Шоферите от Лесидрен......

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: Шоферите от Лесидрен......

Мнение от steeN » 16 Авг 2015, 20:02

Спора или избиването на комплекси е едно... но насилието и човешкия живот малко по-различна категория, ама как да е :)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 16 Авг 2015, 20:07

На психическа база е едно и също.
Автомобилиста се смята за безсмъртен чуствайки се сигурен между ламарините сред които е заобиколен.Това,както и контрола над една машина му дава самочуствието да презира и счита пешеходеца за по-низш от него и длъжен да се съобразява с него въпреки писаното в правилника.
Същото е и между два съперничещи си водачи на автомобили-единия се счита по презумция и технически данни за по-могъщ от другия и иска да го докаже.Тогава се забравя човешкия фактор,както и факта че не са сами на този свят.Чуството за дуелиране ги изолира от останалите присъстващи.
Много хора забравят,че държат не волан,а спусъка на оръжие за убиване.Теоретично всеки качил се зад кормилото е потанциален убиец и като такъв трябва да контролира оръжието си във всеки момент.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 16 Авг 2015, 20:22

Да така е. За това колкото по-голяма или силна ти е машината, тва значи повече отговорност към останалите, не обратното както се твърди тука.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: S63TUB44

Мнение от jorsenbmw » 16 Авг 2015, 20:34

В ''белите'' страни проблема е решен от самосебе си.
Чисто и просто хората живеят в квартали с различен социален статус,според възможностите си,като адвоката програмиста или въобще този с повече финикийски знаци и професионални умения никога няма да заживее в квартала на таксиметровия шофьор или продавача на бяла техника.Независимо че ще му е по-евтино.както и обратното.Така всички в дадена ареа са да го кажем и за най-простите читатели от една мая замесени и няма какво да си мерят помежду си.Вътрешните рингове така са направени,че всеки квартал си стига по отделна тангента до центъра,съответно и обратно.
Като караш ферари,а съседа ти отляво има астън а този отдясно годзила,няма какво да си доказвате един на друг,не и по републиканската мрежа.Може да се опитате да си изчукате един на друг жените или да се пробвате на покер без ограничения,но не и зад волана.
В България всичко е сбирщайн.Идилия: Ес класа паркирана пред долнопробна панелка в Люлин,до тунингован Голф 5 и чипосано Е90 с пърцунещ двулитров дизел--от зародиш тук имаме конфликт и вечно неразрешима дилема кой е по- по- най-.......На бедния мизерен човечец не му остава нищо друго да показва като имане в този живот освен прескъпата му и купена с пари назаем колица.
Всичко ни е заложено още първите седем години и не са ни виновни нито колоездачите или пешеходците,а до едно време родителите,после обществото и накрая ние самите сме си виновни.

Слави
Аватар

Мнение от © » 16 Авг 2015, 20:47

.
Последна промяна © на 17 Авг 2015, 4:55, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 16 Авг 2015, 22:57

(bubsa) написа:Ако е с колата шанса да кара с 20км в завой е малък.Мен специално ме дразнят групичките извънградско.Ако е сам колоездач не пречи толкова.

Шанс, човека има право да бъде на пътя и да кара с колкото му позволяват условията или велосипеда. Ако искаш да идем да се спуснем от Бистрица- аз с колелото ти с колата и да ти покажа на мен колко ми пречиш там. Прав ли ще бъда да кажа, че колите спускащи се по остри завои са бавни и ми пречат да си карам колелото?
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70

Мнение от Don_Diego » 16 Авг 2015, 23:10

Мордехай написа:Дърти Драйвър, би ли казал кои правят експертизите на катастрофите по пътищата.

Ще си позволя да отговоря преди колегата, към който е питането - в момента се извършват от криминалисти, които са събирани от кол и въже май :censored:
Но навремето това е била специалност в техническия университет и доста трудно се е завършвала (по думите на мой съсед завършил точно тази специалност). Та тия хора много точно са измервали катастрофите, тълкували щетите и са давали много адекватни експертизи, уви вече шуробаджанащината ги е изместила :censored:

Иначе по темата кой крив и кой прав: шофьора или пешеходеца.....ми майка му стара не се ли пазиш сам, в България не разчитай да те пази другия. И в друга тема съм го казвал, че шофирането се свежда до една елементарна преценка и малко опит, ходенето/карането на колело/бутане на ръчна количка по пътното платно се свежда до същото нещо. Помислиш ли си, че си над нещата и на теб такива неща не могат да ти се случат - те точно тогава се случват. В един коментар много точно е казано, че всеки седнал е седнал на спусъка на пистолет с патрон в цевта. Съвсем друг въпрос е колко са шофьорските умения на българина и дали успява да сдържи комплексите си когато е зад волана.

Преди време бях чел интервю с личния шофьор на Де Гол и на въпроса как е успял през целия си живот да не допусне нито едно ПТП, той отговаря следното: Никога не съм си ползвал предимството. Замислете се малко над думите му и ще разберете колко много смисъл има в тях :wave:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E36 M52b20 Touring

Мнение от Сондьора » 16 Авг 2015, 23:21

От тая тема разбрах, че децата са ..... :banghead:
Но не съм си и мислел, че и велосипедистите са проблем..
Кво остава за моторите, като сте ебем ти и толерастите :mhihi:

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Мнение от Lenco » 17 Авг 2015, 0:59

Хаос написа:простете му, той е от Бургас, там са все бадки
града, в който ако пресичаш на пешеходна пътека няма да ти спрат, но ще намалят, за да те препсуват, че си им се изпречил,а убитите на пешеходни пътеки деца са винаги виновни
града, в който мигача означава "подай газ и не ме пускай, защото на мен и в моята лента си ми е добре"

там културата на шофиране е на съвсем друго ниво

По същата логика, да обвиня всички софиянци, че не използват главни букви и точки. Глупаво, а?
Последна промяна Lenco на 17 Авг 2015, 9:02, променена общо 1 път
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 17 Авг 2015, 1:08

И ти си изпуснал една запетайка :mhihi:

В интерес на истината през 4те ми години в Бургас съм се сблъсквал с най-колегиалното шофиране и водачи на МПС.
Дори културата на пресичане е на добро ниво. Пешеходни пътеки има, поддържат се и най-важното - използват се.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pampo » 17 Авг 2015, 9:41

Ще цитирам спиндерманските фрази по разни картинки у нета:

Тая тема ма кара да отворЪ темата за емиграция и да избягам с 200 от тук!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е91 320d, e46 325i
Мечтае да кара: M3 E92

Мнение от kinetism » 17 Авг 2015, 11:18

Истината е, че ние си чешем пръстите и се нареждаме един друг, а всеки ден си отиват хора по пътищата.
Дали от некадърни шофьори с купени книжки, дали от безотговорни, каращи пияни, дали от културата на пешеходците, горното е факт и статистиката не е хубава.
Причините за това са много и не са от вчера. Като бяхме по-малки положението беше същото, имам познати, които до 18 годишна възраст бяха тотализирали по няколко коли, съученици, които току що са взели книжките и ходиха да се дърпат на митницата в Пловдив със стари кошове. Сигурен съм, че и част от хората, които ги упрекват тези неща и обясняват, как младите били тъпи и правили глупости не са били много по-различни. Всичко това си е от край време, но вече автомобилите са достъпни за много повече хора и статистиките стават все по-зле.
Проблема е както със законите, така и с силовите органи, които трябва да следят тяхното спазване, така и с манталитета на хората и това как възпитават децата си. Да не забравяме, че има и голяма част от необразовани хора с ценностна система, която може да смая малко по-нормално мислещите хора.
Иначе всички подкупни ДАЙ-яджии, отговорни за провеждането на изпитите за шофьорски книжки, инструктори, които подпомагат това и подкупни катаджии, трябва да се чувстват много виновни за тази статистика. Давайки книжки на хора, които видимо не са готови да шофират с идеята, аз да си взема парите, па те ще покарат и ще се научат. Или катаджий, които предпочитат да вземат някой лев, вместо да оставят книжка, някой който е решил, че му се кара на 5 бири или на доста голямо количество твърд алкохол, без да се замислят, че утре този човек, може да отнесе някой от неговото семейство. Не съм много запознат какви са изискванията сега за книжка, но мисля, че хора без средно образование не трябва да им се дават книжки. Учудващо е колко много неграмотни цигани, които не могат да си напишат името взимат книжки. Тези листовки кой им ги е решил, един Бог знае. Да не говорим и за сумати цигани, които карат без книжки и почти без никви документи, но пак не се прави нищо по въпроса тези хода да не са на пътя.
Манталитета на хората, трудно може да се промени, но поне горните неща са нещо, което зависят от държавата. Докато знаеш, че 20-50 лева те спасяват от доста нарушения и докато хората с много по-сериозни финансови средства си знаят, че каквото и да стане, стига те да се живи и здрави, ще измислят, как да се отърват няма да се оправим.
Иначе аз няма да се правя на светец, редовно карам с превишена скорост с 20-30 км отгоре и знам, че до сега имам само 1 акт и доста пъти съм давал по 20 лева. Знам, че не е правилно, но въпреки това го правя. Пък и на места, смятам, че са безобразно несъобразени ограниченията. Докато знам, че може ми се размине лесно, ще е така. Нека ме нареждат "светците", които на всякъде са в ограниченията. Особено, докато са в нета.
Законите се спазват, когато нещо те опари, когато не ги спазваш. Дали финансово, дали по друг начин. Ако започнат да ми пишат актове през ден, ще спра да превишавам, като ми бръкнат в джоба.
Това е тема, която може да спорим много, всеки с неговите си гледни точки, а през това време, ще стават ще жертви по пътя. Най-лошото е, че освен идиоти, които са си го заслужили и сами са си го направили отиват и доста невинни хора, които с нищо не са си заслужили съдбата. Най-лошото е, че това често са млади хора :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Авг 2015, 11:32

Българина разбира от две неща, съм разбрал аз: бой, понякога много и като му бръкнеш в джоба, понякога дълбоко. Ама истински, не само на хартия и хоп в НАП. Сега мнозина се разминават със солените глоби и минават леко. Това създава усещането за безнаказаност. Няма твърда линия, която да се следва и общо всеки прави каквото си иска. Ето и горния колега, решил че ограниченията не били както трябва. Ами ето един проблем в мисленето. Не е наша работа да решаваме това какви и къде са ограниченията, а да ги спазваме. Само че всеки се мисли за достатъчно умен да дава акъл и да го налага даже. Ами ако вместо да пишем във форуми, цялата тази енергия я бяхме посветили да отидем до съответните служби и ведомства и да искаме някаква промяна, дали нямаше да има положителен ефект? Защото пък със сигурност, от писането по форуми в такива теми, ефект никакъв няма. И да каже някой самата свята истина по въпроса, какво от това?
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар

Мнение от Fixxxer » 17 Авг 2015, 17:29

Потребител
Аватар

Мнение от stefanoff » 17 Авг 2015, 17:45

Fixxxer написа:http://img-9gag-fun.9cache.com/photo/avLA50Z_460sv.mp4

Колездача си кара плътно в дясно . Първия камион си е минал без драми - проблема е изцяло в некадърността на втория шофьор.
Не Мы такие, Жизнь такая

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата