Мазало на Витиня - 80 коли се блъснаха - трима мъртви

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Re: Мазало на Витиня - 80 коли се блъснаха - трима мъртви

Мнение от Фидел Кастро » 10 Окт 2015, 14:52

В нито един коментар не е посочена една друга особеност на тунела освен големия завой.
До началото му Вие се изкачвате и изведнъж в тунела започва спускане. Тези, които често пътуват оттам знаят за това, но мнозина не са подготвени и има опасност да пуснат колата по наклона на нулева скорост.
Не бих се учудил, ако това е сторено от автомобил, а ако е бил камион е неправил неправилна преценка на коя предавка да се спусне. :roll:
За период от 135 години стигнахме от Стефан Стамболов до Бойко Борисов. Ако това е еволюцията в политическия елит много скоро ще гласуваме за едноклетъчни.
След снимката си с Б.Б., Робърт де Ниро бил много доволен, че най-после се снимал с истински мафиот.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 10 Окт 2015, 15:25

Хората бъркат хлъзгавото, мокро и студено време с разлив на нафта, защото карат още с летните гуми, които най-вероятно са с дот от преди 5 години и опечени. Няма нафта, няма масла, няма бойко и цистерни. Другите преди тях как са преминали? То ако беше така щеше още от сутринта някой да се е завъртял и да са го затворили тунела ама не..
Не случайно споменах, че съм карал с макс 100km/h по магистралата, защото на 3та като натиснех малко и asc-то светваше въпреки, че съм със зимни гуми 2ри сезон
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: както може
Мечтае да кара: както не може...
Детайли за колата: от миналия век

Мнение от drago_pavlov » 10 Окт 2015, 15:43

Много експерти в тая тема, много нещо... Докторчето даже смята средни скрости и преценява реакции пред клавиатурата :mhihi:
А със сигурност 90% от коментиращите не са правили повече 10к км в рамките на 1 година и не са участвали никога в катастрофа...

Как пък така от 50 човека, нито един не се оказа с правилната скорост, реакция и рефлекси :dunno:
Пък тук във форума всички са минимум пилоти от формула 1, винаги преценяват минимум по 100 фактора в секунда и никога, ама абсолютно никога не са оставали изненадани от перфектната инфраструктура в България :bowdown:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 10 Окт 2015, 15:59

drago_pavlov написа:Много експерти в тая тема, много нещо... Докторчето даже смята средни скрости и преценява реакции пред клавиатурата...

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
аз кво да направя че опита ти е колкото на студентка 2-ра година с фиат 500 в студентски, мога преценявам...гледам и другите колеги са на същото мнение, само ти не го виждаш. Боже опази от шофьори като теб.

П.С. кой му е дигнал на дражко бана?? колеги моля за малко хигиена във форума и да се поправи грешката :winky:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: 911

Мнение от TNT » 10 Окт 2015, 16:09

drago_pavlov написа:Как пък така от 50 човека, нито един не се оказа с правилната скорост, реакция и рефлекси :dunno:

Няколко пъти се написа, че е имало хора, които са успели да спрат. Просто други неадекватници са ги изпукали отзад. Ако на колегата по-горе са му правилни сметките, че е карал със 100... и с 130 да е карал, ако беше реагирал навреме, щеше да спре.

П.П. Като в секса. Колкото и да внимаваш, ако другия не внимава - става беля :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 10 Окт 2015, 16:16

тва да пуснеш на свободна като се спускаш... идиотско... скандали съм правил като видя някой да го прави.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: F01 пет точка нула L

Мнение от doomy525 » 10 Окт 2015, 16:37

drago_pavlov написа: Пък тук във форума всички са минимум пилоти от формула 1, винаги преценяват минимум по 100 фактора в секунда и никога, ама абсолютно никога не са оставали изненадани от перфектната инфраструктура в България :bowdown:

Колега с цялото ми уважение правилните и адекватни реакции не те прави шофьор от Ф1 :yes: И по-скоро тези, които не са успели да спрат са се мислили за пилоти от Ф1 :bchug:
А относно километража, който прави всеки може и 10к да е на година, но да има уменията и да прави правилни преценки според пътната обстановка и атмосферни условия. На сухо всеки може, но в мокро и зимно време си проличават уменията и адекватността, па ако ще и 300к на година да си въртял в сухо време :bchug:
Последна промяна doomy525 на 10 Окт 2015, 16:39, променена общо 1 път
enjoy life and drink cold beer

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Нафтова печка.
Мечтае да кара: През просото...
Детайли за колата: Х3 (Е83) 3.0d, 2004г.
M57TU-A5S390R-ATC400

Мнение от Borymeckata » 10 Окт 2015, 16:38

steeN написа:тва да пуснеш на свободна като се спускаш... идиотско... скандали съм правил като видя някой да го прави.

"На която скорост качваш - на същата спускаш" - още една шоферска мъдрост от времето на Лади-те и Москвичи-те...
Excellent! Steven is my name!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 10 Окт 2015, 16:45

ineedmoney написа:
drago_pavlov написа:Много експерти в тая тема, много нещо... Докторчето даже смята средни скрости и преценява реакции пред клавиатурата...

аз кво да направя че опита ти е колкото на студентка 2-ра година с фиат 500 в студентски, мога преценявам...гледам и другите колеги са на същото мнение, само ти не го виждаш. Боже опази от шофьори като теб.

Еми какво да направиш - просто си изтрий мнението, че си смешен...
За последните 6-7 години средно правя по 30-40к км на година във всякакви условия със всякакви автомобили...
И за разлика от болшинството тук, аз не съм по-католик от Папата - имам акотове за над 3 бона през последните 10 години (всичките платени :winky: ), карам с превишена скорост, в тунелите със 100, както и в мъгла, сняг, дъжд и т.н.

А ти излизал ли си от България с автомобил?

doomy525 написа:А относно километража, който прави всеки може и 10к да е на година, но да има уменията и да прави правилни преценки според пътната обстановка и атмосферни условия. На сухо всеки може, но в мокро и зимно време си проличават уменията и адекватността, па ако ще и 300к на година да си въртял в сухо време :bchug:

Рискове винаги има - и на сухо, и на мокро, и в мъгла и т.н... Ако знаеш колко пъти ми се е налагало да спирам от 150-160 до 80-90 понеже някой е решил извежднъж да се изсули в най-лявата лента на 30-50 метра пред мен...
Дори и на сухо е доста стресиращо след завоя да ти изскочат 3 коня на магистралата... :shock:
I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 10 Окт 2015, 16:55

drago_pavlov написа:И за разлика от болшинството тук, аз не съм по-католик от Папата

мани форума, аз прочетох едни 1,000 коментара от разни пичета и пиченца (мъжки) във фейсбук, които също МОГАТ да карат

пак да кажа, човек като чете в нета излиза, че 99.9% МОГАТ да карат, а като ги гледам на пътя, какви са неадекватни, мани-бегай :paranoid:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

Аватар

Мнение от Хаос » 10 Окт 2015, 16:57

drago_pavlov написа:
ineedmoney написа:

Еми какво да направиш - просто си изтрий мнението, че си смешен...
За последните 6-7 години средно правя по 30-40к км на година във всякакви условия със всякакви автомобили...
И за разлика от болшинството тук, аз не съм по-католик от Папата - имам акотове за над 3 бона през последните 10 години (всичките платени :winky: ), карам с превишена скорост, в тунелите със 100, както и в мъгла, сняг, дъжд и т.н.

А ти излизал ли си от България с автомобил?

doomy525 написа:А относно километража, който прави всеки може и 10к да е на година, но да има уменията и да прави правилни преценки според пътната обстановка и атмосферни условия. На сухо всеки може, но в мокро и зимно време си проличават уменията и адекватността, па ако ще и 300к на година да си въртял в сухо време :bchug:

Рискове винаги има - и на сухо, и на мокро, и в мъгла и т.н... Ако знаеш колко пъти ми се е налагало да спирам от 150-160 до 80-90 понеже някой е решил извежднъж да се изсули в най-лявата лента на 30-50 метра пред мен...
Дори и на сухо е доста стресиращо след завоя да ти изскочат 3 коня на магистралата... :shock:

пич, спри се
никого не впечатляваш с посочените цифри, освен себе си...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от drago_pavlov » 10 Окт 2015, 17:02

vicho написа:
drago_pavlov написа:И за разлика от болшинството тук, аз не съм по-католик от Папата

мани форума, аз прочетох едни 1,000 коментара от разни пичета и пиченца (мъжки) във фейсбук, които също МОГАТ да карат
пак да кажа, човек като чете в нета излиза, че 99.9% МОГАТ да карат, а като ги гледам на пътя, какви са неадекватни, мани-бегай :paranoid:

Това исках да кажа - във форума сме такива, каквито ни се иска да бъдем, а реалността е съвсем различна...
Темата за ксенона на 520i го показва много красноречиво :mhihi:

Хаос написа:пич, спри се
никого не впечатляваш с посочените цифри, освен себе си...

Нещо си се объркал... Никой не се опитвам да впечатля... Във форума има "тираджии" с милиони километри зад гърба, тях ли да впечатля?

Аватар
Кара: 4х4
Мечтае да кара: 6х6

Мнение от efren » 10 Окт 2015, 17:36

[quote="drago_pavlov"]А със сигурност 90% от коментиращите не са правили повече 10к км в рамките на 1 година и не са участвали никога в катастрофа...

[quote]

Е то в тунела имаше 10-ина професионалиста с ТИР-ове дето въртят по няколко стотин хиляди годишно - нали никой не си прави илюзията, че жертвите са заради сблъсъка на леките автомобили?

А пък ти ако спираш от 150 км/ч до 90 км/ч за 30 метра директно мога да ти позная, че си караш болид от Ф1 по магистралата. Проблема е, че повечето хора бъркат 30 метра със 100 метра та затова стават верижни катастрофи.
Какво означава М54 - означава, че двигателя може да изгори 54 литра масло от смяна до смяна при спазване препоръките на производителя, тоест longlife-04 и смяна на около 20к км.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 10 Окт 2015, 18:30

Пичове, караньето е като ебаньето. Ако си го нямаш заложено колкото и да го практикуваш все не се получава добре. Ако ти се отдава ще си по-добър от хора с десетократно по-голяма практика.

Тъй, че това кой колко км на година минава не е много от значение.
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 10 Окт 2015, 18:35

бум тва ми ареса ама много :yes:
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата