КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Re: КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!

Мнение от forski » 20 Фев 2012, 12:20

Колега " автор на темата " с извинение ама малко си ревнал като вдовица за х.й, от другия месец си на автобуса защото нямаш пари за бензин на трихиляди кубиковото си БМВ :!:
Ами продай си БМВ-то и си купи автомобил който ти отговаря на финансовите възможности за подръжка и експлоатация, или си намери по-добре платена работа, толкова е просто.
THINK POSITIV

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: му се E39
Мечтае да кара: Е39

Мнение от ALiGaToR » 20 Фев 2012, 12:33

То хубаво да слезем от колите, ама как да стане?
При положение че трябва да се води ученика до училището. 3-ти клас е и няма начин да ходи сам с автобуса. Ако го водя до училище с автобуса ще дам за ден 4 лева ако се връщам пеш когато го оставя и отивам пеш като ще го взимам. Иначе излизат 6 лева ако се движа с градския транспорт.
Това е по днешната цена на газта (1.40лв.) са 4.285 литра.
В едната посока е 2.5км, което се взима 4-пъти за деня общо 10км. Слагам разхода 20 литра газ на 100 километра. Това какво излиза за 10 километра. 2 литра.
2 * 1,40 = 2,80лв за деня.

Да го сметнем с карта.
Учащи - 21 лева.
Свободни - 45 лева.
Общо за двамата 66 лева.
Да го сметнем март месец има 22 работни дни.
22 * 2,80 = 61,6 лв за месеца.

Пак маи не ми излиза на кирия да се качвам на автобуса. А и 20 на 100 е доста висок разход на газ. Не че счупения Голф дето го карам в момента не гори 18, но той е друга тема. Ама ако вземем една кола дето е с газ инжекцион и е примерно с M52B20 двигател в града разхода на газ при нормални условия няма да е повече от 16.
В този случай на мен ми излиза за тези 22 дена 50 лева за гориво.

Е ще ме извинявате ама някак си не ми се дават между 5 и 16 лева на месец повече за да ми е по-гадно, да мръзна на спирките и да се бутам в стари претъпкани автобуси.

Поне при моята всекидневна дестинация няма как да ми е по-евтино за момента с автобуса.

Лошото е, че много хора са в положение като моето. А това Лукоил го знае. А хубаво е да го знаят и протестиращите.
Ако не зареждам аз, то превозвачите ще зареждат. А ако Лукоил вдигнат цените, превозвачите ще вдигнат и те цените. А тези пари излизат пак от нашия джоб.
Ако има начин Лукоил да не са монополисти, цените няма да са такива повярвайте ми.

Така, че докато Лукоил-а са монополисти нито Бойко, нито Мойко нито който и да е може да каже копче на Лукойл. Единственото нещо което можеше да се направи и го направиха е да им сложат уреди за измерване на влязлото и излязлото от Лукоил, за да може държавата да следи да не ни ментят с данъците които трябва да внасят.

Проблема е че са ни малки заплатите. Но няма как да станат и те по-високи докато частника за когото работите не реши да ви вдигне заплатата. Държавна работа почти няма. Държавните служители могат да стачкуват за по-високи заплати и държавата да им ги вдигне. Ама тези които работят в частния сектор са изцяло зависими от шефа си.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Фев 2012, 12:40

forski написа:Колега " автор на темата " с извинение ама малко си ревнал като вдовица за х.й, от другия месец си на автобуса защото нямаш пари за бензин на трихиляди кубиковото си БМВ :!:
Ами продай си БМВ-то и си купи автомобил който ти отговаря на финансовите възможности за подръжка и експлоатация, или си намери по-добре платена работа, толкова е просто.

:mhihi: Аз без да искам да обидя или засегна автора по никакъв начин, но... това е самата истина. Всеки трябва да преценява до къде му стигат възможностите, и да се разпростира според тях. Аз примерно в условия на криза се лишавам от потреблението на някои неща, за да мога да си позволя други - приоритетни за мен. Стремя се да си управлявам финансите така, че накрая на деня или седмицата (не съм на месечна заплата) да си кажа "Да, харчил съм разумно" или пък "Харчил съм... неразумно, но така ми харесва", а доста често и "Спестил съм доста" за дадена цел. Безброй пъти съм говорил и с майка ми - казва че парното, тока, водата са скъпи, а на месец дава по 150лв. за цигари, като досега веднъж не се е опитала да ги откаже. Ми значи в крайна сметка не й е толкова скъпо да плаща сметките, щом с лека ръка купува цигари всеки ден. Същото е при мен - не мога да седна и да се тръшкам, че А95 ми е скъп, след като давам (давах, сега съм без кола) по 200лв. месечно за 20 годишното БМВ, дето гълта като ламя. Отделно за поддръжката му. Но не съм съжалил за нито един даден лев, просто така съм избрал да е, и нямам право да се оплаквам.
Аз също нямам нищо против да има теми за горивата, ама къде е ефекта от тях? Всички завършват с як спор и хранилка дори. Аз разбирам да има някаква полза, ама така... То да ти се отще да четеш и да пишеш. Миналата година отидох на първите два протеста с цялото си желание, и знаех за какво протестирам. Но и знаех, че при толкова малко народ на края на деня Лукойл все едно комар ще ги е ухапал. И все пак беше начин да покажем недоволство. Но показахме недоволството на една шепа хора, вместо на целия народ. И аз мисля, че протестите не са непременно решение на проблемите, ама ние тука и протести не знаем как се правят. Та какво искаме тогава?! Да слезе Господ и да ни оправи...

ентусиаст
Аватар
Кара: внимателно
Мечтае да кара: самолет

Мнение от u`F`o » 20 Фев 2012, 13:31

Mollov написа:И ти ли не си наясно, че тия акцизи и л@йна са регулирани от ЕУ и ние сме почти на минималният праг?

E вярно ли от EU ни гърбят толкова ? :dunno:

Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 20 Фев 2012, 13:43

Някаква нереална надценка за литър на бензиностанциите и абсолютна наглост да се налага ДДС върху акциза.Само от това двойно облагане цената скача с по ~15 стотинки на литър...
Според мен трябва да започнем от най-голямото престъпление,а именно това.Въпроса е кой може да ни окаже подкрепа и да ни чуе... :confused: Шибаните медии са корумпирани и на тях не може да се разчита.Онзи ден пращах снимки на ТВ7 за един новоремонтиран път,на който Бойко тъпана сряза лентата преди 4 месеца,а вече не прилича на нищо.Ма и аз съм си наивник,че допуснах,че оная подлога Бареков ще излъчи нещо изронващо авторитета на Тиквата :censored: Ама как да е.Дайте идеи как да вдигнем шумза това двойно облагане с данък :?: :?: :?:
Изображение
8.32

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 20 Фев 2012, 13:49

PIONEER написа:Ама как да е.Дайте идеи как да вдигнем шумза това двойно облагане с данък :?: :?: :?:

@ PIONEER

https://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D ... 1954354955

На 17.3.2012 нали ще има национален простест. Това може да се включи като искане. Няма какво да натискат бензиностанциите, данъците са високи т'ва е...

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 20 Фев 2012, 13:56

С всичко ни лашкат в тая държава, не само с горивата...
http://tv7.bg/news/society/5453612.html

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 20 Фев 2012, 13:58

alx написа:Интересен сайт- от нрго се вижда, че бенЗина у нас е най- евтиния ако не броиме румъния и кипър, електричеството е многократно по- евтино и газта също не е скъпа. При положение, че сме изравнени с европа не виждам място за недоволство.

така е като гледаш само от едната страна - т.е. при сравнение само на 1 критерий. Ако сравниш обаче колко литра бензин (при съответната цена за съответната държава) можеш да си купиш с една минимална заплата или с една средна заплата (зависи кое се използва), ще видиш всъщност че от ЕС-27 ние може би ще успеем да си купим най-малко литри гориво. Следователно не сме добре. В идеалния вариант на ЕС всяка държава трябва да има горе долу еднакви цени за енергия и храна и доходите да не са с колосална разлика като сега. Това обаче идяхме че трудно ще стане ако производителността на различните страни не е приблизително еднаква - както в случая с Гърците, които се опитаха да изтарикатеят и да си мислят че с работен ден от 6 часа могат да си правят пенсии по 100 0Е и мин.заплати по 700Е.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 20 Фев 2012, 14:00

Тоя Донев е най-големия помияр...занимава се с какво ли не-няма наяждане с пари.Дано Господ гледа и му "зашлеви" хубав шамар,защото явно властта в България е безсилна.И тоя червей редовно го снимат в сп.Мениджър и го дават за пример за успяващ бизнесмен :bang:
Изображение
8.32

ентусиаст
Аватар

Мнение от u`F`o » 20 Фев 2012, 14:12

http://www.youtube.com/watch?v=Zp6-9fCj ... creen&NR=1 по темата... :shock: :puke:
Един много добър клип, показващ случващото се...

П.С.: В София със средна заплата около 1000лв билета в градския е 1лв. В Пазарджик със средна заплата 400лв билета е 0,80 лв :kuku:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 20 Фев 2012, 14:20

ALiGaToR написа:
Е ще ме извинявате ама някак си не ми се дават между 5 и 16 лева на месец повече за да ми е по-гадно, да мръзна на спирките и да се бутам в стари претъпкани автобуси.

Извинен си... само че вместо да пишеш тая тирада, да се беше замислил, че става дума за само 1 месец... т.е. щеше да си "вътре" само 1 месец с 5 до 16лв... но резултатът от тая "инвестиция" (наред с подобни инвестиции на другите хора) щеше да е много по-голям... ама то така става, щото всеки си гледа в паничката и си мрънка...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Фев 2012, 14:28

Mollov написа:
ALiGaToR написа:

Извинен си... само че вместо да пишеш тая тирада, да се беше замислил, че става дума за само 1 месец... т.е. щеше да си "вътре" само 1 месец с 5 до 16лв... но резултатът от тая "инвестиция" (наред с подобни инвестиции на другите хора) щеше да е много по-голям... ама то така става, щото всеки си гледа в паничката и си мрънка...

Да, ама като човек работи за сума, позволяваща му единствено да преживява, тия 15лв. и съответното неудобство не са никак малка причина да не го прави. Ми съжалявам, ама и аз няма да спра да си карам колата, щото бензина е много скъп. Нито ще се къпя по-малко, за да спестя от топла вода --> да покажа негодувание, че топлинната енергия е много скъпа. Не е това начина.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 20 Фев 2012, 14:29

Теб ако 15лв те "бутат", значи тая кола изобщо няма място при теб... и ще си поредният, който се разполага не според доходите си... криворазбраната цивилизация.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 20 Фев 2012, 14:37

Mollov написа:Теб ако 15лв те "бутат", значи тая кола изобщо няма място при теб... и ще си поредният, който се разполага не според доходите си... криворазбраната цивилизация.

Явно не разбра какво имам предвид. Дори да имам излишък на средства, за мен начина не е да харча ОЩЕ, за да покажа, че горивото ми е скъпо, като то ще излезе точно обратното - ще ми е по-евтино с колицата да си върша работата, а тия 15лв. да ги дам за детето си ;) БГ е такава бездънна яма за наливане на пари, че аз лично лев няма да дам за нейното благо, просто щото тоя лев няма да отиде за това. Който както иска така да го разбира. Не вървя против страната си, но и нямам причина да вървя заедно с нея, защото нейния път значи гибел за мен.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 20 Фев 2012, 14:50

Изключително са ми забавни колегите дето веднага излизат с някакви хапливи коментари от рода "какво си ревнал като вдовица за у..й"
Уважаеми колеги,моля,довечера когато се приберете в къщи при мама и тати и тати или мама земат че изразят становище че ,примерно,парното е вече доста скъпо,да им поясните да не реват като "вдовица за..." и да им споделите с вещина как точно трябва да си редуцират разходите,че вместо цяла нощ,примерно,да си правят рахат на парно,да го спират когато легнат и да се ЗАВИВАТ дебело и да не се обясняват!!!
Аааа,ревнали като...
Реват разбираш ли,а не разбират че акциза трябва да се качва като у европа,се неразбрали те,какво толко не разбират,имаме си прекрасни монополисти и в никакъв случай не трябва да ги разсърдиме!!!
:banghead: :banghead: :banghead:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата