Протест на служителите на МВР

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Подкрепяте ли протеста?

Да, напълно си заслужават 20-те заплати при пенсиониране.
36
20%
Не, с нищо не са ги заслужили.
132
73%
Не ми пука.
14
8%

Общо гласове : 182
старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: Протест на служителите на МВР

Мнение от ogata » 04 Ное 2015, 22:47

"Спора в интернет обикновено ескалира до обсъждане на правописа."

- Др. Петър Берон, Рибен Буквар, стр 108ма, абзац 2ри :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: DBS

Мнение от Alek_SV » 04 Ное 2015, 23:10

ogata написа:
bum_bum написа:
Тия търтеи харчат по 1 милиард годишно от нашите пари. ЕДИН МИЛИАРД лева или по 140 лева на всеки един мъж, жена, дете, пенсионер в тая държава при положение, че приемем за истина че сме над 7 милиона, което май далеч не е така.

Тва само като се замислиш ква писта може да е :shock: :mhihi:

Ще хостваме кръг от F1 и в останалото време ще си правим нелагалните дрифтове на нея :lalala:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от GRIPEN » 05 Ное 2015, 0:19

bum_bum написа:Добре де и без да им серем. Ама защо ушевия може да протестира, че му намаляват заплатата пък аз не мога, че ми увеличават тока? Аз като ида пред парламента и той тича да ме бие шом му кажат. Не че моя протест е незаконен, но просто не ги кефи. Пък сега в пълно нарушение на закона или поне вчера, а може би и днес ако още не са търсени други варианти за решение те си протестират както им е кеф. И аз трябва да ги подкрепям нали.

Как така стачкуват при положение, че в Закона за МВР пише че служителите НЯМАТ право на подобни действия ,....

Извинявай, ама...ти правиш ли разлика какво е протест и какво стачка......???????
Май не....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 05 Ное 2015, 0:54

Извинен си. Кажи ми ти каква е разликата, че аз явно не разбирам. Какво имат право да провеждат без да са търсили решения на исканията си чрез синдикатите? Стачка или протест?
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 05 Ное 2015, 1:25

През изминалите няколко години само в бмв форума се установи, че:

1. Учителите ни са некадърни и алчни соц-паметнеци със закостенели разбирания, които не учат децата на нищо, защото не им преподават по интересен начин. По никакъв начин не заслужават заплатите си. Водят си частни уроци и пишат добри оценки само на частните си ученици. Мръсници!

2. Лекарите ни са некадърни и алчни търгаши-убийци, не можещи да сложат правилно една диагноза, ламтящи само за пари. По никакъв начин не заслужават парите си. Приемат пациенти само в частните си клиники и кабинети и оказват помощ първо на тези, които си плащат. Мръсници!

3. Полицаите ни са некадърни и алчни корумпирани-тюфлеци, които по цял ден седят в Астрата, пенсионират се на 45, вземат по 1600 лева и ламтят за още. Дружат с видни нарко-босове, приемат подкупи, не оказват никаква подкрепа на гражданите. Мръсници!

slo4aenost? Ne mislia!

:shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Без страх, без спирачка!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 05 Ное 2015, 1:35

Mислех да цитирам на ukelichko поста, но това за децата не ми хареса...
Но после поста е**ната_матрица ме накара да се замисля сериозно :)

За жалост, моето мнение е, че това е политически протест, който е отлично синхронизиран с изборите и настроенията в Западна Европа. (въпреки, че по-скоро ще е синхронизиран с братски Стамбул, ама да не ставам песимист)...

Потребител
Аватар
Кара: A3, Sportback, 1.8 TFSI, 160 bhp;

Мнение от nqmam_bmw » 05 Ное 2015, 7:41

cucibg написа:Искам да ви видя да отидете да свалите един труп от бесилка как ще спите после и тогава пак да кажете че само чоплят семки

:conf:

Тоест 20-те заплати при пенсиониране са достатъчна "компенсация" за всякакъв вид психически шок ? :roll:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Ное 2015, 9:51

Аз пък не мога да разбера, как някой би започнал работа в тази система, с мисълта как след 20 и кусур години държавата ще му даде 20 заплати накуп, които след 20 г. може и да не струват нищо.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

Потребител
Аватар
Кара: и BMW 320d e46 facelift 150HP 330N
Мечтае да кара: ламборджини

Мнение от metero » 05 Ное 2015, 9:54

През последните 40-50 години не съм видял добро ни от милиционер, ни от полицай. Изключвам познати и приятели, които по приятелска линия са ми помагали за едно или друго.
Откраднати са ми 2 коли. Даже не смятам задигнатите фарове на ладата през 90 година. Обирана ми е вилата. Мазето просто съм го вързал с една тел да не къртят, обират ги всяко тримесечие. Никакви ефективни действия не се предприеха. За откраднатия джип през 2010 г намерих пресни данни къде е бил на следващия ден, не си мръднаха пръста да проверят.
Не мога да ги уважавам. Правят нещо само ако имат финансов или кариерен интерес (имам предвид, че така си вършат служебните задължения). Ма протестират? Да се уволнят дисциплинарно всички протестиращи. Без изплащане на допълните-какво беше- "компенсации". Без право на работа в системата. Дава им се по една мотика и на село, и никакви трактори и комбайни, че ще откраднат нафтата.
Икономисаните пари да се прехвърлят в здравеопазване и образование.
Ама малки им били заплатите? Че на кого са му големи? Да се преквалифицират, да си хващат бизнеса и да почват да заработват със свои сили, не да висят на врата на населението.
Не е важно с колко може да се вземе един завой. Важно е с колко не може.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 05 Ное 2015, 10:01

Elesar74 написа:Аз пък не мога да разбера, как някой би започнал работа в тази система, с мисълта как след 20 и кусур години държавата ще му даде 20 заплати накуп, които след 20 г. може и да не струват нищо.

Това ни е народна черта - очакванията.
Телта и клещите в багажника ако стане нещо.
3те етажа къща на село - приземен скалъпен някак си от баба и дядо, 2та нагоре груб, неизмазан строеж, без дограма - за да има за внуците, па те ше си го довършват :mhihi:
Притесненията на 40 години, кога ше се пенсионираш, ма ще се пенсионираш ли, ама колко ще ти дадат ...
Надеждата че ще получиш, 20 заплати на куп, през тва време удри-удри-удри кредити, щото нал, няма проблем, като ни дадат заплатите ще си ги върнем.
Билетчетата от лафка. Всеки ден 3 лв ни делят от 100 палки :mhihi:

Аз съм на принципа, колкото по-занижени очаквания, толкова по-малко разочарование.
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

Слави
Аватар

Мнение от © » 05 Ное 2015, 10:02

bum_bum написа:Извинен си. Кажи ми ти каква е разликата, че аз явно не разбирам. Какво имат право да провеждат без да са търсили решения на исканията си чрез синдикатите? Стачка или протест?

Сигурно има разлика, която е измислена от някой, който седи на бюро и пише закони и наредби. За като не мога да мина през кръстовището си е едно и също :mhihi:
2% разкриваемост ... :shock: Аз ако ръководя една частна фирма и разкривам престъпления, но видиш ли ракзрил съм само 2% ... какво ще се случи с мен? Веднага ще ме уволнят, защото някой трябва да носи отговорност. В държавата никой не носи отговорност за нищо, отговорността е обща. Може да се носи отговорност само когато се посегне към заплатите - тогава започват едни стачки, протести, тръшкания и т.н. :mhihi:
Някой беше писал горе за полицаите, лекарите и учителите, че сме установили тук какви са. Мислиш ли, че има нормален човек в БГ, който не работи в тази система и е доволен и от трите категории?
Добре, че навсякъде другаде особено в интернет пространството полицаите, лекарите са хвалени, хвалени :D
Последна промяна © на 05 Ное 2015, 11:29, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 05 Ное 2015, 10:53

ogata написа:
Elesar74 написа:Аз пък не мога да разбера, как някой би започнал работа в тази система, с мисълта как след 20 и кусур години държавата ще му даде 20 заплати накуп, които след 20 г. може и да не струват нищо.

Това ни е народна черта - очакванията.
Телта и клещите в багажника ако стане нещо.
3те етажа къща на село - приземен скалъпен някак си от баба и дядо, 2та нагоре груб, неизмазан строеж, без дограма - за да има за внуците, па те ше си го довършват :mhihi:
Притесненията на 40 години, кога ше се пенсионираш, ма ще се пенсионираш ли, ама колко ще ти дадат ...
Надеждата че ще получиш, 20 заплати на куп, през тва време удри-удри-удри кредити, щото нал, няма проблем, като ни дадат заплатите ще си ги върнем.
Билетчетата от лафка. Всеки ден 3 лв ни делят от 100 палки :mhihi:

Аз съм на принципа, колкото по-занижени очаквания, толкова по-малко разочарование.

В очакванията няма нищо лошо, стига те да почиват на реални и сигурни факти и обстоятелства. За мен да разчиташ на държавата за живота си, добруването си и един ден, старостта, е едно от най-несигурните неща и странно защо мнозината привиждат в държавата някакво спасение едва ли не.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 05 Ное 2015, 11:47

MatriX_Fucked написа:През изминалите няколко години само в бмв форума се установи, че:

1. Учителите ни са некадърни и алчни соц-паметнеци със закостенели разбирания, които не учат децата на нищо, защото не им преподават по интересен начин. По никакъв начин не заслужават заплатите си. Водят си частни уроци и пишат добри оценки само на частните си ученици. Мръсници!

2. Лекарите ни са некадърни и алчни търгаши-убийци, не можещи да сложат правилно една диагноза, ламтящи само за пари. По никакъв начин не заслужават парите си. Приемат пациенти само в частните си клиники и кабинети и оказват помощ първо на тези, които си плащат. Мръсници!

3. Полицаите ни са некадърни и алчни корумпирани-тюфлеци, които по цял ден седят в Астрата, пенсионират се на 45, вземат по 1600 лева и ламтят за още. Дружат с видни нарко-босове, приемат подкупи, не оказват никаква подкрепа на гражданите. Мръсници!

slo4aenost? Ne mislia!

:shock: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

1- Учителите, ако бяха соц памерници със закостенели разбирания щеше да е що годе добре. Ама не са. Някой може ли да отрече потресаващата неграмостност на може би над 90% от подрастващото население. Че то преди 25 години и най-неграмотния циганин да вземеш беше с много по-богата езикова и обща култура от средностатистическия 20 годишен младеж днес.

2- България е на първо място в ЕС по смъртност и на шесто в света. Какво повече има да се добави?

3- Абсолютно вярно. Може да се добавят още неща, но и тези стигат за да се опише в общи линии картинката.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: G30 540xi, S1000r, EXC 450, R1300GS

Мнение от Phil » 05 Ное 2015, 12:03

bum_bum написа:2- България е на първо място в ЕС по смъртност и на шесто в света. Какво повече има да се добави?

:OT:
Не съм съгласен с това - на първо място сме поради ред други причини, като: стрес, качество на храната която ядем, затлъстяване, нисък стандарт на живот,алкохолизъм и т.н.

Като пиеш по половин кило ракия всяка вечер със сланина и други полезни благинки, после лекарите са ти виновни, че те е изпердашил инфаркт/инсулт.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 05 Ное 2015, 12:30

Храната, която ядем е същата каквато ядат в целия ЕС. Стрес.. :dunno: По затлъстяване има нации, които ни изпреварват. По алкохол да не говорим. В Люксембург са алкохолиците на Европа пък си живеят добре.

Давам примери за брилянтна лекарска намеса. Баба ми се оплаква, че не се чувства добре и я взимам и водя в Пирогов. Взимам я от градината в която си сади нещо по това време. Първи ден в Пирогов след началото на "изследванията"- не може да става повече. Втори ден- казват, че е болна от рак. Седми ден- вече я няма. Ако не я бях завел дали нямаше да поживее повече?

Дядо ми получава инсулт. Карам го в Бърза помощ и от там го преглеждат и изписват с "паркинсон" да идем "утре" на преглед. Карам го в Пирогов, където с някакви връзки го приемат и се оказва, че е наистина инсулт.

Баща ми го лекуват 6-7 месеца от туберколоза, докато се усетят че е рак. Твърде късно обаче. Преди операцията кръв няма, защото е рядка група. След даден обяд на шефа на кръвната банка и 2х100лв в джобчето кръв веднага се намира.

Ето ти три случая от моето семейство. За какво здравеопазване изобщо ми говориш?

Phil написа:всяка вечер със сланина и други полезни благинки

Влез в 21-ви век. Това със сланината бях свикнал да го слушам преди 10 години, когато посмъртно не можех да убедя някой ама вземи почети малко "новини" по темата.
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата