Данък вредни храни
Модератор: Общи модератори
- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Re: Данък вредни храни
drago_pavlov написа:JTD написа:Моя индекс на масата ми е 23.
Твоят колко е?
За ръст 178 см казва следното:
Healthy weight for this height: 58.6 - 79.5![]()
Представям си 58 кг на 178 см
И 60кг на 178 какво от това не мога да разбера?
За вас един човек да се чувства добре трябва да е някой 100 кила, с 0% мазнина, нацепен на макс, подивял от цялата химия, която взима. И това е "здравия" човек?
Всеки такъв човек, който се амортизира до безобразие в залата, винаги след една възраст започва да има проблеми, я със стави, я с сухожилия и т.н. Имам много такива познати, които са здрави, пряко и преносно, а като тръгнем с една елементарна кола всички започват да реват на втория-третия час да спрем и да излезем малко, защото я краката нещо ги боли, я друго.
А бе чудо голямо, няма що.
speeder88 написа:Колега, спри да пишеш, наистина! Виж мнението на колегата в другата тема и тогава продължи ако искаш!
Навсякъде пише, че белите въглехидрати са масовия убиец на хората, всички знаем, че туморите се хранят именно с въглехидрати, така че ни е ясно на всички, кои са вредните храни, както, че и всеки има право на избор.
Относно телесните мазнини, ето ти сравнителна картинка:![]()
Да, не изглежда иделано зле 20%-овия, но 6-7% не са мираж и не са непостижими. С правилно хранене и трениривки съм падал под 7%. Не бях тренирал 8 месеца и не минах 10%, сега пак от 2-3 месеца не съм пипал желязо и пак смея да твърдя, че съм под 10%.
Прахове, хапове и т.н. не съм пипал 4 години!
Защо да спра да пиша?
Нима 20% мазнини е нещо вредно? Нима такъв човек не е здрав и не се чувства добре? Обърни внимание, че не аз дадох въпросния пример, нали?
То и колата ти прави озоновата дупка по-голяма, ама не си спрял да я караш, нали?
Отделно, че защо да се стремиш към 6-7% мазнини, че да е мираж? Какво ще постигнеш с това освен лична цел? Нима на 20% мазнина аз не се чувствам добре ли? Просто винаги ми е била интересна гледната точка на всички нацепени батки, които след всяко движение са пред огледалото.
Само факта, че си пипал хапове е достатъчно, за да придобия бегла идея за идеологията на думата "здрав".
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- drago_pavlov
- младши ентусиаст
-
- Кара: както може
- Мечтае да кара: както не може...
- Детайли за колата: от миналия век
24,6 е моят.
Нито съм 100 кила, нито съм нацепен, нито пък някога съм взимал химия...
Но в никакъв случай 58 кг на 178 см не е нормално тегло за 30 годишен мъж
Пък ти им вярвай на тия индекси колкото искаш...
Една и съща жена, с едно и също тегло, с един и същ индекс:
http://striatian.tumblr.com/post/118080 ... -the-scale
Но в никакъв случай 58 кг на 178 см не е нормално тегло за 30 годишен мъж

I kill a communist for fun, but for a green card... I'm gonna carve him up real nice.
drago_pavlov написа:24,6 е моят.
Но в никакъв случай 58 кг на 178 см не е нормално тегло за 30 годишен мъж![]()
Ами ето, ти с твоето "правилно" хранене си със същия телесен индекс като моя. Да не кажа и по-висок, ама да не издребняваме.
Та с "правилно" вредно хранене излиза, че може пак да поддържаш известна форма, без да се стремиш по цял ден да се храниш с марули, да се ограничаваш до яйца сутрин или да следваш войнишка диета, нали?
Отделно - ако аз съм 60 кила на 178, защо да нямам нормално тегло? Обясни ми го, че не разбирам. Защо би ме определил като човек, който не се чувства добре?
Да не кажа обратното, че всички тези, които блъскат като ненормални чакат сутрин асансьора, защото ха съм ги помолил да се качат с мен до 5-тия етаж, ха на 4-тия не могат да си кажат заглавието и си настъпват езика. И после аз не съм се чувствал добре. Наистина обясни ми логиката.
Или чувството да си "добре" означава това, че ти ще може да разбиеш моя нос много по-лесно, защото си 120 кила горила блъскаща във фитнеса денонощно. И това те прави по-здрав (не физически) и живота ти е по-здравословен от моя.
- Владо
- старши ентусиаст
-
- Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
- Мечтае да кара: още по-бавно
- Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD
брей, в тоя форум само финни черешки бе
а кат ги четеш ще речеш че са 120++ и на карате супа сутрин и вечер
ако някой ми дигне цената на шкембе чорбата и бирата с данъци, ще гласувам срещу него

а кат ги четеш ще речеш че са 120++ и на карате супа сутрин и вечер

ако някой ми дигне цената на шкембе чорбата и бирата с данъци, ще гласувам срещу него

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
JTD написа:drago_pavlov написа:24,6 е моят.
Ами ето, ти с твоето "правилно" хранене си със същия телесен индекс като моя. Да не кажа и по-висок, ама да не издребняваме.
Та с "правилно" вредно хранене излиза, че може пак да поддържаш известна форма, без да се стремиш по цял ден да се храниш с марули, да се ограничаваш до яйца сутрин или да следваш войнишка диета, нали?
Отделно - ако аз съм 60 кила на 178, защо да нямам нормално тегло? Обясни ми го, че не разбирам. Защо би ме определил като човек, който не се чувства добре?
Да не кажа обратното, че всички тези, които блъскат като ненормални чакат сутрин асансьора, защото ха съм ги помолил да се качат с мен до 5-тия етаж, ха на 4-тия не могат да си кажат заглавието и си настъпват езика. И после аз не съм се чувствал добре. Наистина обясни ми логиката.
Или чувството да си "добре" означава това, че ти ще може да разбиеш моя нос много по-лесно, защото си 120 кила горила блъскаща във фитнеса денонощно. И това те прави по-здрав (не физически) и живота ти е по-здравословен от моя.
Колега, не се пали толкова. Не си тук от вчера, не се заяждай излишно. Сам знаеш, че не си прав и въпросът не е кой колко тежи, как се бие, качва стълби и т.н. Индексът на телесната маса е само един от многото аспекти на здравословната кондиция на организма. Един от маловажните всъщност. Bum-bum не е нацепен батка, аз пък изобщо. Но пък чета доста. Според твоя калкулатор индексът ми е 23.8 като се поотпуснах лятото и качих 2-3 кила. Обаче имам поне 10% излишни мазнини, че да съм в правилната форма. Обаче този индекс не прави разлика между тегло от сланина и от мускули, което е най-важното за кондицията ти. Порови се за термина skinny fat, поизгледай разни интересни филми, заповядай в темата НВ-ВМХ, изчети я, порови се в нета и тогава пак ще дискутираме. Спориш без да имаш валидна информация и темата ще отиде на кино.
drago_pavlov написа:24,6 е моят.
Точно това имам предвид с горенаписаното за пропуските на индекса. Обаче не си прав за "ненормалното" тегло. Зависи от генетиката, какъв тип е съответния индивид. Няма "нормално" тегло за определена възраст, това е строго индивидуално и затова обобщителните таблици и стойности са в много широк диапазон. Има хора, които цял живот се борят да качат някой килограм и такива като мен, които го качват от въздуха. И за двата типа "нормалното" тегло има съвсем различни измерения.
Never mistake motion for action...
- TNT
- младши ентусиаст
-
JTD написа:Защо да спра да пиша?
Защото не спираш да пишеш глупости. Човек ще си каже, че спортуването и здравословното хранене е вредно, като ти чете постовете.

TNT написа:JTD написа:Защо да спра да пиша?
Защото не спираш да пишеш глупости. Човек ще си каже, че спортуването и здравословното хранене е вредно, като ти чете постовете.
Защо така тактично не ми отговаряш на конкретните зададени въпроси?
Питам те пак - защо като съм 58кг и съм 178, то не съм "здрав" или не се чувствам добре? Защо не съм в кондиция според друг колега, дал това определение?
Ти (давам пример виртуално а не конкретно теб, защото най-малкото не те познавам) като тренираш, изчистил си сланината и тежиш 120 кг., накрая на 5-тия етаж (колко ниско между другото) си задъхан, а аз мога да слеза да си купя сандвич, а накрая аз не съм бил в кондиция. Отговори ми конкретно на тези въпроси, защото аз не схващам логиката да определяте ей така хората. Особено пък слабите, защото реално слабите хора винаги са много по здрави биологично, не физически, от повечето усърдно трениращи хора. Особено след опредена възраст и това е доказано, както се изказвате.
п.п. Не съм против тренирането, блъскането или подобни неща. Всеки да си прави каквото иска. Просто винаги искам да разбера логиката на масовите хора в залата, че някой ако не блъска, значи този човек не е в кондиция и не се чувствал добре. Особено пък ако е и 60 кила и изглежда слаб физически.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Няма нищо лошо да си слаб. Лошо е, ако си слаб пък имаш висок процент мазнини.
От практична гледна точка е добре да си по-тежък и по-чист. Съответно по-малко мазнини и повече мускули. Т.е. тялото ти служи по-добре. Можеш да извършваш по-тежки физически задачи в ежедневието по-лесно например.
Изкачване на 5 етажа пеша не е мярка за физическото състояние или натренираност. Това е елементарно упражнение, което всеки трениращ ще го изпълни поне няколко пъти без почивка без да си дава особен зор.
От практична гледна точка е добре да си по-тежък и по-чист. Съответно по-малко мазнини и повече мускули. Т.е. тялото ти служи по-добре. Можеш да извършваш по-тежки физически задачи в ежедневието по-лесно например.
Изкачване на 5 етажа пеша не е мярка за физическото състояние или натренираност. Това е елементарно упражнение, което всеки трениращ ще го изпълни поне няколко пъти без почивка без да си дава особен зор.
- TNT
- младши ентусиаст
-
JTD написа:Защо така тактично не ми отговаряш на конкретните зададени въпроси?
Защото имам сигурно 10 години по различни спортове и не познавам трениращ човек, който не може да си вземе въздух след 4-5 етажа

TNT написа:JTD написа:Защо така тактично не ми отговаряш на конкретните зададени въпроси?
Защото имам сигурно 10 години по различни спортове и не познавам трениращ човек, който не може да си вземе въздух след 4-5 етажаКакто писах и по-горе - пишеш глупости.
И какво, пак не получих отговор.
Пък после аз съм писал глупости.
Това за въздуха го гледам всеки ден от хора трениращи във фитнеса, блъскащи като ненормални, размятащи си едни "бурета" с известен и неизвестен прах и т.н.
Да, физически са по-силни от мен, но като слезем в офиса 5 етажа и се върнем, обикновено 2 минути дишат бая тежко, особено 2-ро качване отказват директно пеша и си чакат асансьора. Дали пиша глупости не знам, ти ще кажеш.
Предполагам знаеш такива леки кардио "тренировки" как се оказват на хора с повече маса. Ама ти знаеш най-добре, забравих, а аз пиша глупости.

- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
Тва може да са само някакви, които имат "мускули" ама все не могат да свалят корема и обесняват как не може да качиш без да си мазен. Както и да е, тия прахове не мисля, че може да ги класифицираме като храна 

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- TNT
- младши ентусиаст
-
JTD написа:Пък после аз съм писал глупости.
Да, и то много

- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Москов ако знае какъв задълбочен дебат и терзания предизвиква неговия закон в академичната общественост , ще сгъне корабче от папката със закона и ще го пусне да плува в река перловска .
Има и още една не толкова основателна причина тоя проекто закон да потъне безгласно, няма ограничение за внос на такива храни с "вредни" съставки и не може да има според европейското законодателство.
Има и още една не толкова основателна причина тоя проекто закон да потъне безгласно, няма ограничение за внос на такива храни с "вредни" съставки и не може да има според европейското законодателство.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
- TNT
- младши ентусиаст
-