Да се върне ли казармата?
Модератор: Общи модератори
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Re: Да се върне ли казармата?
steeN написа:Това че някой е ходил значи ли, че има някакво чувство за дълг? При условие, че не е по избор...
Аз отговарям за себе си и казах по-напред, че имах възможност да вляза в университет веднага и да карам с 6 месеца по-малко после или да вляза веднага и да си изкарам пълната служба. Избрах второто.
Служил съм 2005-2006-та, малко след като я намалиха от 24 на 18 месеца и съм напълно наясно, че не съм видял и 1/10-та от това на което са били подложени тези преди "демокрацията".
err0r написа:когато те бутат зад оградата в мирно време.
Нали това е идеята, да си готов за тогава, когато придобитите умения ще са ти нужни. Ако утре стане война и тепърва вземем да събираме армия и да я обучаваме как да стреля, как да разгръща станциите, как да кара танка за къде сме?
Силната армия за мен е наборна служба и редовен запас. Професионалната армия може да е силна само в отделни единици- тюлени и разни подобни на тях. Но истинската сила е в пехотата. Не съм чул до сега някой да се е предал на самолет, подводница или ракета.

- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
bum_bum написа:Чел съм го цялото и именно и заради тоя цитат мисля че статията е обективна. Обърни внимание и на другите неща писани за ракетните войски и т.н..
...
Статията е обективна, но в момента говорим за казрмата и има ли релана полза от нея във вида, в който съществуваше доскоро.
bum_bum написа:Въпрос на чувство за дълг според мен. Иначе на всеки трети март тук може да си пишем теми по 10 страници дълги в които да възхваляваме героите ама дойде ли до това, което всеки е готов да даде от себе си кво се оказва?
Не бъркай задължителната казарма със доброволна военна подготовка. Писах и по-горе - след изкарване на военна школа, трябва да има подбор - изкарал, не изкарал. Да се постигнат нормативи.
Не както в казармата - единия обиколил поделенията и през ден е на полигона, другия се скатавал в някой кабинет - и накрая и двамата изкарали казарма. Глупост някаква.
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
70-ти набор и карах точно две години казарма , взеха ме в СВ-то (строителни войски) - строител на живота на хората
- Пловдив , Пещера , Асарел , София...
две години бачках безплатно на партията , добре че бях шофьор та нямаше толкова скапване...казармата ни подготвяше да бъдем предани на партията за в бъдеще и съответно ни експлоатираше , отделно ни взимаше най-хубавите години от живота ни ...
НЕ трябва да се връща

две години бачках безплатно на партията , добре че бях шофьор та нямаше толкова скапване...казармата ни подготвяше да бъдем предани на партията за в бъдеще и съответно ни експлоатираше , отделно ни взимаше най-хубавите години от живота ни ...
НЕ трябва да се връща

- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
Разбира се,че не трябва да се връща!
p.s. Утре пускам тема "Да се върне ли комунизма"
,защото разбирате ли в извадка от един сайт
Да-63%
Не-36%
Не мога да преценя-1%
Ама няма вече балъци да го строят, а други да го ядат!
p.s. Утре пускам тема "Да се върне ли комунизма"

Да-63%
Не-36%
Не мога да преценя-1%

- Сондьора
- ентусиаст
-
- Кара: E36 M52b20 Touring
bum_bum написа:.........................
Служил съм 2005-2006-та, малко след като я намалиха от 24 на 18 месеца и съм напълно наясно, че не съм видял и 1/10-та от това на което са били подложени тези преди "демокрацията".
.............
bum bum, верно ли си служил 2005-6 1.5 г ве

Шото 2002 беше 9 месеца и 6 месеца за вишугите...
Ти си служил при некви елитни наборни

Аз бих се върнал, да побича малко

п.п. Едно от полезните неща, които се научават е , да шомполираш преди закуска..., че иначе абиш ранъта...

- klintan66
- старши ентусиаст
-
- Кара: E34TDS , CL 500, Е65
[quote="Сондьора"][quote="bum_bum"].........................
И аз съм наясно ,че в Африка гладуват но някак не го чувствам ....
И не е било като при бай Тошо бъди сигурен.
Сега разбрах защо толкова ти липсва ...
За последен път ще напиша.
Казармата беше една от машите за управление на масата .- "Всички влизат различно умни и излизат еднакво тъпи !!!!"
И още един въпрос за размисъл -
Ако казармата е правила момчето мъж , какво е правило момичето жена ??? Т.е не влезнеш ли във "фабриката" да те ошлайфат не ставаш за нищо?
И аз съм наясно ,че в Африка гладуват но някак не го чувствам ....
И не е било като при бай Тошо бъди сигурен.
Сега разбрах защо толкова ти липсва ...
За последен път ще напиша.
Казармата беше една от машите за управление на масата .- "Всички влизат различно умни и излизат еднакво тъпи !!!!"
И още един въпрос за размисъл -
Ако казармата е правила момчето мъж , какво е правило момичето жена ??? Т.е не влезнеш ли във "фабриката" да те ошлайфат не ставаш за нищо?
Хора, които много говорят, и не ви става ясно от първото изречение какво искат да кажат, обикновено искат пари, искат да ви излъжат или поне да ви заблудят !
- Flash
- Автоморгаджията
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
Аз искам да се върне казармата, но да не е 2 години, а 9 месеца - влизаш Септември, излизаш Юни. Дядо ми, Бог да го прости, е бил командир на гранична застава на Гръцката граница няколко години и от него съм чувал какви ли не истории. Когато трябваше да влизам в казармата, точно тогава я премахнаха - Май месец завърших техникума, Юни или Юли я закриха, а аз Септември трябваше да се явя в учебният център за новобранци. На военната комисия изявих желание да служа на гранична застава и получих смаяни погледи от проверяващите, даже и похвали - аз съм бил един от малкото, на които въобще им се ходело в казарма по собствено желание, та и даже на границата.
Ако се направи анкета към темата, бих гласувал "За".
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞

- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Flash написа:Аз искам да се върне казармата, но да не е 2 години, а 9 месеца - влизаш Септември, излизаш Юни. Дядо ми, Бог да го прости, е бил командир на гранична застава на Гръцката граница няколко години и от него съм чувал какви ли не истории. Когато трябваше да влизам в казармата, точно тогава я премахнаха - Май месец завърших техникума, Юни или Юли я закриха, а аз Септември трябваше да се явя в учебният център за новобранци. На военната комисия изявих желание да служа на гранична застава и получих смаяни погледи от проверяващите, даже и похвали - аз съм бил един от малкото, на които въобще им се ходело в казарма по собствено желание, та и даже на границата.
Дядо ми е служил 3 години на Българо-Гръцката граница около ВСВ (роден е 1927-ма ся не помня точно кои години е бил, но точно след ВС май май или по време нз как е било айде) и мога да ти кажа, че е било голям АД. Разкази за картечници, сменяне на цеви на картечници щото прегрявали и кво ли не и спане на сняг

Колко извращения е имало в тези казарми, колко гръмнали черва от сгъстен въздух, обгорени вежди, спукани тъпанчета от каране на редника шофьор да си долепи ухото докато някой форсира камиона

- Flash
- Автоморгаджията
-
- Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
- Мечтае да кара: E60 ///M5
larbi написа:...и мога да ти кажа, че е било голям АД. Разкази за картечници, сменяне на цеви на картечници щото прегрявали и кво ли не и спане на снягТа малко ти е бил промит мозъка от дядо ти и весели истории за гранични кучета и тем подобни веселяшки дивотии.
Колко извращения е имало в тези казарми, колко гръмнали черва от сгъстен въздух, обгорени вежди, спукани тъпанчета от каране на редника шофьор да си долепи ухото докато някой форсира камионаТва с бръсненето на БОТЕВ е просто санаториум в сравнение с какво е било!

Кльон и ГСК, предполагам по-голямата част от форума знае какво е, ако не, ще напиша.
едит: Господа модератори, моля ви се от сърце, отключете темата за Родната Казарма!

http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България

- Yanko Petrov
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 купе
Директно отговарям: да се върне!
Не ми се четат 7 страници спорове между ходили и не-ходили в казармата. Най-малко пък ми се четат приказки от 1001 нощ, дето някой чул, че някой си бил в казарма, пък било еди кво си.
Като човек, изкарал 9 месеца в гвардията (бил съм и в други поделения и не мисля, че има по-строг режим където и да било - на 5-ти Януари се уволнявам, на 4-ти Януари набивам крак с новобранците), мнението ми е, че трябва да има един период в живота на мъжа, в който сам да си бъдеш и баща и майка!
Другото са лигавщини.
Не ми се четат 7 страници спорове между ходили и не-ходили в казармата. Най-малко пък ми се четат приказки от 1001 нощ, дето някой чул, че някой си бил в казарма, пък било еди кво си.
Като човек, изкарал 9 месеца в гвардията (бил съм и в други поделения и не мисля, че има по-строг режим където и да било - на 5-ти Януари се уволнявам, на 4-ти Януари набивам крак с новобранците), мнението ми е, че трябва да има един период в живота на мъжа, в който сам да си бъдеш и баща и майка!
Другото са лигавщини.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Много ясно че трябва да я има!
Аз съм ходил и съм научил много работи, видял съм много, запознал съм се с всякакви хора от всяка точка на страната.
Това чувство за безнаказаност дето го има днешната младеж се лекува много лесно там+ факта че няма вариянт кой да ти помогне вътре ако не се оправиш сам, влияе много градивно на всеки един мъж, който после се справя по лесно и по отговорно с живота.
Аз съм ходил и съм научил много работи, видял съм много, запознал съм се с всякакви хора от всяка точка на страната.
Това чувство за безнаказаност дето го има днешната младеж се лекува много лесно там+ факта че няма вариянт кой да ти помогне вътре ако не се оправиш сам, влияе много градивно на всеки един мъж, който после се справя по лесно и по отговорно с живота.

- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
аз не съм сигурен ,че има няква зависимост между казармата и мъжа.бая мърдолети познавам дето след казармата станаха медузи и още повече момчета познавам дето без да са ходили в казарма са по големи мъже от рамбо
та казармата в последните и години на повечето места си е била пародия на летен лагер.има други методи момчето да се научи на отговорност и да стане мъж,като до голяма степен това зависи от възпитанието много преди казармата
Но определно не става и със седяне вкъщи с мама и тати до 35г възраст,каквато е практиката днес

Но определно не става и със седяне вкъщи с мама и тати до 35г възраст,каквато е практиката днес

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Сондьора написа:bum_bum написа:.........................
.............
bum bum, верно ли си служил 2005-6 1.5 г веи не е малко след ми си е бая след от 24 на 18, па после на 9 ....
Шото 2002 беше 9 месеца и 6 месеца за вишугите...
Ти си служил при некви елитни наборни.... (виж ако бъркаш десетлетията
)
Аз бих се върнал, да побича малко![]()
п.п. Едно от полезните неща, които се научават е , да шомполираш преди закуска..., че иначе абиш ранъта...
95-96 исках да кажа, деба как лети времето

- super_mario
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ски и свири на цигулка
dr.peshev написа:Разбира се,че не трябва да се връща!
p.s. Утре пускам тема "Да се върне ли комунизма",защото разбирате ли в извадка от един сайт
Да-63%
Не-36%
Не мога да преценя-1%
Пуснах темата,защото Бареков иска да я връща,а като гледам неговата партия набира популярност нищо чудно утре да вземе властта и да върне казармата.А колкото дали е била загуба на време не мисля то и дременето у фейсбука или по кафенцата е загуба на време!
п.с.-служил съм в триъгълника на смърта ама нито е имало извращения нито нищо
БМВ е религия чада мой ,споменаването на Марката до марки като опел и други кокошарници е обидно ! Карайте си там недозавиващите, балонообразни, бавнооборотни автомобилчета, чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 опела!
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Може да я върне, ако стрелят със стрели и прашки и се возят на колелета. Те нямат пари за пенсии, образование, здравеопазване кво остава да отделим бюджет и за армия.
Пък и тя не е съкратена по наша воля, а под диктовка отвън и съответно няма кой да ни позволи отново да имаме сносна армия.
Пък и тя не е съкратена по наша воля, а под диктовка отвън и съответно няма кой да ни позволи отново да имаме сносна армия.