Зимна кола до към 5 бона.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Re: Зимна кола до към 5 бона.

Мнение от b00st » 05 Юни 2014, 21:10

nightdriver написа:Имам голф 2 синкро с вискомуфа за задното предаване , АBS и клима и зимата си е удоволствие да го караш , с 15 цола джанти и трябва да има много сняг , за да го спре ! Мотора е 1.8i 98кс . За здравината няма смисъл да споменавам...
Има също кънтри със същия мотор , но с по-голям просвет и усилено окачване , но кънтрито не знам дали ще влезе в бюджета ?

Удоволствие си е да караш Golf II зимата? :shock:
Че тук има доста голфаджии под прикритие е неуспорим факт, но чак толкова директни изказвания не очаквах да срещна.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 05 Юни 2014, 21:14

Е36... Вече е46... Новата любов на Голферите.

Sent from my Lenovo A5500-H using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 05 Юни 2014, 21:15

Офф: Голф 2 е за предпочитане пред БМВ през зимата :yes: :mhihi:
Карах преди един Голф 2 с мотор КР .... голям кеф беше :driving:
:yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 05 Юни 2014, 21:21

Доооообрееееее... може да закриваме форОма след тва откритие.

Sent from my Lenovo A5500-H using Tapatalk 2

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 05 Юни 2014, 21:26

b00st написа:
nightdriver написа:Имам голф 2 синкро с вискомуфа за задното предаване , АBS и клима и зимата си е удоволствие да го караш , с 15 цола джанти и трябва да има много сняг , за да го спре ! Мотора е 1.8i 98кс . За здравината няма смисъл да споменавам...
Има също кънтри със същия мотор , но с по-голям просвет и усилено окачване , но кънтрито не знам дали ще влезе в бюджета ?

Удоволствие си е да караш Golf II зимата? :shock:
Че тук има доста голфаджии под прикритие е неуспорим факт, но чак толкова директни изказвания не очаквах да срещна.

удоволствието се изразява в това , че зимата минаваш през места , през които другите коли с нормално задвижване НЕ могат да минат ! Мислех ,че е ясно и нямаше да се налага да обяснявам , но...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 05 Юни 2014, 21:32

MonsteR написа:Аз не разбрах на витарата какво не ти харесва? Като и паднат задните седалки може и хладилник да качиш от зад. Евтина е не харчи много, единствения минус и е комфорта.. Ама ако не бързаш си 6 и няма да те остави на пътя никъде.
...
ХР-В съм чувал че е дърво, освен това е двуврата.. :wave:

Абсолютно НИЩО нямам срещу Витарата, Колега. Карал съм една такава (всъщност - Трекер, канадско изпълнение) 4 години, преди да взема Х3 за жена ми. Беше с мек таван - зимата е всъдеход, лятото - кабрио, както казваш ти - става и на пикапче, на газ гори 10/100 км., какво повече... Ето я тук на стълбите пред блока:
Изображение

И на брега на Дунава:
Изображение

Наистина желязно магаре е и нямам НИКАВИ забележки към нея. Просто сега ми трябва кола за шосе - няма да ходя из горите с нея.

HR-V има и с 4 врати, като се разровиш из обявите. Пък и с 2 ми върши работа - ще пътувам сам, най-много някоя стопаджийка да кача...

За предимствата на двойното предаване съм наясно, познавам различните трансмисии и системи, няма нужда да ме агитирате...
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 05 Юни 2014, 22:56

CR-V, HR-V и т.н. са с виско муфи.Най-доброто ти решение е, Jeep Grand Cherokee 5.2 с АГУ.На всички е ясно, че тоя мотор има по-малко елементи от 1.8 моно на VAG, техниката е надеждна що-годе, много удобно, зимата е доста проходимо въпреки че и той е с виско муфа, вътре в раздатката.Скоростните кутии рядко дават ядове, но пълен ремонт излиза около 800лв, частите по окачването и спирачките са на абсолютно нормални цени, при това за части произведени в САЩ/Канада.Проблем имат с охлаждането, особено лятото, решението ти е електрическа перка или Heavy Duty радиатор, но той е доста скъп.А и най-големия плюс е че е V8 8)

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 06 Юни 2014, 0:07

човека каза че ще кара на шосе... а там най-новото гранд череоки се обръща като костенурка по таван :mhihi:
не се майтапя, на лос теста резултатите на най-новото череоки са плачевни и фрапиращи, мога да си представя на по-старите модели
https://www.youtube.com/watch?v=zaYFLb8WMGM

за тия пари cr-v едва ли има конкуренция като цена/качество
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

ентусиаст
Аватар
Кара: X5+M2

Мнение от msi200 » 06 Юни 2014, 8:36

HR-V 4 врати автоматик има жената, много е добро и буквално не се чупи. Това е градско джипче и не е подходяща за над 2 часа каране. И има малък багажник. Ако ти трябва да караш нещо обемно, ще сгъваш задните седалки. Вискомуфата не трябва да те притеснява, зимата си върви без проблем. Според мен за извънградско ЦР-В е по-подходящо, защото е по-голямо и с по-голям мотор. Естествено и харчи повече. За РАВ4 също съм чувал хубави работи.
С японките внимавай за ръжда. За 5к лв и твоите нужди, трите по-горе са разумни варианти.
I love the sound of V8 in the morning...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k-hristov » 06 Юни 2014, 8:47

acer написа:човека каза че ще кара на шосе... а там най-новото гранд череоки се обръща като костенурка по таван :mhihi:
не се майтапя, на лос теста резултатите на най-новото череоки са плачевни и фрапиращи, мога да си представя на по-старите модели
https://www.youtube.com/watch?v=zaYFLb8WMGM

за тия пари cr-v едва ли има конкуренция като цена/качество

С тоя бюджет от 6000лв се нас*ахте да предлагате и говорите за нови коли.

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 06 Юни 2014, 9:37

k-hristov написа:С тоя бюджет от 6000лв се нас*ахте да предлагате и говорите за нови коли.

явно не можеш да четеш, никъде не съм казал да си взима новият модел, колегата говори за старият grand chereokee, аз посочих резултатите от "moose" теста при новия модел, при стария са още по-зле и човек лесно може да се претрепи.
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Потребител
Аватар

Мнение от fen4eto » 06 Юни 2014, 10:04

Колега аз бих те посъветвал да избираш между hyundai santa fe и Honda Cr-v това са евтини за поддръжка и надеждни джипки които имат комфорт за возене и не лошо 4x4 :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от k-hristov » 06 Юни 2014, 19:55

acer написа:
k-hristov написа:С тоя бюджет от 6000лв се нас*ахте да предлагате и говорите за нови коли.

явно не можеш да четеш, никъде не съм казал да си взима новият модел, колегата говори за старият grand chereokee, аз посочих резултатите от "moose" теста при новия модел, при стария са още по-зле и човек лесно може да се претрепи.

- Ще се кара предимно през зимата и в лошо време;
- Ще се кара из провинцията по второкласни пътища (обикновено - с дупки и непочистени от сняг);
- Ще се кара предимно в петък след работа и в понеделник рано сутринта (по принцип - все по тъмно);

Аз ли не мога да чета?Според тези изисквания автора май не търси нещо с което да бори Пежата на Time Attack.Или викаш, ако го караш тфа Гранд Чероки с 60 може да се обърнеш :clap: Спокойно, достатъчно стабилна е като я караш като нормален човек, който осъзнава че управлява джип, а не лек автомобил.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 Touring

Мнение от Denmark » 06 Юни 2014, 23:41

аз бих предпочел Е34 touring, никога не бих избрал тия измислени джипчета..

за 6к ще я обслужиш и нови гуми ще и вземеш, че и ще ти служи дълго време

и все пак всеки си преценява :dunno:

в BMW форума се препоръчва голф...какво се случва, на къде отива тоя свят
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 320i 1999г.

Мнение от Сладур1 » 07 Юни 2014, 9:06

Всички дето предлагате БМВ- или не четете какво иска колегата, или не знаете що е то провинция. Натрупани преспи, непочистени пътища... И ще си вземе БМВ с хубави зимни гуми! По темата- Santa Fe отговаря на доста от изискванията.

Sent from my HTC Desire S using Tapatalk 2

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата