Легендите в мини системите SONY RX и LBT
Модератор: Общи модератори
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
Re: Легендите в мини системите SONY RX и LBT
bvb80 написа:99,9% крайното стъпало е заминало. STK 407-xxx търсиш (ако не е пипана е STK 407-090E), 30-60лв.
Здравейте отново. Може ли някой да ми каже каква е разликата от STK 407-090 и STK 407-090Е защото купих STK 407-090 сложих го и уредбата свири около 20мин. и пак спря.Дали проблема е в STK-то или е нещо друго. Наложи ми се аз да си я правя защото в единствения сервиз който имаме тук ми казаха че имат още 50 уредби да правят и ще стане след месец-два.[/quote]
Охлаждаща паста сложи ли? Някъде да не си я укасил или да има лоша спойка?
Не съм я укасил никъде,спойката е екстра. А за пастата колкото имаше по старото я обрах и намазах новото. Аз си мисля че проблема е в STK-то. Или е голямо менте понеже няма производител а и цената беше 26лв. или тази буква '' Е '' все-пак значи нещо,едва ли е написана за украса.
- Flash
- Автоморгаджията
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Спря и вече грам не свирва или не работи за определено време и пак пали? Буквата е ревизията на интеграла, не те бърка тя.
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

Flash написа:Спря и вече грам не свирва или не работи за определено време и пак пали?
Спря и грам не свири.Пробвах да я изключа за час-два ,но пак нищо,пак същия проблем push power protect.
Не е проблем да взема друго STK, но проблема е че незнам дали това STK което съм взел си е било дефектно или е от тази буква ''Е''
- Flash
- Автоморгаджията
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Моят съвет е да я занесеш на ремонт. Там ще ти кажат със сигурност какво-що. А това STK за 26лв. и да не пише производител си е малко..
Влез в www.bgaudioclub.org и пиши там, това е специализиран форум (ако е реклама го изтриите).

http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България

Здравеите колеги . Притежател съм на 2 уредби сони. SONY RXD8S и SONY RX99.Смея да твърдя че това са наистина качествени системи които нямат нищо общо със системите след 2000-2001 година .
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
[quote="sasho_87"]Здравеите колеги . Притежател съм на 2 уредби сони. SONY RXD8S и SONY RX99.Смея да твърдя че това са наистина качествени системи които нямат нищо общо със системите след 2000-2001 година .
А като ги имаш и двете коя е по-добра.
Аз имам RX99 и съм много доволен а наскоро взех и една RXD7 но я купих неработеща и не съм я чувал как свири.
Сега обмислям да дам и двете и да взема RXD8.
Моляте кажи ми коя е по-добра от RX99 и RXD8
А като ги имаш и двете коя е по-добра.
Аз имам RX99 и съм много доволен а наскоро взех и една RXD7 но я купих неработеща и не съм я чувал как свири.
Сега обмислям да дам и двете и да взема RXD8.
Моляте кажи ми коя е по-добра от RX99 и RXD8
RXD8 е по добра .Басовият говорител е по голям от на RX99 и RXD7.Разликата в звука е голям (като качество и като сила на баса)Вземи я няма да сгрешиш.
.Само гледаи гофрите на басовете дали са здрави и дали работят всичките пищялки,и наи важното да е с оригиналното краино стъпало 

Flash написа:Моят съвет е да я занесеш на ремонт. Там ще ти кажат със сигурност какво-що. А това STK за 26лв. и да не пише производител си е малко..Влез в http://www.bgaudioclub.org и пиши там, това е специализиран форум (ако е реклама го изтриите).
Благодаря колега. Благодаря и на всички останали.Разгледах сайта и там ми казаха от къде да си взема читаво STK .Поръчах си точно същото като моето и сега уредбата вече е ОК.
sasho_87 написа:RXD8 е по добра .Басовият говорител е по голям от на RX99 и RXD7.Разликата в звука е голям (като качество и като сила на баса)Вземи я няма да сгрешиш..Само гледаи гофрите на басовете дали са здрави и дали работят всичките пищялки,и наи важното да е с оригиналното краино стъпало
За сега RXD8 ще ми е мечта, пък за по-нататък ще видим.
А преди няколко дни вкарах звук от лаптопа през микрофона вместо през VIDEO AUDIO на RX99 и мога да ви кажа че силата на уредбата стана много по-силен. Само че незнам дали това е проблем за уредбата и ме достраша да я слушам така.
Но наистина тези уредби са удивителни. Браво на старите машинки Sony и язък за новите.
- Rundev
- младши ентусиаст
-
- Кара: мадамите да крещят :)
На някой ако му трябват колони,имам.Имам от LBT и от RX70 по два броя
Някой ако има само щайга и иска да си направи уредбата да пише 
Относно колегата който вкарва сигнал през микрофона..........
Ще изгориш всичко хубаво в нея 
P.S. Колонките от RX70 ги отнесе колега от форума останаха от LBT-то,някой да си попълни щайгата

Относно колегата който вкарва сигнал през микрофона..........

P.S. Колонките от RX70 ги отнесе колега от форума останаха от LBT-то,някой да си попълни щайгата

Хайде сега да видим, кой колко знае за Сони от "оно" време до сега.
След като толкова ги хвалите, значи сте глухи или сте с много ниски критерии за качествен звук. Като цяло до тука всички изброени не свирят добре, бих казал, че от новите има много по-добре свирещи.
Уредбите или така наречените микро и мини системи свирещи се делят на няколко раздела.
Единият е с модели на Сони до 2003 година, някои модели да отбележа много малко!
След това Самсунг засенчват тотално това което е като свирня от Сони до момента!
След няколко години Панасоник също излизат със силни модели.
Накрая остават двете марки, а Сони е на 3-то място.
За 3-те марки в момента:
Самсунг най-добро качество и изработка в момента, стремящи се към верен звук и RMS даден от завода.
Панасоник, по-добра изработка спрямо старите им модели, стремящи се за верен звук, но този се запазва все още при ниски нива на слушане в моделите им, също стремящи се за верен РМС.
Сони - много по линеен звук от старите модели но за сметка на това без динамика при тях, много завишен РМС при моделите след 2009. Преди това верен.
Така ако има някой философ тука като мен и ги сърби езика за разтягане на теми от който да се изяснят неата, доре доъл!
Техниката от аудио формата която е глобално разпространена из целия свят и не съм отварял, оценявал, прослушвал е малко.
След като толкова ги хвалите, значи сте глухи или сте с много ниски критерии за качествен звук. Като цяло до тука всички изброени не свирят добре, бих казал, че от новите има много по-добре свирещи.
Уредбите или така наречените микро и мини системи свирещи се делят на няколко раздела.
Единият е с модели на Сони до 2003 година, някои модели да отбележа много малко!
След това Самсунг засенчват тотално това което е като свирня от Сони до момента!
След няколко години Панасоник също излизат със силни модели.
Накрая остават двете марки, а Сони е на 3-то място.
За 3-те марки в момента:
Самсунг най-добро качество и изработка в момента, стремящи се към верен звук и RMS даден от завода.
Панасоник, по-добра изработка спрямо старите им модели, стремящи се за верен звук, но този се запазва все още при ниски нива на слушане в моделите им, също стремящи се за верен РМС.
Сони - много по линеен звук от старите модели но за сметка на това без динамика при тях, много завишен РМС при моделите след 2009. Преди това верен.
Така ако има някой философ тука като мен и ги сърби езика за разтягане на теми от който да се изяснят неата, доре доъл!
Техниката от аудио формата която е глобално разпространена из целия свят и не съм отварял, оценявал, прослушвал е малко.
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Като гледам колко много си изписал, а в същото време нищичко не успя да кажеш чак ти се възхищавам леко.Направо не знам откъде да те захвана с глупавата ти забележка, че сме глухи и не можем да оценим нещо крещящо ясно.Да ти напомня, че става въпрос за МИНИ уредби, които нямат претенции за ХАЙ, съответно не ни е необходим особен слух за да ги оценим.Ти само, който претендираш да имаш слух, да не вземеш сега да ни скачаш с глупавите приоми на съвременните продавачи, като например това, което можеш да чуеш като довод във всеки Техно и подобен маркет, а именно "ма глей ся кви чисти вокали".....Вокалите му важни на пикльото, вокалите, които ги пееше отлично дори стария ВЕФ на дядо ми.За него глухите и липсващи високи не са никакъв проблем, нито пък пляскащите и смешни "баси", смях....Ония уж глупави финезии от "оно" време, с едни двайсетина ватови колонки възпроизвеждаха по-вярна картина от прехвалените от теб съвременни боклуци, които претендират за ХИПЕР, МЕГА, СУПЕР, КИБЕР и нам къв си БАС, пък кат го слушаш той само ПРЪДЛИВ.Огромни реклами за УЖ стотици ватове мощност, като САМО от истински сто вата вибрира панел, а въпросното г-но пляска, та се къса с неговите няколкостотин вата......Та????Остави ги тез реклами какво ти врещят днес и как ти мият мозъка по брошурите с всякви измислени простотии и земи просто си отпуши ушите!!Имах на село едно старо лампово радио, което определено вадеше по-плътни баси и звънливи високи от повечето съвременни говна.Въпросната техника за твое сведение бе от към шейсетте години.....Всъщност аз само да те запитам-слова като амплитудно-честотна характеристика, Дисторжън, динамичен обхват говорят ли ти нещо, или просто искаш да се изкажеш, а с какво не е толкова важно.РМС, за което толкова дращиш знаеш ли какво е?Осцилоскоп виждал ли си?Няма да те питам можеш ли да боравиш с него, то е ясно, че не.Помоли ако имаш възможност някой познат техник и вържете един да сравните какво става на входа и изхода на някое съвременно г-но.Това само да се позабавлявате със думите ти за РМС, за която толкова пишеш.Казвам го, защото точно писанията ти за РМС, са едни от най-забавните.
Та така, още много мога да изпиша разбира се, но не мисля, че си струва.Не е лошо да препрочиташ какво постваш.А философи тук не са ни нужни(добре, че си признаваш сам какъв си), а технически грамотни хора и с товар в тиквите.Споровете са страхотно нещо, ако обаче са за нещо смислено.Поздрави!
