Castrol 5W40 Magnatec за 4 цл. бензин

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Re: Двигателно масло 5W40 на прилични цени...

Мнение от Babuna » 29 Окт 2012, 2:58

deyan-enchev написа:
Babuna написа:
deyan-enchev написа:
Онлайн магазините са изключително НЕ надежден източник на оригинални масла.

Би ли се обосновал защо мислиш така?

Мисля, че съм се обосновал с поста си.
Би ли се обосновал защо са надежден ?

Аз не мога да генерализирам за всички интернет магазини/продавачи, но г-н Грифин със казаното от него едва ли изразява официална позиция, нима заклеймява като ненадежни (да не употребявам друг израз) всеки, който продава онлайн?

Просто изказването на крайни мнения и то погрешни вреди на общността.

И един друг въпрос за разсъждение - дали малък онлайн продавач на масла в България, който продава месечно масло от дадена марка за примерно 2000-3000 лв има ресурса, за да фалшифицира даденото марково масло (бутилиране, производство на туба, етикети и всичко това с високо качество, трудно различимо или съвсем идентично с оригиналното, защото знаем колко сме недоверчиви в България и оглеждаме всичко), използвайки да кажем най-евтиното възможно масло на пазара, да кажем Приста. Дали в края на този процес ще има въобще някаква икономическа изгода?

Имаш ли идея колко близки са цените на noname и марковите масла за базовите им например 10в40 или нисък клас 5в40 - различават се със стотинки на литър.

Ако някой може и иска да фалшифицира масло успешно, то той наистина трябва да има голям пазар, голям финансов и материален ресурс (в този случай работата става наистина дебела), т.е. обикновено он-лайн продавачите, и да искат, не могат да го фалшифицират. От друга страна аз съм виждал как в сервиз се изсипва във варел на кастрол друго масло, за да се вземат повече пари от хората, но това беше преди години и може би не случайно този сервиз отдавна затвори врати.

И

bum_bum написа:....

Нали и ти продаваше онлайн масла, как би могъл да гарантираш, че са били истински? От къде си сигурен, че доставчикът ти е продавал ОРИГИНАЛНИ масла?

Не вменявам никакъв подсмисъл, просто най-добронамерено коментираме.

Моето мнение за маслата е следното: ако двигателят ти е стар (250 000км +++), а ти караш спокойно, не се вживявай много много, просто го сменяй по-често. В случай, че двигателят ти е нов като технология или ревизиран - тогава си търси хубаво масло, отговарящо на изискванията на производителя. Ако даваш яко газ, караш на писта, правил си модификации по мотора и тнт - тогава пак може да се затормозиш и да инвестираш повече в по-специално масло, но за 85% от шофьорите - просто трябва да се сменя по-често, горе-долу всички базови масла са еднакви с леки разлики.

Моите 2 стотинки.

steeN написа:за мен онлайн магазините са точно толкова надеждни като всички останали магазини ако става въпрос за ментета...

+1
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 29 Окт 2012, 10:11

Аз в никой случай не мисля, че някой тук фалшифицира масла. Да, със сигурност има и такива случаи. Всеки предполагам знае, че се търсят използвани бутилки от маркови масла, така че не се надявайте на 100% винаги да намерите разлика и в опаковката.

Бруталните фалшификати не са тия при които се налива едно масло в опаковка от друго, а тези които използват отработеното масло с леко пречистване и малко добавки за да го продават като ново. И тогава вече става страшно, особено за коли с изисквания за по-специфични масла. Да го сложиш на е36-ца не е голям пролбем, на 4000 ще се разклопа цялата и ще си кажеш "бах я, дърта е вече. трябва да изчистя поне повдигачите". Ама една по-нова кола може да ти създаде бая повече главоболия.

Масовите ментета както на маслата, така и на части идват отвън. Съвсем не представлява проблем да си поръчаш от Китай марково масло 0W-40, 5W-40 и т.н. за много дребни пари. Минималното количество беше преди 300 тона, сега нямам идея.

Babuna написа:Нали и ти продаваше онлайн масла, как би могъл да гарантираш, че са били истински? От къде си сигурен, че доставчикът ти е продавал ОРИГИНАЛНИ масла?

Не вменявам никакъв подсмисъл, просто най-добронамерено коментираме.

Бях написал на страницата и на всеки, който е взел и е изразил съмнение съм казал, че мога да предоставя товарителници от къде е взето маслото, както и заверени копия от всички лицензи и договори за дистрибуция на дистрибутора от който ги взимам. (същия от който пазаруват 60% от онлайн търговците в Западна Европа) Както и платената продуктова такса за всяка опаковка, която продавам за да се знае, че всичко е платено и нищо не е внесено по другия начин. (Колкото и да е непатриотично продуктовата такса си я плащах в чужбина преди вноса за да знам, че поне тия пари ще отидат там, където трябва а не някой да си купи новата М5 с тях.)

В крайна сметка думата ми се оказа достатъчна, че всичко с маслата е наред и никой не е поискал да ги види, но при продажбата разчитах да имам най-ниски цени в България и абсолютно точни доказателства за произхода на маслото.

Явно не се оказа достатъчно, щото другата ми стратегия беше да продавам главно синтетики почти на цената на полусинтетика с идеята, че всеки би сложил за едни и същи пари по-доброто масло ама уви.. 10лв за 10 000 км или 0,001 стотинка на километър се оказа непосилна цена за масовия роден БМВ ентусиаст :mhihi:

С двете стотинки съм съгласен. Дали ще е Мотул 0W-40 или Мобил или кво да е марково (само не Яко :mhihi: ) в общи линии все тая при положение, че се сменя на 8к да речем. Разликата идва с т.нар. "състезателни" масла, където не се съобразяват с различните стандартизации и от които може да се очаква истинско качество.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 29 Окт 2012, 10:56

Колега Бабуна, знам че за теб този спор е личен. Най-малкото си в позицията на човек търгуващ онлайн с такива продукти.

Идеята на Анди Грифин, не е напълно ясна може би. При търгуването с онлайн магазини липсата на отговорност при продавачите е по-голяма, а по-точно това че зад сделката стои сайт, през който трудно може да се търси отговорност на продавача при евентуално несъотвествие с оригиналносста на продукта.
Отделно с какъв точно документ бихме могли да докажем покупката? Товарителницата от ЕКОНТ?

Предполагам ти като голям вносител имаш сертификат за произход на маслото, или поне този от който го взимаш има. Може би дори имаш договор за дистрибуция, но докато аз не видя такъв не мисля че може да ме убеди някой за автентичност.
Това е МОЯ лична позиция и ще се радвам, ако греша.

По предложение на г-н Грифин може да се прати до централата им бутилка масло купено през онлайн магазин за анализ. Този анализ е за тяхна сметка и няма да се таксува. Съгласен съм да поема транспортните разходи за тая бутилка масло до централата на Кастрол, за да сложим точка на спора.
Лек ден.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 316, е36 328, ф30 335, ф32 428
Мечтае да кара: и да му е спокойно

Мнение от Babuna » 29 Окт 2012, 12:22

deyan-enchev написа:Колега Бабуна, знам че за теб този спор е личен. Най-малкото си в позицията на човек търгуващ онлайн с такива продукти.

Идеята на Анди Грифин, не е напълно ясна може би. При търгуването с онлайн магазини липсата на отговорност при продавачите е по-голяма, а по-точно това че зад сделката стои сайт, през който трудно може да се търси отговорност на продавача при евентуално несъотвествие с оригиналносста на продукта.
Отделно с какъв точно документ бихме могли да докажем покупката? Товарителницата от ЕКОНТ?

Предполагам ти като голям вносител имаш сертификат за произход на маслото, или поне този от който го взимаш има. Може би дори имаш договор за дистрибуция, но докато аз не видя такъв не мисля че може да ме убеди някой за автентичност.
Това е МОЯ лична позиция и ще се радвам, ако греша.

По предложение на г-н Грифин може да се прати до централата им бутилка масло купено през онлайн магазин за анализ. Този анализ е за тяхна сметка и няма да се таксува. Съгласен съм да поема транспортните разходи за тая бутилка масло до централата на Кастрол, за да сложим точка на спора.
Лек ден.

Не, не приемам спорът лично, позволявам си да се включа просто, защото имам някаква малко по-вътрешна информация по темата и би могла да е полезна за някой.

В момента из целия ЕУ е лесно да се потърси отговорност, от който и да е легитимно регистриран търговец, независимо дали е с физически магазини или онлайн. Ако е онлайн фантом - това е съвсем друго.

Покупката в България се доказва с касова бележка, би трябвало да си я получиш, когато купиш продукта.

Аз и фирмата, която представлявам, не се вписват в моите критерии за голям вносител, но все пак при нужда могат да се представят документи за автентичност.

Всеки има право да вярва, в каквото пожелае и да отстоява позицията си, нямам намерение да те убеждавам в нещо. Ти имаш свое мнение и аз го уважавам, въпреки че за мен не отговаря на истината. И все пак кажи какво масло да изпратим да се тества?
CCFL и LED ангелски очи, М пакети за е36/е39/е46/е60/е61/е90/е91/е93/е93/f10/f30/x5 спортни окачвания, спортни генерации, колектори и много други!
OРИГИНАЛНИ ПАРКИНГ СЕНЗОРИ по 39 лв!
Стъкла за фаровете на BMW e46 всички модификации - 45 лв, за BMW e39 фейслифт 79 лева - край на проблема с мътните напукани фарове
М-tec броня пълен за БМВ е36 пълен комплект - 129 лв
M-tec 2 предна броня за БМВ е46 седан,туринг - 189 лв
M-tec предна броня за БМВ е39 - 189 лв
MOTUL 6100 10w-40 Synergie 5 литра - 49.99 лева - МОТУЛ И КАСТРОЛ 100% оригинални на най-ниски цени в БГ
CCFL ANGEL EYES - 49,99 лв
0889 22 66 88

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 29 Окт 2012, 12:53

Изпратете ми 5 литра 300V Competition да го тествам... :mhihi:

По темата - напълно подкрепям колегата,дали търговеца ще има онлайн или физически магазин няма никакво значение.И в двата може да са страшни ментета,и на двата може да им се търси отговорност. :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 29 Окт 2012, 13:02

На колко км. се сменя масло Castrol 5W40 Magnatec C3 на бензинов мотор шофиран нормално? Някъде чета 15 000 км. или 12 месеца за този Кастрол.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 29 Окт 2012, 13:06

Демирев написа:На колко км. се сменя масло Castrol 5W40 Magnatec C3 на бензинов мотор шофиран нормално? Някъде чета 15 000 км. или 12 месеца за този Кастрол.

Задължително или препоръчително на 12 месеца,ако не правиш много километри.
Иначе зависи къде се кара колата,ако е само градско ,сменя се на около 8-10к километра (за масло което по принцип му дават 15к километра)
Ако е извънградско-15к километра,ако е смесен с превес градско-около12к километра.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60
Мечтае да кара: BMW

Мнение от ilia1984 » 29 Окт 2012, 13:48

Е.Димитров написа:
Демирев написа:На колко км. се сменя масло Castrol 5W40 Magnatec C3 на бензинов мотор шофиран нормално? Някъде чета 15 000 км. или 12 месеца за този Кастрол.

Иначе зависи къде се кара колата,ако е само градско ,сменя се на около 8-10к километра (за масло което по принцип му дават 15к километра)
Ако е извънградско-15к километра,ако е смесен с превес градско-около12к километра.

Да бе точно така ;) Защо ли от кастрол дават смяна на 25 000 км и две години :mhihi: Всяко масло което отговаря на BMW LL-98,01,04 се снемя минимум на 20 000 км. :bchug: Всяко друго 5W40 на 10 000 км :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Окт 2012, 13:59

Щото от Кастрол са си бъркали по дупките с БМВ и са се разбрали. Ако сменяш на 20к за БМВ е добре, щото ще висиш по сервизите и ще купуваш части по-често или направо по-рано ще си вземеш нова кола. А в замяна "БМВ препоръчва Кастрол" ;)

Да, двигателите са по-добри, по-прецизно изработени и пазят маслата повече от преди години, но маслата пък са далеч по-лоши от преди. Препоръчваните от производителите интервали за смяна са част от както някой го нарече "план за преднамерено разрушаване на автомобила".
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 29 Окт 2012, 14:19

ilia1984 написа:
Е.Димитров написа:

Да бе точно така ;) Защо ли от кастрол дават смяна на 25 000 км и две години :mhihi: Всяко масло което отговаря на BMW LL-98,01,04 се снемя минимум на 20 000 км. :bchug: Всяко друго 5W40 на 10 000 км :yes:

Чудесно е това което пишеш,обаче на служебната ми кола ,маслото което слагат е такова,каквото ти казваш,само че талоните за смяна на маслото пише 15к километра или една година!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 29 Окт 2012, 14:26

bum_bum написа:Щото от Кастрол са си бъркали по дупките с БМВ и са се разбрали. Ако сменяш на 20к за БМВ е добре, щото ще висиш по сервизите и ще купуваш части по-често или направо по-рано ще си вземеш нова кола. А в замяна "БМВ препоръчва Кастрол" ;)

По пътя на тази логика си купувам нова 7-ца в белият свят може да се поръча с 5 годишна пълна гаранция минавам по 5-10 000 км. на месец и нещеш ли след препоръките на БМВ и Кастрол колата се скапва на 2-та година или 200 000км. ремонта ще отхърчи едни 20-25 000 евро а аз ще гледам доволно защото колата ми е в гаранция сега това го умножи по 200 000-250 000 броя и ще разбереш че няма смисъл от подобен тарикатлък :bchug:

