Литекс Мотърс във фалит...
Модератор: Общи модератори
- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Re: Новият "български" кросоувър Н6 е вече в Ловеч
И типично в български стил производителите и дистрибуторите си мислят, че клиента е някаква даденост и не трябва да се съобразяват с него. Като всеки български производител и продавач и тези дето продават Грейтуолите са с някакво чувство, че са единствените дето продават коли. То ако не беше така отдавна да съм карал техен дизелов пикап, ама за какво им е да ми го продадат. Манталитета и на Гришовия завод не се различава по нищо от останалите. И тук идеята е да се докопат до някаква държавна поръчка и да насерат стотина коли в някое министерство и готово. Иначе щеше да има някакъв ниско лихвен, да не кажа и безлихвен лизинг за частни лица. Може би накрая държавата щеше под натиска на българския производител да си преосмисли данъчната политика относно новите автомобили, не стара Астра да е с данък 20 кинта а нова кола да е с данък 400 + лева. Не е лоша джипката за парите си, даже бих си я взел на лизинг, но това съвсем не значи, че я сънувам всяка вечер, закачил съм си плакат на Хувъра на стената и съм си татуирал емблемата на Грейт Уол на рамото. Ако ми измислят някакви облекчения, хубав лизинг или нещо подобно, може. И изобщо не ме интересува дали приятелят на една от служителките в салона, дето ги продават тия кочини я е изоставил и е тръгнал с друга. И ако може поне тези дето седят и се опитват да ги продават тия коли да понаучат някой термин, не да гледат като изровени суеци....... И в крайна сметка продавачите трябва да разберат, че това са свет пари и е голяма стъпка покупката на едно такова нещо и решението не се взема за минути. Не си купувам едни килограм краставици, ебаси, та да вляза, да ми кажат колко са невероятни тези коли и аз веднага да им снеса пари два пъти колкото къщата на родителите ми. И защото не съм се съгласил веднага да го купя кеш((не този модел) и на секундата едва ли не, недодяланото копие на Андреа, дето се намира в салона, да ми прави физиономии.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
ukelichko написа:И типично в български стил производителите и дистрибуторите си мислят, че клиента е някаква даденост и не трябва да се съобразяват с него. Като всеки български производител и продавач и тези дето продават Грейтуолите са с някакво чувство, че са единствените дето продават коли. То ако не беше така отдавна да съм карал техен дизелов пикап, ама за какво им е да ми го продадат. Манталитета и на Гришовия завод не се различава по нищо от останалите. И тук идеята е да се докопат до някаква държавна поръчка и да насерат стотина коли в някое министерство и готово. Иначе щеше да има някакъв ниско лихвен, да не кажа и безлихвен лизинг за частни лица. Може би накрая държавата щеше под натиска на българския производител да си преосмисли данъчната политика относно новите автомобили, не стара Астра да е с данък 20 кинта а нова кола да е с данък 400 + лева. Не е лоша джипката за парите си, даже бих си я взел на лизинг, но това съвсем не значи, че я сънувам всяка вечер, закачил съм си плакат на Хувъра на стената и съм си татуирал емблемата на Грейт Уол на рамото. Ако ми измислят някакви облекчения, хубав лизинг или нещо подобно, може. И изобщо не ме интересува дали приятелят на една от служителките в салона, дето ги продават тия кочини я е изоставил и е тръгнал с друга. И ако може поне тези дето седят и се опитват да ги продават тия коли да понаучат някой термин, не да гледат като изровени суеци....... И в крайна сметка продавачите трябва да разберат, че това са свет пари и е голяма стъпка покупката на едно такова нещо и решението не се взема за минути. Не си купувам едни килограм краставици, ебаси, та да вляза, да ми кажат колко са невероятни тези коли и аз веднага да им снеса пари два пъти колкото къщата на родителите ми. И защото не съм се съгласил веднага да го купя кеш((не този модел) и на секундата едва ли не, недодяланото копие на Андреа, дето се намира в салона, да ми прави физиономии.
Според мен,така формулирано писмо може да го пратиш на управата на производителя.
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
Е.Димитров написа:ukelichko написа:И типично в български стил производителите и дистрибуторите си мислят, че клиента е някаква даденост и не трябва да се съобразяват с него. Като всеки български производител и продавач и тези дето продават Грейтуолите са с някакво чувство, че са единствените дето продават коли. То ако не беше така отдавна да съм карал техен дизелов пикап, ама за какво им е да ми го продадат. Манталитета и на Гришовия завод не се различава по нищо от останалите. И тук идеята е да се докопат до някаква държавна поръчка и да насерат стотина коли в някое министерство и готово. Иначе щеше да има някакъв ниско лихвен, да не кажа и безлихвен лизинг за частни лица. Може би накрая държавата щеше под натиска на българския производител да си преосмисли данъчната политика относно новите автомобили, не стара Астра да е с данък 20 кинта а нова кола да е с данък 400 + лева. Не е лоша джипката за парите си, даже бих си я взел на лизинг, но това съвсем не значи, че я сънувам всяка вечер, закачил съм си плакат на Хувъра на стената и съм си татуирал емблемата на Грейт Уол на рамото. Ако ми измислят някакви облекчения, хубав лизинг или нещо подобно, може. И изобщо не ме интересува дали приятелят на една от служителките в салона, дето ги продават тия кочини я е изоставил и е тръгнал с друга. И ако може поне тези дето седят и се опитват да ги продават тия коли да понаучат някой термин, не да гледат като изровени суеци....... И в крайна сметка продавачите трябва да разберат, че това са свет пари и е голяма стъпка покупката на едно такова нещо и решението не се взема за минути. Не си купувам едни килограм краставици, ебаси, та да вляза, да ми кажат колко са невероятни тези коли и аз веднага да им снеса пари два пъти колкото къщата на родителите ми. И защото не съм се съгласил веднага да го купя кеш((не този модел) и на секундата едва ли не, недодяланото копие на Андреа, дето се намира в салона, да ми прави физиономии.
Според мен,така формулирано писмо може да го пратиш на управата на производителя.

- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
да посъбудим темата малко 
на който му се гледат хубави снимки с малко софт офроуд
https://www.flickr.com/photos/vlx/sets/ ... 853/page3/

на който му се гледат хубави снимки с малко софт офроуд
https://www.flickr.com/photos/vlx/sets/ ... 853/page3/
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аве не знам за тоя н6 кво-що, ама имам приятел дето си купи н5 и трябва да ви кажа, че има повече ръжда от е30-ката ми! Гаранцията на производителя против корозия е 6 години! Кажете ми честно: Ще си купите ли кола която след 6 години ще почне да гние?!?! Има балони по боята. Отдолу гредите и калниците са трагедия... Джипа му струваше около 20 хиляди лева преди 2 години. В момента таа кола е непродаваема... Не мисля, че има смисъл да се коментира. Това е абсолютен боклук...
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
E да ама пусти зор да пръднеш пръв на седалката ...
То секви реномирани производители вкл и БМВ имат проблеми с корозията на разни модели ...
бай китаец кво да очакваме, че ще направи ...

То секви реномирани производители вкл и БМВ имат проблеми с корозията на разни модели ...
бай китаец кво да очакваме, че ще направи ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Аз ти говоря за кола втора ръка. Нов е 34к без ДДС
- А найш ли как вози?! Не искаш да знаеш, повярвай ми.

- А найш ли как вози?! Не искаш да знаеш, повярвай ми.
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- Механджията
- кандидат ентусиаст
-
H5 е върху стоманена рама - как да вози - като всичко, което е качено на рама..... приятелят ти е трябвало да прецени какво търси и какво купува.
имам наблюдения (преки) върху Н5-ца на над 5г., ръжда има само по някои елементи отдолу, като скара под мотора, някакви планки и прочее елементи, които и на останалите коли гният.
Н5 е чудесен автомобил за извън пътя и ако човек му се занимава, може за до 15к да си спретне супер автомобил за приятни екстремни излети... от Италия има Н3/Н5-ци за 7-8к, после от Русия един чарджър-кит за 2к, да живне 4г63 - то, става около 180 коня на колелата... има демултипликато колата, може да се постави и диф с блокаж, и си става сериозна машина. никой не очаква да вози като лимузина - затова има Н6....
така де, пуснах снимките, щото са кефаджийски, който иска, да гледа.
имам наблюдения (преки) върху Н5-ца на над 5г., ръжда има само по някои елементи отдолу, като скара под мотора, някакви планки и прочее елементи, които и на останалите коли гният.
Н5 е чудесен автомобил за извън пътя и ако човек му се занимава, може за до 15к да си спретне супер автомобил за приятни екстремни излети... от Италия има Н3/Н5-ци за 7-8к, после от Русия един чарджър-кит за 2к, да живне 4г63 - то, става около 180 коня на колелата... има демултипликато колата, може да се постави и диф с блокаж, и си става сериозна машина. никой не очаква да вози като лимузина - затова има Н6....
така де, пуснах снимките, щото са кефаджийски, който иска, да гледа.
...с живота под вежди се гледаме строго, и боря се с него, доколкото аз мога....има начин, ваш'та мамааа...

да го затварят това недоразумение
а хората работили там поне в автобиографията си ще имат графа с опит
това е положителното от тая простотия
а, да, и няма да виждаме нови грейт уолчете по улиците
а хората работили там поне в автобиографията си ще имат графа с опит
това е положителното от тая простотия
а, да, и няма да виждаме нови грейт уолчете по улиците
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- barty
- старши ентусиаст
-
- Кара: т му се стари БМВ-та
- Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
- Детайли за колата: отново с чарджър
Меко казано е лоша новина затварянето на фабриката.
Дано да е някаква еквилибристика заради КТБ, а не фактическа обстановка.
Дано да е някаква еквилибристика заради КТБ, а не фактическа обстановка.

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Аз не виждам какво да е около КТБ
Просто тия кенефи така и не започнаха да се продават ...
Но наистина е жалко защото е поредното провалено производство и в частност автопроизводство ...

Просто тия кенефи така и не започнаха да се продават ...
Но наистина е жалко защото е поредното провалено производство и в частност автопроизводство ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Повече шанс щеше да има ако бяха направили фабрика за хибриди ... а те направиха най-нискотехнологичния тип производство е Европа ... предизвестен е резултата
Всички опити в Б-я да се произвеждат автомобили са завършвали безславно да не кажа трагично (Рено,Москвич,GW). Защо сега да е различно?
- Демирев
- ентусиаст
-
- Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3
host написа:Повече шанс щеше да има ако бяха направили фабрика за хибриди ... а те направиха най-нискотехнологичния тип производство е Европа ... предизвестен е резултата
Е къде отлетя ти на хибриди?
Дори само за сглобяване ще трябва инвестиция 45 пъти по-голяма от тази за сглобяване на китайчетата.
Те дори турците Коч Холдинг/империя за 7-8 милиарда долара/ - които имат направо завод за директно производство на някои модели на форд и рено не си помислят още за хибриди!
А китайчета от Баховица тръгнаха гръмко и се сгромолясаха.
Гледам собственик на Хувър 6 Премиум за 44 000 лв. реве че на две годишното му возило вече хвърля антифриз и се нуждае от смяна гарнитура глава - шлайф глава...на две години хувър 6 за 44 000 лв

Волекс 10 на 6 г. поголовно ръждясъл.
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"