Та така, още много мога да изпиша разбира се, но не мисля, че си струва.Не е лошо да препрочиташ какво постваш.А философи тук не са ни нужни(добре, че си признаваш сам какъв си), а технически грамотни хора и с товар в тиквите.Споровете са страхотно нещо, ако обаче са за нещо смислено.Поздрави!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
Е момента не знаеш на кой отвори устата.
Като за начало в 80% от поста ти нищо не каза.
Не уточни кои модели визираш и с какво!
Това което виждам, е че видимо явно си един надут келеш който му е много беден речника технически и за това използва жаргони, обиди и тн.
1. никъде не съм говорил за реклама която някой ми е правил в списание или маркет.
2. никой не може да ме манипулира с каквато и да е реклама, имам достатъчно представа, опит и практика за да видя кое какво може.
3. ако ще ми говориш за АЧХ, ТХД и другите които искаш, то за да кажеш че старите сони-та са по добре пред това което казах за дадени марки и години, трябва да си именно яко глух, без да се иска да си слушал хай!
А ако мислиш, че това което е в клас ХАЙ свири, също си в грешка.
От клас Хай, може да свирят 5% от нещата сред реномираните 9-ти серии на старата техника.
След като си толкова отворен, би ли цитирал модел който да обсъдя ако съм го оценил, като ти също да имаш мнение за него?
Философи тука са нужни и то много, точно от тях може да се научи нещо, ако се навлезе в подробности и е изясни.
Дървени философи не са ни нужни! Това са тези хора който споря и коментират неща в който не са компетентни. За сега не мога да кажа от кои си но клоня към 2-рите!
Като за начало в 80% от поста ти нищо не каза.
Не уточни кои модели визираш и с какво!
Това което виждам, е че видимо явно си един надут келеш който му е много беден речника технически и за това използва жаргони, обиди и тн.
1. никъде не съм говорил за реклама която някой ми е правил в списание или маркет.
2. никой не може да ме манипулира с каквато и да е реклама, имам достатъчно представа, опит и практика за да видя кое какво може.
3. ако ще ми говориш за АЧХ, ТХД и другите които искаш, то за да кажеш че старите сони-та са по добре пред това което казах за дадени марки и години, трябва да си именно яко глух, без да се иска да си слушал хай!
А ако мислиш, че това което е в клас ХАЙ свири, също си в грешка.
От клас Хай, може да свирят 5% от нещата сред реномираните 9-ти серии на старата техника.
След като си толкова отворен, би ли цитирал модел който да обсъдя ако съм го оценил, като ти също да имаш мнение за него?
Философи тука са нужни и то много, точно от тях може да се научи нещо, ако се навлезе в подробности и е изясни.
Дървени философи не са ни нужни! Това са тези хора който споря и коментират неща в който не са компетентни. За сега не мога да кажа от кои си но клоня към 2-рите!
- fancooler
- младши ентусиаст
-
- Кара: e46 320Ci '01
To хубавo ги oплю мини системите на Сoни кoлега, ама да ми ги сравняваш с нoви мoдели Самсунг и Панасoник...
Не знам защo гo oбиждаш кoлегата, самo защoтo се oпитва да ти oтвoри oчите малкo! Истината е, че темата е за мини системи. Не става въпрoс за Hi-End устрoйства за възпрoизвеждане на музика струващи хиляди и десетки хиляди!
Гoвoриш ми за верен звук... Кoлкo пъти си бил на кoнцерт на живo? Знаеш ли как звучи цигулката на 1 метър oт теб?
Истината е, че максималнoтo качествo на звукoвъзпрoизвеждане е пoстигнатo oт гoлемите прoизвoдители oще в края на 70-те гoдини на миналия век. В гoдините след тoва, пoд влияние на маркетингoвите oтдели, единствената цел е намаляване на качествoтo за сметка на атрактивната цена!
Не знам защo гo oбиждаш кoлегата, самo защoтo се oпитва да ти oтвoри oчите малкo! Истината е, че темата е за мини системи. Не става въпрoс за Hi-End устрoйства за възпрoизвеждане на музика струващи хиляди и десетки хиляди!
Гoвoриш ми за верен звук... Кoлкo пъти си бил на кoнцерт на живo? Знаеш ли как звучи цигулката на 1 метър oт теб?
Истината е, че максималнoтo качествo на звукoвъзпрoизвеждане е пoстигнатo oт гoлемите прoизвoдители oще в края на 70-те гoдини на миналия век. В гoдините след тoва, пoд влияние на маркетингoвите oтдели, единствената цел е намаляване на качествoтo за сметка на атрактивната цена!
Ами колега аз говоря за ми ни системи, също но на други марки, правещи се и днеска. Именно за едно говорим.
Просто много хора са заблудени, че единственото което вири от мини, микро е сони но са далеч заблудени.Той няма колко да ми отвори повече от това което съм видял и пипнал лично. Както казах моделите които не съм ремонтирал и слушал са малко да не кажа че няма.
Точно от RX и LBT сериите няма една звучаща вярно.
Това не защото струват 100лв а защото някой глупав инженер и направил така!
За да свири Хай-Фай не критерия да е скъпо. 95% от скъпите неща не свирят нарочно.
Просто много хора са заблудени, че единственото което вири от мини, микро е сони но са далеч заблудени.Той няма колко да ми отвори повече от това което съм видял и пипнал лично. Както казах моделите които не съм ремонтирал и слушал са малко да не кажа че няма.
Точно от RX и LBT сериите няма една звучаща вярно.
Това не защото струват 100лв а защото някой глупав инженер и направил така!
За да свири Хай-Фай не критерия да е скъпо. 95% от скъпите неща не свирят нарочно.