Смяна на талона до края на годината!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Re: Смяна на талона до края на годината!

Мнение от Батман » 26 Ное 2013, 1:36

jorko7120 написа:И сега големия въпрос касаещ бая колеги от форума със сменени мотори (като мене :mhihi: ) минава ли се през каналите и гледат ли се номера на двг и въобще тия като мене ще минат ли :mhihi:

По принцип (по наредби и т.н.) се минава през канал.
Моята е с рег. РВ и техн. лице мина с фенер и свери рама и номер на двигател - тогава прегледа на две на три ГИ и ме пусна да си взимам талона, изобщо не се заинтересува да види бутилката :conf:
Но позна се опитал да мине (джета 89 и АГУ) през канал в Сф... и му са се правили на интересни за това на коя посока е монтиран изпарителя. Съответно не са го пуснали, докато не са сменили монтажа на изпарителя!
Правя си извод, че навсякъде е различно.. и си зависи от човека, на когото ще попаднеш :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 26 Ное 2013, 5:45

Батман написа:
jorko7120 написа:И сега големия въпрос касаещ бая колеги от форума със сменени мотори (като мене :mhihi: ) минава ли се през каналите и гледат ли се номера на двг и въобще тия като мене ще минат ли :mhihi:

По принцип (по наредби и т.н.) се минава през канал.
Моята е с рег. РВ и техн. лице мина с фенер и свери рама и номер на двигател - тогава прегледа на две на три ГИ и ме пусна да си взимам талона, изобщо не се заинтересува да види бутилката :conf:
Но позна се опитал да мине (джета 89 и АГУ) през канал в Сф... и му са се правили на интересни за това на коя посока е монтиран изпарителя. Съответно не са го пуснали, докато не са сменили монтажа на изпарителя!
Правя си извод, че навсякъде е различно.. и си зависи от човека, на когото ще попаднеш :dunno:

МЕКО КАЗАНО !
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 xDrive30d N57T
Мечтае да кара: 911 Turbo

Мнение от AGD » 26 Ное 2013, 10:50

Поредната "последна" информация - няма да има нужда от смяна на талона.
http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1179434
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530i

Мнение от masimo » 26 Ное 2013, 12:42

Това за тези които имат газ добре, но за тези които искат да си сложат следващата година сметката отива солена.
1200лв за читав газов инжекцион с евросонди
500лв за технотест
50лв за проверка на газовата от оторизиран сервиз ...
Ще се карат повече нафтови печки :)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 26 Ное 2013, 15:46

И накрая кво - медийни глупости, ама народа се скъса да говори, псува и кво ли още не ;) Официалната информация от КАТ гласи, че няма да има нужда от пререгистрация на актуалните возила с газ/метан, стига да са минали коректно ГТП и преглед на газовата...

Тия след 1-ви март ще трябва да им пише в талона, че има и газ... останалите (заварените) няма да бъдат глобявани и след 1-ви март...

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 26 Ное 2013, 16:08

Mollov написа:И накрая кво - медийни глупости, ама народа се скъса да говори, псува и кво ли още не ;) Официалната информация от КАТ гласи, че няма да има нужда от пререгистрация на актуалните возила с газ/метан, стига да са минали коректно ГТП и преглед на газовата...

Тия след 1-ви март ще трябва да им пише в талона, че има и газ... останалите (заварените) няма да бъдат глобявани и след 1-ви март...

Ми така излиза явно. Напоследък забелязвам, че медиите пишат всякакви глупости с цел нагнетяване на напрежението, гражданска война май искат да предизвикат :dunno:
Не Мы такие, Жизнь такая

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Мнение от speeder88 » 26 Ное 2013, 16:49

stefanoff написа:
Mollov написа:И накрая кво - медийни глупости, ама народа се скъса да говори, псува и кво ли още не ;) Официалната информация от КАТ гласи, че няма да има нужда от пререгистрация на актуалните возила с газ/метан, стига да са минали коректно ГТП и преглед на газовата...

Ми така излиза явно. Напоследък забелязвам, че медиите пишат всякакви глупости с цел нагнетяване на напрежението, гражданска война май искат да предизвикат :dunno:

Четвъртата власт... В последно време имаме достатъчно примери за платена журналистика, така че какво се учудваме.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 26 Ное 2013, 16:52

Официално становище разпространено от пресцентъра на МВР:
http://press.mvr.bg/NEWS/news131126_02.htm
На гражданите, монтирали газови уредби на автомобилите си преди 2 март 2014 година, не се налага подмяна на свидетелството за регистрация на МПС. Те няма да бъдат санкционирани от органите на пътна полиция за направено изменение в конструкцията на превозното средство.

Гражданите, на които не е отразена газовата уредба в талона за регистрация на превозното средство, да съхраняват документите за монтажа на уредбата и при извършване на последваща пререгистрация на автомобила да ги предоставят за отразяване в талона.

Проверката на монтирана газова уредба е част от проверката на цялото МПС по време на периодичния технически преглед.
Новите изисквания, които влизат в сила след 2 март 2014 година касаят само гражданите, които тепърва ще оборудват автомобилите си с газова уредба след тази дата.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от integral » 26 Ное 2013, 18:11

daddy_ написа:Официално становище разпространено от пресцентъра на МВР:
http://press.mvr.bg/NEWS/news131126_02.htm
На гражданите, монтирали газови уредби на автомобилите си преди 2 март 2014 година, не се налага подмяна на свидетелството за регистрация на МПС. Те няма да бъдат санкционирани от органите на пътна полиция за направено изменение в конструкцията на превозното средство.

Гражданите, на които не е отразена газовата уредба в талона за регистрация на превозното средство, да съхраняват документите за монтажа на уредбата и при извършване на последваща пререгистрация на автомобила да ги предоставят за отразяване в талона.

Проверката на монтирана газова уредба е част от проверката на цялото МПС по време на периодичния технически преглед.
Новите изисквания, които влизат в сила след 2 март 2014 година касаят само гражданите, които тепърва ще оборудват автомобилите си с газова уредба след тази дата.

Това заявление зарадва малко, че вече мислех къде могат да ми пренабият номера на двигателя :censored: :mhihi:
- Татко, това е новият ми приятел. Той е влогър, трейдър, маркетинг гуру и инфлуенсър...
- Абе дъще, абе дали няма как да се съберете пак с онзи циганин? :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 26 Ное 2013, 18:13

Токущо се връщам от кат Пловдив,имам монтиран гозов инжекцион,но ходих да си пререгистрирам колата,понеже съм загубил големия толон :dummy: ,никой от длъжносните лица не каза ,че е задължително да се сменя талона до март,май всичко ще мине на заварено :mrgreen: ,ама аз си вписах ,че имам газ щотото така или иначе сменям талона и номерата,понеже големия талон съм си го заврял в .... :dummy: ,та няма място за паника имаше обаче много хора които бяха дошли специално за това,но няма нищо общо със опашките в София

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw2012 » 26 Ное 2013, 18:16

А гледаха ли номер на двигателя, вобще отвориха ли предния капак?

Потребител
Аватар
Кара: винаги с кеф

Мнение от Mironikolo » 26 Ное 2013, 18:34

Добре,в крайна сметка може ли да се кара само със сертификат и талон на които пиши бензин? Не съм за 20-25 лева, но моята кола е поредната непрехвърлена кочина.
Има две житейски правила: Правило 1 – Не се тревожи за дреболии. Правило 2 – Всички неща са дреболии.
Фридрих Ницше

ентусиаст
Аватар
Кара: 03'Е53 М62TUB44
Мечтае да кара: Е34 540/6 touring
Детайли за колата: Петица с много седмици

Мнение от dan-dam » 26 Ное 2013, 19:54

Mironikolo написа:Добре,в крайна сметка може ли да се кара само със сертификат и талон на които пиши бензин? Не съм за 20-25 лева, но моята кола е поредната непрехвърлена кочина.

Следвай двете житейски правила и го премести в другия крачол :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 compact,96'индивидуъл
Мечтае да кара: 6 serries
Детайли за колата: монреалблауууу

Мнение от vaykisss » 26 Ное 2013, 21:11

bmw2012 написа:А гледаха ли номер на двигателя, вобще отвориха ли предния капак?

Само номера на рамата,нито газовата уретба нито двигателя,нито фаровете(забрайх да сваля ксенона) :mhihi: ,ама се разминах ,всичко е за пари,ако не бях изгубил талона нямаше да отида на поредната глупост на правителството

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 26 Ное 2013, 22:19

rosendaal написа:А нали се сещате че поне една пета от колите на газ ги карат много сънародници из чужбините.
А едно връщане в Родината и обратно въобще не е малък разход,а заради подобни приумици да се прибираш веднъж заради празниците и после заради тези нововъведения на нас ни струва много повече от тези 100-200-400 лева или колкото са там че в различните медии всеки различно си интерпретира.

Аз за това колега,реших да изчакам и да чета какво се случва...отначало като чух и полудях...отново разходи,отново път,отпуски и т.н. за една тъпотия...но става ясно,че всичко е преувеличено и нищо не е такова каквото изглежда :mhihi:

п.с. малко по спокойно ми стана :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата