Най-добър Висок Клас SmartPhone ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: S LINE PLUS

Re: Най-добър Висок Клас SmartPhone ?

Мнение от DigitalExile » 22 Сеп 2014, 20:46

Взимаш без да мислиш :lol: и Android телефон съм имал и iPhone, казах и преди и двата телефона вършат една и съща работа. Въпрос на вкус :lol: Отиваш разглеждаш ако ти хареса взимаш това е. Нексуса съм сигурен,че ще е добър и ще ти хареса.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 22 Сеп 2014, 22:17

Защо нападате момчето,като изтъква верни факти за Ios.
Аз винаги съм се интересувал от смарт устройства и съответно винаги съм си взимал устройства ,който са по-добри.
Така от едно време имах една моторола MPX 200 с windows и следвайки вълната,без да робувам на марка минах през всички операционни системи,пак се върнах на windows 5.1-6 с един Асус п 535,и всичките съм ги ръчкал из основи,преди да мина на андроид имах 3G на IPhone,тогава беше революция,след това 3GS ,който бях го модифицирал из дъно,джейлнат и тн,бях му изтъркал чипа от преинсталации ,всичко де що е регистър съм го пипал и съответно,следващият телефон беше революционният за онова време Samsung S2.
За мен това беше по-високо ниво,с много повече възможности,повече функции,на този апарат съм му слагал безброй ромове,толкова много функции и на ред с това ми дадоха служебен Iphpne 4S,ами какво да кажа,един до друг,IPhone си е съвсем обикновен апарат,вярно,много добра камера но и ограничен от всякъде,това че не забива не е вярно,забива си,ползвам го като втори телефон и без никакви инсталации на приложения вътре и чат пат ,звъни някой,но не може да вдигнеш,понякога остава дори не може да го отвориш,така че тоя мит малко е преувеличен.
Бърз е наистина,ама бърз колкото да има 3-4 приложения,след това няма такова нещо,още един мит тука чета,който никак не ви прави чест,а това е че 4S лети с Ios 6-7 ,няма такова нещо,всичките ми колеги,ъпдейтнали до 6 им влачи ,а това са доста телефони 4S.
Сега съм с със Samsung Galaxy S4 и съм пре доволен,освен че е страхотен апарат,има всичко от което се нуждае някой който би искал да си ползва апарата не само за Ало и служебна поща.
Сваляш песни,инсталираш всичко от всякъде ,без да се налага модификация и отключване на апарата,клипове,плеъри,споделяне на файлове както пожелаеш,проектиране на телевизора в къщи и клипове и само музика,страхотни живи тапети на екрана,допълнителна карта памет и може да се ползва като флашка,както и да си качваш и сваляш директно на флашка,почти никакви ограничения.

Но за да съм точен и в духа на автомобилният форум,ще сравня Ios с Android

Да имаш Ios е все едно да имаш страхотно ферари,всички го заглеждат,всички му се радват НО:
1,6 литра двигател без турбо,около 90 коня,но обясняваш че "ако си важен ще те чакат" (което е страхотна философия наистина)
Ако трябва да отвориш багажника,трябва да отключиш колата,да влезнеш вътре и да натиснеш бутон,който да се отвори багажника,същото упражнение е и да го затвориш багажника-влизаш-бутон-излизаш и затваряш багажника,тази метафора е заради единственият бутон,ако искаш да си включиш WiFi,home-settings-wifi,при андроид ,само сваляш от горе лентата и са подредени бързи бутони.
Почти всичко на Ios е през централният бутон.
Нямаш на Ферарито външни огледала (блутут) ,обаче обясняваш че това е бъдещето и че никой не ползва външните огледала ,имаш средно такова (блутута може само със слушалки) и казваш че е повече от достатъчно.
За да повозиш някой,трябва разрешение от баща ти,защото е забранено да се качват външни хора в колата ти,както и зареждането става само на определена бензиностанция.
От завода произвел колата редовно ти изпращат някакви обновявания,като те убеждават че ти обновяват колата,но всъщност при последните обновявания се оказва че са ти добавили 500 килограма багаж към автомобила ти и вече двигателчето му е тежко да ги влачи,за сметка на това обаче,километража,седалките и таблото ти вече изглеждат че си ги налепил със онези неща,стикербомб и децата много се радват на шаренията.
До вчера ти обясняват че двуврато ферари и страхотно,не се нуждае от допълнително пространство,но правят ново ферари (6 и 6+),което вече е с 4 врати ,но пък със почти същият двигател,като обясняват че горивото е оптимизирано за двигателя (1,6 литра) и е самолет.
А ако трябва да използвам и друга метафора за сравнение,да имаш IPhone е като да имаш супер бърз интернет,неограничен...обаче да отваря само една страница...

Та такива ми ти работи,пак казвам-страхотен е IPhone ,дизайн,усещане в ръката...но до там,останалото е мода.
Въобще не е толкова фунционален колкото флагман с Андроид,въобще не ми обяснявайте че видиш ли блутута е отживелица,защото пред 2020 може да е,но 2014 блутута се ползва много,както и NFS стикери и тн.
Не казвам че Ios е лоша,в никакъв случай,но държейки ги в двете си ръце едновременно...
Пак казвам,ако искате "ало" и "поща" + някое друго приложение,страхотен дизайн-IPhone.
Макар че на самсунг S4 ми харесва как ми стои в ръката,ама хайде,заради "скъпите" материали ще сложа IPhone на първо място.
п/п
Това пък за постоянните ъпдейти е доста комично,за IPhone има само една система и един производител и чакаш някаква функция евентуално на година,за андроид има да кажем 30-40 производителя,вичките имат своя версия на андроид и всичко това може да се обедини и да се сложи някаква модната,хиляди момчета и момичета пишат ромове и пускат напълно безплатно,инсталираш,модваш,модифицираш ,както желаеш,разбира се ако те влече.
Не искам да обидя никой,това е мое мнение,както и да доста хора/колеги,които се занимават със софтуер и са си ръчкатори.

п/п
Бях объркал темата :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 22 Сеп 2014, 22:34

Е.Димитров написа:ако искаш да си включиш WiFi,home-settings-wifi,при андроид ,само сваляш от горе лентата и са подредени бързи бутони.

Дотук стигнах и не ми се четяха повече глупости :lol: Ти сериозно ли влизаш в settings :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 22 Сеп 2014, 22:40

Е.Димитров написа:единственият бутон,ако искаш да си включиш WiFi,home-settings-wifi,при андроид ,само сваляш от горе лентата и са подредени бързи бутони.

ти откога не си пипал айфон ?
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 22 Сеп 2014, 22:47

nightdriver написа:
Е.Димитров написа:единственият бутон,ако искаш да си включиш WiFi,home-settings-wifi,при андроид ,само сваляш от горе лентата и са подредени бързи бутони.

:mhihi:

Автора ако е решил твърдо android, може би нов nexus ми изглежда най-добре като вариант, въпреки да не съм андроид фен.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 22 Сеп 2014, 22:50

nightdriver написа:

Ти прочете ли написаното?
Дали не си пропуснал факта че съм имал 3 Iphone,като в момента също имам за втори 4s.
Освен това съм почти сигурен ще съм ръчкал Iphone из основи повече, от колкото теб.
Но не това е въпроса,четете само избирателно и се обиждате без основание.

В резюме написаното е че андроид на флагман има повече функции от Ios, и това е факт

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 22 Сеп 2014, 22:54

Е.Димитров написа:
nightdriver написа:

Освен това съм почти сигурен ще съм ръчкал Iphone из основи повече, от колкото теб.

В резюме написаното е че андроид на флагман има повече функции от Ios, и това е факт

ти кой набор си / :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 22 Сеп 2014, 22:59

nightdriver написа:
Е.Димитров написа:
nightdriver написа:

Що,сваляш ли ме?
Пак глупости ще почнат от екзалтирани фенове.
Как и да е,кой каквото иска да си купува.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 22 Сеп 2014, 23:04

Ползвам Samsung s5 от няколко месеца и мога да кажа че няма никакви забележки за сега. Работи много бързо, батерията държи 10 дни, и се изкъпах в морето с него

Sent from my SM-G900F using Tapatalk

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 22 Сеп 2014, 23:07

Е.Димитров написа:
nightdriver написа:
Е.Димитров написа:
nightdriver написа:

Що,сваляш ли ме?
.

ами обесняваш се като ученичка :mhihi:

имам 4ес и 5ес и двата телефона имат тези бързи връзки за които говориш (зависи с кой ios си) - плъзгаш палеца нагоре и всичко ти се открива - уифи , блутут и др. глупости ! Затова беше и моят първи въпрос към тебе .
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Е.Димитров » 22 Сеп 2014, 23:22

Аха,това трябвало да е смешно че по някакъв начин пропускаш мъжкото име и смяташ че съм "ученичка"
По начина, по който съм изложил моите виждания,а ти си мъжкар,който е труден на приказки и обяснения
Не съм го ъпдейтнал с последната и пред последната версия заради 2 неща
Не ми допада новите цветове на иконите и няма място от снимки и клипове.
Да приключим с тея глупости софтуер/марка/партия срещу софтуер/марка/партия

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 22 Сеп 2014, 23:29

Е.Димитров написа:Не стм го ъпдейтнал с последната и пред последната версия заради 2 неща
Не ми допада новите цветове на иконите и няма място от снимки и клипове

с цветовете и аз трудно свикнах , но пък с тези версии телефона става много по-удобен , функционален...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 22 Сеп 2014, 23:35

Ето картинката описваща много точно ситуацията на пазара на мобилни устройства :ok: Всеки си има мнение и малко повече уважение не е излишно :)

Изображение

Иначе и аз се оглеждам за нов телефон и засега мисля да си чакам Нексус 6 (или X, не е ясно още как ще го кръстят).
Най-вече се надявам да е по-оптимизиран откъм перформънс и консумация.
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 22 Сеп 2014, 23:43

Тук се пишат сериозни небивалици обаче, даже незнам дали да се включвам, но просто откровени глупости се пишат.
4ката ми(ябълка) дето е много стъклена е падала от метър, метър и половина, от два метра, всякак по лице, по гръб, настрани, така ли пък неможа да се счупи, забивала е само веднъж, след като го изключих и включих телефона си работи нормално, това за 4 години ползване, а ако му сложа нови протектори (или разлепя текущите) телефона трудно се различава от нов, недостатък е може би калпавия хоум бутон, който се подменя за 20-30 лева де... За сравнение приятел изпусна HTC ONE X от нивото на джоба си, дисплея му ставаше за пилене на нокти само, но това значи ли, че ХТЦ правят боклуци? :D Отделно съм с ios 7.1.2 и телефона е осезаемо по-бърз и стабилен от незнам си колкоядреното галакси на приятелката ми : ) Не са ми джейлбрейквани телефоните, може да е от значение.

Общо взето от 2003та съм се зарибил по смарт телефони, като тогава имах Nokia N-gage, голямо приключение беше всичко, после Sony Ericson P910, после HTC Wizard ( Qtek s100 ), HTC Universal (Qtek 9000), тука повечето сигурно не са ги чували тия модели на HTC, с времето смених и още няколко от тия да не ги изброявам, после от първите Андроиди Htc Tattoo, след това още няколко телефона, като Nokia N82, с който откарах доста време и плюех доста по ябълките, не ги бях ползвал, от момента, в който имам досег с iPhone 4 и в последствие 5, не съм имал нужда от смяна на ромове, което през 2006та си беше интересна операция, не е като сега да има инфо за всичко навсякъде, забравих какво е да ми крашне приложение, забравих какво е да ми забие телефон и т.н.

Далеч съм от мисълта, че е перфектния телефон, но за моите нужди се доближава, може би ми бе писнало от смяна на ромове, уйндоуси, все някъде нещо да има нужда да оправям, вярно заигравка е, персонализира се по-добре може би, преди ме влечеше, сега не ме влече и нямам нужда, телефона ми работи наистина.

Като сериозен минус за 5цата мога да кажа, че се "износи" прекалено бързо корпуса... За разлика от 4ката, която въпреки всичко, което е претърпяла изглежда перфектно.

За разлика от повечето тук, това дето го пиша е на база личен опит и лични впечетления, не кой какво е чул, кой какво е прочел и т.н. Посблъсквал съм се с нещата, които съм описал : )

Иначе в отговор на изброените недостатъци...

Проблем с комуникацията нямам...

Защо да има 8 ядра, като може да е по-бърз с по-малко, които да имат по-малка консумация.

Цената е височка, вярно е...

За забиването в сравнение с Андроидите чисто и просто може да се каже, че НЕ забива.

Някои ще ги пропусна, като недостатък може би наистина е неподдържането на външна памет, в зависимост от нуждите, между другото, на приятелката ми в момента не и чете приложенията от картата памет (с нов андроид е някакъв, но не знам какъв точно), опитах да отворя настройките за приложения, телефона заби при всеки опит, над 10 пъти, пробвах с форматиране на картата през телефона, заби пак 2-3 пъти, рестартиране на телефона много пъти... И накрая нищо, накрая пак формат и на ново инсталиране на приложенията..

Иначе на фона повечето телефони е рестриктивен, но по начина, по който си ползвам телефона не го усещам.
Не съм си джейлбрейквал телефона, навигации си има офлайн, онлайн, верно не е iGo, за който се плаща, но вършат не по-лоша работа :yes:

А за колегата дето оплю набързо ябълките и прозорците, интересно ми е настолната му машина каква е? :mhihi:
Добро влечетление ми правят и последните Нокии, определено 930ката е нещо, което си заслужава.
Напоследък ми малее дисплея обаче, а не ми се дават някви мега суми за 6ца и ли 6+, може да се пробвам с някое 5.5 инчово Леново, да съм up to date с нещата : )
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 23 Сеп 2014, 0:07

nightdriver написа:

Той хубаво не е пипал скоро, ама му обяснете от къде копираха тези неща великата фирма.
Доста от нещата са му верни като цяло .. същото гледам стана и с размера.
Да не ровим в миналото и да изкараме мненията на великите умове как 4 инча било инъф .. да ама не .. клиента е цар и не може да живееш в 19 век , щото те почват да се усещат и да им писва.
И резултата не закъсня .. ето ви 6 инча .. което сега понеже те го произвели е МЕГА ЯКО !
Е това ако не е политика/меркетинг за кухи глави .. нямам друго обяснение.
Както и в новия тел вкараха доста неща вкарани по другите преди години.
Факт е сигурно, че ще бачкат по-мазно и с по-малко забивания, ама що някои са като коне с капаци и каквото каже епъл и те това повтарят, докато епъл не си противоречат в следващия модел сами на казаното по-рано и те почват и него да повтарят .. някакво като офчи стадо .. коча блее и офците след него :no:
Че е хубава ос спор няма, но и конкуренцията не спи и леко поизглаждат и те нещата и не сравнявайте робо от 100 лв с тел за 2 бона.
Някой да ми обясни какво стана с Ц модела на 5цата и тогава да ми говори, какво ще стане, ако епъл правеха 10 модела и по-евтинджоси от Ц.
Абе моето си е най-хубаво и това си е :mhihi:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата