Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Каква заплата получавате / Колко ви е месечния доход ? ?

Мнение от pampo » 01 Май 2019, 13:33

Колега, не знам в коя Германия Ханс не се вясва в петък. Аз работя с един средно голям цех в Германия и то в една от най-богатите провинции. Шефът там си позволява почивка не повече от 2 седмици в годината, както и неделите рядко работи. Същото важи за още 2-3 колеги, които са под него. Като отида командировка там се бачка от 8 сутринта до 7 вечерта със същите тея хора. Останалите бацат както описваш, но централното действащо звено се поцепват...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 01 Май 2019, 13:43

Недоумявам защо толкова много се хвалят тези германци и защо всички така се прехласвате по тях и какви работя ги са. Нали всеки месец идват понеже машините, с които работим в завода са гаранционни и изискването е при сериозен ремонт или проблем те да идват и да го отстранят. Имаме машина заливаща със смола модулите за автоматичното отваряне на багажниците на всички БМВ, Мазерати и още няколко марки. Та тази немско създадена машина е тотален шит с малоумно конструирани модули. Както и да е. Идва един ханс от швабия, защото имахме проблем с една от селективните спойки, машината не може да отработи референцията на широчината на вътрешния транспорт при спиране на захранването. Е тоя ханс седя 3 дни подред и се мъчеше да оправи проблема докато ние тъпите българи както обичаме да се наричаме просто не му подшушнахме една българска хитрина и ханс толкова я хареса, че си тръгна веднага стискайки ни ръцете, а същия ханс е конструирал същата шитня дето не можа да си я отремонтира. Отплеснах се извинете.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 01 Май 2019, 13:57

Не зная защо, но сме подписали някакво споразумение, че запалтите ни в АЕЦ- са тайна. Дори когато вадиш някакво удостоверение за доходи, се налага да ти разреши писмено изпълнителният директор и чак тогава в личен състав да ти оповестят доходите. В тая връзка се носят слухове, че човек на моята позиция след 22 години стаж може да стигне максимум до 56 - 60К лева за година след данъци и осигуровки, като в тази сума са включени и всички бонуси и социални плащания. Давам сумата за година, защото се получава разлика в месечното запалщане, която в някой моменти е над хиляда лева. Платен отпуск 56 работни дни дни годишно. По мои лични наблюдения, това е голяма заплата за сектора и дори за АЕЦ-а. За моята позиция в английска атомана централа запалщането е между 50 и 60 К годишно в паунди преди данъци и без бонусите. Отнесено към стандарта на живот в Кралството и към средните доходи там, стандартът ми на живот би бил почти същия.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 01 Май 2019, 14:01

pampo написа:Колега, не знам в коя Германия ....

Ами в същата , колега.
Нормално от понеделник до четвъртък пътувам до работа 35км и ги взимам за около 40 мин.В петък обаче взимам същия тоя път за около 25мин
Обикалям цял ден по адреси с един камион и имам доста добри наблюдения кой кога работи и кой как почива.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA & VW Golf Mk6
Мечтае да кара: F82 ///M4

Мнение от Exclusive89 » 01 Май 2019, 15:16

KUM4o написа:Недоумявам защо толкова много се хвалят тези германци...

Ами защото са с 50 години пред БГ може би за това?! А тези, които сравняват минималната раб. заплата в БГ и в Германия.. със сигурност 560лв. са по-добре от 1300евро :lol: не бъдете смешни... Иначе всичко е 6+ в милата ни родина освен заплатите :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 01 Май 2019, 15:19

560 са си бруто :mhihi:
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Май 2019, 15:23

много хора работят офисните работи в петък (а и други дни от седмицата) от къщи. сега е модерно така и аз лично нямам проблем с това защото които каквото и да ми говори- всъщност се свършва повече работа... аз като прекарвам по 6 часа средно на ден на скайп в събрания на практика ми е все едно къде съм до колкото имам що-годе добър интернет. на същия хал са и доста други хора. особено в днешно време когато екипите може да са пръснати по света... ф2ф комуникацията е хубаво нещо, но не е задължителна и с оглед на геополитиката на една компания може просто да не е финансово разумно решение.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 01 Май 2019, 15:30

Binev_OuT написа:

Ами в същата , колега.
Нормално от понеделник до четвъртък пътувам до работа 35км и ги взимам за около 40 мин.В петък обаче взимам същия тоя път за около 25мин
Обикалям цял ден по адреси с един камион и имам доста добри наблюдения кой кога работи и кой как почива.

До обяд в Петък работят само чиновниците и офисните плъхове, та пендлерите се изтеглят по-рано затова трафика е по-разреден и няма штау :wave:
Не ти ли прави впечатление, че строителите почват в 7 сутринта?
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 01 Май 2019, 15:47

drago_pavlov написа:Ама ганьо в Германия плюска дюнери за по 1 евро, че да може после да е баровец на слънчака...

:offtopic:
Между другото масово дюнерите в Берлин бяха убиец, ама бяха по 5 евро... По 1 евро не съм виждал, но може и да има, не знам...
Жадувам някой нашенец да преоткрие рецептата и пак с кеф бих давал 5 евро в София стига да същите :ok:

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 01 Май 2019, 16:14

Nickelback написа:
drago_pavlov написа:Ама ганьо в Германия плюска дюнери за по 1 евро, че да може после да е баровец на слънчака...

:offtopic:
Между другото масово дюнерите в Берлин бяха убиец, ама бяха по 5 евро... По 1 евро не съм виждал, но може и да има, не знам...
Жадувам някой нашенец да преоткрие рецептата и пак с кеф бих давал 5 евро в София стига да същите :ok:

Sent from my ONEPLUS A5000 using Tapatalk

Образно казано.
Аз дюнери не ям, та не съм много запознат с цените :mhihi:
А тайната на хубавия дюнер е в немитите крака на дюнерджията:
Изображение
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 01 Май 2019, 16:49

nickstorm написа:
Binev_OuT написа:

Ами в същата , колега.

До обяд в Петък работят само чиновниците и офисните плъхове, та пендлерите се изтеглят по-рано затова трафика е по-разреден и няма штау :wave:
Не ти ли прави впечатление, че строителите почват в 7 сутринта?

Строители съм виждал и в неделя да бачкат.Тези които спят в контейнери на обекта.Тия хора съм ги съжалявал честно ти казвам.
Колкото до трафика в петък - по трудно се паркира по улиците щото има много коли пред къщите на хората , повечето фирми са си пуснали термин за пратката до 12 часа или понеделник.А трафика се усилва в ранния следобед , тогава вече Ханси се е наспал,подрязал си е храстите,монтирал е тюлето и е качил колелата на багажника на комбито :mhihi:
Но за хората в транспорта , петък е най-тежкия ден - освен че повечето фирми си искат стоката до обед , то и приват адресите са с едни термини до 12 , до 13 , и обикновено дори да ида на време пак ги няма , та по цял ден прехвърлям едни палета наляво, надясно из фургона :banghead:
Изображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 01 Май 2019, 17:01

drago_pavlov написа:А това за храната пък е най-голямата глупост на света... Някой преди разправяше как в Испания имало супер сирене за 5 евро/кг...
И тук има сирене за 3 лв/кг и салам за 4 лв/кг ама съм сигурен, че не купуваш от него.
И в Германия евтината храна е същото лайно като тук.
Ама ганьо в Германия плюска дюнери за по 1 евро, че да може после да е баровец на слънчака...
Хайде да не е..
Купувам си тук редовно кокосово масло от Била на 13-14 кинта за 250 грама. В Испания е 4,5 еур.
Зехтинът е почти наполовина (да-знам, че са голям производител..)
Една и съща марка, модел и разфасовка бира и шоколад в Лидл тук и там са с поне 10 процента надолу там. И да, качеството е в обратна зависимост ;)
Дайте да не изкарваме как всичко е наред у нас, защото е почти точно обратното..
Идеята на мин. работна заплата е да няма умрели от глад заради алчност. Че има тъпи, крадливи и мързеливи работници в излишък- не споря също..
Добре поне, че климатът и природните дадености ни не зависят от бизнес и политическия ни елит, та си е супер поне това
Дюнер в белия свят под 7-8 лева няма..
Вярно е, че в кръчми и ресторанти, както и таксита и услуги като цяло са много по-скъпи, но това не е графа "оцеляване"
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на късмет и надежди...
Мечтае да кара: "бяла служебна баничарка"
Детайли за колата: seats and a steering wheel....

Мнение от nickstorm » 01 Май 2019, 17:55

Binev_OuT написа:
nickstorm написа:
Binev_OuT написа:

Строители съм виждал и в неделя да бачкат.Тези които спят в контейнери на обекта.Тия хора съм ги съжалявал честно ти казвам.
Колкото до трафика в петък - по трудно се паркира по улиците щото има много коли пред къщите на хората , повечето фирми са си пуснали термин за пратката до 12 часа или понеделник.А трафика се усилва в ранния следобед , тогава вече Ханси се е наспал,подрязал си е храстите,монтирал е тюлето и е качил колелата на багажника на комбито :mhihi:
Но за хората в транспорта , петък е най-тежкия ден - освен че повечето фирми си искат стоката до обед , то и приват адресите са с едни термини до 12 , до 13 , и обикновено дори да ида на време пак ги няма , та по цял ден прехвърлям едни палета наляво, надясно из фургона :banghead:

То повечето фирми си имат и служебен паркинг, ама не винаги имаш достъп с бус, камо ли с камионче 7,5 т. Масово гледам как DHL, Hermes, UPS си спират кой къде свари-на тротоара (понеже са им широки) направо на пътното платно като блокират едната лента. Не си спомням да съм видял полицаите да им правят проблеми за това. Иначе на мен любимия ден за каране ми е когато Байерн има мач в шампионска лига :mhihi: Аз и без това карам предимно нощно време и е много спокоен трафика тогава :lol: Август пък е най-добрия месец за градско каране :yes:
"Работи, работи!"-казал Иван Вазов и легнал да спи

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от KUM4o » 01 Май 2019, 18:31

Bogat-Beden написа:
drago_pavlov написа:А това за храната пък е най-голямата глупост на света... Някой преди разправяше как в Испания имало супер сирене за 5 евро/кг...
И тук има сирене за 3 лв/кг и салам за 4 лв/кг ама съм сигурен, че не купуваш от него.
И в Германия евтината храна е същото лайно като тук.
Ама ганьо в Германия плюска дюнери за по 1 евро, че да може после да е баровец на слънчака...
Хайде да не е..
Купувам си тук редовно кокосово масло от Била на 13-14 кинта за 250 грама. В Испания е 4,5 еур.
Зехтинът е почти наполовина (да-знам, че са голям производител..)
Една и съща марка, модел и разфасовка бира и шоколад в Лидл тук и там са с поне 10 процента надолу там. И да, качеството е в обратна зависимост ;)
Дайте да не изкарваме как всичко е наред у нас, защото е почти точно обратното..
Идеята на мин. работна заплата е да няма умрели от глад заради алчност. Че има тъпи, крадливи и мързеливи работници в излишък- не споря също..
Добре поне, че климатът и природните дадености ни не зависят от бизнес и политическия ни елит, та си е супер поне това
Дюнер в белия свят под 7-8 лева няма..
Вярно е, че в кръчми и ресторанти, както и таксита и услуги като цяло са много по-скъпи, но това не е графа "оцеляване"

Ама що не кажете, че ДДС за храна в Германия е 10% не 20% при нас. Ама то не е само храната, сметни колко ти струват едни и същи комунални неща тук и там и ще разберете, че ханс не живее толкоз розово. В Италия у Рим за два месеца ток, като в тоя ток влиза само осветление и един хладилник 250евро е нормално ли е? С 2000Евро ханс живее така както ние тук с 1500лв. Българина това му е проблема се у нас не е наред нещо. Ми пари у в БГ се правят и то законно ама се иска бачкане. Никъде по света никой не вади пари с пръс у гъз просто казано.
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Май 2019, 19:39

KUM4o написа:В Италия у Рим за два месеца ток, като в тоя ток влиза само осветление и един хладилник 250евро е нормално ли е?

може да е нормално, може и да не е. колко струва един кв/ч електроенергия? разделяш киловатите за месеца на сумата и получаваш отговора... така поне сравняваш ябълки с ябълки
алекс
трабант 601с
разни други возила

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата