Съвети за жилищен кредит?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Съвети за жилищен кредит?

Мнение от acho.rs » 28 Мар 2015, 14:24

sub_eleven написа:Евреите са промили на доста от вас мозъците...

Говорите за хубав живот, това онова, как без кредити не ставало... Животът не е само пари, а най-хубавите неща са безплатни!!!

Да знаете, че с всеки апартамент, който закупите на кредит, купувате и един на батко евреин. Да, не половин, а един. Защото батко евреин не купува апартаменти на себестойност...... Батко евреин пътува с яхтата си из моретата и се забавлява с к**ва, за ваша сметка и на ваш търговски риск. И накрая като останете на улицата(дано да не се случва на никой) ще ви каже наздраве, с чаша уиски.

Як труд седем дни в седмицата - това е положението като искате пари и апартаменти, другото е една измама, за хората които нямат хъс и търпение - искат всичко и то веднага.

Ще се повторя - животът не е само пари, а най-хубавите неща са безплатни!!!

Мислех да се въздържа да ти отговарям, но ще го направя в най-мекия вариант - колега, спри да четеш теория на конспирацията, че накрая ще свършиш като Мел Гибсън в едноименния филм :mhihi:

Честно ли плащаме на евреите , като използваме банки ? Ами след като евреите управляват света, аз да се чувствам ли гузен, че дишам, ям сатанински ЛЕБ с гмо , който ЛЕБ е от жито което едрите аграри произвеждат със субсидии от чифутския европейски съюз :banghead: :banghead: :banghead:
А ти защо изобщо се кланяш на родшилско БМВ :kuku:

Да, материалното не е най-важното , но е задължително средство за щастие . Който го отрича или велича, има проблем с възприятията или признаването им

ПС:
Ае Ачка, бива ли така - даваш ипотеки по цЕл ден и да живееш под наем :mhihi:

не за дълго, ръб :lol:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 28 Мар 2015, 16:15

sub_eleven написа:...

Як труд седем дни в седмицата - това е положението като искате пари и апартаменти, другото е една измама, за хората които нямат хъс и търпение - искат всичко и то веднага.

.......

Къде се трудиш, приятелю. Аз пробвах седем дена в седмицата, че и на моменти на три работи едновременно, но не събрах бързо 100 000лв. То, че аз съм некадърник е ясно, ама си плащах и всички данъци, осигуровки и т.н. Е, мама и тате, и те на са били в партийната вихрушка, не ме научиха на нищо "свястно" в тоя живот.

Много баровец в тоя форум, айфони и апартаменти купуват с джобните. Мое сме от села, ма бананите ги белим преди да ги ядем.

Не казвам, че в България няма хора, които не печелят много, по честен начин, и плащат всичко на държавата, но са единици, и аз само съм чувал за тях.
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 28 Мар 2015, 16:32

Аз се чудя,със заплата 1К как ще се плаща кредит за 20-25 години + данаци, разходи, и т,н ? за почивки няма да говорим
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 28 Мар 2015, 19:36

Нахвърляте ми се, но с очите си съм виждал как хора се провалят - виждал съм ЧСИ в действие, от това се опитвам да ви предпазя, защото който изтегли ипотечен кредит много вероятно е да се прецака - повече от 50% е риска.... Виждал съм човек как се сгромолясва отведнъж лавинообразно. И започват всички по веригата да го цакат отвсякъде..... Вие си знаете... Както казва един познат ЧСИ - няма човек, който да затъне и да дължи пари само на едно място...

Има и по-евтини апартаменти - не всичко е 100к лева. Не всички е писано да живеят в мезонети ново строителство... има и панелки. Има и едностайни....Всяка жаба да си знае гьола.

Кредитът е илюзия за поредната жаба, която не си знае гьола... това е.

Мисля ви доброто, не се сърдете.

п.п кажете колко от вас дето се ежиха, че не може да се спести нищо са работили днес/събота/, колко ще работят утре/неделя/....?

п.п 2 не съм искал да ви дразня с нищо, peace :roll: :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 28 Мар 2015, 20:16

Еми айде аз да отговоря.Имам два хранителни+магазинче за авточасти+сервиз към него.Току що излизам от сервиза с брат ми,ръцете ми са в масло още,утре преди обяд ще побачкам още малко.Жената в момента е в единия магазин и зачислява стока,до 13.30 вземаше почивка на едната продавачка.Децата са в къщи и баба им ги наглежда помежду сериалите.Описвам го защото по бг стандартите изкарвам доста пари,но пак не виждам как ще спестя накуп сума достатъчна за къща/апартамент.Единственото,което постигнах е,да мога да си позволявам да си плащам кредита с който направих къща и освен това да си позволявам семейството ми да не е лишено от нищо,да карам що годе сносен автомобил и мотор и да има за семейните неделни следобеди(единственото свободно време).Та ето,яко бачкане,не съм лишен от нищо,но пак не може да се отделят пари за жилище платено в брой,и то събрани в разумен срок,а не след като вече няма смисъл!

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 28 Мар 2015, 20:29

МИТАКА1654 написа:Еми айде аз да отговоря.Имам два хранителни+магазинче за авточасти+сервиз към него.Току що излизам от сервиза с брат ми,ръцете ми са в масло още,утре преди обяд ще побачкам още малко.Жената в момента е в единия магазин и зачислява стока,до 13.30 вземаше почивка на едната продавачка.Децата са в къщи и баба им ги наглежда помежду сериалите.Описвам го защото по бг стандартите изкарвам доста пари,но пак не виждам как ще спестя накуп сума достатъчна за къща/апартамент.Единственото,което постигнах е,да мога да си позволявам да си плащам кредита с който направих къща и освен това да си позволявам семейството ми да не е лишено от нищо,да карам що годе сносен автомобил и мотор и да има за семейните неделни следобеди(единственото свободно време).Та ето,яко бачкане,не съм лишен от нищо,но пак не може да се отделят пари за жилище платено в брой,и то събрани в разумен срок,а не след като вече няма смисъл!

Еми ти явно си от "жабите", които са прескочили в по-добър гьол, но в момента насърчаваш 20 други жаби, от които 1 ще успее, останалите 19 - гибел. :| Без кредит може би 5 жаби ще успеят да прескочат ако се помъчат и поработят здраво за известно време - това се опитвам да кажа. Не броим жабите, които почти са успяли, живяли са екстра, но са били стъпкани преди финала, нали така?

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Focus,Opel Monza/Senator,MX5 nb

Мнение от немо » 28 Мар 2015, 20:42

hotride написа:Здравейте, намислил съм да взема 50 000 лв. - 60 000 лв. за срок около 20-25 години за закупуване на апартамент. Всеки съвет ще ми бъде от полза и благодаря предварително! :bchug:

Не се занимавай с глупости,ако си под или около 30-те емигрирай докато е време !! 8)
Шофирането е превантивен анализ на това,което може да се случи на пътя....

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 28 Мар 2015, 20:42

sub_eleven написа:....

Би ли споделил, с какво се занимаваш, и къде живееш, ако не е тайна?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 28 Мар 2015, 20:46

Грешно си ме разбрал - никъде не съм споменавал, че аз съм успял или че съм постигнал каквото и да било. Говорим си за жилищни кредити.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 28 Мар 2015, 20:50

Аз се опитвам да кажа,че просто няма начин за нормален човек,да събере пари за жилище от нормални до добри доходи.Според мен вариантите са наследство,тате,бело.В крайна сметка,дори и в белите държави всички са на кредит или под наем.В момента позната плаща в Испания апартамент в Марбея чрез ипотека,ама лихвата й е от порядъка на 1.5%

Старши скрапер
Аватар

Мнение от Lenco » 28 Мар 2015, 20:55

И аз така си мислих, оставаме жабите, джамбазите, трафикантите и партийните наследници.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от sub_eleven » 28 Мар 2015, 21:31

Mitaka, а с тия кредити що караш на задна гума, я кажи?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Мар 2015, 1:57

sub_eleven написа:Нахвърляте ми се, но с очите си съм виждал как хора се провалят - виждал съм ЧСИ в действие, от това се опитвам да ви предпазя, защото който изтегли ипотечен кредит много вероятно е да се прецака - повече от 50% е риска.... Виждал съм човек как се сгромолясва отведнъж лавинообразно. И започват всички по веригата да го цакат отвсякъде..... Вие си знаете... Както казва един познат ЧСИ - няма човек, който да затъне и да дължи пари само на едно място...

Има и по-евтини апартаменти - не всичко е 100к лева. Не всички е писано да живеят в мезонети ново строителство... има и панелки. Има и едностайни....Всяка жаба да си знае гьола.

Кредитът е илюзия за поредната жаба, която не си знае гьола... това е.

Мисля ви доброто, не се сърдете.

п.п кажете колко от вас дето се ежиха, че не може да се спести нищо са работили днес/събота/, колко ще работят утре/неделя/....?

п.п 2 не съм искал да ви дразня с нищо, peace :roll: :)

От темата за евреите дето ги спонсорираме , отидохме на всяка жаба да си знае гьола и как извземали апартаменти на сульо и пульо, който си надскачал възможностите :kuku:
Да изясним някои важни неща - ако живееш под наем и "се згромолясаш" точно колко дни след като не платиш ще те изритат - залагам на максимум 90 дена - в най-добрия случай .
Ако нямаш възможност за да плащаш ипотека какво става :
1. - уговаряш си гратисен период да плащаш само лихва 18м
2. уговаряш гратис да не плащаш нищо 12м
3. - удължаваш срока да падне вноската
4. - продаваш апартамента с заместване в дълг

И какво значи нещо да се прецака ? Аз ако 9 месеца съм на борсата и после още 18 месеца не си намеря начин да изкарвам пари - само ще се застрелям, няма да чакам да ме изгонят на улицата или да ми вземат апартамента, който ако имам повече от 2 грама мозък, отдавна да съм продал по горепосочената схема .

Другия въпрос - ти с какво се занимаваш, само ли разви бизенса, колко апартамента си закупи или поне докъде стигна със спестяването на поне 70 000 за панелка :?:
То мама и тати като ти дадат всичко наготово е лесно да се се правиш на милиардер по форуми, но когато започнеш от нула и разчиташ на себе си е по-различно .
А аз да речем разчитам на това, че финансовия ми статус, ще продължи да се подобрява и не смятам най-хубавите си години да живея като мишкар за да мога на 65г. и с радост да усеят, че могат да ме закопаят в собствената кутия .

Въобще кой подяволите развива бизнес или си купува нещо значимо без финансиране ?
Особено при фирмите, не знам да има смислена такава без да е развъртяла пари от банки ... не че ги разбирам нещата де, така ми казаха на пейката пред блока :conf:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 29 Мар 2015, 2:05

:OT: Като се сетя и аз преди години когато бях на положение - чул недочул , пишех подобни глупости относно ипотечните кредити, но да кажем тогава лихвите не бяха 5% а 8-9% а и ... просто бях прост по темата :OT:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: овца във вълча кожа...

Мнение от hell's angel » 29 Мар 2015, 2:32

Автора, предполагам, е решил какво да прави, зуките 3 страници - пак на лична драма го обърнахте :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Ubi dubium, ibi libertas

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата