"България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Re: "България?! Там тези които мислят за бъдещето емигрират.“

Мнение от Elesar74 » 18 Яну 2012, 17:35

България е такава и такава, защото мнозинството хора в нея са такива. Когато това се промени и държавата ще стане друга. Кого плюе този човек, не ли българите като цяло, мене и Вас? Ако утре г-н Бойко Борисов каже, че холандците стават само за градинари, аджеба, какво ли ще стане? Такива статии, дето играят на тази народна струна са елементарни. Защото никой не посочва как да се решат проблемите, а само едни безкрайни анализи и сочене на тези проблеми, аман и бактън. Мен не ми треба Умберто Еко или Дейвид Камерън да ми кажат какъв ни е проблема. Ако са толкова добри в анализите, нека да кажат и какво е лечението. Лечението било емиграция? Треба да си малоумен за да го кажеш. Което подсказва кой е действителния автор на тази и на други подобни статии. Евтин популизъм и дюдюкания.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Яну 2012, 17:47

Elesar74 написа:България е такава и такава, защото мнозинството хора в нея са такива. Когато това се промени и държавата ще стане друга. Кого плюе този човек, не ли българите като цяло, мене и Вас? Ако утре г-н Бойко Борисов каже, че холандците стават само за градинари, аджеба, какво ли ще стане? Такива статии, дето играят на тази народна струна са елементарни. Защото никой не посочва как да се решат проблемите, а само едни безкрайни анализи и сочене на тези проблеми, аман и бактън. Мен не ми треба Умберто Еко или Дейвид Камерън да ми кажат какъв ни е проблема. Ако са толкова добри в анализите, нека да кажат и какво е лечението. Лечението било емиграция? Треба да си малоумен за да го кажеш. Което подсказва кой е действителния автор на тази и на други подобни статии. Евтин популизъм и дюдюкания.

ти си явно последния дето не разбра че нито умберто еко, нито дейвид камерон са ги написали тия раоти... ;)

мисля, че е крайно време българина да се научи да разпознава партениките първите 15 секунди след като е изложен на тях...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 18 Яну 2012, 18:00

Да, последния съм. А ти ако си разбрал това от моя текст, много жалко....
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 18 Яну 2012, 18:49

да. грешката е моя. заключил си всичко в едно изречение което аз пропуснах защото беше към края вече а и всичките ти останали изречения бяха на тема "тези големите са ги написали"- като почнеш със сравнението за бойко, и свършиш със как теЗи големите като ни знаят проблемите да ни дадат и лекарството. много смесено-сигнално ти беше писанието.

просто съм отвикнал от българския начин на изразяване където ти казват нещо и очакват да се сетиш какво се опитват да ти кажат. станал съм привърженик на "късо и директно" за да няма неразбрали после...
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 18 Яну 2012, 18:55

не било кастрация, а имунизация.. :ok:
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 18 Яну 2012, 19:02

Оф колеги няма никакъв смисъл да се спори по тази тема,стана ясно на всички че има доста противоречиви мнения по темата,всичко за което се спори е безмислено защото в крайна сметка всеки човек сам си прави избора-дали да живее във Бг или да си намери мястото другъде.Това е избор на всеки човек индивидуално и предполагам малко хора от вас ги интересуват за избора на другите със които спорите,така че няма смисъл да се продължава тази агресивна дискусия според мене.Всеки човек е свободен и може да направи сам избора си в живота! :) :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320d E46 2002г.
Мечтае да кара: 2010 e92 335i

Мнение от makaveli316 » 22 Яну 2012, 15:13

Много теми такива вече станаха и темата е болезнена.
Нормално е, който емигрира и се интегрира в чужда държава и успява да живее човешки, да каже позитивни неща за емиграцията, така както този, който не е успял, поради една или друга причина, да каже обратното и да оплюе този, който е имал по-добър шанс.

Не разбирам обаче една 3та група от хора, които не са имали никакъв личен опит и го обръщат на политика и просто си изграждат негативно мнение от приятел, роднина, слухове и т.н. и единственото им обоснование, което имат като ги питаш защо мислят така, е това, че те били храбри и с достойнство останали да се борят в роднината си, което е леко казано :kuku: .
Общо взето всичко е много субективно и успеха или не успеха, зависят от това как са се стекли обстоятелствата и на какви хора и места си попаднал, така както зависят до някаква степен от личните качества на емигриращия като човек и като знания.
Няма как да се каже "емигрирай в тая държава, там ще успееш" или обратното, точно поради тази субективност за която ви говоря.

Разбира се това Пешо от Криводол, който и майчиния си език едвам говори, няма да ме разбере и най-вероятно ще ме оплюе, но в крайна сметка се случва точно това което Леброн Джеймс каза на една пресконференция и то гласеше, че може и да ме оплювате колкото искате, но накрая на деня ще трябва да си стъпите на краката и да се върнете в реалността, а аз ще продължавам да правя това което желая, независимо от грешките ми.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 22 Яну 2012, 20:05

makaveli316 написа:Много теми такива вече станаха и темата е болезнена.
Нормално е, който емигрира и се интегрира в чужда държава и успява да живее човешки, да каже позитивни неща за емиграцията, така както този, който не е успял, поради една или друга причина, да каже обратното и да оплюе този, който е имал по-добър шанс.

Не разбирам обаче една 3та група от хора, които не са имали никакъв личен опит и го обръщат на политика и просто си изграждат негативно мнение от приятел, роднина, слухове и т.н. и единственото им обоснование, което имат като ги питаш защо мислят така, е това, че те били храбри и с достойнство останали да се борят в роднината си, което е леко казано :kuku: .
Общо взето всичко е много субективно и успеха или не успеха, зависят от това как са се стекли обстоятелствата и на какви хора и места си попаднал, така както зависят до някаква степен от личните качества на емигриращия като човек и като знания.
Няма как да се каже "емигрирай в тая държава, там ще успееш" или обратното, точно поради тази субективност за която ви говоря.

Разбира се това Пешо от Криводол, който и майчиния си език едвам говори, няма да ме разбере и най-вероятно ще ме оплюе, но в крайна сметка се случва точно това което Леброн Джеймс каза на една пресконференция и то гласеше, че може и да ме оплювате колкото искате, но накрая на деня ще трябва да си стъпите на краката и да се върнете в реалността, а аз ще продължавам да правя това което желая, независимо от грешките ми.
Колега обясни с две думи в какво се опитваш да ни убедиш ама така че и "Пешо от криводол " да те разбере.Аз не разбах нищо от поста ти освен че някой си продължавал да прави нещо въпреки че го оплюли на конференция.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw e39
Мечтае да кара: Bmw е38

Мнение от patkana1 » 22 Яну 2012, 20:49

patkana1 написа:Оф колеги няма никакъв смисъл да се спори по тази тема,стана ясно на всички че има доста противоречиви мнения по темата,всичко за което се спори е безмислено защото в крайна сметка всеки човек сам си прави избора-дали да живее във Бг или да си намери мястото другъде.Това е избор на всеки човек индивидуално и предполагам малко хора от вас ги интересуват за избора на другите със които спорите,така че няма смисъл да се продължава тази агресивна дискусия според мене.Всеки човек е свободен и може да направи сам избора си в живота! :) :yes:

Разберете че всеки е за себе си в този живот...Който както се уреди,това е просто .....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 22 Яну 2012, 21:39

Jordana написа:
makaveli316 написа:Много теми такива вече станаха и темата е болезнена.

Колега обясни с две думи в какво се опитваш да ни убедиш ама така че и "Пешо от криводол " да те разбере.Аз не разбах нищо от поста ти освен че някой си продължавал да прави нещо въпреки че го оплюли на конференция.

Мисълта ми беше, че Пешо от Криводол, колкото и да плюе по-успелия от него, на края на деня Пешо ще трябва да си стъпи на гъза и да излезне от измисления си свят, в който се мисли за "аз съм най и знам всичко" и да се бори с реалността, докато оплювания го няма тоя проблем и му е през оная работа, че Пешо го оплюва.
Изображение

Chris Rock: "There's black people, and there's niggas and the niggas have got to go"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 330i

Мнение от Nasko_ » 22 Яну 2012, 23:18

Ясно е, че никога няма да сме на едно мнение - и това не е, защото не искаме едно и също, а защото всеки гледа неговия си интерес и не го брига какво друго се случва около него. Типичен пример за това са многобройните протести, които се проведоха в последно време. Едни за шистовия фаз, други за здравеопазването, трети за БДЖ, земеделци, горива и какви ли още не, някои дори се разминаваха по софийските улици. Това нормално ли е според вас?
Когато хората се обединят за една обща кауза, може и да има шанс да се получи.
Виждам, че вече има доста осъзнали се хора, което е радостно и оптимистично. Надявам се да стават все повече.
Що се отнася до написаното от Умберто Еко, спекулация с името му, но щом се коментира толкова, значи този който го е постнал е постигнал целта си.
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 23 Яну 2012, 14:03

makaveli316 написа:Мисълта ми беше, че Пешо от Криводол, колкото и да плюе по-успелия от него, на края на деня Пешо ще трябва да си стъпи на гъза и да излезне от измисления си свят, в който се мисли за "аз съм най и знам всичко" и да се бори с реалността, докато оплювания го няма тоя проблем и му е през оная работа, че Пешо го оплюва.

Не допускаш ли, че Пешо от Криводол изобщо не иска да плюе никой и не го интересува кой, как и къде се спасява, защото той е избрал да живее тук, защото плюсовете в полза на България са натежали от тези за чужбина?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 23 Яну 2012, 14:09

pampo написа:
makaveli316 написа:Мисълта ми беше, че Пешо от Криводол, колкото и да плюе по-успелия от него, на края на деня Пешо ще трябва да си стъпи на гъза и да излезне от измисления си свят, в който се мисли за "аз съм най и знам всичко" и да се бори с реалността, докато оплювания го няма тоя проблем и му е през оная работа, че Пешо го оплюва.

Не допускаш ли, че Пешо от Криводол изобщо не иска да плюе никой и не го интересува кой, как и къде се спасява, защото той е избрал да живее тук, защото плюсовете в полза на България са натежали от тези за чужбина?

За какви плюсове ми говориш бе човек, стига празни приказки моля ви се. Само не ми казвай приятели и роднини...щото тва е, друго няма.
И не си мисли, че го казвам с арогантност, напротив, много ми е жал за всичко което се случва в тая държава, но.....това си е чистата истина за жалост.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: f80 M3 Competition Package
Мечтае да кара: M6 GC

Мнение от stasko5 » 23 Яну 2012, 15:17

Всеки прави избора за себе си. Едни избират да ходят в чужбина, защото според тях е по-лесно други им е добре тук. Колкото и да спорите няма да промените мнението на някой друг.
Факт е, че хората правят държавата каквато е. Докато сме стадо, което следва пастира и не се бори за правата си нищо няма да се промени. Факт е, че е по-лесно да избягаш от проблемите, отколкото да се бориш. Някой хора са успяли да се уредят в чужбина, други си остават утрепки там и цял живот работят гадните работи там само и само да са там, но и при положение, че нямат нищо тук вече защо да се връщат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от makaveli316 » 23 Яну 2012, 15:35

stasko5 написа:Всеки прави избора за себе си. Едни избират да ходят в чужбина, защото според тях е по-лесно други им е добре тук. Колкото и да спорите няма да промените мнението на някой друг.
Факт е, че хората правят държавата каквато е. Докато сме стадо, което следва пастира и не се бори за правата си нищо няма да се промени. Факт е, че е по-лесно да избягаш от проблемите, отколкото да се бориш. Някой хора са успяли да се уредят в чужбина, други си остават утрепки там и цял живот работят гадните работи там само и само да са там, но и при положение, че нямат нищо тук вече защо да се връщат.

Значи хората, които работят "гадните" работи са по дефолт утрепки?
Ще ти кажа само, че тия "гадните" работи в нормалните държави са като всички останали работи и на никой не му пука дали си шефче или барманче. Този който изкарва по 5000 евро на месец, ще те гледа по същия начин в очите, както този който изкарва 1500.
Няма срамна работа, казват хората, но в Бг това не съществува и манталитета на хората е изкривен и всеки иска да е шеф и който не е, значи е утрепка и работи "гадна" работа.
А и не разбирам каква е разликата между това да работиш в Бг и в чужбина една и съща работа? В Бг е "яка", а в чужбина е "гадна", тъй ли?
Как един строителен работник в чужбина е роб, а в Бг не е?
Аз пък казвам евала на хората дето ходят в чужбина и си късат гъза да берат ягоди примерно. Поне си стискат гъза за няколко месеца и се прибират с някаква сума пари, колкото и да не е голяма тя, пак съвестно и честно са си изкарали парите, ама не, това е срамно за някои. Срамно е да седиш без пари, щото всяка работа за теб е "гадна", е тва е срамно.
А и веднъж за винаги, някой ще ми обесни ли конкретно с какво точно се борите за държавата и какво значи това "аз съм останал да се боря"?
Това, че работиш и си плащаш тока и водата, не те прави Васил Левски, просто си същия роб като мен, само че в друга по-кофти система.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата