КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!
Модератор: Общи модератори
Re: КРАЙ! От другият месец съм на автобуса!
Колега " автор на темата " с извинение ама малко си ревнал като вдовица за х.й, от другия месец си на автобуса защото нямаш пари за бензин на трихиляди кубиковото си БМВ
Ами продай си БМВ-то и си купи автомобил който ти отговаря на финансовите възможности за подръжка и експлоатация, или си намери по-добре платена работа, толкова е просто.

Ами продай си БМВ-то и си купи автомобил който ти отговаря на финансовите възможности за подръжка и експлоатация, или си намери по-добре платена работа, толкова е просто.
THINK POSITIV
- ALiGaToR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: му се E39
- Мечтае да кара: Е39
То хубаво да слезем от колите, ама как да стане?
При положение че трябва да се води ученика до училището. 3-ти клас е и няма начин да ходи сам с автобуса. Ако го водя до училище с автобуса ще дам за ден 4 лева ако се връщам пеш когато го оставя и отивам пеш като ще го взимам. Иначе излизат 6 лева ако се движа с градския транспорт.
Това е по днешната цена на газта (1.40лв.) са 4.285 литра.
В едната посока е 2.5км, което се взима 4-пъти за деня общо 10км. Слагам разхода 20 литра газ на 100 километра. Това какво излиза за 10 километра. 2 литра.
2 * 1,40 = 2,80лв за деня.
Да го сметнем с карта.
Учащи - 21 лева.
Свободни - 45 лева.
Общо за двамата 66 лева.
Да го сметнем март месец има 22 работни дни.
22 * 2,80 = 61,6 лв за месеца.
Пак маи не ми излиза на кирия да се качвам на автобуса. А и 20 на 100 е доста висок разход на газ. Не че счупения Голф дето го карам в момента не гори 18, но той е друга тема. Ама ако вземем една кола дето е с газ инжекцион и е примерно с M52B20 двигател в града разхода на газ при нормални условия няма да е повече от 16.
В този случай на мен ми излиза за тези 22 дена 50 лева за гориво.
Е ще ме извинявате ама някак си не ми се дават между 5 и 16 лева на месец повече за да ми е по-гадно, да мръзна на спирките и да се бутам в стари претъпкани автобуси.
Поне при моята всекидневна дестинация няма как да ми е по-евтино за момента с автобуса.
Лошото е, че много хора са в положение като моето. А това Лукоил го знае. А хубаво е да го знаят и протестиращите.
Ако не зареждам аз, то превозвачите ще зареждат. А ако Лукоил вдигнат цените, превозвачите ще вдигнат и те цените. А тези пари излизат пак от нашия джоб.
Ако има начин Лукоил да не са монополисти, цените няма да са такива повярвайте ми.
Така, че докато Лукоил-а са монополисти нито Бойко, нито Мойко нито който и да е може да каже копче на Лукойл. Единственото нещо което можеше да се направи и го направиха е да им сложат уреди за измерване на влязлото и излязлото от Лукоил, за да може държавата да следи да не ни ментят с данъците които трябва да внасят.
Проблема е че са ни малки заплатите. Но няма как да станат и те по-високи докато частника за когото работите не реши да ви вдигне заплатата. Държавна работа почти няма. Държавните служители могат да стачкуват за по-високи заплати и държавата да им ги вдигне. Ама тези които работят в частния сектор са изцяло зависими от шефа си.
При положение че трябва да се води ученика до училището. 3-ти клас е и няма начин да ходи сам с автобуса. Ако го водя до училище с автобуса ще дам за ден 4 лева ако се връщам пеш когато го оставя и отивам пеш като ще го взимам. Иначе излизат 6 лева ако се движа с градския транспорт.
Това е по днешната цена на газта (1.40лв.) са 4.285 литра.
В едната посока е 2.5км, което се взима 4-пъти за деня общо 10км. Слагам разхода 20 литра газ на 100 километра. Това какво излиза за 10 километра. 2 литра.
2 * 1,40 = 2,80лв за деня.
Да го сметнем с карта.
Учащи - 21 лева.
Свободни - 45 лева.
Общо за двамата 66 лева.
Да го сметнем март месец има 22 работни дни.
22 * 2,80 = 61,6 лв за месеца.
Пак маи не ми излиза на кирия да се качвам на автобуса. А и 20 на 100 е доста висок разход на газ. Не че счупения Голф дето го карам в момента не гори 18, но той е друга тема. Ама ако вземем една кола дето е с газ инжекцион и е примерно с M52B20 двигател в града разхода на газ при нормални условия няма да е повече от 16.
В този случай на мен ми излиза за тези 22 дена 50 лева за гориво.
Е ще ме извинявате ама някак си не ми се дават между 5 и 16 лева на месец повече за да ми е по-гадно, да мръзна на спирките и да се бутам в стари претъпкани автобуси.
Поне при моята всекидневна дестинация няма как да ми е по-евтино за момента с автобуса.
Лошото е, че много хора са в положение като моето. А това Лукоил го знае. А хубаво е да го знаят и протестиращите.
Ако не зареждам аз, то превозвачите ще зареждат. А ако Лукоил вдигнат цените, превозвачите ще вдигнат и те цените. А тези пари излизат пак от нашия джоб.
Ако има начин Лукоил да не са монополисти, цените няма да са такива повярвайте ми.
Така, че докато Лукоил-а са монополисти нито Бойко, нито Мойко нито който и да е може да каже копче на Лукойл. Единственото нещо което можеше да се направи и го направиха е да им сложат уреди за измерване на влязлото и излязлото от Лукоил, за да може държавата да следи да не ни ментят с данъците които трябва да внасят.
Проблема е че са ни малки заплатите. Но няма как да станат и те по-високи докато частника за когото работите не реши да ви вдигне заплатата. Държавна работа почти няма. Държавните служители могат да стачкуват за по-високи заплати и държавата да им ги вдигне. Ама тези които работят в частния сектор са изцяло зависими от шефа си.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
forski написа:Колега " автор на темата " с извинение ама малко си ревнал като вдовица за х.й, от другия месец си на автобуса защото нямаш пари за бензин на трихиляди кубиковото си БМВ![]()