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 29 Окт 2012, 14:32

bum_bum се вкарва малко във филмите за конспирации. Вярно е, че са наляти пари за тва, BMW да работят с Castrol и Mercedes да работят с Mobil, но чисто маркетингово, няма никаква изгода от тва да се препоръчват технически неправилни смени на маслото, поради 2 прости причини. Първата е, че колите са в гаранция и ако нещо стане те се сервизират от представителството. 2-рата причина е, че като ти се раздхлопа мотора след примерно 5 години надали ти ще си много щастлив клиент на BMW AG. Те нямат никаква гаранция, че ще се върнеш да я оправяш в техен сервиз, а най-малко, че ще си купиш пак BMW вместо да кажем Audi или Toyota. Също и тва ще се отрази негативно на продаването на коли 2ра ръка (Premium Selection), които отделно също имат и гаранция 1 година, така че загубите са много по-възможни от колкото печалбите за тая стратегия.
Последна промяна b00st на 29 Окт 2012, 14:37, променена общо 2 пъти

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 29 Окт 2012, 14:35

ilia1984 написа:
bum_bum написа:Щото от Кастрол са си бъркали по дупките с БМВ и са се разбрали. Ако сменяш на 20к за БМВ е добре, щото ще висиш по сервизите и ще купуваш части по-често или направо по-рано ще си вземеш нова кола. А в замяна "БМВ препоръчва Кастрол" ;)

По пътя на тази логика си купувам нова 7-ца в белият свят може да се поръча с 5 годишна пълна гаранция минавам по 5-10 000 км. на месец и нещеш ли след препоръките на БМВ и Кастрол колата се скапва на 2-та година или 200 000км. ремонта ще отхърчи едни 20-25 000 евро а аз ще гледам доволно защото колата ми е в гаранция сега това го умножи по 200 000-250 000 броя и ще разбереш че няма смисъл от подобен тарикатлък :bchug:

Ето ти логика:
Преди години карах служебен ML (мерцедес) и беше ,когато го взех,на 250 километра,не хиляди а само 250 километра,не беше минал и един пълен резервоар ,та когато дойде времето за смяна на масло,гаранционен и тн.отивам в "балканстар" ,в книгата му пише само определен вид масло на фирмата "Мобил1",та обръщам им внимание там в сервиза,че трябва да е "Мобил1",излиза колата и виждам че е отбелязано че е сменено маслото с...шел 10/40 ,в багажника намирам остатък от около 500гр тубичка от синият шел...
Та колите ходят с гаранция,ама чак пълна гаранция от 60 месеца/5 години мисля че няма кой да ти предложи,все за за около 100к километра или 2/3 години,а 100к километра и M10D да му слагаш ще изкара мотора.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 29 Окт 2012, 14:40

Колега, тия 200к за две години или 10 000км на месец са 270-330км на ден. Един ден като не караш и на другия трябва да минеш 600. Една събота и неделя като починеш после тр да минеш 1000.. колко хора карат толкова? И да има такива са единици, и да се повреди такава кола не е проблем да се оправи, щото това ще е няма и 1% от продадените коли. Ама някак си не вярвам 200-250 000 седмици да се карат по 300км на ден.

Със сигурност колата няма да се строши на 2 или на 5 години, но горе долу там е някъде лимита на живот при който колата почва да носи повече проблеми, отколкото "радост от шофирането".

И никой не може да ме убеди, че това до голяма степен не е заложено от производителя дали с вложените материали, дали със сервизното обслужване или някакъв друг начин.

Отделно производителя се грижи главно за тия, дето си купуват нови коли или примиъм селекшън. Това, че някой ще си вземе 8-10 годишно БМВ и ще стигне до извода, че са пълен ташак не мисля, че много ги бърка. Той отдавна вече не е клиент на БМВ, а на хилядите знайни и незнайни китайски труженици.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ilia1984 » 29 Окт 2012, 14:53

bum_bum написа:Колега, тия 200к за две години или 10 000км на месец са 270-330км на ден. Един ден като не караш и на другия трябва да минеш 600. Една събота и неделя като починеш после тр да минеш 1000.. колко хора карат толкова? И да има такива са единици, и да се повреди такава кола не е проблем да се оправи, щото това ще е няма и 1% от продадените коли. Ама някак си не вярвам 200-250 000 седмици да се карат по 300км на ден.

Колега аз минавам по 100-150км. на ден всеки ден :yes: В "Белият свят" където няма дару кар и балканстар 7-ците се купуват за каране не за гъзария "балкански тип" :dummy: 10 000-15 000км на месец са нещо напълно нормално(това са поне половината от 7-ците ) после на горубляне стават на 100-120 000 км. :mhihi:
Е.Димитров написа:Та колите ходят с гаранция,ама чак пълна гаранция от 60 месеца/5 години мисля че няма кой да ти предложи,все за за около 100к километра или 2/3 години

Е.Димитров 2 години и 100 000км. е гаранцията на служебният ти опел :mhihi: Гаранцията на bmw е малко по голяма особено на запад от България ;) Работата на Балканстар няма да е коментирам..

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата