къща от дърво или от тухли?
Модератор: Общи модератори
Re: къща от дърво или от тухли?
Стига с тоя гипсокартон бе, тва е баси гадния материал, създава илюзията, че верно живееш в кашон. По-добре да плащам 10-20% повече за отопление отколкото да се облегна на стената и тя да се напука/деформира.
Иначе това със зеления покрив е много готино. Жена ми ми прави дипломна работа в Италия на тая тема и е много интересно. И изолацията не е такъв проблем ако се направи качествено. За сметка на това запазва топлината зимата, лятото държи хладно, намалява значително водата в канализационната система, когато вали дъжд, пречиства въздуха, подобрява вида на градската среда и т.н. и т.н. Даже съм си мислил за бизнес в тая насока, ма тук това ще стане актуално най-малко след 30 години сигурно, ако до тогава не са останали само мангусти по нашите ширини.
Иначе това със зеления покрив е много готино. Жена ми ми прави дипломна работа в Италия на тая тема и е много интересно. И изолацията не е такъв проблем ако се направи качествено. За сметка на това запазва топлината зимата, лятото държи хладно, намалява значително водата в канализационната система, когато вали дъжд, пречиства въздуха, подобрява вида на градската среда и т.н. и т.н. Даже съм си мислил за бизнес в тая насока, ма тук това ще стане актуално най-малко след 30 години сигурно, ако до тогава не са останали само мангусти по нашите ширини.
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Още един недостатък на гипсокартона, дървените плоскости и вътрешната изолация е, че само картина можеш да закачиш на стената... всичко друго ако го натовариш повече може да слезе един ден
Както казах и по-горе има още един недостатък на оставянето на кухини между стените и облицовката от вътрешната страна - все ще се намерят някви буби да се завъдят

Както казах и по-горе има още един недостатък на оставянето на кухини между стените и облицовката от вътрешната страна - все ще се намерят някви буби да се завъдят

------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.

There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl

- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Проблема с гипсокартона го има само в Бг всъщност
Щото тука се пести от всичко и той не прави изключение. Предстенната обшивка в нормалните страни се прави от по 2 плати картон наредени шахматно ,а не както тук с по една плата. Преградните стени се правят с по 3 плати картон от всяка страна ,което са общо 6 ,а не както в бг с общо 4 и некой като пръдне в съседната стая да ти замирише и при тебе. Та като цяло са ни малко изкривени представите тук за технологията с картон,просто защото сме пестеливци и затова като чукнеш по плочките в некоя съвременна баня ти бие на кухо и си викаш ,баси мамата ,кво стана ...
Аз след последния ремонт вкъщи му станах голям фен на гипсокартона с конструкция ,заради лесното изпълнение и завидната здравина на всичко което сътворих. Имах бая резерви преди да почна ,но като тръгнеш да си го правиш за себе си гледаш по друг начин на нещата и така ...

Аз след последния ремонт вкъщи му станах голям фен на гипсокартона с конструкция ,заради лесното изпълнение и завидната здравина на всичко което сътворих. Имах бая резерви преди да почна ,но като тръгнеш да си го правиш за себе си гледаш по друг начин на нещата и така ...

- Andronoff
- триногата
-
DrivinGGoD написа:Още един недостатък на гипсокартона, дървените плоскости и вътрешната изолация е, че само картина можеш да закачиш на стената... всичко друго ако го натовариш повече може да слезе един ден![]()
Сашо, изобщо не си прав. Преди доста години се занимавах със сухо строителство и не е имало проблемите, които спеменаваш. На един приятел му закачихме 120-литров бойлер, който още си седи на мястото от 6-7 години.
За бубите също не си прав, понеже ако всичко е уплътнено, както подобава, никога не би могъл да го имаш този проблем. Пробвано. Да не говорим, че имаш ли въображение, може да сътвориш всичко. Материалът го позволява.
Качвали сме и 80-килограмов мъж над готов, шпаклован и боядисан таван, за да търси кабел. Провесът беше 4 метра от бетонната плоча

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
- DrivinGGoD
-
The Ultimate Driver
-
- Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
- Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
- Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci
Сигурно си прав, просто това са наблюденията ми от такива конструкции са такива... все ще се намери пролука след няколко години да изпълзи нещо
Здравина може да се докара,но отново ако е направено скъпо и качествено... та... има преимущества и недостатъци...

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
най-голямото предимство на гипс-картона е, че излизаш поне малко от схемата
зидаря - мазача ще го изравни
мазача - шпакловчика ще го изправи
шпакловчика - то като се боядиса ще се оправи
бояджията - то стая основа толкова
просто в БГ майсторлъка ни е такъв

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- BMW_RIDER
- младши ентусиаст
-
- Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
- Мечтае да кара: "samodelna" kola
K_Ilkov написа:най-голямото предимство на гипс-картона е, че излизаш поне малко от схемата
Аха и каква е гаранцията ,че с гипс картона няма да е така. Такива конструктивни шедьоври съм виждал с гипс картон ,че........ само добре ,че тавана не падна на утрепе някой.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Тя работата е ясна, че всичко си зависи от майстора
просто с картона имаш няколко етапа по-малко и по-сухи и чисти процеси
просто с картона имаш няколко етапа по-малко и по-сухи и чисти процеси

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
има бая корав гипсокартон. не мисля. че е проблем.
и това с влизането в другата стая също не е вярно (тествал съм го
).
определено го предпочитам пред това някакви бездарници да ми изравняват стените 5 пъти накрая пак да е криво.
и най-вече да се хаби сума ти материал за нищо.
и това с влизането в другата стая също не е вярно (тествал съм го

определено го предпочитам пред това някакви бездарници да ми изравняват стените 5 пъти накрая пак да е криво.
и най-вече да се хаби сума ти материал за нищо.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
pampo написа:Стига с тоя гипсокартон бе, тва е баси гадния материал, създава илюзията, че верно живееш в кашон. По-добре да плащам 10-20% повече за отопление отколкото да се облегна на стената и тя да се напука/деформира.
.
в стария апартамент бяхме с вътрешна и външна изолация и малкия един ден като се засили с колелото и като спря в стената предната гума беше я монтирал в стената

тааа опастност от вдлъбнатини винаги има,но гипсокартона като се направи качественно без да се пести материал върши чудеса+това каквито работи с него като скрито осветление,ефекти със стените и тн. с друг материал едва ли би било постижимо или пък ако се намери евентоално някои да го направи от друг материал ще тивземе една торба с пари
- Andronoff
- триногата
-
Абе ако има някой мераклия, да дойде да удари с всичка сила някоя от моите стени. Залагам на стената.
Работил съм го и си го направих сам. Вярно, че ми отне много време, понеже на няколко пъти сменях дизайна, изхвърлих много материали, развалих много направени вече неща, но накрая стана както исках. Ако не бях в Румъния, щях да го снимам и да се похваля
А ел инсталация каква си спретнах само... mamma mia

И за да се върнем на темата - започвам да преобмислям становището си против дървените къщи.. Покрай тази тема се запалих и такива неща ми се навъдиха в главата, че..

Работил съм го и си го направих сам. Вярно, че ми отне много време, понеже на няколко пъти сменях дизайна, изхвърлих много материали, развалих много направени вече неща, но накрая стана както исках. Ако не бях в Румъния, щях да го снимам и да се похваля

А ел инсталация каква си спретнах само... mamma mia

И за да се върнем на темата - започвам да преобмислям становището си против дървените къщи.. Покрай тази тема се запалих и такива неща ми се навъдиха в главата, че..

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
pampo написа:Стига с тоя гипсокартон бе, тва е баси гадния материал, създава илюзията, че верно живееш в кашон. По-добре да плащам 10-20% повече за отопление отколкото да се облегна на стената и тя да се напука/деформира.
.
При качествено строителство НЯМА начин да се напука картона ! Не знам на теб какво усещане ти създава , но явно такива са ти майсторите . След като се шпаклова и се мине с латекс , се получава идеално право и гладко , ако искаш може и минерални мазилки(шпакловки) да ползваш и да създадеш ефект на мрамор,камък или каквото си поискаш .
Процента на спестена енергия е много повече от 10-20% . В къщи според мен достига до 40% като позволява и отопление с климатик , което не е възможно на 50% от територията на България .
Хлопането и деформацията се получават най-често при некачествени профили - в БГ е пълно с боклуци които са по-тънки от лист хартия

Ако пък ходиш и си хлопаш по стената и това те дразни , може поне на тавана да си сложиш такава изолация , щот огромен процент от топлината отива бяга през тавана .
DrivinGGoD написа:Още един недостатък на гипсокартона, дървените плоскости и вътрешната изолация е, че само картина можеш да закачиш на стената... всичко друго ако го натовариш повече може да слезе един ден![]()
Може и много по-тежки предмети - фиксират се за CD профилите или с по-дълги винтове се дупчи тухлата отзад .
Всеки съвестен майстор ще ти предложи поставяна на минерална вата зад картона - тогава се постига реалната топлоизолация и насекомите и гризачите бягат от това , като дявол от тамян.
За преградни стени от картон - аз съм против

- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
Хаос написа:kiro_320 написа:ако падне дърво ще правиш покрив които от нищото до последната керемида струва няколко хилки, в другия случай ще се наложи да правиш всичко наново защото дървото ще е влязло в мазата или най-малкото в хола и ще струва десетки хилки + разчистването на съчките от старата къща.
Е те тука ако падне
тва дърво ми се струва, че ще направо ще отскочи...
Аз ей такава къща искам
колко ли струва двуетажно с по 120 квадрата на етаж?...
...ами ето ти фирма - http://lindal.com/ имат си и представител у нас - http://www.bg-lindal.com/
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21

- Le Transporteur
- старши ентусиаст
-
magareto_yori написа::OT: наскоро вземах мерки за кухненски плот в такава къща.Правия ъгъл залепна по стенитеГоворих със собственика и ми каза,че след проекта къщата се сглобява във фабриката,където се проверяват размерите и се донапасва.След като всичко се провери се маркират гредите,за да може после да се сглоби за отрицателно време.При сглобката не се ползват пирони,видии и тям подобни
След като е сглобена къщата имало разлика 8 (осем) милиметра от проекта
Къщата от започването и на мястото,където трябва да бъде,до ключ 5 месеца.Подготовка 1 година.

За майсторите споменахте, един знам му името но сигурно е майстор защото това работи, щеше да ми окачва тавана с пластмасови дюбели, добре че има форуми като "Направи си сам" и си взех анкерите и си го монтирах. Обясни ми , че ставало де, неговия още не бил паднал.

"Башак": ...еее БМВ караш, а ти е скъпо!