Вярва ли им някой на тези глупости от автообявите
Модератор: Общи модератори
- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Re: Вярва ли им някой на тези глупости от автообявите
Явно проблема е в моя телевизор
Аз си мислех, че състоянието е на първо място и от пет коли бих избрал най-запазената, а не тая с шибедах. (ако най-запазената имаше шибедах супер, ама ако са две различни коли няма пълно щастие)
п.с. И не ставаше дума конкретно за шибедах, а принципно за опеделена екстра/и която се поставя пред състоянието. Такъв ми беше един от примерите.

Аз си мислех, че състоянието е на първо място и от пет коли бих избрал най-запазената, а не тая с шибедах. (ако най-запазената имаше шибедах супер, ама ако са две различни коли няма пълно щастие)
п.с. И не ставаше дума конкретно за шибедах, а принципно за опеделена екстра/и която се поставя пред състоянието. Такъв ми беше един от примерите.

Bavarcho написа:...И да знаеш как се купува кола по поръчка.. само ако отидеш в магазина и му я купиш иначе няма шанс....
Стига с тея глупости де

Е90, 320д, седан, няма да откажа LCI, желателно да е черна или сива (цвета не е толкова важен), под 120 000 РЕАЛНИ км., без удари, читава и с пълна история, с минимум следните екстри: ел. пакет (4 стъкла, огледала- всичко нагоре е бонус), кожа (да НЕ Е черна или синя), клима, хубавата навигация, мулти волан, шибедах, ксИнон и задължително автоматик. Разните други екстри са добре дошли. Възможни са всякакви варианти някоя екстра (освен автомата) да липсва при кола която си заслужава парите Цена- разумна и получаваш 5000€ капаро... "Разумна" да се чете "Може и над 15 000€ да е стига да има основание за тази цифра"...
Не мисля да е сложно изпълнението на такава поръчка- или е сложно

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
F3P написа:Не мисля да е сложно изпълнението на такава поръчка- или е сложно
Не е. Но с такива изисквания като теб са малко.
Повечето имат много повече претенции (като например конкретен цвят) и след като купиш колата се сещат, че не са искали точно това. А и се сещаш че доста често горната граница на парите дето биха дали не е много висока за конкретния модел. Все едно да беше писал такова Е90 (да не е ЛЦИ) до 15000лв., не че е невъзможно, но се сещаш каква ще е колата. Знам го от собствен опит.

Bavarcho написа:...
Зарежи конкретните неща- става дума, че по моите разбирания до толкова мога имам изисквания. Както съм го написал смятам, че остава доста широк фронт за действие. При избор на стара кола- толкова изисквания. Който иска да избира точният нюанс на цвета, с какви стелки да е колата и други дреболии да го прави в магазина.
ПС: Е90 за 15 бона

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
F3P написа: Който иска да избира точният нюанс на цвета, с какви стелки да е колата и други дреболии да го прави в магазина.
Е за това говорим седем страници...
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
F3P написа:ПС: Е90 за 15 бонаПодобни са ми много забавни- трябва да си пълен идиот да купиш нещо което или е на 2 милиона километра, или е събирано от 3 коли за да прилича на нещо...
Кое те кара да мислиш че като струва 25 000 няма да е на 2 милиона километра, или да е събирано от 3 коли?

Много неща не знаете за джамбазите ако ви открехна със сигурност няма да доближите Горубляне а ще яхнете първият влак/самолет за Германия или Италия да си купите кола!

За да си купите читава кола втора ръка независимо от марката и модела си пригответе поне 5-6000 евро всичко останало е компромис !!!! Ако някой западняк колата му е в топ техническо състояние на реални 100-120 000 км никога няма да ви я продаде под 5-6 000 евро ! Аз никога не гледам цвят и други глупости на първо място е състоянието на колата по добре да има леки забележки по боята от колкото да е скапан двигателя!
- TRR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320dA '02; Yamaha FZ6S ABS
ilia1984 написа:Много неща не знаете за джамбазите ако ви открехна със сигурност няма да доближите Горубляне а ще яхнете първият влак/самолет за Германия или Италия да си купите кола!
Веднъж бях ходил по работа в Горубляне (в квартала, не на пазара), там в едно гаражче гласяха еС класа - преброих 7 различни цвята елементи по тази кола, а пушеше като локомотивите във филмите за дивия запад. Това й бяха "забележките" само от един поглед от 50m, а колко е била зле реално само джамбазите си знаят

Досега не съм си купувал кола от Горубляне, иначе ходя там като ще сменям колата - да сравня моделите на живо, да седна и да видя коя ми е по-удобна и т.н.
ilia1984 написа:...Много неща не знаете за джамбазите ако ви открехна със сигурност няма да доближите Горубляне а ще яхнете първият влак/самолет за Германия или Италия да си купите кола!...
Давай, ние тъкмо чакаме някой да ни открехне в далаверите

Много ми е забавно като кажат "Отивам до Германия, минавам през автосалоните и си купувам евтина кола"- аз ако искам кенеф що да ходя на 2000км. като същите ги продават и на Горубляне, и във Враца

ПС: Успех на тея дето ще си докарат сами колите от жабарско

- ilia1984
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E60
- Мечтае да кара: BMW
F3P написа:Давай, ние тъкмо чакаме някой да ни открехне в далаверитеИ успех на тея дето ще отидат сами да си купят и докарат колата- 98% взимат същият, че и по-голям боклук от този дето ще купят и от тук, 1,99% взимат прилична кола и 0,01% взимат наистина читава кола. Като на всички им струва по-скъпо отколкото да купят същата кола от БГ.
Много ми е забавно като кажат "Отивам до Германия, минавам през автосалоните и си купувам евтина кола"- аз ако искам кенеф що да ходя на 2000км. като същите ги продават и на Горубляне, и във ВрацаЛично се отива за читава кола за която ще платиш повече- боклуците има кой да ги докара. Аз съм внасял няколко коли от Германия- отивам за 10 дни на гости, оглеждам на спокойствие 4-5 коли от частни лица и ако си заслужават купувам някоя. Но аз НЕ отивам за кола- аз съм на гости и използвам случая да изкарам някой лев бързо.
Като ти гледам разсъжденията и чак и коли си продавал

p.s Това че някой с твоята степен на развитие си е купил кола от Италия без номера не значи че трудно се докарват колите от Италия или пък че там всички коли са кошници!?
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
F3P написа:ilia1984 написа:...Много неща не знаете за джамбазите ако ви открехна със сигурност няма да доближите Горубляне а ще яхнете първият влак/самолет за Германия или Италия да си купите кола!...
Давай, ние тъкмо чакаме някой да ни открехне в далаверитеИ успех на тея дето ще отидат сами да си купят и докарат колата- 98% взимат същият, че и по-голям боклук от този дето ще купят и от тук, 1,99% взимат прилична кола и 0,01% взимат наистина читава кола. Като на всички им струва по-скъпо отколкото да купят същата кола от БГ.
Много ми е забавно като кажат "Отивам до Германия, минавам през автосалоните и си купувам евтина кола"- аз ако искам кенеф що да ходя на 2000км. като същите ги продават и на Горубляне, и във ВрацаЛично се отива за читава кола за която ще платиш повече- боклуците има кой да ги докара. Аз съм внасял няколко коли от Германия- отивам за 10 дни на гости, оглеждам на спокойствие 4-5 коли от частни лица и ако си заслужават купувам някоя. Но аз НЕ отивам за кола- аз съм на гости и използвам случая да изкарам някой лев бързо.
ПС: Успех на тея дето ще си докарат сами колите от жабарско
Най-после някой да го каже

Как подяволите бай Иван тракториста , отива в страна в която не говори езика , някой му казал горе-долу къде има "добри" автокъщи (най-често на али и мемед) ... гледа се колата на боя и дали е изчистен двигателя , там малко пушек ако има . А къде се минава диагностика ? На подемник качва ли се ? Вижда ли се окачването в какво състояние е , че тия коли след 2002ра ги правят толкова шумоизолирани, че често се случва да не можеш да чуеш олешените тампони . Освен това те притиска и времето и разстоянието - не можеш да обикаляш много, не можеш да си позволиш да пробираш много , много . И накрая - същата работа , че ако не и по-зле от БГ . После слагаме риска ако си докараш колата да закъсаш някъде , слагаш и разход за път , регистрация и тн и тн . Ако не си търговец , според мен няма никакъв смисъл да се правиш на синбад мореплавателя за масова кола под 20 000 лв . . . Вече който търси нещо , което го няма в БГ (бензинова А6ца примерно

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Вземаш парите, слагаш ги на влог и чакаш. Не ти трябва да ходиш в Немачко или в Жабарско, просто чакаш. И се появява колата, тук в България. Я някой закъса за пари, я някой стъпи на пари и реши, че колата която кара е под социалния му статус. Най-мразя нов внос коли. Предпочитам да вземам коли от бесни маниаци, дето обичат повече колата отколкото себе си. И сега ми е изпаднал един Мерч от луд маниак, но просто марката не ме кефи. Тоест, ако ще давам пари за нещо такова, предпочитам да е БМВ.
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
ukelichko написа:Вземаш парите, слагаш ги на влог и чакаш. Не ти трябва да ходиш в Немачко или в Жабарско, просто чакаш. И се появява колата, тук в България. Я някой закъса за пари, я някой стъпи на пари и реши, че колата която кара е под социалния му статус.

Факт е обаче, че и 90% от хората НЕ могат да открият елементарни забележки, като примерно хубав удар по колата

П.П. Не се имам за разбирач, забелязвам елементарните неща

TNT написа:ukelichko написа:Вземаш парите, слагаш ги на влог и чакаш. Не ти трябва да ходиш в Немачко или в Жабарско, просто чакаш. И се появява колата, тук в България. Я някой закъса за пари, я някой стъпи на пари и реши, че колата която кара е под социалния му статус.
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
На някои хора им е странно като чуят "читавите рядко се задържат по месец".
Факт е обаче, че и 90% от хората НЕ могат да открият елементарни забележки, като примерно хубав удар по колатаЕдин приятел гледаше за кола, дава ми снимка на телефона и ми вика "кажи си мнението". Пускам му снимката отпред на която за мен ясно се виждат двата различни фара
и как всеки елемент си гледа своя си посока. Реакцията беше "Ейй верно бе". Скоро пък като гледах на чичката алфата... Тая кола май само отзад не беше блъскана
Дори имам и леки подозрения, че е била и по таван, но не знам това оправя ли се
90% съм сигурен, че видят ли я в качествен сервиз, ще се окаже, че е с усукано купе
Няма врата и калник, който да си е на мястото.
П.П. Не се имам за разбирач, забелязвам елементарните неща
То това е масово при алфите,даже си мисля че е фабрично.

ilia1984 написа:...Пак ти казвам много неща не са ти ясни но няма аз да ти ги обяснявам...
Що така де- обясни ги... Ако не на мен- нека другите да знаят от какво да се пазят...
Явно докато "гледаш" нечии разсъждения ти е трудно да ги осмислиш правилно. Искам да ми разясниш кое от долното твърдение НЕ Е вярно:
Отива бай Иван, следвайки твоя съвет, сам да си купи кола. Понеже е съдран цървул който не знае и дума швабски или жабарски (знае 5-6 думи на ингилизки и 30-40 думи на руски) разполага с 1, пряко сили с 2 дни през които да избере и купи кола. За целта отива в автосалона при Мюмюн, Ахмед и други манафи да си избере кола. Взима ако не първият, то максимум 3-ят кенеф който му хване окото и струва до 1000€- кочина която с неговата разходка до чужбина, разноските му, разходи за номера, застраховки, гориво и т.н. в БГ вече е подминала сумата от 1700€... С регистрация, еко такса и обслужване (ако са му останали пари на тоя цървул изобщо) колата вече е стъпила на 2000€. Но следва чудото- същата кола (в смисъл същата кочина като състояние) тук струва 3000лв. щото заради целият автовоз дето е натоварил джамбазина от някоя автокъща тая кола е платена на смешни пари. Да не говорим, че вероятно му е направо подарък...
Бонус- ония цървул бай Иван трябва ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да купи КАКВАТО И ДА Е кола иначе ще е 300€ на минус... В резултат на което тея разходки по нечий умен съвет редовно завършват трагично за джоба и самочувствието.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
''***Цената на този автомобил е съобразена с кризата,смяната на правителството и предстоящите летни отпуски ''
cult
cult