Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
Модератор: Общи модератори
- c04
- Кръстникът
-
- Кара: с турбо
- Мечтае да кара: V10
- Детайли за колата: стокови
Re: Карате ли в лявата лента когато дясната е свободна ?
Вярно, е че някой път пък злоупотребяват разни смотльовци и не ги интересува има ли къде да отидеш, ще завиваш или какво...такива просто се игнорират, а ако се правят на голямата работа
! Но пък лазещите някой път се оливат, не може друг да решава с колко аз да карам и да ми пречи да го изпреварвам... ще си хвърча, има си полиция за тази работа.

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
c04 написа:Вярно, е че някой път пък злоупотребяват разни смотльовци и не ги интересува има ли къде да отидеш, ще завиваш или какво...такива просто се игнорират, а ако се правят на голямата работа! Но пък лазещите някой път се оливат, не може друг да решава с колко аз да карам и да ми пречи да го изпреварвам... ще си хвърча, има си полиция за тази работа.
Както и ти не можеш да решаваш колко бързо той да кара

Да ти пречи е да кара между 2-те ленти и да не те пуска, това е съвсем различно, ако можеш, го мини, ако не...
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
Хвърчиш си отдясно, много ясно, ако има полиция тя да те съди. Аз лично не си позволявам да изпреварвам отдясно, така съм предвидим и смятам е най-безопасно за мен и моето семейство. Това ми е важно. Не се мъча да ходя в дясно, като знам, че през 20 метра все некой, ще ми бие аварийки, друг, ще паркира, трети ще излиза и такива... Целта ми е да си стигна където искам, без постоянн да съм газ-спирачки и на тръни. Ако съм ти бавен, прав ти път...
Пак се отплеснахме с борис, околовръсното, цариградско и тнт. вискоскоростни аутобани.
Пак се отплеснахме с борис, околовръсното, цариградско и тнт. вискоскоростни аутобани.
Последна промяна KPETEH на 15 Яну 2016, 14:37, променена общо 1 път
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- c04
- Кръстникът
-
dextuar написа:c04 написа:Вярно, е че някой път пък злоупотребяват разни смотльовци и не ги интересува има ли къде да отидеш, ще завиваш или какво...такива просто се игнорират, а ако се правят на голямата работа! Но пък лазещите някой път се оливат, не може друг да решава с колко аз да карам и да ми пречи да го изпреварвам... ще си хвърча, има си полиция за тази работа.
Както и ти не можеш да решаваш колко бързо той да кара![]()
Да ти пречи е да кара между 2-те ленти и да не те пуска, това е съвсем различно, ако можеш, го мини, ако не...
dextuar написа:c04 написа:Вярно, е че някой път пък злоупотребяват разни смотльовци и не ги интересува има ли къде да отидеш, ще завиваш или какво...такива просто се игнорират, а ако се правят на голямата работа! Но пък лазещите някой път се оливат, не може друг да решава с колко аз да карам и да ми пречи да го изпреварвам... ще си хвърча, има си полиция за тази работа.
Както и ти не можеш да решаваш колко бързо той да кара![]()

- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10
KPETEH написа:Он кат бърза, нема значение ти кво си правиш. Треа се махнеш, щото бързал. Аве маниТи на такива хора, кво да им обесняваш. Той не знае за кво става дума докато шофира, ти му даваш да си представя... от де толко капацитет?
Абе крети,ти като решаваш,че няма да ме пуснеш от къде знаеш дали не е станало нещо със спирачките ми и не мога да спра?
А за шофирането...сигурно имам повече километри на задна отколкото ти изобщо

Има си неписани правила и само неделните шофьорчета като вас не са наясно с тях!
- terorero
- младши ентусиаст
-
- Кара: M4 (F83)
Обикновено карам в лява лента, със скорост над ограничението. Никога не присвяткам на по-бавно движещите се пред мен, защото смятам, че това е висша форма на селяния! Просто ги изпреварвам от дясно, ако няма възможност изчаквам докато ми се удаде такава. Не давам път на хора, които ми се лепят за бронята, светят, свирят, при положение, че скоростта ми без друго е на/над ограничената.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
(bubsa) написа:© написа:Знам това много добре, аз не го правя с цел да ви спирам. Дясната лента ако е свободна - прав ви път! Нито ще увелича скоростта заради теб, нито пък ме засяга, че някой уж ме "изпреварил" от дясно
Вие също не сте органите, които ще определят каква е най-подходящата скорост за някоя лента
Да разбирам ли,че умишлено провокираш към нарушения,като се влачиш в лява лента?
Това е мисленето на слабите шофьори
абе колега, нямаш изпреварване ОТ ДЯСНО в градски условия при 2 и повече ленти
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
liloff написа:давам ти пример:
От Ситняково посока телевизионната по нагорнището. Дясните ленти се борят да завиват на някъде и карат бавно.
Аз карам в лява лента с малко над ограничението, понеже има камера, но в никакъв случай не е моткане.
Ти (или който и да е) се задаваш засилен отзад, със 100ина+, понеже си над тези неща... камери, ограничения, важното е ярката мисъл в главата да свети с голям неонов надпис "аз съм велик шофьор, тоя смотльо отпред кво ми се влачи, какво си ги лепят тея надписи "бебе в колата" кви ограничения, глей къв хубав път, дришльовци, ще ми карат с 60-70 по него, тва носи на 120-130 перфектно, голяма работа че е с БМВ" и т.н...
Това по повод толерантността, мразенето и т.н... имайки предвид, че един на друг се правим на баДки явно.
Точно в този момент можеш да ме изправариш отдясно и да си продължиш по живо по здраво, нали бързаш, така и така си в нарушение, то обикновено си личи кога те виждат и кога не. Идва с опита добрите шофьори го могат, нали...
Та аз какво да направя сега?
а) да се преклоня пред величето на Е39ката или каквото идва зад мен, със скорост над ограничението, да се престроя чинно вдясно, да си убия скоростта, набутвайки се между колите, понеже не те знам каква глупост ще направиш, да козирувам видимо в колата, и вечерта да поплача тихичко в ъгъла... или
б) да игнорирам поредният "рейсър", който ако не знае пътя, ще набие рязко спирачки, когато види камерата.
Тук не говорим за влачене с 40 по баира!
Ама... представи си ситуацията и ми кажи честно какво ще направиш.
Там от светофара на румънското започват 4 ленти,нагоре стават 3,а чак под кръговото са 2 и после пак има широко.Ако не можеш да се ориентираш не караш най-в ляво=не пречиш!Камерата не снима в тази посока!
Обобщено:ако всеки знае какво прави няма да има пречки по пътя!
ПС Ти да не си мислиш,че аз карам там със 200?И аз карам с 60-70 и няма да ми пречиш.Говориме за заплесите които карат по Цариградско(примерно) с 50 в лява лента.Не изкривявайте нещата!
ПС2 Много ми е интересно как форумните посерковци не правят път на 2 G-класи които им присвяткват в лява лента

- c04
- Кръстникът
-
terorero написа:Обикновено карам в лява лента, със скорост над ограничението. Никога не присвяткам на по-бавно движещите се пред мен, защото смятам, че това е висша форма на селяния! Просто ги изпреварвам от дясно, ако няма възможност изчаквам докато ми се удаде такава.
И аз така!

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Едно не мога да си обясня - защо всички се мотаят около Плиска.
И в 8 сутринта, и на обяд, и в 8 вечерта, и 3 през нощта - все там има някви заплеси, които се движат с 40-50.
И в 8 сутринта, и на обяд, и в 8 вечерта, и 3 през нощта - все там има някви заплеси, които се движат с 40-50.

(bubsa), кажи в ситуацията, която описвам какво ще направиш. А или Б?
Това е просто пример, който е ОК с темата.
Това е просто пример, който е ОК с темата.
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
liloff написа:(bubsa), кажи в ситуацията, която описвам какво ще направиш. А или Б?
Това е просто пример.
Ако има място да се прибера в дясно безопасно ще го направя.Ако няма място ще дам малко повече газ.При всички положения ще реагирам по някакъв начин.
- KPETEH
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30 м50б25
- Мечтае да кара: и да си свирка...
(bubsa) написа:KPETEH написа:Он кат бърза, нема значение ти кво си правиш. Треа се махнеш, щото бързал. Аве маниТи на такива хора, кво да им обесняваш. Той не знае за кво става дума докато шофира, ти му даваш да си представя... от де толко капацитет?
Абе крети,ти като решаваш,че няма да ме пуснеш от къде знаеш дали не е станало нещо със спирачките ми и не мога да спра?
А за шофирането...сигурно имам повече километри на задна отколкото ти изобщо![]()
Има си неписани правила и само неделните шофьорчета като вас не са наясно с тях!
Аз не решавам, аз не съм длъжен на никой!!! Ако немаш спирачки, аз щи помогна да спреш бе, къде с брони, къде с шамари, не се коси, щи измислим решение. Глей само да не се изтаваниш или да не отнесеш некой животец, щото ще плачеш после, щеба в рацера

"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
(bubsa) написа:[ПС2 Много ми е интересно как форумните посерковци не правят път на 2 G-класи които им присвяткват в лява лента![]()
![]()
Ще се пръсна от смях...
тея пък по магистралата до 200 им правя 2 тира минимум (ако са по 500 коня), дизелчетата дори не ги виждам в огледалото
бягай с тея кашони

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- (bubsa)
- старши ентусиаст
-
KPETEH написа:(bubsa) написа:KPETEH написа:Он кат бърза, нема значение ти кво си правиш. Треа се махнеш, щото бързал. Аве маниТи на такива хора, кво да им обесняваш. Той не знае за кво става дума докато шофира, ти му даваш да си представя... от де толко капацитет?
А за шофирането...сигурно имам повече километри на задна отколкото ти изобщо![]()
Аз не решавам, аз не съм длъжен на никой!!! Ако немаш спирачки, аз щи помогна да спреш бе, къде с брони, къде с шамари, не се коси, щи измислим решение. Глей само да не се изтаваниш или да не отнесеш некой животец, щото ще плачеш после, щеба в рацера
Не знам дали усещаш,че прекаляваш и то не с правилния човек

Е такиви сополи като тебе колко са ревали по светофарите ако знаеш