нови цени на горивата
Модератор: Общи модератори
- waterboy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e38 735i
- Мечтае да кара: вана
- Детайли за колата: M62
Re: нови цени на горивата
Преди 2 часа заредих 95 на ОМВ на ломско шосе на 2.78 

zBoost написа:Очакват през есента бензинът да удари 3 лева
http://www.dnes.bg/obshtestvo/2012/08/2 ... eva.166491
Чакам с нетърпение да видя бензина 4 лв за литър /както е Турция и Гърция/ и 2.30- 2.40 LPG -то. Дано да е по скоро.

- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
И кво като стане 4 лева бензина и 2.3 газта, ще живееш по-добре ли или какво, ще намалее трафика ДА, но и всичко ще поскъпне зверски много, ама ти това не си го мислил нали ??
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- eekset
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39... :D
- Мечтае да кара: платноходка
аз бих почнал да садя билки в мазето... поне продукцията няма да се влияе от цената на бИнзина 

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
И се оплаквате от ГТ в София... елате в Пловдив
До работа... разстояние около 30-35мин пеша, с рейсовете и пеша около 25-30мин, по-бързо не става, само по-бавно. Събота и неделя под 45мин не става. По-скоро 50-55. За последния месец-месец и половина температурите рядко падаха под 35 градуса, доста дни имаше по 40 и нагоре. Ако климатика не работи през нощта, една сутрин в 7:52ч. беше 31 градуса в стаята
След 20-20:30ч. рейсове или няма(зависи от линията), или са на 30-40мин. до към 21-22ч. Маршрутки... теснотия... тук дори и някои от автобусните линии са "маршрутки". Маршрутките са до 23-23:30ч. Ако гледате разписанията, ще разберете, че минимум 2 курса се съкращават. Иначе по документи целия транспорт си се движи редовно
Тролейбусите пък са толкова зле... Последния път като се качих се наложи да продължа пеша, защото се развали
70% са без климатик, а при тези, които минават през нас... 85%
Едната линия имат няколко с климатик, който не винаги работи... И сигурно има и по-зле от Пловдив...

- Idoitbig
- Потребител
-
- Кара: F10
а95-2.77 от тая вечер в разград ..
Да, има населени места без ГТ. Има и такива до които няма никакъв транспорт освен с личен автомобил. Коли ще има каквато и да е цаната на горивото, просто ще намалее трафика и ще поскъпне всичко останало.TNT написа:И се оплаквате от ГТ в София...
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
Остави колко е станал бензина. Майната му. И 4 лева ще стане като в Гърция, ама баба ти взима ли по 900 Е пенсия като там? Вашите като се пенсионират ще взимат ли по 90% от заплатата си като пенсия. Ти колкото гръка ли получаваш за твоята работа всеки ден? Не злобея, нека ги взимат, ама нека и ние си получаваме заслуженото. Вярно сега 25% са безработни, ама при нас пък са 12%. Сега обаче дори и фалирали, почват на 600 Е (по новите условия) минимална заплата, което е точно 4 пъти повече от нашата. Извинявайте че не съм математик, ама у нас нещата не са 4 пъти по-евтини. Бензина е точно 1,5 пъти по-малко. Храните също там някъде.
Като за дофтор (както вика saleen) толкова...
Като за дофтор (както вика saleen) толкова...

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
Така е колеги,дори ние и да спрем да караме автомобилите,цените на всички стоки ще поскъпнат и тогва... 

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Нелош анализ от човек, който знае за какво говори. Ако ви интересува де.
медиапул
медиапул
Touring & windsurf club
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Колеги, докато в Гърция в момента има протест който се изразява в ползването на градски транспорт тука пишем общи приказки
Кога ще може да се организираме и да ходим на работа без кола или до кафето без кола ? Никога, и 5лв да е бензина ще скърцаме и пак.
Бях пуснал тема за миналия протест и лаех вместо да ходим да зареждаме по малко на бензиностанции да не зареждаме въобще ! Но нищо.
Какво мисля да направя сега ? Ами след кратка сметка оцених, че не мога да си карам колата зимата. По моя маршрут в София има дяволски задръствания, би ми излизало 40-50лв/100км с тези цена на горивата (карам на бензин), а работата ми е на 10км и минавам минимум 20км на ден. тоест 300-400лв за Лукойл
Не мерси, оборудвам се със шапка, ръкавици, шал, спокойствие, слушалки със силен басс и с градския транспорт на работа. Колата с падането на 1-вия сняг се зазимява и ще и видя емблемата когато се стопи.
Какво ще постигна ?
Спестяване от 200лв на месец, пари вкарани в градския транспорт и теоретично стимулиране на изграждането на по добър такъв.
Съветвам ви и вие да процедирате така, ако може де. Не на всеки му е удобно, на мен ми се събира 2км ходене на ден пеша в Студа .. (в кофти квартал съм), но резултата изисква жертви.

Бях пуснал тема за миналия протест и лаех вместо да ходим да зареждаме по малко на бензиностанции да не зареждаме въобще ! Но нищо.
Какво мисля да направя сега ? Ами след кратка сметка оцених, че не мога да си карам колата зимата. По моя маршрут в София има дяволски задръствания, би ми излизало 40-50лв/100км с тези цена на горивата (карам на бензин), а работата ми е на 10км и минавам минимум 20км на ден. тоест 300-400лв за Лукойл

Какво ще постигна ?
Спестяване от 200лв на месец, пари вкарани в градския транспорт и теоретично стимулиране на изграждането на по добър такъв.
Съветвам ви и вие да процедирате така, ако може де. Не на всеки му е удобно, на мен ми се събира 2км ходене на ден пеша в Студа .. (в кофти квартал съм), но резултата изисква жертви.

- Пинтев
- младши ентусиаст
-
- Кара: СамУет
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
в гърция скоро няма да има такива пенсии и заплати и ще има още по-високи данъци (не че не са достатъчно високи). не знам защо постоянно гледате натам. каквото било било. от съседите най-добре са турците...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Да, ама в Гърция бензина е подгонил 2 евро. И според това което ги очаква май протестите им едва сега започват...Абе остайте ги те ще намерят каквото търсят. Ама аз сега заредих на 2.78 

- Манчев73
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34-столичанка в повече
Mollov написа:bmw325tds написа:Не съм написал кой точно е мързелив. Но, ти си написал, че вече не ти се ходи толкова пеша. Да, но като видиш задръстванията и трафика в София и ти става ясно, че на никой не му се ходи пеша.
Ходенето пеша е нещо хубаво, няма спор... аз него не го отричам... проблема е, че не на всеки му е удобно с ГТ или да ходи по 1-2км пеша в посока... някои хора не могат, други не им понася като цяло в жегите/студа... аз примерно не обичам да ходя вече толкова, защото в тия жеги се изпотявам яко, а работата ми в момента не позволява да съм потен на гъз като отида в офиса.. не е оправдание, но определено е основателна причина... освен това понатежах през последните 2-3г и определено мотивацията ми да ходя толкова дълго пеша поизчезна... факт е, че (както вече споменах) като пуснат и втори метродиаметър ще се замисля сериозно дали да не ползвам метрото от Люлин до Хемус (Васил Левски ми е далеч за пеша, особено през якото лято и най-студените дни през зимата).
Идеята беше, че да пращаш хората към ГТ и да слизат от колите си е кофти алтернатива... че който не може с метрото, трябва да се "кефи" на авто-/тролейбусите и трамваите, които освен че са яко редовни, са и много "приятни" за пътуване... затова и много хора се принуждават (даже!) да пътуват с колата... и това няма нищо общо с паркиране на BMW-то пред работа или вечер пред кафенето.
Лигльовци,неприятно им било...ами татко ти в кола е роден г-н Мародератор,що требва да ти предлагат транспорт за кеф,ми твоите родители или техните още помнят автобуси Чавдари,където избирахме Мис Чепка(изпод мишниците).Не му било кеф....и на мен не ми е-от 4ри години да събирам за бензин,за да си покажа дрътия 8ак