Северна Корея
Модератор: Общи модератори
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Re: Северна Корея
jordanpar написа:Предполагам,че Binev_OuT имаше в предвид ,че нещата просто се правят в Китай,но това не ги прави китайски.Просто работната ръка и локацията са там,нищо повече.И ако след 10 години условията за бизнес там се променят и всички придошли фирми си бият камшика от Китай,наистина онези ще умрат от глад за седмици.Защото Китай нито имат собствени разработки които да са съвместими като външен вид и разбиране със европейските и американски модни тенденции,нито имат собствени дизайни за каквото и да е ,а чисто и просто копират.А не ги съдят за това поради по-горната причина-евтина работна ръка и да не си развалят отношенията все още с тях. Защото едно е да си купиш adidas,nike,panasonic,o'neil,BMW,Mercedes само правени там,а съвсем друго да си купиш addibas,nyke,panasoanik, Zhi Nuo /така ще се казват китайските бмв-та/............Защото дори и да предположим че китайското правителство натрупа капитал--къде ще го влага и как ще го развива .
По принцип,това имах в предвид,но сега като се замисля какъв процент от света живее там и .... малко започвам да си променям мението.
В смисъл дори и всички инвестиции да се изтеглят,то Китайците ще могат да произвеждат и да продават и пак ще правят висок БВП заради големия брой на населението.
В смисъл имат си автомобилни заводи които са си техни с техни марки и модели и т.н. - колкото и да .... "лоши" пак ще има кой да ги купува.

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
От Северна Корея в Китай отиде темата,но нищо
Така е,дори и да се отеглят всички инвеститори някой ден /което може да е поредната теория на конспирация че корпорациите така ще направят Китай финансово зависим,че да го държат изкъсо/,в Китай има не малко население,но тогава пазара ще стане вътрешен,а дали доходите на китайците всъщност са реално високи вече и стабилни за да се изхранват от БВП-то си само????
И в тази връзка ето идва Северна Корея като пример-напълно изолиран свят,не ги знам даже какво произвеждат ,какви ресурси имат,но е известно че само върхушката управляващи са ОК,всичко друго кара на издихания.Само вътрешен пазар и потребление не могат да спасят никоя страна колкото и милиарда да е,тя и Индия не е малка,ама мерси.....

Така е,дори и да се отеглят всички инвеститори някой ден /което може да е поредната теория на конспирация че корпорациите така ще направят Китай финансово зависим,че да го държат изкъсо/,в Китай има не малко население,но тогава пазара ще стане вътрешен,а дали доходите на китайците всъщност са реално високи вече и стабилни за да се изхранват от БВП-то си само????
И в тази връзка ето идва Северна Корея като пример-напълно изолиран свят,не ги знам даже какво произвеждат ,какви ресурси имат,но е известно че само върхушката управляващи са ОК,всичко друго кара на издихания.Само вътрешен пазар и потребление не могат да спасят никоя страна колкото и милиарда да е,тя и Индия не е малка,ама мерси.....
- thewhitestig
- кандидат ентусиаст
-
Едно от най-добрите документални филмчета които съм гледал е това на Vice.
http://www.youtube.com/watch?v=24R8JObNNQ4
http://www.youtube.com/watch?v=xw46Ll-Zy4s
http://www.youtube.com/watch?v=3HJj85K_7MQ
btw те Vice си имат шоу по HBO вече. Едни от най-истинските журналисти са според мен.
btw те Vice си имат шоу по HBO вече. Едни от най-истинските журналисти са според мен.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
jordanpar написа:От Северна Корея в Китай отиде темата,но нищо![]()
Ами то хубаво това с изтеглянето,ама да не е е гръцки шивашки цех в Родопско село..
Нали има промишлени бази, оборудване и т.н??
Макар че и аз не знам чия собственост са реално ДМА-тата там -дали на китайците или си е изцяло собственост на чуждите фирми

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- MatriX_Fucked
- кандидат ентусиаст
-
thewhitestig написа:Едно от най-добрите документални филмчета които съм гледал е това на Vice.
Колега, вече се изказах по повод тези смешници...Няма такъв хилеж и анти-журналистика!

Да се обоснова:
http://www.youtube.com/watch?v=0c4f4NJSB_4

На едно ниво са с пропагандните клипове на централната севернокорейска телевизия!

Без страх, без спирачка!
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Bogat-Beden написа:Ами то хубаво това с изтеглянето,ама да не е е гръцки шивашки цех в Родопско село..
Макар че и аз не знам чия собственост са реално ДМА-тата там -дали на китайците или си е изцяло собственост на чуждите фирми
Ясно,просто една теория.Не е като да събереш един куфар дрехи и да напуснеш хотела.Но нали пък все пак и всеки бизнес се изчислява така че да си избиеш разходите по оборудване включени в крайната цена на продукта,както и годишните амортизации.А и като оставят на китайците гол хардуер да го наречем,без възможността те да могат да си служат с него,да не стане като с нашите ТКЗСта-бавно и сигурно рушене.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
jordanpar написа:Bogat-Beden написа:Ами то хубаво това с изтеглянето,ама да не е е гръцки шивашки цех в Родопско село..
Ясно,просто една теория.Не е като да събереш един куфар дрехи и да напуснеш хотела.Но нали пък все пак и всеки бизнес се изчислява така че да си избиеш разходите по оборудване включени в крайната цена на продукта,както и годишните амортизации.А и като оставят на китайците гол хардуер да го наречем,без възможността те да могат да си служат с него,да не стане като с нашите ТКЗСта-бавно и сигурно рушене.
мдам и това го има

като каза амортизации,доколкото съм учил преди години във Япония имат законово признати ускорени амортизации в хай-тек индустрията с пълно отчисление за около 3 години,както и такива с намаляващ остатък,където първата година още можеш да приспаднеш от печалбата около 75 процента от счетоводната стойност на актива

май прекалих с

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
thewhitestig написа:Едно от най-добрите документални филмчета които съм гледал е това на Vice.
Ако са същите, които купуваха атомно оръжие в България... мда, много са добри (сарказъм).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Болен мозък с ядрено копче си е перманентна заплаха, но явно наистина на върхушката в СК това й е начина да изпроси повече храна, като позакъса и няма реална заплаха.
А за Китай (че ги омешахме, макар и несравними), всички чужди заводи, изобщо бизнеси, са джойнт венчър, тоест китайска "фирма" има собственост вътре, всички спорове се решават от китайските полиция и съд. Не е толкова лесно да се изнесе какъвто и да е бизнес без сериозни сътресения за чуждестранната страна
Все пак, според мен, СК рано или късно ще последва примера на Китай да се отвори леко към света, за да се възползва от евтината си работна ръка и близостта с ЮК и Китай, тоя номер с ядрените заплахи няма да работи вечно.
А за Китай (че ги омешахме, макар и несравними), всички чужди заводи, изобщо бизнеси, са джойнт венчър, тоест китайска "фирма" има собственост вътре, всички спорове се решават от китайските полиция и съд. Не е толкова лесно да се изнесе какъвто и да е бизнес без сериозни сътресения за чуждестранната страна

Never mistake motion for action...
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Изгледах клипчетата в от предните постове и ме навяха едни спомени за нашия социализъм. Като се замисля и ние живеехме някак си по този начин. С големите манифестации, с култа към вожда, с празните магазини и с постоянния страх, че Запада иска да унищожи нашето хармонично общество. Сега ми е гадно, защото разбирам, че на Запада изобщо не му е дремело за нас. Или му е дремело до толкова, че Варшавския договор имаше ядрено оръжие и бяхме някаква заплаха за тях. И докато ние се въоръжавахме като малоумни и имахме 120 хилядна армия, ония нашите врагове си развиваха икономиките, пътуваха си по света свободно и си живееха живота. Накрая ние сами се сринахме, както ще стане и в Северна Корея. И на копелетата ще им стане много гадно като отидат при южните си братя и видят какво са изпуснали от живота толкова години.
- An4oOo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 e53 3.0d 218ps
- Мечтае да кара: X5 ///M - печка :D
- Детайли за колата: Зла печка :D
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
90-та година СССР се разпада и гледай кво става с БВП на СК
с 50% надолу 

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Тия шибаняци дали вярно няма да изстрелят някоя ракета, защото днес чета, че били ги зареждали с гориво. Ако си остане локален конфликт, добре, защото не ми се занимава с предпазване от радиоактивен облак.