Смяна на талона до края на годината!
Модератор: Общи модератори
- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Re: Смяна на талона до края на годината!
jorko7120 написа:И сега големия въпрос касаещ бая колеги от форума със сменени мотори (като мене) минава ли се през каналите и гледат ли се номера на двг и въобще тия като мене ще минат ли
По принцип (по наредби и т.н.) се минава през канал.
Моята е с рег. РВ и техн. лице мина с фенер и свери рама и номер на двигател - тогава прегледа на две на три ГИ и ме пусна да си взимам талона, изобщо не се заинтересува да види бутилката

Но позна се опитал да мине (джета 89 и АГУ) през канал в Сф... и му са се правили на интересни за това на коя посока е монтиран изпарителя. Съответно не са го пуснали, докато не са сменили монтажа на изпарителя!
Правя си извод, че навсякъде е различно.. и си зависи от човека, на когото ще попаднеш

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Батман написа:jorko7120 написа:И сега големия въпрос касаещ бая колеги от форума със сменени мотори (като мене) минава ли се през каналите и гледат ли се номера на двг и въобще тия като мене ще минат ли
По принцип (по наредби и т.н.) се минава през канал.
Моята е с рег. РВ и техн. лице мина с фенер и свери рама и номер на двигател - тогава прегледа на две на три ГИ и ме пусна да си взимам талона, изобщо не се заинтересува да види бутилката![]()
Но позна се опитал да мине (джета 89 и АГУ) през канал в Сф... и му са се правили на интересни за това на коя посока е монтиран изпарителя. Съответно не са го пуснали, докато не са сменили монтажа на изпарителя!
Правя си извод, че навсякъде е различно.. и си зависи от човека, на когото ще попаднеш :dunno:
МЕКО КАЗАНО !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Поредната "последна" информация - няма да има нужда от смяна на талона.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1179434
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1179434
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- masimo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 530i
Това за тези които имат газ добре, но за тези които искат да си сложат следващата година сметката отива солена.
1200лв за читав газов инжекцион с евросонди
500лв за технотест
50лв за проверка на газовата от оторизиран сервиз ...
Ще се карат повече нафтови печки
1200лв за читав газов инжекцион с евросонди
500лв за технотест
50лв за проверка на газовата от оторизиран сервиз ...
Ще се карат повече нафтови печки

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
И накрая кво - медийни глупости, ама народа се скъса да говори, псува и кво ли още не
Официалната информация от КАТ гласи, че няма да има нужда от пререгистрация на актуалните возила с газ/метан, стига да са минали коректно ГТП и преглед на газовата...
Тия след 1-ви март ще трябва да им пише в талона, че има и газ... останалите (заварените) няма да бъдат глобявани и след 1-ви март...

Тия след 1-ви март ще трябва да им пише в талона, че има и газ... останалите (заварените) няма да бъдат глобявани и след 1-ви март...
Mollov написа:И накрая кво - медийни глупости, ама народа се скъса да говори, псува и кво ли още неОфициалната информация от КАТ гласи, че няма да има нужда от пререгистрация на актуалните возила с газ/метан, стига да са минали коректно ГТП и преглед на газовата...
Ми така излиза явно. Напоследък забелязвам, че медиите пишат всякакви глупости с цел нагнетяване на напрежението, гражданска война май искат да предизвикат

Не Мы такие, Жизнь такая
- speeder88
- младши ентусиаст
-
- Кара: кошара!
- Мечтае да кара: BMW M3 E46
stefanoff написа:Mollov написа:И накрая кво - медийни глупости, ама народа се скъса да говори, псува и кво ли още неОфициалната информация от КАТ гласи, че няма да има нужда от пререгистрация на актуалните возила с газ/метан, стига да са минали коректно ГТП и преглед на газовата...
Ми така излиза явно. Напоследък забелязвам, че медиите пишат всякакви глупости с цел нагнетяване на напрежението, гражданска война май искат да предизвикат
Четвъртата власт... В последно време имаме достатъчно примери за платена журналистика, така че какво се учудваме.

SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Официално становище разпространено от пресцентъра на МВР:
http://press.mvr.bg/NEWS/news131126_02.htm
http://press.mvr.bg/NEWS/news131126_02.htm
На гражданите, монтирали газови уредби на автомобилите си преди 2 март 2014 година, не се налага подмяна на свидетелството за регистрация на МПС. Те няма да бъдат санкционирани от органите на пътна полиция за направено изменение в конструкцията на превозното средство.
Гражданите, на които не е отразена газовата уредба в талона за регистрация на превозното средство, да съхраняват документите за монтажа на уредбата и при извършване на последваща пререгистрация на автомобила да ги предоставят за отразяване в талона.
Проверката на монтирана газова уредба е част от проверката на цялото МПС по време на периодичния технически преглед.
Новите изисквания, които влизат в сила след 2 март 2014 година касаят само гражданите, които тепърва ще оборудват автомобилите си с газова уредба след тази дата.
daddy_ написа:Официално становище разпространено от пресцентъра на МВР:
http://press.mvr.bg/NEWS/news131126_02.htmНа гражданите, монтирали газови уредби на автомобилите си преди 2 март 2014 година, не се налага подмяна на свидетелството за регистрация на МПС. Те няма да бъдат санкционирани от органите на пътна полиция за направено изменение в конструкцията на превозното средство.
Гражданите, на които не е отразена газовата уредба в талона за регистрация на превозното средство, да съхраняват документите за монтажа на уредбата и при извършване на последваща пререгистрация на автомобила да ги предоставят за отразяване в талона.
Проверката на монтирана газова уредба е част от проверката на цялото МПС по време на периодичния технически преглед.
Новите изисквания, които влизат в сила след 2 март 2014 година касаят само гражданите, които тепърва ще оборудват автомобилите си с газова уредба след тази дата.
Това заявление зарадва малко, че вече мислех къде могат да ми пренабият номера на двигателя

- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин?

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
Токущо се връщам от кат Пловдив,имам монтиран гозов инжекцион,но ходих да си пререгистрирам колата,понеже съм загубил големия толон
,никой от длъжносните лица не каза ,че е задължително да се сменя талона до март,май всичко ще мине на заварено
,ама аз си вписах ,че имам газ щотото така или иначе сменям талона и номерата,понеже големия талон съм си го заврял в ....
,та няма място за паника имаше обаче много хора които бяха дошли специално за това,но няма нищо общо със опашките в София

А гледаха ли номер на двигателя, вобще отвориха ли предния капак?
- Mironikolo
- Потребител
-
- Кара: винаги с кеф
Добре,в крайна сметка може ли да се кара само със сертификат и талон на които пиши бензин? Не съм за 20-25 лева, но моята кола е поредната непрехвърлена кочина.
Има две житейски правила: Правило 1 – Не се тревожи за дреболии. Правило 2 – Всички неща са дреболии.
Фридрих Ницше
Фридрих Ницше
- dan-dam
- ентусиаст
-
- Кара: 03'Е53 М62TUB44
- Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
- Детайли за колата: Петица с много седмици
Mironikolo написа:Добре,в крайна сметка може ли да се кара само със сертификат и талон на които пиши бензин? Не съм за 20-25 лева, но моята кола е поредната непрехвърлена кочина.
Следвай двете житейски правила и го премести в другия крачол

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
bmw2012 написа:А гледаха ли номер на двигателя, вобще отвориха ли предния капак?
Само номера на рамата,нито газовата уретба нито двигателя,нито фаровете(забрайх да сваля ксенона)

- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
rosendaal написа:А нали се сещате че поне една пета от колите на газ ги карат много сънародници из чужбините.
А едно връщане в Родината и обратно въобще не е малък разход,а заради подобни приумици да се прибираш веднъж заради празниците и после заради тези нововъведения на нас ни струва много повече от тези 100-200-400 лева или колкото са там че в различните медии всеки различно си интерпретира.
Аз за това колега,реших да изчакам и да чета какво се случва...отначало като чух и полудях...отново разходи,отново път,отпуски и т.н. за една тъпотия...но става ясно,че всичко е преувеличено и нищо не е такова каквото изглежда

п.с. малко по спокойно ми стана