Дразнят ли ви велосипедистите по улиците?
Модератор: Общи модератори
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
Re: Дразнят ли ви велосипедистите по улиците?
Bokrael написа:За какво аз да зарежа колата, като аз съм изкарал курс за да се движа по тези улици, положил съм тест, че съм запознат с правилника и тн. А колездачите какво? Пълен хаУс, ... някаква бедна душа, която е излезнала по улиците с единствената цел да дразнНи хората.
И мн са ми смешни тия велосипедисти с клинчетата и каските тип "пришАлеца завръШането"... За чиИ х*й си излезнал по улиците облечен като пълен идиот? ОК това ти било хоби (каквото и хоби да е това), ми практикувай го в парка или там където му е мястото. И аз обичам да карам картинг ама не съм тръгнал с него по улиците да дразнА народа? ...
Ти си полагал и изпити по български език, но резултатът се вижда.
Последна промяна _galio_ на 26 Авг 2015, 11:38, променена общо 1 път
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
Vra4anin написа:Е.Димитров написа:На мен друго ми е интересно, значи, сутрин палиш колелото и през трафика, отиваш на работа...потен и мръсен![]()
Незнам каква работа трябва да имаш, че да отидеш на работа в подобно състояние
Важното да е без пари - така се разсъждава от масовите колоездачи.
Поради което масово се карат колелета по 800-1500 лв, колкото половината бараки по улиците. Само така е, верно е!
- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
Vra4anin написа:Е.Димитров написа:На мен друго ми е интересно, значи, сутрин палиш колелото и през трафика, отиваш на работа...потен и мръсен![]()
Незнам каква работа трябва да имаш, че да отидеш на работа в подобно състояние
Важното да е без пари - така се разсъждава от масовите колоездачи.

Така разсъждава масовия шофЕр, който последно е карал колело в четвърти клас - Robifir от женския пазар

- alekangg
- кандидат ентусиаст
-
Интересно какво работят хората из Холандия, Германия и пр, не вярвам всички да са зидаро-мазачи и да стигат плувнали в пот.
То е ясно, че булгара е голяма работа, не го ли видят в бивш премиум на 15год поне, кой ще му върже..
Комплексите са огромни и по-зле ще става. По същата причина, хора с пари за цигари и едно кафе, размахват телефони за 2, че и 3 месечни заплати, така е с колите, дрехите и т.н. Важното е как ще те погледнат другите и дали няма да те помислят за селянин, прост, скъсан и т.н.
Явно не им е ясно на повечето, че колелетата отдавна не струват по 100лв..
То е ясно, че булгара е голяма работа, не го ли видят в бивш премиум на 15год поне, кой ще му върже..
Комплексите са огромни и по-зле ще става. По същата причина, хора с пари за цигари и едно кафе, размахват телефони за 2, че и 3 месечни заплати, така е с колите, дрехите и т.н. Важното е как ще те погледнат другите и дали няма да те помислят за селянин, прост, скъсан и т.н.
Явно не им е ясно на повечето, че колелетата отдавна не струват по 100лв..
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
А бе на един приятел преди 2 седмици баш такова за 100лв му откраднаха, докато беше на работа
Не знам дали е било вързано, но е било в дворче, зад ограда. Един съсед имам, който скоро ми сподели как са му откраднали 6-тото колело
На такова за 1500лв сигурно и каско си трябва.
Иначе и мен ме дразнят. Преди 2 седмици имаше двама на магистралата, които си караха в аварийната лента един до друг
Прекалено голям хаос ни е движението, че да е пълно с колоездачи. Всеки си прави каквото си иска без значение на какво превозно средство е. Ако имахме по-добре организирано движение - нямам против. А и като си мръсен и потен... пък си смениш само тениската... Аз като съм мръсен и потен се къпя
А какво става като вали дъжд (или дори само локви), сняг или има киша и лед?

Иначе и мен ме дразнят. Преди 2 седмици имаше двама на магистралата, които си караха в аварийната лента един до друг

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
Vra4anin написа:Но явно тук има доста заможни хора с хубави колелета и почнаха да се обиждат и да се оправдават, раз'ираш ли![]()
Правилото е, че в България се кара колело, не защото си ценител - маниак на тема колелета.... или защото искаш да спортуваш. А защото е евтино, да не кажем безплатно. Евтин начин за транспорт. Това е. Не виждам защо трябва да се опонира на това неписано правило. Това, че вие може да попадате в ония малки проценти, които сте заможни хора и ползвате такъв транспорт за чисто удоволствие - ОК, но масово колоездачите не са като вас.
Както и че е логично като въртиш педалите 30 минути и след това се потиш и замирисваш на кон, но не - дават се доводи, как тениската се сменя и всичко е ток и жицаДа кажеш на черното бяло.....
Чета мнения на хора, на които по принцип се кефя винаги да им чета мненията и са откровени пичове и имат трезва преценка за нещата от живота, но в темата, понеже са колоездачи - един път не си признаха как са срещали техни "колеги" с колела ...
Цитирам единствената достъпна статистика, в която може всеки да провери за себе си типичният профил на колоездачите, ако и да не е представителна извадката:
http://www.mtb-bg.com/index.php/other/o ... 15-results
И понеже са хора, които предпочитат да не дават пари за транспорт, по дефолт бедни, да не илизат от тях, че голям срам

За теб може да е логично, други са в тоя филм от години. Може да се кара когато още е хладно, може да се сменя тениска, може да се ползват спортни тениски, раници с вентилиран гръб и още ред неща, благодарение на което да НЕ притесняваш околните с миризма.
Да не говорим как смърди човек, след 30 мин в градски транспорт без климатик, но херметично затворен.
Да, има такива хора, аз като шофьор правя забележки винаги при възможност най-вече на хиксъри (с велосибеди BMX), които по правило карат без светлини и неадекватно. Ако ги сравниш с бройката автомобилисти, минаващи на червено, отнемащи предимство и прочие, отношенението ще е драматично.
И накрая - след 6 месеца на колело ще гледате на трафика по друг начин, вероятно като на пълно безумие.
Понеже автомобилният трафик в София конкретно няма никакъв смисъл и е чисто малоумно упражнение. Стоят едни хора в едни ковчези, псуват се, свиркат си, засичат се, пушат цигари ... абсурдно е. Колите са за транспорт и извънградско, другото трябва да спре да го има.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа: А какво става като вали дъжд (или дори само локви), сняг или има киша и лед?

Vra4anin написа:Явно повечето хора си гледат от своята камбанария и не могат да се поставят на мястото на другия. Какво да ви кажа - 90% от колоездачите които виждам по улиците са пенсионери, цигани, привидно бедни хора и деца. Рядко виждам колела които си личат, че са скъпи и са по-различни от "крос монтана" или някой школник или балканче, което е карал пра-дедо ми...
Понеже и аз се намесих с цени на колела и т.н. ще те питам нещо друго. Какво да правят всички тези "бедняци" които нямат пари за автомобил, градски транспорт или друг платен превоз? Кажи ми сега, всички те трябва да ходят пеша през цялото време или да идат да се гръмнат някъде, та да не затормозяват царят-автомобил? Това, което е написал колегата над мен за трафика в София и аз го споделям напълно и смятам всички ходещи с автомобил на работа за луди, но това не е причина да им се дразня, макар да пречат на градския транспорт да обслужва гражданите по-качествено и да замърсяват драстично околната среда конкретно в гр. София...
- TNT
- младши ентусиаст
-
_galio_ написа: ако и да не е представителна извадката:
Според мен грам не е представителна, понеже мисля минимум 90% от колоездачите дори не са чували за този форум

- In_Memoriam
- ентусиаст
-
- Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading
TNT написа:_galio_ написа: ако и да не е представителна извадката:
Според мен грам не е представителна, понеже мисля минимум 90% от колоездачите дори не са чували за този форум
Общо членове - 25663
Хайде да не са 90%

- TNT
- младши ентусиаст
-
Аз гледах отговорите в анкетата - малко над 1000. То и в нашия форум има над 80к регистрирани, но реално хората с БМВ, които го четат редовно... сигурно нямат и 1000.

- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
TNT написа:_galio_ написа: ако и да не е представителна извадката:
Друга под ръка имаме ли?
Чакаме края на седмицата резултатите от проучването на Велоеволюция, което беше много мащабно.
По принцип и този форум не е представителен като бройка, но показва над 90% от поведенческите модели на автомобилисти в България, ако не и в света изобщо. Което го прави безценен.
- TNT
- младши ентусиаст
-
_galio_ написа:Друга под ръка имаме ли?
Еми няма, но е все едно да вземем за представителна анкетата в темата (с 31 гласа в момента). Анкета в специализиран форум за велосипеди е същото като и темите за каква кола да се купи: трябва да е БМВ с най-големия мотор и фул екстри. А реалността по улиците е 1,6 на газ

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Bokrael написа:Мястото на велосипед, който се нарича "шосеен" е на обособено за маратоните им място, където трафика е спрян. За мен този спорт е малко по-нелеп от кърлинга, но съм гледал по телевизията и докато тия с клиновете се състезават не виждам между тях да минават автомобили?!![]()
Може да е чудесен спорт за някои индивиди, това значи ли, че трябва да го практикуват в трафика? Еми освен и футболистите да излезнат да поритат малко на бул. Царица Йоана, боксьорите да правят спаринги на кръстовището на Х.Ботев и Тодор Александров и така....
Както казах, това са хора, които живеят да дразнят обществото. Те нямат друга цел в живота и излизат да пречат на хората, които отиват или се прибират от работа за да им е гадно. Защото поговорката "На мен ми е лошо, ама на Вуте трябва да му е по-лошо", важи в пълна сила за тези хорица.
Вече съм напълно сигурен, че се бъзикаш.

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
bum_bum написа:Bokrael написа:Мястото на велосипед, който се нарича "шосеен" е на обособено за маратоните им място, където трафика е спрян. За мен този спорт е малко по-нелеп от кърлинга, но съм гледал по телевизията и докато тия с клиновете се състезават не виждам между тях да минават автомобили?!![]()
Може да е чудесен спорт за някои индивиди, това значи ли, че трябва да го практикуват в трафика? Еми освен и футболистите да излезнат да поритат малко на бул. Царица Йоана, боксьорите да правят спаринги на кръстовището на Х.Ботев и Тодор Александров и така....
Както казах, това са хора, които живеят да дразнят обществото. Те нямат друга цел в живота и излизат да пречат на хората, които отиват или се прибират от работа за да им е гадно. Защото поговорката "На мен ми е лошо, ама на Вуте трябва да му е по-лошо", важи в пълна сила за тези хорица.
Вече съм напълно сигурен, че се бъзикаш.Не е възможно да има някой чак толкова тъп, че да го мисли това на сериозно.
Тоя ще изкара от пътищата и екипираните мотористи хахахайа