Забраната за пушене

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Re: Отпада забраната за пушене

Мнение от Mollov » 14 Дек 2012, 18:22

Ако гледаш от гледна точка на пушачите - така е... но ако не гледаш от тази гледна точка - що па заведенията да се водят за пушачи? Т.е. какво значи "заведения, в които се пуши"? Ми айде да се съобразим с непушачите и да няма такива заведения т.е. да не се пуши никъде (както е и в момента, ама със забрана)... излиза, че пушачите са егоисти, с които всички останали трябва да се съобразяват.... как па не може да е обратното? Да не са по-специални? ;)

Виждаш ли как нещата са двупосочни... т.е. повечето доводи на пушачите издишат тотално, щото важат двупосочно.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 М50Б25
Мечтае да кара: икономично

Мнение от Stiks » 14 Дек 2012, 18:45

Mollov написа:Ако гледаш от гледна точка на пушачите - така е... но ако не гледаш от тази гледна точка - що па заведенията да се водят за пушачи? Т.е. какво значи "заведения, в които се пуши"? Ми айде да се съобразим с непушачите и да няма такива заведения т.е. да не се пуши никъде (както е и в момента, ама със забрана)... излиза, че пушачите са егоисти, с които всички останали трябва да се съобразяват.... как па не може да е обратното? Да не са по-специални? ;)

Виждаш ли как нещата са двупосочни... т.е. повечето доводи на пушачите издишат тотално, щото важат двупосочно.

колега от която и гледна то4ка да се гледа ... защо трябва да има забрана. Не може ли просто да се даде възможност на собственика да избира - заведение с пишене или заведение без пушене ? Защо трябва да има тотална забрана за 4астни заведения ? нека си я има забраната за общински сгради, у4илища музеи и тн., но защо и за заведенията ?
И явно като гледам какъв наплив има от непуша4и заведенията без тютюнев дим ще са много пе4еливши.
А и какво и беше на схемата с залите ? кеф ти да пушеш кеф ти в 4иста зала, но в момента държавата взема страна и налага забрана от която и гледна то4ка да го погледнеш.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 14 Дек 2012, 18:54

До преди да въведат пълната забрана имаше възможност да избират... всички знаем какво се случи... масово не се спазваше... аз съм много ЗА много добра вентилация и да се пуши, само че тогава "рестьорантьорите" почват да обясняват, че нямат пари за подобно изпълнение... или че много малко от тях имали възможност... и пак почва мрънкането просто да няма забрана и да се пуши... примера с Германия и разделението не е удачен, защото там хората си имат уважение, докато тука всеки го бОли...

Проблема по-скоро е, че тука сме у големата демокрация, която обаче си е чиста свободия... свободна страна, свободен народ... в превод - ае ше си правя квото искам, БЕ! А и както казах, пушачите мислят само за себе си и това как ще им е най-добре на тях... собствениците на заведения естествено са с тях, щото оборота е важен (нормално е). В крайна сметка излиза, че непушачите са едни нагли копеленца, дето искат нещо за себе си... което е дискриминация за пушачите и фалит за собствениците... почвам да се чудя как така непушачите изобщо може да си позволяват да искат заведенията да няма цигарен дим... каква наглост, наистина...

Тоест пушачите трябва да са ОК, собствениците трябва да са ОК и да не ги карат да инвестират допълнително в някви си клима-системи и прочие глупости, а останалата част от народа може просто да го духа.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 14 Дек 2012, 18:58

Stiks написа:защо трябва да има забрана. Не може ли просто да се даде възможност на собственика да избира - заведение с пишене или заведение без пушене?

ето от този вариант ще пострада бизнеса, а не от сегашната забрана, защото тогава със сигурност клиентите им ще станат 50% по-малко както в единия вид така и в другия. Докато сега всички клиенти (пушачи и непушачи) се намират в едно заведение и правят оборот в него, а не в 2 различни.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 14 Дек 2012, 19:21

Ако се промени закона отново ще се затвърдят две неща-ясните признаци на лобизъм в средите на законотворците и липсата на каквато и да е воля у самото общество за позитивни промени.Не може да мине летния сезон,да стане студено,сульо и пульо дето има заведение и вече не може да минава номера с едно найлонче да разделим заведението от околната среда и да си пафкат на воля клиентите да писне че бизнеса загивал!!!Ми дайте да направят летен и зимен закон за тютюнопушенето тогава,да съберем очите на европата с плиткоумни измислици.
Значи е ок когато ти сервират да сърбаш алкохол-ментак,значи е ок когато те цакат с грамажа на салатата и ястието,значи е ок да се продава дрога съвсем открито и знаейки се за това в дискотата,ама било еб@си ужаса че завалиите пушачите не можели да прикадяват вътре на топло и бизнеса загивал само заради това??????Еми да му имам логиката на тоз народ дето сам се мъчи какъв по-дебел да си го набие.
Ами ако някой пушач недай си боже счупи крак и трябва да стои 20 дена с пирони на легло в болницата без да може да мръдне,е как няма да пуши вътре бе ,то си е човещинка!Ами ако младоженеца се изнерви в църквата по време на ритуала и иска да запали една цигара-ами и там да запали кво толкова.Ами и в киното по време на най-новия двучасов екшън ако ти се припали,няма да спират филма на пауза я докато се напушат пушачите.направо вътре да палят............
Аз пропуших 1999г,отказвам ги вече за втори път,години минаха от последната ми цигара.Ако пропуша пак,няма да го правя под носа на хора,които ценят здравето и обонянието си.За мен е допустимо да се пуши свободно единствено и само в дискотеки, барове и подобни типове заведения-там непълнолетни сополанковци нямат място,ходи се късните часове и като цяло като обстановка са си вредни за здравето и слуха заведения,така че едно пушене няма кой знае колко още да влоши положението.Но ресторанти,механи,сладкарници,комплекси за игрални забавления,казина,кина,обществени зони с концентрация на деца,болници,транспорт.......-там цигарата няма място.
Другия вариант е ''частна собственост'' табелите,клубни карти на всеки посетител /и без това обикновено готини заведения си имат една и съща отбрана клиентела/,салонния управител или собственика при проверка казва че всичко това са негови гости и това е частно събиране и тва е,никой не може да ти държи сметка колко приятели имаш и къде си ги поканил .

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stiks » 14 Дек 2012, 19:30

Mollov написа:В крайна сметка излиза, че непушачите са едни нагли копеленца, дето искат нещо за себе си... което е дискриминация за пушачите и фалит за собствениците...

фалит ? защо фалит ? Прегледай мненията назад и брой. големия процент ми се струват непуша4и ? ами защо не ходят в заведенията за непуша4и и ще са си добре ? къде е проблема ? Проблема е там 4е искат права от държавата като отнемат не4ии др. Ако са биле толкова активни, колкото вмомента мрънкат, и преди забраната такива заведения е щяло да никнат като гъби ... Но защо ги няма ? Къде са и нощем ? Защо заведенията са празни ?

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 14 Дек 2012, 19:37

Stiks написа: ами защо не ходят в заведенията за непуша4и и ще са си добре ? къде е проблема ? Проблема е там 4е искат права от държавата като отнемат не4ии др. Ако са биле толкова активни, колкото вмомента мрънкат, и преди забраната такива заведения е щяло да никнат като гъби ... Но защо ги няма ? Къде са и нощем ? Защо заведенията са празни ?

Уау,значи тютюнопушенето го има записано в конституцията като право ли?????
Ами дай и наркоманите да ревнат че закона ги дискриминира като не им дава да си носят по 10-15 грама бело като тръгват лятото за морето да си имат за целия период,дай и педофилите да изкимицат че са подтиснати да не могат свободно да изразяват сексуалните си наклонности,които за тях са нормални,дай да премахнат градското ограничение на скоростта че на Шумахер му е тъпо да кара бавно из града.........Пушенето е порок,не право.Понятия....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stiks » 14 Дек 2012, 19:41

jordanpar написа:Пушенето е порок,не право.Понятия....

Свободна продажба, акциз ... порок или не - разрешен е :) а за белото и шумахер ... май са си забранени :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 14 Дек 2012, 19:41

Имам един въпрос към пушачите. Не го отправям към никого конкретно. Просто съм забелязал отвратителния навик на повечето пушачи да си хвърлят фаса, където им падне, ама буквално където им падне. Пушат си у тях на тераската, оп айде долу в градинката или на тротоара (а пък ако някой минава негова грижа), пушат в колата, айде през джамчето, пушат на улица, ми айде на улицата. За тях няма кошчета, няма пепелници в колата.. Интересно ми е каква е логиката в действията ви, моля ви, просветлете ме.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от cHaunepucTa » 14 Дек 2012, 19:45

jordanpar написа:...Пушенето е порок,не право...

:yes:
При положение, че повечето заведения са на мутри(барове, дискотеки, големи кръчми) - хич не ме е яд, ако някой от тях фалира. Да не говорим, че ако привличат клиентелата само с пепелници, а не с нещо друго(хубава музика, хубава кухня, хубава обстановка)...ми по-добре да ги няма!
Някак си като се замисля, не желая сина ми да израстне по кафета, дискотеки и барове, както аз съм се забивал да пуша и пия от малък.
Последна промяна cHaunepucTa на 14 Дек 2012, 19:46, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stiks » 14 Дек 2012, 19:46

ylaine написа:Имам един въпрос към пушачите. Не го отправям към никого конкретно. Просто съм забелязал отвратителния навик на повечето пушачи да си хвърлят фаса, където им падне, ама буквално където им падне. Пушат си у тях на тераската, оп айде долу в градинката или на тротоара (а пък ако някой минава негова грижа), пушат в колата, айде през джамчето, пушат на улица, ми айде на улицата. За тях няма кошчета, няма пепелници в колата.. Интересно ми е каква е логиката в действията ви, моля ви, просветлете ме.

същата както на тези дето си хвърлят боклука през прозореца зад блока, същата като на тези дето си хвърлят 4ашката от кафе на същите места където се хвърлят фасовете. ЛИПСА НА КУЛТУРА може да се наре4е :)

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 14 Дек 2012, 19:58

jordanpar написа:Пушенето е порок,не право.

Така, както го каза, то и алкохола е порок. И женкарството. И хазарта. То, непорочното зачатие май само в библията го има, ама ти си против пороците, та май още вярваш и в него. Мислех те за по-сериозен и трезвомислещ.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 14 Дек 2012, 20:02

Stiks написа:
ylaine написа:Имам един въпрос към пушачите. Не го отправям към никого конкретно. Просто съм забелязал отвратителния навик на повечето пушачи да си хвърлят фаса, където им падне, ама буквално където им падне. Пушат си у тях на тераската, оп айде долу в градинката или на тротоара (а пък ако някой минава негова грижа), пушат в колата, айде през джамчето, пушат на улица, ми айде на улицата. За тях няма кошчета, няма пепелници в колата.. Интересно ми е каква е логиката в действията ви, моля ви, просветлете ме.

същата както на тези дето си хвърлят боклука през прозореца зад блока, същата като на тези дето си хвърлят 4ашката от кафе на същите места където се хвърлят фасовете. ЛИПСА НА КУЛТУРА може да се наре4е :)

ylaine, айде сега ми кажи дали си доволен от отговора, защото бас държа че по софийските улици, улички, храсти и дървенца има повече найлони и боклуци отколкото фасове по земята. Ма, то това не е важно.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 14 Дек 2012, 20:17

rado_rf написа:
Stiks написа:

ylaine, айде сега ми кажи дали си доволен от отговора, защото бас държа че по софийските улици, улички, храсти и дървенца има повече найлони и боклуци отколкото фасове по земята. Ма, то това не е важно.

Не, чакам откровен и честен отговор. Или то такова мъничко, кво като го хвърля, то дори няма да се вижда.

И за пороците да те питам - как тия пороци, които изреди вредят на здравето на другите?

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 14 Дек 2012, 20:34

ylaine написа:
rado_rf написа:
Stiks написа:

Не, чакам откровен и честен отговор. Или то такова мъничко, кво като го хвърля, то дори няма да се вижда.

И за пороците да те питам - как тия пороци, които изреди вредят на здравето на другите?

Пряко или косвено? Пряко си вреди само на мен, но ако погледнем по-мащабно в глобален вид, да речем, моето женкарство може да навреди и на папата. Или по-просто казано - пряко, алкохола си вреди (ма, що па да вреди, може и да е полезен) на мен, косвено, женкарството може да навреди и на мен и на теб, ама си гот. Просто хипотетично - аз се напивам, преспивам с гаджето на някой непорочен, той го разбира, разболява се тежко от мъка и умира от...порок на сърцето. Ето в този случай, алкохола ми е доставил удоволствие, на мен и благоверната му, ама кво съм виновен, че човека е толкоз чувствителен.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата