Гуми от "Диана" ООД - горчиво
Модератор: Общи модератори
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Гуми от "Диана" ООД - горчиво
Прецизен баланс, правилно поставяне на главината, прецизно търкаляне до машината и обратно до колата и завинтване на всички болтове ... скоро това всичко ще е ВИП 

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
А бе за тия пари които оставяте в София в една гумаджийница в провинцията сигурно ще ви направят баланс и основен ремонт на двигателя
Но това не е достатъчно, измислили са и ВИП услуги.

- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Цената е дубъл не заради Жорката ами заради машините, двете машини са близо 100к, последен писък на гумаджийската мода. Баланса мери всякакви неща и директно казва далк гумата е кръгла или квадратна, отделно показва как да се напасне гумата спрямо джантата. Демонтажната е също от сферата на научната фантастика - гумиге на гтр ги мачка като дъвки, а аз лично съм чупил машина на такава гума (щангите не ги броя
), няма вариант да се надере джантата, всякаквк глезотии за гумаджията и претенциозния клиент.
Лично според мен, добър гумаджия и на най-обикновената машина ще направи идеален баланс стига машината да е калибрована правилно

Лично според мен, добър гумаджия и на най-обикновената машина ще направи идеален баланс стига машината да е калибрована правилно
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Да, факт е че всеки оставяйки доларите иска нещо срещу тези пари ...
Определено не е приятно да дадеш пари за нови, а да ти монтират застояли ...
Но е факт че старият ДОТ е на приемлива цена - няколко колеги си пазаруват гуми от АКЦИЯ, и не се оплакват ! Цената е добра, и преглъщат по-леко ДОТ-а ! И щом са решили че срокът е 3 години - мисля че няма нужда да се ядосвате ... Или поне не толкова !
Масовите размери са винаги пресни навсякъде ! Преди около 5-6 години сякаш не гледахме толкова ДОТ-а, и пазарувахме "нови" ! Все пак при тях съхранението на склад е на ниво !
Пазарували сме гуми от тях с разлика година дори, и не е имало оплаквания ...
Ванич, аз веднъж случайно видях какво правят, и направо седях да гледам само как се въртят и чекнат ...
Определено не е приятно да дадеш пари за нови, а да ти монтират застояли ...

Но е факт че старият ДОТ е на приемлива цена - няколко колеги си пазаруват гуми от АКЦИЯ, и не се оплакват ! Цената е добра, и преглъщат по-леко ДОТ-а ! И щом са решили че срокът е 3 години - мисля че няма нужда да се ядосвате ... Или поне не толкова !
Масовите размери са винаги пресни навсякъде ! Преди около 5-6 години сякаш не гледахме толкова ДОТ-а, и пазарувахме "нови" ! Все пак при тях съхранението на склад е на ниво !
Пазарували сме гуми от тях с разлика година дори, и не е имало оплаквания ...
Ванич, аз веднъж случайно видях какво правят, и направо седях да гледам само как се въртят и чекнат ...

Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
[quote="Don_Diego"]..двете машини са близо 100к.../quote]
При цена да кажем 50лв за работа (да не говорим, че мен са ми взимали и по 80лв на разни места) за 17-ки това са само 2000 клиента за да се изплати стойността на машините. Безкрайно смешно ниска норма на възвращаемост.
При цена да кажем 50лв за работа (да не говорим, че мен са ми взимали и по 80лв на разни места) за 17-ки това са само 2000 клиента за да се изплати стойността на машините. Безкрайно смешно ниска норма на възвращаемост.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
Гуми от Диана взех преди 10 дни. Доволен съм от отношението и работата. Вкараха ме вътре, май това е вип-а, щото бях първи и още ближеха кафетата, и нямаше никой друг, нищо допълнително не съм плащал. Макар че 6 човека работеха.
Двете десни джанти бяха криви, аз съм недоскив, ама се ужасих като ги завъртяха само тях
.
Това ми беше първа смяна на Цариградско, преди съм сменял 3-4 пъти на Драгалевци на старата кола, и един път на Люлин.
Три годишен дот без предупреждение ще ми е тотално некомфортен, каквито и изследвания да ми представят... Не знам как щях да реагирам, не съм попадал в такава ситуация, и признавам си не съм я мислил възможна. Ще го имам в предвид.
Двете десни джанти бяха криви, аз съм недоскив, ама се ужасих като ги завъртяха само тях

Това ми беше първа смяна на Цариградско, преди съм сменял 3-4 пъти на Драгалевци на старата кола, и един път на Люлин.
Три годишен дот без предупреждение ще ми е тотално некомфортен, каквито и изследвания да ми представят... Не знам как щях да реагирам, не съм попадал в такава ситуация, и признавам си не съм я мислил възможна. Ще го имам в предвид.
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
След тоя прецизен vip баланс на цариградско си разбих рейката.
Може да им струват скъпо машините, но досега един нормален гумаджия не съм видял в диана или маргел. И такива ти се смеят нервно, като им кажеш да ти завият нормално болтовете или да не ти изправят джанта дето преди 1 ден си я взел от реставрация.
Искам да ходя с електрошок по тия сервизи вече - толко са зле.
Да не говорим като зареждаха някакви нови гуми и ги видях как бяха натоварени в ТИР-а. Просто не мога да повярвам, че тия дето бяха най-отдолу на купа вече някога ще бъдат прави.
Може да им струват скъпо машините, но досега един нормален гумаджия не съм видял в диана или маргел. И такива ти се смеят нервно, като им кажеш да ти завият нормално болтовете или да не ти изправят джанта дето преди 1 ден си я взел от реставрация.
Искам да ходя с електрошок по тия сервизи вече - толко са зле.
Да не говорим като зареждаха някакви нови гуми и ги видях как бяха натоварени в ТИР-а. Просто не мога да повярвам, че тия дето бяха най-отдолу на купа вече някога ще бъдат прави.
- Don_Diego
- ентусиаст
-
- Кара: E39, D3 W12, E89, U11, G09, G70
Леко лирично отклонение: Вип има само в симеоново, но навсякъде предлагат оптимизиран баланс. Не си мислете, че ги защитавам, достатъчно съм им сърбал попарата (дотам, че да са една от причините да затворя два сервиза, но баланса на вип-а е наистина извънземен)
- georgivar
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 328i Touring '96
На цариградско си го пише баш вип. Аз ги питах каква им е разликата на прецизния с непрецизния баланс - единия го правели с лазерна машина. Никакво напасване няма на гума по джанта и такива неща. Може да не съм уцелил гумаджията в настроение и да е претупал, но и това също е показателно.
Иначе си има една "вип" пвц будка вътре в самото хале с диванче и кефенце. Ма просто смешна история.
E тая лазерна машина е голямото чудо на техниката.

https://www.alltiresupply.com/product/u ... l-balancer
Иначе си има една "вип" пвц будка вътре в самото хале с диванче и кефенце. Ма просто смешна история.
E тая лазерна машина е голямото чудо на техниката.
https://www.alltiresupply.com/product/u ... l-balancer
- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Благодаря на колегата че ни даде определение "нямаме нищо в главите" хората каращи със стар ДОТ
Разликата е че ние КАРАМЕ /минаваме километри и то доста/ да и за това търся добра цена на хубави гуми били те и с дот стар до 2-3год.
защото ги ползвам максимум 2 сезона...,а разбирам по постовете,че ги купувате да стоят на колата 4-5години и след това да ги продадете 2ра употреба за това ви е важен дот-а!
Не може да ме убеди и колегата че на автомобил 4х4 заради Дот се е обърнал! По-скоро за разлика в гумите 2нови Х 2 стари съм съгласен...
п.с. А това ВИП не се ли усещата къде е уловката,то е точно батки с лъскави таратайки каде си мислят че държат бога за шлифера да им взимат по-скъпо за услугата
Толко е вип колко и ВИп Брадъра напълнен със силиконови държанки...

Разликата е че ние КАРАМЕ /минаваме километри и то доста/ да и за това търся добра цена на хубави гуми били те и с дот стар до 2-3год.
защото ги ползвам максимум 2 сезона...,а разбирам по постовете,че ги купувате да стоят на колата 4-5години и след това да ги продадете 2ра употреба за това ви е важен дот-а!
Не може да ме убеди и колегата че на автомобил 4х4 заради Дот се е обърнал! По-скоро за разлика в гумите 2нови Х 2 стари съм съгласен...
п.с. А това ВИП не се ли усещата къде е уловката,то е точно батки с лъскави таратайки каде си мислят че държат бога за шлифера да им взимат по-скъпо за услугата

"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
Колеги, имам питане:
Каква е разликата в спирачния път на гуми (чисто нови естествено) с едно и три годишен дот? От една марка.
Навсякъде по Света промоциите са на стара и застояла стока. Или ако се налага спешно изпразване на складовете. От друга страна три годишната гума е по-евтина и повече хора могат да си го позволят.
Каква е разликата в спирачния път на гуми (чисто нови естествено) с едно и три годишен дот? От една марка.
Навсякъде по Света промоциите са на стара и застояла стока. Или ако се налага спешно изпразване на складовете. От друга страна три годишната гума е по-евтина и повече хора могат да си го позволят.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
тази т.нар ВИП услуга я прави някаква машина лазерна и струва към 170-180лв. (не си спомням дали в Дианата или другаде беше) Толкова бяха взели зимните 19-ки на Ф10 на брат ми. Като ми каза се изнервих супер много
Бях му заръчал да намери гумаджия в София, който да смени гумите без да одраска джантите, понеже бяха прясно боядисани. Дал колата на асистента и плати 3-4 смени накуп ама както и да е...Поне бяха сложили черен баланс, за да не белее на джантите ама какво от това при тази ценичка...На мен за 19 цола ми взеха 40лв. и пак нямат точка по тях...Както и да - робота ги сменил без драскотини ама Ганьо като качвал едната с пистолета закачил леглото на единия болт и пак малка точица...
тази ВИП услуга е добра като цяло,но да речем на двойна цена, не на четворна. с тази машина практически няма вероятност от надиране на джантата понеже много пъти съм виждал как уж няма кво да стане и после за боя....Все пак сме в БГ и всичко ново е скъпо да си е.е мамата...

тази ВИП услуга е добра като цяло,но да речем на двойна цена, не на четворна. с тази машина практически няма вероятност от надиране на джантата понеже много пъти съм виждал как уж няма кво да стане и после за боя....Все пак сме в БГ и всичко ново е скъпо да си е.е мамата...
"Чемодан, вокзал, Москва"
- N.Mihaylovski
- Е30 Fanatic
-
- Кара: Ford Ranger 2019
- Мечтае да кара: corvette c7 zr1
BMW_POWER написа:Колеги, имам питане:
Разликата може да дойде от начина на складиране и условия, който да направят гумата по твърда, от там и разлика в спирачен път, карал съм чисто нови гуми произведени 2 седмици преди да ги купя и има си бая разлика с такива на 3 години с грайфер купувани от мен пак нови и стопанисвани в топъл гараж.
Както казва гумаджията ми се тая ква е гумата нова ли е 3 години няма да имаш ядове, па се оказа и прав

Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3
- surfboard
- младши ентусиаст
-
- Кара: 4.0 TFSI
Понеже временно не бях в София, преди 2 седмици си поръчах нов комплект зимни гуми от "Диана", като направих заявка чрез сайта им и упоменах изрично, че държа ДОТ-ът да бъде от 2015г. Гумите пристигнаха още на следващия ден в офиса на куриерска фирма както беше уговорено - с ДОТ 2015г.
Преди няколко дни се прибрах в София и отидох на място в един от обектите им, за да купя гуми за приятел. Гумите бяха различна марка и размер от моите, но отново нямаше проблеми и ми дадоха гуми с ДОТ 2015г. Казаха че за този размер имат само ДОТ 2014г. и 2015г. и че щом държа да е 2015г. нямало никакви проблеми да ми дадат такъв. От услугите им за монтаж не съм се възползвал.
Тази година пазарувам за първи път от тях и съм доволен.
Преди няколко дни се прибрах в София и отидох на място в един от обектите им, за да купя гуми за приятел. Гумите бяха различна марка и размер от моите, но отново нямаше проблеми и ми дадоха гуми с ДОТ 2015г. Казаха че за този размер имат само ДОТ 2014г. и 2015г. и че щом държа да е 2015г. нямало никакви проблеми да ми дадат такъв. От услугите им за монтаж не съм се възползвал.
Тази година пазарувам за първи път от тях и съм доволен.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Нали знаеш, че за всяка прослойка трябва да се намери подходяща среда, за да си харчи парите.
Я пури и уискита по 12 години, я яхти, я барове в Монако та дори и "ВИП" клетки в гумаджийниците
Я пури и уискита по 12 години, я яхти, я барове в Монако та дори и "ВИП" клетки в гумаджийниците
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.