"кога ще ни вдигнат заплатите?"
Модератор: Общи модератори
- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
Re: "кога ще ни вдигнат заплатите?"
Binev_OuT написа:И кво прайм,аз ще си извадя кура от моя гъз и някой друг ще дойде и ще си го налуе на неговия.И така фирмата си върви,работника се задоволява с минимума и всичко е наред.
Дайте ми една причина да ни вдигнат заплатите.Аз немога да се сетя за такава.Самите ние не си зачитаме правата и здравето,защо шефа или Бойко да ги зачита.
Ей тва е истината! Никой не може да ме убеди, че който и да е нормален малък или среден бизнес не може да понесе едни нормални заплати от 1000-1200лв.! Ама никой! Просто защо трябва да ги дават, като овцете ги е страх да ги искат?! И за да ви покажа какви прости и овчедушни хора са българите ето ви един пример:
"CHICO TRABAJADOR SE OFRECE
hola soy chico de 30 años muy trabajor responsable puntual i dinamico con veiculo propio me ofresco para peon de la contruccion tengo mas de 8 años de esperiencia de mostrable me urge muchisimo por tener un peque de verdad ya no se que ase por favor si alguien me puede dar un trabajo de peon se lo agradesere en que sea 600 al mes"
Накратко, актуална обява на шматка търсещ работа в Испания. В резюме бил много работен имал кола алабала предлага се в строителството и спешно се нуждаел от работа, и сега най-важното би бил много благодарен, ако му плащали поне 600 евро месечно! Само за информация, в Испания цените са почти 1:1 с България, а тия шматки тука смятат 600 евро кат няква супер мизерна заплата! Сега взе ли да става ясно на бг овцете какво имам впредвид или са безнадежден случай?
" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
NIKMAN написа:По данни на НСИ на първите места в ТОП 10 на професиите в България са: 1. Продавачи. 2. Охранители 3.Шофьори. 4. Бармани, 5.Сервитьори и друг обслужващ персонал. За каква произодителност на труда говорите бе хора.

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Eмилио Димитров написа:първо заплатите ще се дигнат, когато заплатите започнат да се изплащат навсякъде редовно и в пълен размер.
второ заплатите ще се дигнат, когато всеки започне да си върши работата, а не да работят петима, а 20 да цъкат скайп и фейс по цял ден.
трето заплатите ще се дигнат, когато управляващите осъзнаят, че по време на криза не се купува кола за 200к, когато печалбата ти не минава 50к.
четвърто заплатите ще се дигнат, когато се спре с шуробаджанищаната и некомпетентни кадри да са на високи постове.
пето заплатите ще се дигнат, когато всички спрем да се клеветим един другиму.
шесто заплатите ще се дигнат, когато има ясна преценка за един труд колко да се заплаща.
......
и седмо късметлийско - заплатите няма да се дигнат скоро, защото просто не заслужаваме да се дигнат. на един тарикатски народ му се полага шеф тарикат.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Пожелавам на никой подобна пачка

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
E34 написа:Binev_OuT написа:И кво прайм,аз ще си извадя кура от моя гъз и някой друг ще дойде и ще си го налуе на неговия.И така фирмата си върви,работника се задоволява с минимума и всичко е наред.
Дайте ми една причина да ни вдигнат заплатите.Аз немога да се сетя за такава.Самите ние не си зачитаме правата и здравето,защо шефа или Бойко да ги зачита.
Ей тва е истината! Никой не може да ме убеди, че който и да е нормален малък или среден бизнес не може да понесе едни нормални заплати от 1000-1200лв.! Ама никой! Просто защо трябва да ги дават, като овцете ги е страх да ги искат?! И за да ви покажа какви прости и овчедушни хора са българите ето ви един пример:
"CHICO TRABAJADOR SE OFRECE
hola soy chico de 30 años muy trabajor responsable puntual i dinamico con veiculo propio me ofresco para peon de la contruccion tengo mas de 8 años de esperiencia de mostrable me urge muchisimo por tener un peque de verdad ya no se que ase por favor si alguien me puede dar un trabajo de peon se lo agradesere en que sea 600 al mes"
Накратко, актуална обява на шматка търсещ работа в Испания. В резюме бил много работен имал кола алабала предлага се в строителството и спешно се нуждаел от работа, и сега най-важното би бил много благодарен, ако му плащали поне 600 евро месечно! Само за информация, в Испания цените са почти 1:1 с България, а тия шматки тука смятат 600 евро кат няква супер мизерна заплата! Сега взе ли да става ясно на бг овцете какво имам впредвид или са безнадежден случай?
Колега, пропуснал си в превода най-важното! В края се споменава и подчертава, че му е супер спешно да намери работа, понеже имал малко дете и не знаел какво да прави!! Велики обяснения с груби грешки в половината думи, а и ако обявата е за Испания, реално той иска заплата под минималната! Иначе да, цените са мнгоо сходни, но основните разлики са в наема и таксите, вода, ток, нет, там разликата е в пъти. Ток между 2 и 3 пъти по-скъп, интернет 5 пъти по-скъп, транспорт и т.н. Иначе храна и дрехи да, дори са по-евтини от БГ реално.
По темата има много истина, но не всичко зависи от работниците. Ето как стой например при мен въпроса.
Преди години, можех да си намеря работа, за няколко дни, дори без реално да търся и да си давам зор. Заплата беше по-висока от това което се плаща сега за идентична работа, естествено цените бяха по-ниски, но пък наемите по-високи или казано разходите за месец са почти същите или малко по-високи сега. Като се минеше време, спокойно се искаше увеличение и се даваше, в моменти когато съм напускал, винаги са искали да ме задържат и т.н. Просто тогава имаше много работа и се даваха заплати. Сега обаче е точно обртатното, ако трябва да си търся работа, просто е невъзможно с 25% безработица. Виждам всеки ден, хора търсещи усилено работа с месеци, дори години, стигат най-много на 5 интервюта, след пратени 500 CV-та, приемат по-ниски заплати и пак не ги взимат. В същото време им свършват помощите за безработни, имат жени, деца, сметки и се навеждат все повече и повече. Защо, защото има още поне 50 или 100 чакащи за същата работа и винаги се взима този който иска най-малко или е препоръчан от някой вътрешен човек и чак след това, се гледа кой какво може и знае. От там аз миналата година три пъти ходих да искам увеличение на заплатата, понеже не са ми е пипали от както почнах преди 3 год. Първите два пъти ми се обясни, да изчакам малко, но на третия път, ми се каза, че няма как да стане. Ясно ми е, че ако се махна, няма да намеря дори за същите пари друга работа, да не говорим, че това може да ми струва 1год+ търсене. На шефовете също им е ясно, е тогава за какво да ми е вдигат, като знаят, че ако се махна, ще вземат друг, на по-ниска заплата дори! На всеки шеф или управител на в офиса му има камари от CV-та, всеки ден почти се носят и на моя шеф също. Точно от тези фактори зависи едно вдигане на заплата или не. Може би 1% от хората могат да избират и сега, но 90% са заменяеми и не са уникалните работници, без които не може фирмата. Това е още по-силно изразено в големите фирми, там си никой. В малко фирмички, работата е по-различна, там по може да те оценят и да решат, да не те губят.
- audi_bulgarian
-
-
- Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7
Пропускаме нещо много важно - Едно е един белгиец на МРЗ /1443 ЕВРО/ да иска увеличение, едно е един българин на МРЗ /135 ЕВРО/ да иска увеличение
Тоест с нашата МРЗ не може да се оцелее...Сега приказките как никой не е на МРЗ ги знам или пък "да си учил", но факт е, че в белите държави на МР3 си се живее прилично
Моето мнение е, че МР3 трябва да е поне 200-250 ЕВРО при тези цени...Дали ще го доживеем скоро - Едва ли! Те при увеличение от 5 лв. на МР3 почват да крещят как ще има масови фалити и т.н.

Тоест с нашата МРЗ не може да се оцелее...Сега приказките как никой не е на МРЗ ги знам или пък "да си учил", но факт е, че в белите държави на МР3 си се живее прилично

Моето мнение е, че МР3 трябва да е поне 200-250 ЕВРО при тези цени...Дали ще го доживеем скоро - Едва ли! Те при увеличение от 5 лв. на МР3 почват да крещят как ще има масови фалити и т.н.

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
alekangg написа:Иначе да, цените са мнгоо сходни, но основните разлики са в наема и таксите, вода, ток, нет, там разликата е в пъти. Ток между 2 и 3 пъти по-скъп, интернет 5 пъти по-скъп, транспорт и т.н. Иначе храна и дрехи да, дори са по-евтини от БГ реално.
Малко се отклоняваме, но една лека корекция. Тока в никакъв случай не е 2-3 пъти по-скъп, плаща се на два месеца, ако не платиш имаш още месец аванта и тогава те изключват - интелигентна работа, а как е в БГ!? Интернета верно е скъп, но пък се краде масово

Айде сега предложи работа на испанец за 200 евро месечно, ако не те пребият с камъни значи си късметлия.......а как е в БГ??!!!!

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
E34 написа:alekangg написа:Иначе да, цените са мнгоо сходни, но основните разлики са в наема и таксите, вода, ток, нет, там разликата е в пъти. Ток между 2 и 3 пъти по-скъп, интернет 5 пъти по-скъп, транспорт и т.н. Иначе храна и дрехи да, дори са по-евтини от БГ реално.
Малко се отклоняваме, но една лека корекция. Тока в никакъв случай не е 2-3 пъти по-скъп, плаща се на два месеца, ако не платиш имаш още месец аванта и тогава те изключват - интелигентна работа, а как е в БГ!? Интернета верно е скъп, но пък се краде масовои на практика е безплатен! Транспорт - бензина е 1.402, нафтата 1.301 на бензиностанциите на Алкампо, колко е в БГ?!
Айде сега предложи работа на испанец за 200 евро месечно, ако не те пребият с камъни значи си късметлия.......а как е в БГ??!!!!![]()
Вярно е за отклонението, но след като започнахме, добре е да се завърши. Тока в Бг е 18-19 стотинки нали? Тук е 22 цента, мога да сканирам последната фактура. Това е малко над 2 пъти, а дали се плаща на месец, два или три, зависи от фирмата доставчик и кога се спира не виждам какво общо има с цената му. Газ и вода е същато положение. Това, че някои крадат нет, не го прави евтин, аз си плащам. Това, че нафтата и бензина са на едни цени, не означава, че рейса или влака, за да те закара на 100км или 400км, не взима между 2 и 3 пъти повече от рейса в БГ, това имам предвид под скъп транспорт. За всичко останали съм съгласен, както казах и преди.
- zxsport
-
Механджията написа:jordanpar написа:Откакто ГЕРБ са на власт нещата са от добре по-надобре.Все повече щастливи и доволни хора виждам.Осъзнава се че трябва малко да се постискат зъби и да се потрае.Втория мандат със сигурност заплатите ще станат двойни и стандарта на живот осезаемо ще се вдигне.Само още 4-5 годинки.Добре че най-после случихме на премиер и министерски съвет.
къде са тия щастливи хора?
заплатите двойни?!? само един лек коментар - вчера оня ленивец ТОТЮ младенов с гордост съобщи, че мин. раб. заплата ще расте с цели ДВАЙСЕТ лева на година! за три години били вдигнали детските надбавки с 27 лева! средната заплата в страната била над 600лв ( ?!?!? най-наглото от всички изказвания)
напротив, докато гербаджиите окрилят лошите привички на бизнеса в Бг, все повече кайени на плащащи къде и как си требе бизнесмени ще има, щото им се позволява да си правят далаверите, да експлоатират хората и да ги държат в шах с банки, кредити и прочее... щото човечеца няма избор и ще бачка за 350 лева, щото има да храни деца и да плаща заем! не може всичко да се вдига тихомълком, да вадят някакви измислени статистики и да наглеят! щото всяко чудо за три дни, и великите им нападжийски проверки, и магистралата им дето се напука, преди да е отворена, и картелните споразумения дето уж ги откриха, и октоподи и всичко - минават и заминават тия неща, хората вярват, че нещо се прави, а то е мижи да те лажем - на следващия ден новата порция и забравяш за предното.... омръзна ми да им гледам наглите мутри - самото правителство наподобява типа на бизнеса в момента - експлоататор, който си знае сам кво прави и как къдри далаверите, а народа/работниците само мънкат и се задоволяват с това, дето им се дава - тук си и личи, че вината е и в двете страни... основно щото си избираме тикви и после ги отглеждаме и ги търпим - а кервана си върви, тия дето бутат където трябва си плетат кошничката и така.... нищо не е ефективно, ни съд, ни полиция, ни правителство, икономика няма, среден бизнес и средна класа също, има само винетки, данъци, граждански по 300 лева, бензин по 3 лева и простотия и мизерия навред! това не е европейска държава, това е една дива индия, все едно да дадеш на маймуни да ни управляват - а даже може би ще е по-добре, щото ще крадат само да има за банани.......
Евала Марто!
alx?
- Dido_stz
- ботокс ефект
-
- Кара: черна сянка
- Мечтае да кара: още по-черна сянка
Не виждате ли, че се върна старото време - боляри и крепостни селяни...
Заработвахме в събота, сега работя и понеделник и вторник...няма да видя и една стотинка от това. По картата ще дойдат повече, уж за двоен надник, а после изравненията за реалната заплата ще са по-малко...за мен един голям... Ако реша да се махна, къде да отида? Тия дето ми ги разправяте по-напред в темата - търси си оценена работа, сменяй работодател и т.н. къде са тия "райски фирми" бе. 6 години се мъча да се докажа, е успях - началник склад съм...и кво - 700 лв. заплата, при месечен оборот на склада 150-200к. МОЛ съм на склад със стока 300-400к в него, отговорен съм за всичко в него, а получавам едно 0.5% от това за което отговарям...Всяка събота съм на работа...И кво....пак един голям ...откъдето може да ме отрежат ме режат, от всяко едно възможно място...
На шефа желанието му било да работят складовете през официалните почивни дни... Колко хора могат да се похвалят ей тъй за тяхното желание кой ги е попитал.
За хората дето по-горе говорят, че има и други фирми и други шефове и т.н. боклуци - България не е само шибаната смотана София...
Ще си налягам парцалите и ще мълча като мишка, защото банката не чака, всички станахме роби, това е хавата в нашта мила шибана родина...
Заработвахме в събота, сега работя и понеделник и вторник...няма да видя и една стотинка от това. По картата ще дойдат повече, уж за двоен надник, а после изравненията за реалната заплата ще са по-малко...за мен един голям... Ако реша да се махна, къде да отида? Тия дето ми ги разправяте по-напред в темата - търси си оценена работа, сменяй работодател и т.н. къде са тия "райски фирми" бе. 6 години се мъча да се докажа, е успях - началник склад съм...и кво - 700 лв. заплата, при месечен оборот на склада 150-200к. МОЛ съм на склад със стока 300-400к в него, отговорен съм за всичко в него, а получавам едно 0.5% от това за което отговарям...Всяка събота съм на работа...И кво....пак един голям ...откъдето може да ме отрежат ме режат, от всяко едно възможно място...
На шефа желанието му било да работят складовете през официалните почивни дни... Колко хора могат да се похвалят ей тъй за тяхното желание кой ги е попитал.
За хората дето по-горе говорят, че има и други фирми и други шефове и т.н. боклуци - България не е само шибаната смотана София...
Ще си налягам парцалите и ще мълча като мишка, защото банката не чака, всички станахме роби, това е хавата в нашта мила шибана родина...
the project is ready....

- Мордехай
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: се на дъщеря си
Никой никого не кара да взима кедити и лизинги. Преди десет години взех 100 000 лв кредит и върнах 148 000 за четири години. Камионите ми работеха за банката. Смисълът беше никакъв. Нямам кредити, нямам лизинги. Да, не раста нагоре, но не ми дреме. Разполагам се според чергата си. Всички, които работят за малко пари и се жалват са си виновни сами и ако някога го осъзнаят ще има някакъв шанс. В България всички се оправдават със задълженията си, колегите ми возят на ниски цени щото "банката не чакала", тука работят за по 500 лв, щото имат деца и кредити. Ами бъдете отговорни към себе си и останалаите, аз не съм имал една керемида над главата си и като се качих на камиона мечтата ми беше да си купя един натурален сок и да го изпия сам. Детето си го направих на 34 години, не защото не съм искал деца, а защото трябваше да имам някаква сигурност за бъдещето на семейството. Най-лесно е да се изпразниш вътре и после да се жалваш. Тука не сте съгласни, че трябва да си оценявате труда - ами кой да ви го оцени - тоя шеф, дето "се чеше по пъпа, докато говори с клиентите" ли? "Спасението на давещите се е в ръцете на самите давещи се" Държавата ни е много крива, много некоректна, много корумпирана, но това е избора на някои от нас. Аз не съм родолюбец, но имам задължения към хората около мен и ще остана да се боря тук. Ще се пазаря с клиентите си за повече пари и ще отстоявам позициите си, ако успея ще спечеля и работниците ми ще са доволни заедно със семействата си и моето, ако загубя ще фалирам и ще си умра в мизерията, а те ще отидат да работят другаде и светът ще продължи напред без значение. Искайте си, за да ви се даде. Ако сте некадърни и мързеливи нямате място в природата.
Просвещение е изходът на човека от непълнолетието, което той сам си е причинил. Непълнолетие е невъзможността да се ползваш от разсъдъка си без ръководството на някой друг. Самопричинено е това непълнолетие, когато причината му не лежи в недостиг на разсъдък, а в липсата на решителност и смелост да се ползваш от него без ръководството на другиго. Sapare aude! Имай смелост да си служиш със собствения си разсъдък!
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
За съжаление без кредити не става.Толкова много хора вървят като текущи разходи 2-3 месеца назад,че едно тежко неочаквано разболяване на член от семейството идва в такава тежест,че нуждата от експресен кредит е болезнена.Позната работи за едни от многото незнам-си-къв-Кредит.Еми погледнах веднъж погасителния план на 1500 лева дадени на заем-за 9 месеца /36 седмици както беше написано/ връщаш 2850 лева!!!!!!!!!!!и това напълно легално,законно,юридически издържано.Къде е в този случай държавата??????И моят кредит е на реална 13 процентна годишна лихва,но колко човека в наши дни отговарят напълно на критериите при които банките сега дават???
Преди десет години факторите бяха къде къде по-благоприятни.Масовото на по 21-22 години взимахме смело кредити,сега ги гледам също толкова годишните нищо по-голямо от аЙфон на изплащане не им стиска да вземат!!!!!Разбираемо.
Лихварството,залаганията,хазарта,комарджийството,дребните битови престъпления,пътните ексцесии,хулиганството ще се засилват все повече у нас.Просто тепърва предстои най-големия удар,който кризата ще нанесе тук.
Преди десет години факторите бяха къде къде по-благоприятни.Масовото на по 21-22 години взимахме смело кредити,сега ги гледам също толкова годишните нищо по-голямо от аЙфон на изплащане не им стиска да вземат!!!!!Разбираемо.
Лихварството,залаганията,хазарта,комарджийството,дребните битови престъпления,пътните ексцесии,хулиганството ще се засилват все повече у нас.Просто тепърва предстои най-големия удар,който кризата ще нанесе тук.
- ivan1590
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 520i, E30 318
Всеки иска да прехвърли проблемите на другата страна-работника на работодателя, работодателя на работника и иска и държавата да го защитава.
Простата истина е една -всеки сам трябва да решава проблемите си-никой не е длъжен на никого.
Без да се промени мисленето няма как да се променят заплатите.
Пазарна икономика-всеки предлага и продава труда си.
Никой не длъжен на никого-нито работника е длъжен на работодателя с нещо , та да приема заплатата като подарък и да работи извънредно и без пари за фирмата и да върши работа извън задълженията си, нито работодателя е длъжен да дели печалбата с работника.
Предлага ти се определена работа за определено възнаграждение, ако ти изнася работиш, ако не не приемаш и толкова.
Нещата обаче трябва да са ясни от самото начало-какво точно ще правиш, за какво време и за колко пари.
Простата истина е една -всеки сам трябва да решава проблемите си-никой не е длъжен на никого.
Без да се промени мисленето няма как да се променят заплатите.
Пазарна икономика-всеки предлага и продава труда си.
Никой не длъжен на никого-нито работника е длъжен на работодателя с нещо , та да приема заплатата като подарък и да работи извънредно и без пари за фирмата и да върши работа извън задълженията си, нито работодателя е длъжен да дели печалбата с работника.
Предлага ти се определена работа за определено възнаграждение, ако ти изнася работиш, ако не не приемаш и толкова.
Нещата обаче трябва да са ясни от самото начало-какво точно ще правиш, за какво време и за колко пари.
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
E34 написа:.....
Ей тва е истината! Никой не може да ме убеди, че който и да е нормален малък или среден бизнес не може да понесе едни нормални заплати от 1000-1200лв.! Ама никой! ....
Дано да ти се наложи ти да даваш заплати, да плащаш тоци, да внасяш осигуровки и т.н. разходи в собствената ти фирма и да караш мързели да работят качествено и да трябва да изкарваш пари чрез бинеса си от този толкова беден народ с липсваща средна-работническа класа. Е когато се озовеш в тази ситуация просто няма да има нужда някой да те убеждава в гореказаното, защото ще стоиш в стола си и ще се чудиш как да прелееш от пусто в празно !!!
- dagger
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e34 520i
- Мечтае да кара: Машината на времето !
- Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !
P.S. Тази тема ще стане достоен наследник по безсмисленост на онази с цигарите