Аз също нямам нищо против да има теми за горивата, ама къде е ефекта от тях? Всички завършват с як спор и хранилка дори. Аз разбирам да има някаква полза, ама така... То да ти се отще да четеш и да пишеш. Миналата година отидох на първите два протеста с цялото си желание, и знаех за какво протестирам. Но и знаех, че при толкова малко народ на края на деня Лукойл все едно комар ще ги е ухапал. И все пак беше начин да покажем недоволство. Но показахме недоволството на една шепа хора, вместо на целия народ. И аз мисля, че протестите не са непременно решение на проблемите, ама ние тука и протести не знаем как се правят. Та какво искаме тогава?! Да слезе Господ и да ни оправи...
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
Mollov написа:И ти ли не си наясно, че тия акцизи и л@йна са регулирани от ЕУ и ние сме почти на минималният праг?
E вярно ли от EU ни гърбят толкова ?

- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Някаква нереална надценка за литър на бензиностанциите и абсолютна наглост да се налага ДДС върху акциза.Само от това двойно облагане цената скача с по ~15 стотинки на литър...
Според мен трябва да започнем от най-голямото престъпление,а именно това.Въпроса е кой може да ни окаже подкрепа и да ни чуе...
Шибаните медии са корумпирани и на тях не може да се разчита.Онзи ден пращах снимки на ТВ7 за един новоремонтиран път,на който Бойко тъпана сряза лентата преди 4 месеца,а вече не прилича на нищо.Ма и аз съм си наивник,че допуснах,че оная подлога Бареков ще излъчи нещо изронващо авторитета на Тиквата
Ама как да е.Дайте идеи как да вдигнем шумза това двойно облагане с данък

Според мен трябва да започнем от най-голямото престъпление,а именно това.Въпроса е кой може да ни окаже подкрепа и да ни чуе...

8.32
- u`F`o
- ентусиаст
-
PIONEER написа:Ама как да е.Дайте идеи как да вдигнем шумза това двойно облагане с данък![]()
![]()
@ PIONEER
https://www.facebook.com/pages/%D0%9D%D ... 1954354955
На 17.3.2012 нали ще има национален простест. Това може да се включи като искане. Няма какво да натискат бензиностанциите, данъците са високи т'ва е...
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
С всичко ни лашкат в тая държава, не само с горивата...
http://tv7.bg/news/society/5453612.html
http://tv7.bg/news/society/5453612.html
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
alx написа:Интересен сайт- от нрго се вижда, че бенЗина у нас е най- евтиния ако не броиме румъния и кипър, електричеството е многократно по- евтино и газта също не е скъпа. При положение, че сме изравнени с европа не виждам място за недоволство.
така е като гледаш само от едната страна - т.е. при сравнение само на 1 критерий. Ако сравниш обаче колко литра бензин (при съответната цена за съответната държава) можеш да си купиш с една минимална заплата или с една средна заплата (зависи кое се използва), ще видиш всъщност че от ЕС-27 ние може би ще успеем да си купим най-малко литри гориво. Следователно не сме добре. В идеалния вариант на ЕС всяка държава трябва да има горе долу еднакви цени за енергия и храна и доходите да не са с колосална разлика като сега. Това обаче идяхме че трудно ще стане ако производителността на различните страни не е приблизително еднаква - както в случая с Гърците, които се опитаха да изтарикатеят и да си мислят че с работен ден от 6 часа могат да си правят пенсии по 100 0Е и мин.заплати по 700Е.
- PIONEER
- ентусиаст
-
- Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D
Тоя Донев е най-големия помияр...занимава се с какво ли не-няма наяждане с пари.Дано Господ гледа и му "зашлеви" хубав шамар,защото явно властта в България е безсилна.И тоя червей редовно го снимат в сп.Мениджър и го дават за пример за успяващ бизнесмен 

8.32
- u`F`o
- ентусиаст
-
http://www.youtube.com/watch?v=Zp6-9fCj ... creen&NR=1 по темата...
Един много добър клип, показващ случващото се...
П.С.: В София със средна заплата около 1000лв билета в градския е 1лв. В Пазарджик със средна заплата 400лв билета е 0,80 лв

Един много добър клип, показващ случващото се...
П.С.: В София със средна заплата около 1000лв билета в градския е 1лв. В Пазарджик със средна заплата 400лв билета е 0,80 лв

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
ALiGaToR написа:
Извинен си... само че вместо да пишеш тая тирада, да се беше замислил, че става дума за само 1 месец... т.е. щеше да си "вътре" само 1 месец с 5 до 16лв... но резултатът от тая "инвестиция" (наред с подобни инвестиции на другите хора) щеше да е много по-голям... ама то така става, щото всеки си гледа в паничката и си мрънка...
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:ALiGaToR написа:
Извинен си... само че вместо да пишеш тая тирада, да се беше замислил, че става дума за само 1 месец... т.е. щеше да си "вътре" само 1 месец с 5 до 16лв... но резултатът от тая "инвестиция" (наред с подобни инвестиции на другите хора) щеше да е много по-голям... ама то така става, щото всеки си гледа в паничката и си мрънка...
Да, ама като човек работи за сума, позволяваща му единствено да преживява, тия 15лв. и съответното неудобство не са никак малка причина да не го прави. Ми съжалявам, ама и аз няма да спра да си карам колата, щото бензина е много скъп. Нито ще се къпя по-малко, за да спестя от топла вода --> да покажа негодувание, че топлинната енергия е много скъпа. Не е това начина.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Теб ако 15лв те "бутат", значи тая кола изобщо няма място при теб... и ще си поредният, който се разполага не според доходите си... криворазбраната цивилизация.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
Mollov написа:Теб ако 15лв те "бутат", значи тая кола изобщо няма място при теб... и ще си поредният, който се разполага не според доходите си... криворазбраната цивилизация.
Явно не разбра какво имам предвид. Дори да имам излишък на средства, за мен начина не е да харча ОЩЕ, за да покажа, че горивото ми е скъпо, като то ще излезе точно обратното - ще ми е по-евтино с колицата да си върша работата, а тия 15лв. да ги дам за детето си

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Изключително са ми забавни колегите дето веднага излизат с някакви хапливи коментари от рода "какво си ревнал като вдовица за у..й"
Уважаеми колеги,моля,довечера когато се приберете в къщи при мама и тати и тати или мама земат че изразят становище че ,примерно,парното е вече доста скъпо,да им поясните да не реват като "вдовица за..." и да им споделите с вещина как точно трябва да си редуцират разходите,че вместо цяла нощ,примерно,да си правят рахат на парно,да го спират когато легнат и да се ЗАВИВАТ дебело и да не се обясняват!!!
Аааа,ревнали като...
Реват разбираш ли,а не разбират че акциза трябва да се качва като у европа,се неразбрали те,какво толко не разбират,имаме си прекрасни монополисти и в никакъв случай не трябва да ги разсърдиме!!!

Уважаеми колеги,моля,довечера когато се приберете в къщи при мама и тати и тати или мама земат че изразят становище че ,примерно,парното е вече доста скъпо,да им поясните да не реват като "вдовица за..." и да им споделите с вещина как точно трябва да си редуцират разходите,че вместо цяла нощ,примерно,да си правят рахат на парно,да го спират когато легнат и да се ЗАВИВАТ дебело и да не се обясняват!!!
Аааа,ревнали като...
Реват разбираш ли,а не разбират че акциза трябва да се качва като у европа,се неразбрали те,какво толко не разбират,имаме си прекрасни монополисти и в никакъв случай не трябва да ги разсърдиме!!!