хотелиера за дето не го пратил в стаята дето иска и накрая се наложи да върне 150евро на руснака(50 обещетение), тогава ще е загубил 50евро, в другия случай има пропуснати ползи да вземе 100.
Е.Димитров написа:Абе може ли да карате премиум автомобили и да не правите разлика между заем ,печалба и дълг?
Загубата е отрицателна разлика между производствените ти разходи и цената, която аз съм платил. Обаче ти за мен не си направил никакви разходи, защото аз не съм извикал никой да чисти в нас в крайна сметка. И съответно аз не съм платил никаква цена. Тоест по пътя на логиката загубата ти е 0лв.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
pampo написа:Е.Димитров написа:Абе може ли да карате премиум автомобили и да не правите разлика между заем ,печалба и дълг?
Загубата е отрицателна разлика между производствените ти разходи и цената, която аз съм платил. Обаче ти за мен не си направил никакви разходи, защото аз не съм извикал никой да чисти в нас в крайна сметка. И съответно аз не съм платил никаква цена. Тоест по пътя на логиката загубата ти е 0лв.
Колега,предполагам че и ти имаш своите основания обаче на мен ми обясниха цялата ситуация (като между временно разкриха че става въпрос за "междуфирмена задлъжнялост",а като обясних "счетоводителя МИ" имах в предвид че жената(тоест моята приятелка) е Г.счетоводител,а не че имам фирма) и ми я обясниха подробно и точно къде е "заровено кучето",за съжаление до към 14 часа днес имах перфектна представа,но след 15 часа нещата отново ми станаха мъгливи по тоя въпрос (без намеса на каквито и да е медикаменти) и за това не мога да влезна в градивна полемика по този казус!