24 HEURES DU MANS 14-15 june 2014

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Re: 24 HEURES DU MANS 14-15 june 2014

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Юни 2014, 16:35

Честито на победителите! Ще обобщя по-късно. Наздраве! :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azotos » 15 Юни 2014, 18:47

Страхотно състезание се получи, толкова обрати в LMP1 не помня отдавна. И мен ме хвана яд за Порше №20, но все пак за дебютна година, въобще не беше зле.Надявам се догодина като се включат и Нисан със заводски отбор, състезанието в класа да стане още по интересно. Хареса ми как организаторите успяха да изравнят силите в ЛМП1, въпреки коренно различните концепции на трите заводски отбора. Респект и за българските коментатори на Eurosport, нищо общо с тиквениците, които коментират Формулата.

@Dirty M5 driveR, евала за ентусиазма, ако си го гледал цялото състезание без да лягаш :yes:
...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Юни 2014, 20:17

azotos написа:Страхотно състезание се получи, толкова обрати в LMP1 не помня отдавна. И мен ме хвана яд за Порше №20, но все пак за дебютна година, въобще не беше зле.Надявам се догодина като се включат и Нисан със заводски отбор, състезанието в класа да стане още по интересно. Хареса ми как организаторите успяха да изравнят силите в ЛМП1, въпреки коренно различните концепции на трите заводски отбора. Респект и за българските коментатори на Eurosport, нищо общо с тиквениците, които коментират Формулата.

@Dirty M5 driveR, евала за ентусиазма, ако си го гледал цялото състезание без да лягаш :yes:

Началото беше много яко и наистина фрапантно беше колко са близки по скорост колите при коренно различни концепции - 4.0 V6 dieses vs 3.7 V8 атмосферка vs 2.0 V4 turbo и също толкова различни електрически мотори :bowdown: Във формула 1 уж еднакви коли а едните хвърчат на светлинни години пред другите .
Другото яко нещо беше скоростта - по дяволите , колите са бързи, пистата е бърза , заснемането с камерите не приближават идващите коли и се усеща скоростта , множество снимки от хеликоптер . Освен това ЛМП1 направо прехвърча покрай другите класове , та може да се съпостави бързината . . . Нощното каране :ok: ... над 340км/ч и сигурно половината време са с по над 290 км/ч . Чакам вторник съкратения репортаж (60мин) ако някой може да го запише с ХД , ше черпя
Последна промяна acho.rs на 15 Юни 2014, 21:47, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 15 Юни 2014, 20:48

Не съм лягал. :) Единствено сутринта между 8 и 9 задрямах няколко пъти по 5-6 минути и после ми мина и желание за сън, и всичко. Такава борба, такива обрати, такава атмосфера... Опитвам се да опиша нещо, за което нямам думи. Наздраве още веднъж!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 6inlinepower » 15 Юни 2014, 22:05

Тебе яко те хапе кучето :mrgreen:
Без да съм си поставял цел, спах само 5 часа, вече ми липсва тръпката, а трябва да чакам до другата година.Поне се очертава интересна следваща година с идването ГТР а може би и Ферари.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 16 Юни 2014, 7:29

Това е състезанието, което ме грабна от раз, когато за първи път го гледах преди две години. Няма как да не ме хапе кучето :) А идеята с чашата ми хрумна случайно. Ще е интересна колекция след 20ина години.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 17 Юни 2014, 6:36

Така... Нека завърша темата все пак. Няма да правя ретроспекция на състезанието. Затова си има highligts, довечера дори по Eurosport International от 22:30 има обзор на състезателния уикенд. Аз бих желал да споделя моите лични впечатления и реакции, както може да направи и всеки от вас, който не се е разписал още.

Повярвайте ми... в момента търся думи, за да опиша видяното. Аз както знаете обикновено съм красноречив. :mhihi: Уникална надпревара с много обрати, истински битки без отборни заповеди, DRS крила и т.н. Естествено трасето е проектирано да създаде такива обстоятелства. Да гледаш как ЛМП1 прототипите в продължение на обиколка няколко пъти сменят позициите си при над 300км/ч... безценно. Изключително съм доволен от липсата на голям брой инциденти и коли за сигурност, защото успяхме за максимално дълго време да се насладим на борбата. Страхотно решение е според мен въвеждането на тези safe zones (сигурни зони), където маршалите да могат да работят на воля по катастрофирали автомобили, разчистване на отломки, закърпване на мантинели. Далеч по-добре от това всички да висят зад кола за сигурност в продължение на часове. Така и в рамките на това време пилотите получават доста голяма възможност да прогресират в класирането, защото реално след всяка такава зона състезанието започва отначало. Още един тест за тях и още един повод за радост за нас. Осветлението - стори ми се в пъти по-добро от миналите години, особено на Tertre Rouge и излизането от него. Уникални кадри в посока правата Мулсан. Съчетани със звука от автомобилите... всеки достатъчно добре го е запечатал в съзнанието си. :mrgreen: Новите светлини на Ауди също са страхотни, позволявайки освен пилота да се чувства по-комфортно и ние зрителите да видим максимално добре какво вижда той. Времето - този път максимално благосклонно, като този кратък дъжд беше нещо неизбежно. Както се казва в едно документално филмче: "It always rains in Le Man". Жалко естествено за последиците от него, а именно отпадането на Ауди 3, както и инцидента с Тойота 8. И двата протитипа бяха изключително бързи и щяха да повлияят сериозно на крайното класиране. Но... това е Льо Ман - брутализъм във всяка една секунда. Страхотни онборд кадри. Успяхме да се насладим на сърдитият V8 на Корвет, уникалният рев на Порше, както и разбира се много различните концепции в автомобилите от ЛМП1. За мен един от най-красивите кадри беше от кола номер 35 - Oak racing, където имаше директна камера към "арматурното табло" и волана. Общо взето това е, което бих искал да споделя. Всякакви обзори могат да бъдат намерени в интернет и по телевизията, като довечера като ми се отвори време мога да потърся нещо и да го сложа тук.

ентусиаст
Аватар

Мнение от [FF]GODFLESH » 17 Юни 2014, 20:03

колега ако не си гледал Truth In 24...му хвърли едно око
"Mopar is the only way to go if you want to beat the other guy and look better doing it."

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dirty M5 driveR » 17 Юни 2014, 21:33

Гледах първата част, тези дни ще обърна внимание и на втората. Уникално са го направили и ме грабна от раз. А в събота няколко часа преди старта отивах да пазарувам пеш и си мислех "Ауди сега с тия стартови позиции ако вземат да спечелят отново ще имат материал да си направят и трето филмче" :mhihi: Вярвате или не, напоследък ми се случва изключително често да си помисля за нещо и то да се случи.

Предишна

Назад към Извън Темата