животът и скромните коли

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: животът и скромните коли

Мнение от Sea Eagle » 04 Дек 2014, 4:45

pampo написа:
Току що направи това, за което говориш в поста си, постави неодобрителен етикет на милиони хора. Това ми е любим приом на писане в интернет пространството, да чета как българинът е такъв и онакъв, колко е зъл, завистлив, глупав, безотговорен, мързелив и т.н и т.н... В тази огробна бройка пишещият, разира се, не се числи, той е пълната противоположност
на мизерните си сънародници.

Не генерализирам на свой ред. Написах го защото в темата вече разпознах такъв човек /такова отношение. Но не исках да конкретизирам и излезе че и аз генерализирам. Да, трябваше да поясня.
Но това не е такъв проблем. Гадното е ще написаното от мен е вярно за голям процент хора на Балканите. Нека не спорим за това. Позирането и фукането са присъщи черти на много хора, разбира се не само у нас, но и по света. Само че, май само у нас толкова голям процент от обществото ни, ( не казвам всички, нека бъда разбран правилно) разбира от всичко, и от футбол, и от шофиране и от политика но и 3те дисциплини в БГ са дроп.. Тъй ми се струва само. Не претендирам че аз много рабирам.
Хората навън не само че са по стабилни финансово но повечето са по свободомислещи, не се бъркат в чуждите приоритети, не ги оценяват и не гледат паницата на съседите си (кой яде кренвирши или не, кой е с кредит за ремонт или не, кой е в панелка или не) и определено не наричат никого прошляк. Поне повечето де. Тези неща може да са си чисто БГ черта, но не ме кефи, не кефи и още много хора тук, и за това призовах - да не се съди кой как си запълва финансовите дупки, и какви решения взима. Можеш сега да ме оспорваш колкото си искаш , просто приеми че това е моето мнение. Едно от многото различни тук, (за кренвирши, за хабене на енергия, за гонене на последни влакове, и за фукане, и за констатиране на различни приоритети.)

Разни хора, разни идеали. Или както казва един приятел - Свят голям, маймуни всякакви. :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 04 Дек 2014, 10:05

Българските милионери са малко по-различни. В Бг няма богати родове от години, стари фирми и традиции, всичко е новоизлюпено и най-много преди едно поколение е било на село при говедата. Поне половината наши милионери нямат нищо на тяхно име, коли, къщи и др са на жената, на приятели и други, ясно е защо е така. С две думи манталитета на нашите милионери в голяма част не съответства на парите им ни най-малко.

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 04 Дек 2014, 10:43

Българските богаташи не са показателни наистина :yes:
Другата страна на нещата е, че и парите им, на повечето поне, са със съмнителен произход ...
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Лалов » 13 Фев 2015, 10:10

jorsenbmw написа:Наскоро някой беше постнал тема и с няколко ферарита,поршета и други луксозни коли спрени фриволно около някаква кръчма в балканско туристическо село.Личеше си колко са заети собствениците им и с изхабена енергия ,завалийките едва са вдигали вътре чашите сигурно и не са имали сили да изчакат чеверметата да се завъртят напълно.

Колега, повярвай ми, че цялата идея на срещата силно противоречи на изказването ти :bchug:
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 323i Touring
Мечтае да кара: някакво М

Мнение от Binev_OuT » 15 Фев 2015, 16:18

Доста е тъпичко и прозрачно когато някой оправдава завистта си към другите чрез хулене и обвинения за избиване на комплекси.
Кво ся не мога да ям кренвирши ли :mhihi: или не мога да си спра С-ката пред панелката :mhihi: - ще си я спирам и пред палатката ако искам , тва си е изцяло моя работа , изцяло мое решение което не засяга никой по никакъв начин.
Всеки разправя че не бил комплексар и не бил завистлив обаче ей ся ако ви питам колко С-ки спират пред панелките в София - вероятно ще ми ги кажете с точност - по адрес , по цвят , екстри , зимата със зимни гуми ли се карат ,по колко зареждат на колонката, имат ли каско , в кеш ли са платени или с бърз кредит :mhihi: :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 15 Фев 2015, 18:55

Добре казано :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: e92 M3 LCI / g30 530d xdrive
Мечтае да кара: всички модели на BMW M GmbH

Мнение от Vanqu1sh » 15 Фев 2015, 20:58

K_Ilkov написа:Собственика на ИКЕА до колкото знам кара някакво старо волво ...
Едва ли е за да се прави на интересен, на човека вероятно не му дреме за колата, с която се вози ...

Той собственика на ИКЕА преди време беше дошъл в България и за по-евтино кацнал в Македония и дошъл до Ловеч с Шкода под наем :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

Мнение от павката » 15 Фев 2015, 21:33

bioz написа:Аз като гледам освен, че не го интересуват коли и от жени не се интересува.

:mhihi: ,не е ли мъж на място,да не се взема насериозно.щом е гадно еврейчо,сигурно къта пачките за родословието.интересна тема,която има няколко правилни отговора.и тук проличават няколко от пишещите с такива отговори.
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 16 Фев 2015, 10:41

Изображение
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Старши Алкохолик
Аватар
Кара: E60 LCI 535d
Мечтае да кара: E24 635CSi
Детайли за колата: Немска петица с многооо екстри. Ама не всичките, де! Такива има само нов внос от Италия :D

Мнение от zAcK » 16 Фев 2015, 11:42

Пълни простотии са това, особено за Зукърбърг, който карал няква трошка :mhihi:
Що се впрягате на подобни глупости. Карал трошка, ама живее в имение за супранайсе милиона в Калифорния :mhihi: :ok: :weed: :weed: :weed:
Живейте както ви е кеф, щото това е до време :mhihi: Как беше - днеска правиш полуоска, утре те бута водоноска :mhihi:
Хубави години бяха, 'га бяхме млади фенове с M20-ки с големи 'жанти! :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
E34 520i / E39 520i / E39 540i / E60 535d - Love at First Sight is Real :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: на турбини

Мнение от acer » 16 Фев 2015, 14:34

Зукърбърг едва ли е държал да изкара няколко млрд, просто е правил това което е обичал.
Дори м5 сама по себе си ще омръзне бързо, по-скоро пътя към върха е интересен а не самият връх.. за тва истинските щасливци са тези които работят нещото което обичат ;) аз съм от тях, макар че съм далече от върха на планината :mhihi:
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд

Потребител
Аватар
Кара: каквото има
Мечтае да кара: FERRARI 458 Italia

Мнение от Larbi » 25 Фев 2015, 11:37

Всеки си има някакво хоби по което хвърля много пари. Тъпото е когато нещо не му е хоби и започва да дава акъл на другите за конкретно нещо. За тоя Марк бях чел наскоро статия, че бил изкупил 4-те имота които са в близост до имението му за да си осигури пълен комфорт и всичко това му струвало 30 милиона долара. Ами като е много скромен да вземе да живее в къща за 150 000 долара и да дава акъл за колите тогава.

Познавах един бизнесмен в Германия, човека е милионер, има няколко заведения и ресторант, но си кара един Фолксваген Туран и си мъкне едно ремарке което е предназначено за превоз на коне, но той кон няма ами просто си пълни вътре боклуци и си ги разкарва. Всеки башка луд както се казва. Този човек съм го питал защо не си купи "по-яка" кола и той ми каза, че не го влече грам тази идея. Даже каза ходих на гости веднъж в Монако на приятел/и и карах Ферари, Порше, там какво друго бил карал и вика не ме кефи идеята да имам такива. На мен каза ми стига колата да ускорява до 100 км/ч и това е.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 26 Фев 2015, 14:45

Съжалявам за обобщението, но тук явно е пълно с материалисти. На това ли ще научите децата си, че по-важното от това да си почтен, честен, справедлив, милостив,.... е да си купиш на всяка цена някаква М-ка? И като я купиш какво? Ще мине време, ще ти омръзне, ще искаш още. После това "още" може да дойде под формата на друга М-ка, или нещо още по-яко, луксозно, скъпо. Обаче споко и то ще ти омръзне рано или късно. После идва другото "още" и "още" и докато се усетиш, животът ти минал. Понеже човешкият стремеж да ламти за обогатяване и имане на някакви неща няма мярка, нито край. Животът на човек, не се състои в изобилието на богатството му.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F82 M4

Мнение от devent » 26 Фев 2015, 15:11

Elesar74 написа:Съжалявам за обобщението, но тук явно е пълно с материалисти. На това ли ще научите децата си, че по-важното от това да си почтен, честен, справедлив, милостив,.... е да си купиш на всяка цена някаква М-ка? И като я купиш какво? Ще мине време, ще ти омръзне, ще искаш още. После това "още" може да дойде под формата на друга М-ка, или нещо още по-яко, луксозно, скъпо. Обаче споко и то ще ти омръзне рано или късно. После идва другото "още" и "още" и докато се усетиш, животът ти минал. Понеже човешкият стремеж да ламти за обогатяване и имане на някакви неща няма мярка, нито край. Животът на човек, не се състои в изобилието на богатството му.

Колега, не може ли да караш М-ка и да си почтен, честен, справедлив и милостив ?? Не виждам притежаването на някаква кола да изключва тези качества :)

старши СПАМ ентусиаст
Аватар
Кара: е30 чат-пат
Мечтае да кара: варел
Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40

Мнение от K_Ilkov » 26 Фев 2015, 17:21

Не, М3-ките са дело на нечистивия и изкушение за масите :mhihi:
Изображение

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.

...

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата