"Пазенето" на паркоместа

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: и БМВ кара
Мечтае да кара: по А-8

Re: "Пазенето" на паркоместа

Мнение от toncho83 » 28 Фев 2014, 15:21

:OT:
Хора всякакви..... :mhihi: :mhihi: :mhihi: Много приятна тема :D

ентусиаст
Аватар
Кара: Е65 745d
Мечтае да кара: Мотор с Кош!
Детайли за колата: Огин!

Мнение от sambeto » 28 Фев 2014, 15:40

Скъпи колега tes_bg.....ти обаче продължаваш да ми четеш лекции по морал.Правя достатъчно други неща с които да съм полезен на хора,които даже и не познавам и отделям част от парите които изкарвам за хора в нужда.Ти колко пъти си го правил,че си тръгнал да ми обясняваш как ощетявам други хора ?
Не се излагай повече,и да ми обясняваш колко лош човек съм,без да знаеш подробностите.Можеше първо да се поинтересуваш,а тогава да ми обясняваш за някаква скоба,улица която не е моя и т.н.
Осъзнай се момче,тия 10 апартамента в тая сграда са на хора мой приятели.И въпреки,че даже не съм и длъжен да ги питам понеже тая част от земята се пада моя....все пак съм го направил,и те нямат нищо против.Какво се правя на ларж не знам ?! И още ли си мислиш,думата "европейски начин " съм я използвал насериозно ?
Стига затъва повече с безпочвени заключения! :)

Изпратено от HTC ONE

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Фев 2014, 18:54

sambeto, явно е, че няма никакъв смисъл да се пише повече, но кажи поне, за кое по-точно трябва да ти завиждаме?? Явно има нещо, но го държиш в тайна.
Ти явно ще си първият собственик на улица, ако пък изкараш и документ, цена няма да имаш. :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от tsb_bg » 28 Фев 2014, 19:35

sambeto написа:.....ти обаче продължаваш да ми четеш лекции по морал.Правя достатъчно други неща с които да съм полезен на хора,които даже и не познавам и отделям част от парите които изкарвам за хора в нужда.Ти колко пъти си го правил,че си тръгнал да ми обясняваш как ощетявам други хора ?
Не се излагай повече,и да ми обясняваш колко лош човек съм,без да знаеш подробностите....

Никакви лекции не ти чета, не знам какво си направил или правиш за хората в нужда и не го коментирам (впрочем аз не бих го споменавал ако го правя да помогна). Ти, обаче също не знаеш аз какво правя, на кой до колко и с какво съм бил полезен и за това не е нужно да го коментираш!
Това, че помагаш на едни не ти дава право да пречиш на други.
Тук коментирахме твоя конкретна постъпка но ти не пожела да разбереш смисъла на коментарите.
Земята или е твоя (имаш документ за собственост) и можеш да я оградиш и да я ползваш само за себе си като частна собственост или нямаш такъв документ и всеки може да се ползва от това място, ако разбира се не нарушава някакви закони или правилници които важат за всички.
При положение, че нямаш документ за собственост върху тези 8-10 кв. метра, единствения начин да спираш само ти и точно там е да си платиш абонамент за паркоместото (и то при определени условия), а това се удостоверява с пътен знак поставен от общината а не със скоба...
Дали хората в сградата са ти роднини, приятели или непознати, дали си ги питал или не, няма никакво отношение към случая.

PS Никъде не съм обобщавал или обяснявал "колко лош човек" си.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е46 325ci кабрио - М3 реплика
Мечтае да кара: Mercedes S Class Coupe/Convertible

Re:

Мнение от Djelebov » 28 Фев 2014, 19:38

sambeto написа:Скъпи колега tes_bg.....ти обаче продължаваш да ми четеш лекции по морал.Правя достатъчно други неща с които да съм полезен на хора,които даже и не познавам и отделям част от парите които изкарвам за хора в нужда.Ти колко пъти си го правил,че си тръгнал да ми обясняваш как ощетявам други хора ?
Не се излагай повече,и да ми обясняваш колко лош човек съм,без да знаеш подробностите.Можеше първо да се поинтересуваш,а тогава да ми обясняваш за някаква скоба,улица която не е моя и т.н.
Осъзнай се момче,тия 10 апартамента в тая сграда са на хора мой приятели.И въпреки,че даже не съм и длъжен да ги питам понеже тая част от земята се пада моя....все пак съм го направил,и те нямат нищо против.Какво се правя на ларж не знам ?! И още ли си мислиш,думата "европейски начин " съм я използвал насериозно ?
Стига затъва повече с безпочвени заключения! :)

Изпратено от HTC ONE

:banghead: Значи земята пред блока ти си е твоя и съответно на твоята земя си си сложил скоба (което си е законно), така ли?? Или "земята се пада моя" има друг смисъл. Моля те отговори, щото виждам два вирианта:
1.Да си се оправдавал, за нещо законно (приказките, че и другите правили така, Библията и т.н.) :banghead:
2. Недай си Боже, да си се оплел в лъжи, което ние, дето по цял ден четем Библията смятаме за грях :mhihi:
Разбери ме, колега, като ти чета този и предния пост, малко си противоречат. Ако си сложил скоба на твоя земя :yes: Ама ше трябва да разясниш, че нещата станаха доста комични ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 28 Фев 2014, 20:01

Вероятно раздават земя и му се е паднала, такъв му бил късмета. Току виж, утре продаде правото за спиране на друг

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 28 Фев 2014, 20:36

Много сте ми готини и тримата :)
Шибаната скоба съм я поставил на земя която не е застроена изцяло с тая сграда в която живея.Идеята е там да се строи нещо като офис и докато се построи ще си сложа каквото искам там !
Слага се понеже много хора си мислят че това място е отбивка към прилежата улица и спират там....а то не е.
Така че какво ще си сложа там си е лично моя работа.
И ми писна да се обяснявам като ученичка.Намерете си друг за другарски съд,мамини монаси честни и безгрешни.
Повече няма да ви се обяснявам,нито пък съм ви искал мнението.
Ама ако искате може да сложа и нотариалния акт да сложа на мястото.
Иронични забележки на тема строителство,наредби,разрешения за строеж и т.н. не ми се слушат.Строителен инженер съм и съм наясно кое е редно и как се прави :)
Хубава вечер колеги.

Изпратено от HTC ONE

старши ентусиаст
Аватар

Re:

Мнение от tsb_bg » 28 Фев 2014, 20:52

sambeto написа:... Шибаната скоба съм я поставил на земя която не е застроена изцяло с тая сграда в която живея.Идеята е там да се строи нещо като офис и докато се построи ще си сложа каквото искам там !...

Ти наистина ли не разбираш за какво иде реч или си мислиш, че всички останали са балами?
Или имаш документ за земята (тя е лична твоя собственост) и "си слагаш каквото искаш там" или нямаш такъв документ и си поредния тарикат.
Ако е първия вариант се обезсмисля всичко писано по повод на първия ти пост въпреки, че никъде до сега не си написал в прав текст, че земята е твоя собственост.
Ако е втория вариант няма никакво значение на каква улица се пада продължение, какво и кога ще се строи и т.н. Просто ти нямаш право еднолично да ползваш това място и да ограничаваш достъпа на другите до него.
А това че не уважаваш ничие друго мнение освен твоето се видя ясно!

ентусиаст
Аватар

Re: Re:

Мнение от sambeto » 28 Фев 2014, 21:14

tsb_bg написа:
sambeto написа:....А това че не уважаваш ничие друго мнение освен твоето се видя ясно!

Напротив,казах че ви изслушах и приемам мнението и на тримата.
Не си спомням обаче да съм искал вашето мнение,че да ми скачате така.
Да,моя е грешката че не казах още в първия си пост че тая земя е моя....обаче после съм го споменал,ама четете между редовете и само се дрънкаме тука.
Мир да има,убийте ме с камъни :mrgreen:

п.с. много добре разбирам за какво става дума,и не мисля никой от тука пишещите за балами,извинявам се ако е излязло така ;)
Хубава вечер.

Аватар

Re:

Мнение от F3P » 28 Фев 2014, 21:24

sambeto написа:....Правя достатъчно други неща с които да съм полезен на хора,които даже и не познавам и отделям част от парите които изкарвам за хора в нужда.Ти колко пъти си го правил,че си тръгнал да ми обясняваш как ощетявам други хора ? ...

Леко с питанките тип "Ти колко пъти..." за да не се окаже, че си смешен. Полезен бил, дарявал бил- само ТИ ли си дето дава :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от tsb_bg » 28 Фев 2014, 21:32

sambeto написа:..... Да,моя е грешката че не казах още в първия си пост че тая земя е моя....обаче после съм го споменал,ама четете между редовете ....

Щом земята е твоя не виждам какво има да се коментира. Можеш не скоба а ограда да си сложиш, но аз не видях къде си го споменал.
Лично аз не съм ти "скачал" и не съм имал намерения да те поучавам а по повод на първия ти пост се опитах да обясня, че не е редно (ама от никъде) на обществено място да се ограничава правото да спират или да паркират всички

ентусиаст
Аватар

Мнение от sambeto » 28 Фев 2014, 21:34

F3P написа:
sambeto написа:....Правя достатъчно други неща с които да съм полезен на хора,които даже и не познавам и отделям част от парите които изкарвам за хора в нужда.Ти колко пъти си го правил,че си тръгнал да ми обясняваш как ощетявам други хора ? ...

Леко с питанките тип "Ти колко пъти..." за да не се окаже, че си смешен. Полезен бил, дарявал бил- само ТИ ли си дето дава :?:

Ти пък къде се набута и ти,ни в клин ни в ръкав?
Чел недочел да каже и той нещо,така като те слушам освен задника си друго май не си давал ТИ :idea:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i

Мнение от TheDriver » 28 Фев 2014, 22:06

Бил съм и от двете страни на барикадата и според мен щайги, вериги, катинари, както и законните методи с абонаментите не решават проблема.
Когато обаче общността в дадения район създаде някаква култура на паркиране, която не създава конфликти, даже и идващите отвън по един или друг начин я възприемат.

Пример 1 - Улица без синя зона в централната градска част.Улицата е без изход и има допълнително разширение за паркинг, като мястото се ползва от голяма фирма на същата улица.
Ако нормалните места там бяха 50, имаше поне двойно повече коли.Това без да прибавяме идващите заради безплатното паркиране в центъра.
Живущите и работещите в района обаче бяхме създали някакъв маниер на паркиране и проблеми не е имало.
Първият ред коли паркиращ на обозначените места беше неминуемо запушван от втори и трети ред автомобили, паркирани на самото платно.Запушващите коли оставяха тел. номера на стъклата .. даже и ключове се оставяха във фирмата.
Общо взето спокойно си паркираш сутрин, за да отидеш на работа и си излизаш вечер, ако ти се наложи през деня инцидентно има начин, но избягваш да го правиш.Ако знаеш, че ще излизаш през деня паркираш по сътоветния начин и т.н.
Проблеми нямаше ... говоря в минало време, защото общината се намеси и всичко свърши.

Пример 2 - Кооперация встрани от центъра - места приблизително равни на броя автомобили.
Наличие обаче на чичковци притежаващи "мое място".То не беше пукане на гуми, драскане, ритане на огледала и т.н. За моя изненада щайги не са слагани - просто някой излиза и казва тука аз си спирам .Общо взето анархия и никакъв опит за организация.Резултатът беше, че при отсъствие на недостиг за места имаше доста по-големи проблеми отколкото на първото място.

Сега живея в малък град и подобни проблеми нямам, нито правя проблeм, ако се спира на улицата пред къщата.Проблем правя когато си спрат колата пред нас - "слагам я на байра, за да запаля утре" и през нощта тоя варел му изтекат водите и омаже тротоара. :banghead:
При това не се случва инцидентно, а сравнително често ... особено зимата заради акумулаторите.А най-дразнещото е, че някои дори не виждат проблем в това да оставят големи мазни петна по тротоара. :banghead:

П.С. В студентските години по стечение на обстоятелствата живеех на границата с маХ'лата (направо си беше в нея ама.... :mhihi: )
По-колегиално отношение никога не съм срещал - идват разместват си колите, така че и ти да се наместиш, бутаме се зимата в снега и пролетта в калта :mhihi: За драскане и пукане на гуми дума не може да става :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
Мечтае да кара: е36 с осмак
Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.

Мнение от Boyadjiev » 01 Мар 2014, 12:20

Селският манталитет е в разгара си момчета... Толкова ми е неприятно да го чета, а уж тук са се събрали хора на възраст и са фенове на марката... Не че има нещо общо, но малко или много бъдете склонни да се развивате, не мислете че сте най- и че знаете най-много, света се развива, селянията замира - ми следвайте тенденцията на развиване. Някога са ви научили така, еми отучете се, не тъпчете на едно място... При моят блок има постоянно всякакви хора - от провинцията, турци и всякакви идващи от малки и големи градове, живеят в апартаменти под наем и тн... Като се прибирам в 5-6 има места, като се прибирам по 1-2 през нощта ще спирам където има. Голяма драма че човека от Бургас или от Попинци е спрял на "твоето" място - ми човек е, бил е преди теб там, това е - като искаш място купи си го... Аман от селящина... :no: :no: :no: :no: Имаше опити за запазване на места със скоби - познайте дали просъществуваха ;) Въпросните хора се научиха (отучиха) и сега спират където има - не им хареса особено - купиха си гараж, наеха си място и всичко е бомба... Просто разберете че общинските места са общински, не частни... :ok:
Изображение Изображение Изображение
Уважавай другия, независимо каква кола кара.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 01 Мар 2014, 16:20

Идеалните части от земята, които вървят с апартамента, не значи че си собственик на земята ( или част от нея) около него и можеш да си правиш каквото си искаш. Още по малко да монтираш каквото и да е на нея без разрешението на общината.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата