животът и скромните коли
Модератор: Общи модератори
Re: животът и скромните коли
pampo написа:
Току що направи това, за което говориш в поста си, постави неодобрителен етикет на милиони хора. Това ми е любим приом на писане в интернет пространството, да чета как българинът е такъв и онакъв, колко е зъл, завистлив, глупав, безотговорен, мързелив и т.н и т.н... В тази огробна бройка пишещият, разира се, не се числи, той е пълната противоположност
на мизерните си сънародници.
Не генерализирам на свой ред. Написах го защото в темата вече разпознах такъв човек /такова отношение. Но не исках да конкретизирам и излезе че и аз генерализирам. Да, трябваше да поясня.
Но това не е такъв проблем. Гадното е ще написаното от мен е вярно за голям процент хора на Балканите. Нека не спорим за това. Позирането и фукането са присъщи черти на много хора, разбира се не само у нас, но и по света. Само че, май само у нас толкова голям процент от обществото ни, ( не казвам всички, нека бъда разбран правилно) разбира от всичко, и от футбол, и от шофиране и от политика но и 3те дисциплини в БГ са дроп.. Тъй ми се струва само. Не претендирам че аз много рабирам.
Хората навън не само че са по стабилни финансово но повечето са по свободомислещи, не се бъркат в чуждите приоритети, не ги оценяват и не гледат паницата на съседите си (кой яде кренвирши или не, кой е с кредит за ремонт или не, кой е в панелка или не) и определено не наричат никого прошляк. Поне повечето де. Тези неща може да са си чисто БГ черта, но не ме кефи, не кефи и още много хора тук, и за това призовах - да не се съди кой как си запълва финансовите дупки, и какви решения взима. Можеш сега да ме оспорваш колкото си искаш , просто приеми че това е моето мнение. Едно от многото различни тук, (за кренвирши, за хабене на енергия, за гонене на последни влакове, и за фукане, и за констатиране на различни приоритети.)
Разни хора, разни идеали. Или както казва един приятел - Свят голям, маймуни всякакви.

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Българските милионери са малко по-различни. В Бг няма богати родове от години, стари фирми и традиции, всичко е новоизлюпено и най-много преди едно поколение е било на село при говедата. Поне половината наши милионери нямат нищо на тяхно име, коли, къщи и др са на жената, на приятели и други, ясно е защо е така. С две думи манталитета на нашите милионери в голяма част не съответства на парите им ни най-малко.
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Българските богаташи не са показателни наистина
Другата страна на нещата е, че и парите им, на повечето поне, са със съмнителен произход ...

Другата страна на нещата е, че и парите им, на повечето поне, са със съмнителен произход ...

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
jorsenbmw написа:Наскоро някой беше постнал тема и с няколко ферарита,поршета и други луксозни коли спрени фриволно около някаква кръчма в балканско туристическо село.Личеше си колко са заети собствениците им и с изхабена енергия ,завалийките едва са вдигали вътре чашите сигурно и не са имали сили да изчакат чеверметата да се завъртят напълно.
Колега, повярвай ми, че цялата идея на срещата силно противоречи на изказването ти

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- Binev_OuT
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 323i Touring
- Мечтае да кара: някакво М
Доста е тъпичко и прозрачно когато някой оправдава завистта си към другите чрез хулене и обвинения за избиване на комплекси.
Кво ся не мога да ям кренвирши ли
или не мога да си спра С-ката пред панелката
- ще си я спирам и пред палатката ако искам , тва си е изцяло моя работа , изцяло мое решение което не засяга никой по никакъв начин.
Всеки разправя че не бил комплексар и не бил завистлив обаче ей ся ако ви питам колко С-ки спират пред панелките в София - вероятно ще ми ги кажете с точност - по адрес , по цвят , екстри , зимата със зимни гуми ли се карат ,по колко зареждат на колонката, имат ли каско , в кеш ли са платени или с бърз кредит

Кво ся не мога да ям кренвирши ли

Всеки разправя че не бил комплексар и не бил завистлив обаче ей ся ако ви питам колко С-ки спират пред панелките в София - вероятно ще ми ги кажете с точност - по адрес , по цвят , екстри , зимата със зимни гуми ли се карат ,по колко зареждат на колонката, имат ли каско , в кеш ли са платени или с бърз кредит

- Vanqu1sh
- ентусиаст
-
- Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
- Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH
K_Ilkov написа:Собственика на ИКЕА до колкото знам кара някакво старо волво ...
Едва ли е за да се прави на интересен, на човека вероятно не му дреме за колата, с която се вози ...
Той собственика на ИКЕА преди време беше дошъл в България и за по-евтино кацнал в Македония и дошъл до Ловеч с Шкода под наем

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
bioz написа:Аз като гледам освен, че не го интересуват коли и от жени не се интересува.

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- zAcK
- Старши Алкохолик
-
- Кара: E60 LCI 535d
- Мечтае да кара: E24 635CSi
- Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D
Пълни простотии са това, особено за Зукърбърг, който карал няква трошка
Що се впрягате на подобни глупости. Карал трошка, ама живее в имение за супранайсе милиона в Калифорния
Живейте както ви е кеф, щото това е до време
Как беше - днеска правиш полуоска, утре те бута водоноска 

Що се впрягате на подобни глупости. Карал трошка, ама живее в имение за супранайсе милиона в Калифорния

Живейте както ви е кеф, щото това е до време

Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти!

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real

Зукърбърг едва ли е държал да изкара няколко млрд, просто е правил това което е обичал.
Дори м5 сама по себе си ще омръзне бързо, по-скоро пътя към върха е интересен а не самият връх.. за тва истинските щасливци са тези които работят нещото което обичат
аз съм от тях, макар че съм далече от върха на планината 
Дори м5 сама по себе си ще омръзне бързо, по-скоро пътя към върха е интересен а не самият връх.. за тва истинските щасливци са тези които работят нещото което обичат

„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- Larbi
- Потребител
-
- Кара: каквото има
- Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia
Всеки си има някакво хоби по което хвърля много пари. Тъпото е когато нещо не му е хоби и започва да дава акъл на другите за конкретно нещо. За тоя Марк бях чел наскоро статия, че бил изкупил 4-те имота които са в близост до имението му за да си осигури пълен комфорт и всичко това му струвало 30 милиона долара. Ами като е много скромен да вземе да живее в къща за 150 000 долара и да дава акъл за колите тогава.
Познавах един бизнесмен в Германия, човека е милионер, има няколко заведения и ресторант, но си кара един Фолксваген Туран и си мъкне едно ремарке което е предназначено за превоз на коне, но той кон няма ами просто си пълни вътре боклуци и си ги разкарва. Всеки башка луд както се казва. Този човек съм го питал защо не си купи "по-яка" кола и той ми каза, че не го влече грам тази идея. Даже каза ходих на гости веднъж в Монако на приятел/и и карах Ферари, Порше, там какво друго бил карал и вика не ме кефи идеята да имам такива. На мен каза ми стига колата да ускорява до 100 км/ч и това е.
Познавах един бизнесмен в Германия, човека е милионер, има няколко заведения и ресторант, но си кара един Фолксваген Туран и си мъкне едно ремарке което е предназначено за превоз на коне, но той кон няма ами просто си пълни вътре боклуци и си ги разкарва. Всеки башка луд както се казва. Този човек съм го питал защо не си купи "по-яка" кола и той ми каза, че не го влече грам тази идея. Даже каза ходих на гости веднъж в Монако на приятел/и и карах Ферари, Порше, там какво друго бил карал и вика не ме кефи идеята да имам такива. На мен каза ми стига колата да ускорява до 100 км/ч и това е.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Съжалявам за обобщението, но тук явно е пълно с материалисти. На това ли ще научите децата си, че по-важното от това да си почтен, честен, справедлив, милостив,.... е да си купиш на всяка цена някаква М-ка? И като я купиш какво? Ще мине време, ще ти омръзне, ще искаш още. После това "още" може да дойде под формата на друга М-ка, или нещо още по-яко, луксозно, скъпо. Обаче споко и то ще ти омръзне рано или късно. После идва другото "още" и "още" и докато се усетиш, животът ти минал. Понеже човешкият стремеж да ламти за обогатяване и имане на някакви неща няма мярка, нито край. Животът на човек, не се състои в изобилието на богатството му.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- devent
- младши ентусиаст
-
- Кара: F82 M4
Elesar74 написа:Съжалявам за обобщението, но тук явно е пълно с материалисти. На това ли ще научите децата си, че по-важното от това да си почтен, честен, справедлив, милостив,.... е да си купиш на всяка цена някаква М-ка? И като я купиш какво? Ще мине време, ще ти омръзне, ще искаш още. После това "още" може да дойде под формата на друга М-ка, или нещо още по-яко, луксозно, скъпо. Обаче споко и то ще ти омръзне рано или късно. После идва другото "още" и "още" и докато се усетиш, животът ти минал. Понеже човешкият стремеж да ламти за обогатяване и имане на някакви неща няма мярка, нито край. Животът на човек, не се състои в изобилието на богатството му.
Колега, не може ли да караш М-ка и да си почтен, честен, справедлив и милостив ?? Не виждам притежаването на някаква кола да изключва тези качества

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Не, М3-ките са дело на нечистивия и изкушение за масите 

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...